Menú

dimarts, 6 de gener de 2009

HEMC 29 - CALAMARS FARCITS A L´EIVISSENCA

hemc 29 - calamares/chipirones




CALAMARS FARCITS A L'EIVISSENCA

Aquesta és la meva segona participació a l'HEMC, estic encantada perquè tant en la primera ocasió (porc) com en aquesta l'ingredient elegit és molt comú en la cuina eivissenca. Els calamars són la base de molts plats típics d'aquí i vaig estar dubtant entre l'elegit i una frita de calamar (realitzada amb calamar trossejat, patates tallades gruixudes i moooolta ceba) però al final em vaig decidir per aquests calamars farcits per no tornar a participar amb una frita.

Ingredients:

-4 calamars
-1 ceba picada
-5 alls
-julivert
-2 ous bullits durs
-1 paquetet de pinyons
-2 fulles de llorer
-vi blanc o cervesa
-aigua
-llet

Preparació:

Netejar els calamars (truqui de la meva mare: és més fàcil si es congelen prèviament i i es netegen abans que s'hagin descongelat del tot, així tirant del cap surt tot junt i en estar encara semicongelats la bosseta de tinta no es trenca).
Tallar a trossets petits el cap, les potes i els alerons.
Fregir la ceba en oli d'oliva i quan sigui daurada afegir els trossets de calamar i deixar que es faci tot.
En un bol picar els alls i el julivert, afegir després els ous trossejats petits, els pinyons lleugerament fregits i, finalment el fregit de ceba i calamar. Salpebrar.
Omplir amb aquesta barreja els cossos dels calamars i tancar-los amb escuradents perquè no surti el farcit. Si sobra farcit afegir després a la salseta.
Col•locar els calamars omplerts en un cassó i afegir vi blanc, aigua i dos fulles de llorer. Deixar coure a foc lent fins que els calamars estiguin tendres. Gairebé al final de la cocció afegir un rajolí de llet.
Quan els calamars estiguin fets treure'ls i afegir a la salsa una cullerada rasa de farina (i el farcit si n´ha sobrat), remoure i passar pel túrmix.
Servir els calamars amb la seva salsa i acompanyats d'arròs bullit.

Font: Mare "política" :)

15 comentaris:

  1. Mª José, no tinc perdó...encara no havia entrat al teu blog...ains. M'encanten els calamars, i aquesta recepta ha d'estar molt bona. A veure si m'animo i faig la recepta de casa meva.

    Núria

    ResponElimina
  2. Que fariem sense els truquis de les nostres mares!!!!!!!!! Calamars farcits, molta feina, però val la pena a l'hora de menjar. T'han quedat espectaculars...Fins aviat.

    ResponElimina
  3. CocinArte:
    Benvinguda!! jo soc una fan del teu blog i de les teves receptes, ets una gran cuinera. Petonets

    Teresa:
    Era la primera vegada que els preparava i no serà l´última...mercis

    ResponElimina
  4. MMM! Què bons!!! A mi m'agraden molt els calamars i així han de ser un pecat!!

    ResponElimina
  5. Hola Francesc, sí què ho són bons així fets, si t´agraden els calamars crec que amb aquesta recepta no sortiries defraudat....

    ResponElimina
  6. ¡Los hago muy parecidos!... ummm riquísimos te ha quedado una presentación preciosa. A ver si me animo y compro chipirones...

    ResponElimina
  7. Uhola!!! Què tal estem? veig que bé perquè he llegit que estàs al sofà amb la manteta... Escolta com has fet les fotos són precioses i aquesta recepta que em xifla!!
    Un plaer venir a la teva cuina!
    petons

    ResponElimina
  8. Pikerita:
    Parecidos? que guai, y que les pones mas tu? es que yo nunca habia hecho antes y creo que me he aficionado...

    La cuina vermella:
    Hoooooola!!!! La manteta s´ha acabat jajajaja que ja ha arribat la canalla i han agafat el sofà....m´alegro que las fotos vos agradin, a mi m´encanten, les va fer el meu cunyat que és un expert amb fotografia, ja li he proposat fitxar-lo pel blog ;)

    ResponElimina
  9. No conocía tu blog, pero me ha encantado. Una receta maravillosa y deliciosa. Gracias por tu participación.

    ResponElimina
  10. Hola Pilar!! me ha encantado el ingrediente que has elegido para este HEMC y tambien que seas la anfitriona de este mes, me encanta tu blog...un beso!!!

    ResponElimina
  11. He sentit a parlar molt d'aquest calamars... MMmmmm, m'encanten!
    Tens un blog magnífic, ple de bones receptes... segur que ens veiem més sovint :D

    ResponElimina
  12. ¡Que buena pinta!
    La verdad es que no conocía esta forma de cocinar los chipirones!
    Me ha gustado mucho tu receta.

    ResponElimina
  13. Núria!!! em portes de sorpresa en sorpresa jajajaja i jo que et feia una "guiri" i ara resulta que ets d´aqui es costat ;) una abraçada molt forta i t´aseguro que ens trobarem de nou!!!!

    Marilu:
    Me alegro de haberte descubierto esta receta, quedan muy buenos. Un besito

    ResponElimina
  14. Maria Jose, estoy intentando traducir la receta pero n o puedo.Dices que clikeemos arriba a la derecha ....¿donde pone traductor? Es que no me coge.Buaaaa que lastima...tienen una pinta estupendaaa!!!

    ResponElimina
  15. Hola Elena, hay un traductor en la parte superior derecha del blog, pero si no lo ves o tienes algun problema dimelo y te lo traduzco yo, puedo enviarte la receta a tu correo vale?...un beso guapa, por favor dime si puedo ayudarte en la traduccion ok?

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José