Menú

dimarts, 20 de gener de 2009

CROSTATA DI CIOCCOLATO


CROSTATA DI CIOCCOLATO

Aquest pastís l'he preparat sempre amb ametlles, però en anar a buscar els ingredients al rebost m'he trobat que les ametlles havien desaparegut...i és que a casa meva hi ha ratetes...he tingut que improvisar i utilitzar avellanes...i el resultat també ens ha agradat força.

Ingredients:

-200 grams de xocolata amarga trossejada
-150 grams de la mantega sense sal també trossejada
-100 grams de sucre
-4 ous grans, separades les clares dels rovells
-1 culleradeta vainilla ensucrada
-100 g ametlles mòltes finament
-½ sobre de llevat
-½ culleradeta de cremor tàrtar
-50 g sucre mòlt

Preparació:

Fondre la xocolata i la mantega trossejades en un cassó al bany maria. Una vegada que estiguin fosos, treure de la calor.
Batre els rovells d'ou amb 100 g de sucre i la vainilla ensucrada fins que els rovells quedin escumosos (prop de 2 a 3 minuts). Afegir la barreja de xocolata i mantega i després les ametlles mòltes i el llevat.
En un recipient net, posar les clares d'ou i batre-les fins que siguin escumoses. Agregar el cremor tàrtar i continuar batent fins que es formin becs. Empolvorar el sucre mòlt restant (50 grams) i batre fins que estigui molt ferm.Unir les dues barreges amb compte.
Coure al forn per prop de 45 a 50 minuts a 180º. Deixar refredar sobre una reixeta. La coca pujarà durant l'enfornat però en refredar-se tornarà a baixar, deixant una crosta trencadissa i clivellada. Empolvorar de sucre mòlt.

29 comentaris:

  1. Oh, oh, oh!!! Un altre pastís de xocolata!!! :D Un altre cap a pendents!! ;) La combinació amb les avellanes ha de ser molt bona!! És com una tarta de Santiago de xocolata?? Quina pintaaaa!! :)

    ResponElimina
  2. Ummmm...chocolate...acabo de desayunar y ya quiero volver a la cocina! Cada vez que vienen mis amigas a casa piden tarta de chocolate, ya tengo otra receta para probar!
    Gracias!

    ResponElimina
  3. A mí también me pasa. Voy a buscar algo al armario y ha desaparecido. Suele pasar con el chocolate. ¿ Por qué será ?.
    Me gusta tu tarta, creo que estará rica con cualquier fruto seco.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  4. Això deu ser pecat mmmm....quina pinta que té més bona, amb el que m'agrada la xocolata...

    Petons

    Carme

    ResponElimina
  5. A casa la rateta que buida el rebost soc jo!!! jajaja. Boníssima crostata mmmm, quin vici!

    ResponElimina
  6. ayy pero que ricura! me encanta! muy buena tarta!!
    Besitos!

    ResponElimina
  7. Hola María José. No se con que estaría mejor si con almendras o con avellanas, será cuestión de probarlos los dos jj. éste que has hecho tiene una pinta realmente extraordinaria, así que me quedo con él.
    Saludos

    ResponElimina
  8. Per què serà que no podem resistir la temptació i ens llançaríem a devorar-lo?
    Noia, no es poden presentar receptes tan bones!

    ResponElimina
  9. Mercè:
    Siiiiii, tens raó és una tarta de santiago de xocolata, amb la capa de dalt feta crosteta

    Marilu:
    Yo también soy una apasionada del chocolate, no se si es para bien o para mal pero no dejaria de comerlo...

    Maria Jose:
    Tienes razón, cualquier fruto seco combina bien con el chocolate...quieres creer que he llegado a esconder segun que? que a veces compro las cosas y las guardo para preparar algo con concreto y cuando voy no esta, y me da una rabia!!!! jajajaja

    Cocina con sabor:
    Un pecadet només jajajaja...hi ha que menjar-ho amb els ulls tancats i saborejant bé...

    La cuina vermella:
    Ahhh ho confeses eh?? umm haurem de posar trampetes per aquestes ratetes jajajaja

    Mabel:
    Gracias, si te gusta el chocolate esta crostata esta muy buena...besos

    Juan:
    Mil gracias, la verdad es que esta bueno con una cosa y con otra :)

    Margarida:
    Uy si, quant una cosa m´agrada tampoc sabria deixar de menjar-ne jajajaja

    ResponElimina
  10. Que boníssima no???
    A fer.la segur!
    Salut!

    ResponElimina
  11. Ohhhhhhhhhh...xocolata!!! Que bona per favor!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  12. Yo hubiera hecho lo mismo que tú y sobre todo si el cambio es por avellanas, en dulces me pirra.
    A tí te ha merecido la pena porque te ha quedado divinisima.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  13. Qué rico y qué pinta de que se deshace al comerlo, me gusta.
    Besos

    ResponElimina
  14. Aquesta recepta tan bona caurà un dia d'aquestos. L'apunte als (ja moltíssims) pendents.

    ResponElimina
  15. EP! Que aquesta recepta se m'havia passat per alt, quina falta més terrible tenint en compte que té molt bona pinta! I de xocolata! ;)
    Jo també me la poso als pendents i si la compares amb una tarta de Santiago amb xocolata i avellanes cruixent per dalt... encara més! A dalt de tot de la llista :)

    ResponElimina
  16. illetapitita:
    venga, ànim!!! segur que t´agrada

    El cullerot Festuc:
    Una altra pel club dels xocoadictes!!! ;)

    Zerogluten:
    A mi también me encanta la avellana, bueno en reposteria los frutos secos en general me pirran...besitos

    Cibercuoca:
    Siiiii es eso exactamente, en un bizcocho muy ligerito

    Francesc:
    Ja m´ho contaràs si t´ha agradat val??

    Gemma:
    Uf si, quin vici la xocolata no? jo sempre acabo triant un pastis amb aquest ingredient....em torna boja :))

    ResponElimina
  17. CUMPLEAÑOS FELIZ, CUMPLEAÑOS FELIZ, TE DESEO "AMIGÜITA", CUMPLEAÑOS FELIZ


    MUCHIIIISIMAS FELICIDADES GUAPETONA


    UN BESO ENORME

    ResponElimina
  18. Quina pinta i sense gluten xocolatadicta estaria bé aquest nom pel meu proper bloc m´encanta

    Aquest dies cau i et dic que tal

    Abraçades

    Sandra

    ResponElimina
  19. Én invierno me baja una extraña adicción al chocolate. Más a los postres preparados y a los pasteles que al mismo chocolate...
    Mmm, ideal para esta tarde que no trabajo!!!

    ResponElimina
  20. Crostata y además de chocolate, pecado eso lo que es es un pecado, mala que eres mala.

    Besos.

    ResponElimina
  21. Comoju:
    GRACIAS GUAPAAAAA!!!! ayyy que ilusion me ha hecho tu felicitacion, has sido la primera de los primeros ehhhh...mil besitos...eres la pera repera!!

    Sandra:
    Feim juntes el blog de xocolatadictes?? perquè aquí tens una altra enganxada...;)

    Sol:
    A mi me pasa algo parecido, el chocolate es mi debilidad pero en invierno doble!!!

    Sol:
    Lo que me he reido con tus palabras!! Pero tienes razon cada blog es una fuente de tentaciones...asi que tu tambien malita jajajaja...un beso

    ResponElimina
  22. Quina pintaaaa te la crostata!!!
    m'agradat molt M.José un beset

    ResponElimina
  23. Gràcies!!! encara és més bona en la realitat....

    ResponElimina
  24. La tarta te quedo muy rica y la combinación de ingredientes me encanta.
    Que bona
    Feliz finde semana x

    ResponElimina
  25. Gracias Ana me alegro que te guste, buen finde también para ti!!

    ResponElimina
  26. quina gràcia lo de les ratetes...sempre passa que les coses desapareixes de la nevera o el rebost...´s un expedient X!

    Molt bo el pastís!

    ResponElimina
  27. Hola Anna, si però no desapareixen les llenties ni segons què jajaja...petonets

    ResponElimina
  28. Vaya pedazo de postre! sobre todo para una chocoadicta como yo jaja
    Gracias por pasarte por mi blog y asi poder yo descubrir el tuyo.
    Besos

    ResponElimina
  29. Gracias a ti, tu blog es una delicia para la vista, ya me gustaria a mi poder meter cuchara en alguna de tus recetas!! besitos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José