Menú

divendres, 23 de gener de 2009

PASTÍS DE GINGEBRE AMB SETINATGE DE LLIMONA


Em venia de gust fer aquest pastís des de feia temps però no trobava sèrum de llet, al final m'he decidit per un succedani segons una recepta que circula per internet, com no sé exactament quin sabor té l'autèntic no puc saber si hagués quedat millor, el que si és cert és que tal qual l'he preparat queda un pa de pessic esponjós que desprèn una aroma deliciosa.

PASTÍS DE GINGEBRE AMB SETINATGE DE LLIMONA

Ingredients del pa de pessic:

-300 g de sucre moreno
-225 g de farina de rebosteria
-225 g de farina amb llevat
-1/2 sobre de llevat
-1 cullerada de gingebre ratllat
-1 cullerada de canyella mòlta
-1 culleradeta de nou moscada mòlta
-250 g de mantega remollida
-2 ous
-250 mil·lilitres de sèrum de llet
-175 g de mel

Ingredients del sèrum de llet:

-250 mil·lilitres de llet desnatada
-15 mil·lilitres suc de llimona colada.

Ingredients del setinatge de llimona:

- 60 g mantega remollida
-2 culleradetes ratlladura de llimona
-suc d'una llimona
-320 g sucre glas

Preparació:

Fer el sèrum de llet barrejant la llet desnatada amb el suc de llimona i deixar reposar mitja horeta.
Tamisar les farines i el llevat.
Batre amb les barnilles elècriques la mantega i el sucre i afegir els ous d'un en un.
Després afegir la resta d'ingredients i barrejar-ho bé amb les barnilles fins que tot quedi unit.
Posar la mescla en un motlle gran i enfornar una hora o hora i mitja a 160º. Deixar que reposi 10 minuts i treure del motlle. Estendre sobre el pastís fred el setinatge de llimona.

Setinatge de llimona: amb una cullera de fusta, barrejar batent la mantega i la ratlladura de llimona en un bol, afegir el sucre glas i el suc de llimona a poc a poc fins a aconseguir una crema espessa.

44 comentaris:

  1. Impressionant. Tant la textura del pa de pessic com la coberta de llimona. I el gust de gingebre molt suau, com ha de ser. Està boníssim!

    :-D

    ResponElimina
  2. Apali, Maria José! que fantàstic que és aquest pastís, i això del satinantge (quina paraula més formosa) de llimona impressionant. Estimada, un 10!

    ResponElimina
  3. maria josep, no saps lo feliç que me fas...
    Sa tia Eularia, sempre mos feia es bunyols de matafaluga així amb sa bunyolera, però ja feia anys que tenia alzeimer, i el 15 de desembre va morir. era molt bona cuinera, i sa bunyolera feia anys que ningu sabia on parava, i molt manco la recepta que ella guardava dins es seu capet...
    M'has fet molt content, envia-m'ho de forma que jo ho hagi de pagar tot, no sé si es certificat o a contrarembolsament... a correus t'ho sabran dir millor.
    i si m'hi afegissis una recepta que tu hagis sentit des bunyols, t'ho agrairia eternament.

    Xisco Guarí Torres
    C/ de les platges, 28
    Es Capdellà.
    CP: 07196
    Mallorca


    i moooooooooooooooooooooooooooooooooooltes gràciesssssssssssss

    ResponElimina
  4. Maria José!! Quin pastís i quina presentació!! Excel·lent!! Com no m'agrada el gingebre, aquest l'adaptaré amb algun altre gust. Cap suggerència?

    ResponElimina
  5. Quina preciositat, no se com estaran de gust, pero d'aspecte queden genials.

    ResponElimina
  6. Ei, Maria José! Aquesta recepta t'ha quedat ben setinada!
    Fa temps que tinc gingebre en un pot i pensava que encara se'm faria malbé. Ara sé que no em caducarà!
    M'ha agradat molt la presentació visual que has fet d'aquest pastís!

    ResponElimina
  7. Per l'aspecte i pels ingredients ha d'estar boníssim. M'ha cridat molt l'atenció això del sèrum de llet. Encara com has dit la manera de fer-ne un succedani perquè per ací segur que no en trobaria del ver. Salutacions

    ResponElimina
  8. Hola María José. Solo puedo decirte que te ha quedado la receta impresionante. Debe ser una delicia el probarlo.
    Saludos

    ResponElimina
  9. Que original aquest pastís... el gengibre no l'he probat mai, penso que amb aquest pastís serà la ocasió. Molt bona la presentació. Enhorabona.
    Petons

    ResponElimina
  10. Ferràn:
    ;) aquesta vegada he acertat ehhh... smuaks!!

    La cuina vermella:
    Si que ho és formosa jo també ho havia pensat, aquesta ha anat directa a la col.lecció de la meva filla (anota les paraules que li agraden...) i gràcies per les vostres paraules!!

    Xisco:
    Marchandooooooo!!!! no saps sa sort que he tingut, he trobat s´autèntica bunyolera eivissenca feta amb un motlle antic...així que també n´he comprat una per mi...demanaré sa recepta a la meva avia i t´ho envio tot val? abur!!!

    Mercè:
    És un pastís molt aromàtic perquè porta també canyella i nou moscada, així que si no t´agrada el gingebre pot ser eliminant-lo hi hauria aprou sense ser necessari substituir-lo per res, a més la llimona del setinatge també li dona un sabor especial...

    Ara:
    El gust és especial, molt aromàtic...petonets

    Margarida:
    Jo mai havia utilitzat el gingebre, de fet el vaig comprar aposta i com vaig haver de quedar-me tota una peça ara en tinc per salar i per fregir jajaja...i gràcies per les teves paraules, una besada maca

    Francesc:
    Si que és estrany això del sèrum de llet, queda com llet triada i al principi tenia grans dubtes d´utilitzar-lo però...voilà! la textura és molt esponjosa.

    Juan:
    Gracias por tus palabras, muy amable como siempre...un abrazo!!

    Teresa:
    Jo tampoc l´havia provat mai i m´ha agradat força, és molt aromàtic, crec que t´agradarà

    ResponElimina
  11. Quina passada! A mi m'encanta el gingebre, aquest pastís ha de ser deliciós!
    Jo tampoc conec què és ni on es pot comprar el sèrum de llet... quin ingredient més complicat, oi? I per què deu servir?
    La presentació en quadrets individuals queda molt bonica ;)

    ResponElimina
  12. Quin pastís més bó, amb el sabor a gingebre i aquest satinatge de llimona...una delicia!

    Petons

    Carme

    ResponElimina
  13. Hola Maria José Muchas gracias por visitar mi blog! El tuyo me ha encantado, veo que está en idioma Catalán, cierto? Pero se entiende mucho. De todas maneras cualquier duda te preguntaré! Todo se ve deliciosos, espero practicar algunas de tus recetas muy pronto.
    PD: somos tocayas yo soy Milagros José
    :D

    ResponElimina
  14. Ostres quina bona pinta! M'encanta la barreja de sabors...me l'apunto per fer ja per que a casa els hi encantarà segur, és del nostre estil!Petons

    ResponElimina
  15. t'han quedat genials, però quina complicació això del serum de llet...sort que hi ha opció B ;)

    ResponElimina
  16. Gemma:
    Gràcies maca i jo també estic intrigada per saber quina és la funció del sèrum de llet...pot ser que quedi més humil?

    Cocina con sabor:
    Carme, que amable ets, moltes gràcies per les teves paraules, una besada

    Mila:
    Tocaya!!! Que encanto hacer el esfuerzo de intentar comprender las recetas en catalán...pero mira a la derecha del blog en la parte superior hay un traductor a todos los idiomas, y ya sabes si tienes alguna duda aqui estoy ;)

    Buba cooks:
    Holaaaaaa!!! saps què? m´encanta la foto que tens com avatar, un bebe maquíssim!!! gràcies per la teva visita

    Anna:
    Sí, quanta raó tens...igual l´autèntic és la bomba però amb aquest succedani va quedar prou bé

    ResponElimina
  17. YO QUIERO PONERME A DIETA ............. y viendo estas cosas, solo tengo ganas de ir a la cocina para ponerme a hacerlas.

    Un besote

    ResponElimina
  18. Me encantan todos los bizcochos que van aromatizados con jengibre.
    Para la próxima acercarte a alguna herboristería y preguna por suero de leche en polvo. Lo suelen tener o te lo piden sin problemas. Aún así has salido airosa de la ausencia, porque esos pastelitos tienen una pinta increible.
    Besitos

    ResponElimina
  19. Buenisimo, impresionante.
    Me encantan los ingredientes.
    Besos
    Margot

    ResponElimina
  20. Maria Jose: se ven ricos, a mi me encantan este tipo de bizcochos. Cuando tenga tiempo me animo y me copio la receta :-D

    un beso

    ResponElimina
  21. Maria José,
    este pastel tiene una pinta deliciosa. Me encanta el jengibre y en bizcochos o muffins todavía más.
    Me gusta tu blog, voy a darme un paseíto.
    un saludo

    ResponElimina
  22. Hija que foto me está entrando hambre que ricosssss

    ResponElimina
  23. Tienen una pinta estupenda!!!
    A mi tampoco me entusiama el jenjibre, pero supongo que se puede prescindir de él.
    El SUERO DE LECHE o BUTTERMILCH yo lo he encontrado en Carrefour, en una pequeña zona de alimentos internacionales refrigerados, aquí está al lado de las pizzas, y se encuentra también la nata agria (buenísima).

    Un besazo.

    ResponElimina
  24. Cova:
    Ahhhhh lo sientooooo jajajaja que yo tambien entro en tu blog y me tientas todas tus recetas jajajaja ponlo en pendientes!!!

    Zerogluten:
    Gracias por la información guapa, no se me habia ocurrido ir a un herbolisteria, lo preguntaré aunque ya estoy acostumbrada a improvisar que aqui no hay forma de encontrar segun que ingredientes...gracias por todo un besito

    Margot:
    Mil gracias por tus palabras la verdad es que los ingredientes combinan de maravilla!!!

    Mavele:
    Pues venga, animo y a cocinar, que seguro que con esas manos que tienes bordas la receta.

    Somaral:
    Gracias por tus amables palabras, estas en tu casa!!

    Raquel:
    Jajaja yo a segun que horas tampoco puedo mirar blogs que luego ataco la despensa...

    Lolah:
    Lo que daria yo por tener un carrefour en Ibiza, me dais una envidia!!! aqui nada que suene minimamente extraño hay forma de encontrarlo...gracias por tu visita

    ResponElimina
  25. María José,
    Me gusta mucho tu pastel de jengibre, se exquisito y además muy bien presentado.
    Saludos!

    ResponElimina
  26. Pero que bueno, que sabor tan estupendo tiene que tener, menos mal que te has decidido a hacerlo por que el resultado a sido de matricula de honor felicidades, besos pepa.

    ResponElimina
  27. qué buena pinta y el toque jengibre para morirse !!!! gracias por la receta !!

    ResponElimina
  28. Unos ricos pasteles de gengibre.
    Excelente

    ResponElimina
  29. María José, estos dulces tienen una pinta excepcional, ideales para acompañar un café y seguro que deliciosos.

    Un beso.

    ResponElimina
  30. Nunca he utilizado jengibre, pero me llama mucho la atención. En una ocasión compré un poquito, pero como no sabía como utilizarlo tuve que ir viendo como se secaba el pobrecito... Ahora que tengo receta con jengibre podré probarlo por fin!!!
    Besetes!

    ResponElimina
  31. Sol:
    Mil gracias por tus palabras!!!

    Pepa:
    Si que esta bueno el sabor, muy especial, diferente de cualquier otro bizcocho que hubiera probado hasta ahora.

    Cabriola:
    Ehhh guapa, gracias por la visita, un beso!!

    Ana:
    Muy amables tus palabras, gracias por pasarte.

    Maria:
    Que me diga eso una experta en reposteria es un honor para mi, que además soy fan tuya declarada, gracias guapa y sigue deleitandonos con esas tartas de infarto!!!

    Marilu:
    Holaaaaa acuarianaaaa!!! Me parto de la risa, que a mi me paso lo mismo que a ti, ya compre jengigre antes y lo tuve que tirar por no usarlo pero esta vez me prometí que no me ocurriría de nuevo, también era la primera vez que lo usaba y lo probaba y me gusto bastante...besitos!!

    ResponElimina
  32. Hola María José !!!
    Gracias por visitar mi rinconcito !!!
    Me ha encantado el tuyo ya que desconozco la cocina mayorquina y no dudes que voy a visitarte muchas veces para aprender de tus recetas tan exquisitas, en cuanto a la presentación de tus platos son grandiosaaaaaa !!!

    Un saludo de corazón

    Mimi

    ResponElimina
  33. M`inspira molt bon rotllo ,dedicació i carenyet especial aquesta recepta

    T`ho has currat es nota per tot en la foto

    Felicitats premio pa la cosinera que diuen a ca meva

    Petonets

    ResponElimina
  34. Menos mal que "por ahora" no podemos meter la mano en la pantalla. Pones estos bocaditos así de chiquitines....¡ Qué tentación !.Se ven tiernos y jugososos. ¿ Quien merienda ahora una pieza de fruta ?
    María José.

    ResponElimina
  35. El bizcocho tiene una punta buenisima, y con el toque del jengibre debe estar de lujo.
    Yo suelo usarlo mucho , tanto en salado como en dulce, así que con tu permiso esta receta la copio, además tengo suero de leche en el congelador, así que manos a la obra yaaaaa.

    ResponElimina
  36. Mimi:
    Muchas gracias por tus amables palabras, creo que las visitas se cruzaran ;)

    Las pulguitas:
    Jajaja m´ha fet molta gracia la vostre frase familiar de "premio pa la cosinera", la podem adoptar?

    Maria Jose:
    Ayy que a mi me pasa lo mismo!!! lo de visitar blogs es más peligroso jajajaja a mi me apetece todo!!

    Reme:
    Para mi es una satisfacción enorme que digas que copias una receta mia, a mi me encantan todas las tuyas desde antes de que iniciaras tu blog...un besito

    ResponElimina
  37. Pero como entro yo a estas horas en tu cocina...que delicia de trabajo
    enhorabuena!!!!!!!!
    Un besote

    ResponElimina
  38. Jajaja yo estoy igual con tu blog...como sea la hora del aperitivo o de la merienda estoy perdida...gracias por la visita!!!

    ResponElimina
  39. En primer lugar agradecerte la visita en mi blog, he venido al tuyo para conocerlo y .... ahora no me puedo marchar.. tienes unas cosas estupendas, este bizcocho de jenjibre...no me lo pierdo, seguro que lo hago.
    saludos

    ResponElimina
  40. Hola Onega! Gracias por tus amables palabras, me alegro que te guste mi blog...empatadas!!...un beso

    ResponElimina
  41. Qué deliciosos y aromáticos bocaditos, muy buenos!
    Besitos

    ResponElimina
  42. Gracias guapa!!! si que estaban buenos me gusto mucho el toque especiado

    ResponElimina
  43. Ha d'estar boníssim aquest pastís. I el gust del gingebre m'encanta.
    Una recepta més a la butxaca.

    ResponElimina
  44. Hola maca, jo era la primera vegada que provaba el gingebre i m´ha encantat...petonets

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José