Menú

diumenge, 21 de desembre de 2008

COCA ALEMANYA DE POMES



COCA ALEMANYA DE POMES

Aquesta coca no és l'habitual pastís de poma, del qual no sóc molt fan, és una coca especial que normalment presento empolvorada d'una bona capa de sucre mòlt però que aquesta vegada he recobert d'una glassa perquè es quedés més brillant.

Ingredients de la coca:

-250 g de mantega
-250 g de sucre
-pell d´una llimona ratllada
-una mica de sal
-una culleradeta de sucre de vainilla
-6 ous
-250 g de farina
-una culleradeta de llevat
-4 pomes reineta

Ingredients de la glassa:

-150 g de sucre
-3 cullerades de melmelada (vaig utilitzar d´albercoc)
-3 cullerades d´aigua
-2 cullerades de suc de llimona

Preparació de la coca:

Batre la mantega, sucre, pell ratllada de llimona, sal i sucre de vainilla. Afegir els ous d'un en un. Per últim la farina i el llevat batent bé.
Untar un motlle i posar la meitat de la massa, a sobre col·locar una capa de pomes tallades a grills no molt fins, després la resta de la massa i acabar amb una altra capa de pomes.
Enfornar a 180º fins que punxant amb una forquilla aquesta surti neta (tarda un poquet a coure, més o menys una horeta)
Refredar bé i empolvorar de sucre mòlt o recobrir amb la glassa.

Preparació de la glassa:

Posar tots els ingredients al foc i remoure fins que bulli.Deixar un ratet al foc.
Amb thermomix: 4 minuts, 100º, velocitat 6.

22 comentaris:

  1. Que pinta más buena que tiene, se ve blandita,blandita.
    Feliz Navidad.

    ResponElimina
  2. Gracias guapa!! felices fiestas para ti tambien...un besito

    ResponElimina
  3. Al final me he deciddido a poner un comentario en el Blog de mi mujer.
    Este Blog cada vez es más completo y estoy sorprendido con el trabajo que ha realizado, todo le está quedando perfecto y espero que todos los que accedan a él les guste tanto como a mi...que sirvo de conejillo de indias...
    Un beso, Siso

    ResponElimina
  4. Té un aspecte impressionant, la capa de gelatina li ha donat una lluentor que entra pels ulls i un cop obert es veu tant esponjos i ha de ser molt suau amb la poma,molt bo, si senyor!!!
    Molt bon nadal i bones festes a tota la família.

    mai

    ResponElimina
  5. Narcís:
    :))))

    Mai:
    Gràcies de cor pels teus comentaris, sí que és bona aquesta coca...molts d´anys també per tots vosaltres...petonets!!!

    ResponElimina
  6. Hola MªJosé, gràcies per visitar el meu blog, he fet una ullada al teu i m'encanta, a més he vist una recepta de piononos que em porta molt bons records ja que jo els he comprat a Granada en le poble de Santa Fé que es d'on venen...
    T'apunto a la meva llista, fins aviat...

    ResponElimina
  7. Hola maca, gràcies per les teves paraules, jo també els he provat als autèntics piononos de santa fe i són una passada de bons ummm...ens anirem veient ok? petonets

    ResponElimina
  8. Hola Maria José! un gran descobriment el teu bloc! Jo tinc ben a prop un gran fan dels pastissos de poma i aquest teu te un aspecte...que vaja! L'he de fer , pero quan pasen els Nadals.

    Besos i bones festes.

    ResponElimina
  9. Hola "veïna" m´alegro que t´agradin les meves receptes, si agraden els pastissos de poma t´aseguro que aquest és bastant saborós...i tens raó...per després de festes...ainssss jajajaja petonets

    ResponElimina
  10. Tengo unas manzanas perezosas en el frigo que tienen muchas posibilidades de terminar siendo una coca alemanya.
    Una pinta fabulosa, sí señor!
    Gracias por la receta, besitos y Felices Fiestas

    ResponElimina
  11. Hi ha mil receptes de coca de poma i aquesta té una pinta deliciosa... es veu sucosa i melosa, com les que m'agraden a mi. Boníssima! I la glaça li dona una brillantot especatcular.

    ResponElimina
  12. Pues yo tampoco soy muy forofa de las tartas de manazana pero ésta parece diferente, más ¿ tipo bizcocho ?.
    Tomo nota y aprovecho apra desearte unas Felices Fiestas.
    María José.

    ResponElimina
  13. ¡Qué rica la coca! la pones en la mesa después de la comilona de navidad y no saben como reaccionar.
    Besos.

    ResponElimina
  14. Zerogluten:
    Gracias guapa un beso también para ti y Felices fiestas!!!

    Gemma:
    Sí que va quedar lluenta amb la glassa de melmelada, mai la havia utilitzat eh? però va quedar bona amb ella...

    Maria Jose:
    Gracias guapa, felicidades también y un beso.

    Silvia:
    Holaaaaaa!!!! si que esta buena pero creo que yo como Shitaki: para después de fiestas ya la repetiré ;)

    ResponElimina
  15. Quina pinta!!! Casi que potser fa més goig amb la glasa que amb el sucre, oi??? T'ha quedat fantàstica!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  16. El cullerot Festuc:
    Hola maca, el cert és que era la primera vegada que utilitzava la glassa i va quedar força vistosa brillant. Petonets i bones festes!!

    ResponElimina
  17. Flipo amb la glassa, de debó quina pinta!!!

    ResponElimina
  18. què boan amb la glassa, mai n'he fet una.

    petons

    ResponElimina
  19. Aquesta coca és molt resultona, tinc la recepta des de fa temps i el sabor no és el de la típica coca de poma

    ResponElimina
  20. Y esta coca?..... queda de lujo! es para disfrutarla despacito.... que deliciosa! otra que tomo nota.

    un beso
    Nuria

    ResponElimina
  21. Un beso Nuria, gracias por tus palabras tan cariñosas!!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José