Menú

dimarts, 6 de gener de 2009

TORTELL DE REIS


TORTELL DE REIS

Ingredients massa mare:

-150 mil·lilitres de llet a temperatura ambient
-160 g de farina fluixa
-50 g de llevat de cervesa

Ingredients tortell:

-150 g de sucre
-1/2 pell de taronja
-1/2 pell de llimona
-2 ous batuts
-1 cullerada d'aigua de tarongina
-1 cullerada de rom
-100 g de mantega a temperatura ambient
-400 g farina de força
-un pessic de sal

Preparació:

La nit abans preparar la massa mare barrejant els ingredients en un bol que es tapa amb paper film i es deixa reposar fins al dia següent en un lloc càlid (jo l'he "abrigat" amb una manteta...la qual cosa ha fet les delícies dels meus fills que els ha semblat moooolt estrany jajajaja).
Posar a la thermomix el sucre i setinar amb uns cops de turbo, afegir les pells de taronja i llimona i tornar a setinar.
Afegir els ous batuts, aigua de tarongina, rom i mantega i barrejar a velocitat 3 durant 12 segons.
Agregar la massa mare i tornar a barrejar 12 segons a velocitat 3.
Afegir la farina i una mica de sal i barrejar 10 minuts a velocitat espiga.
Tapar el bocal amb paper film i abrigar de nou, deixant reposar fins que la massa sobresurti pel bocal (gairebé una hora), ha de quedar una massa enganxosa.
Untar una taula de feina amb oli i bolcar la massa a sobre, treballar-la una mica, sempre cap a dins amb els artells per desinflar l'aire.
Fer una bola i col·locar-la sobre una safata de forn prèviament untada amb oli. Amb els dits anar obrint un forat en el centre de la bola, amb compte de no trencar la massa, estirant fins a aconseguir la forma desitjada. Ara és el moment d'introduir una fava i la figureta d'un rei embolicat en paper film. Deixar descansar la massa 15 minuts.
Batre un ou amb una mica d'aigua i pintar el tortell. Decorar amb sucre lleugerament remullat, ametlles picades i fruita gebrada.
Enfornar a 180º al voltant d'una hora.

16 comentaris:

  1. El tortell de reis és el millor final de festes que hi ha... la traca final! Je je je...

    ResponElimina
  2. La verdad es que este año he visto muy buenos roscones por la blogosfera, uno de ellos el tuyo. Tiene una pinta estupenda. La foto habla por si sola.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb el comentari que fa zerogluten, un dels millors que he vist és el teu. Enhorabona bonica!
    petonets.

    ResponElimina
  4. Hola!
    he vist el teu comentari i m'he decidit a vore el teu.....
    Impressionant!!
    Moltes gracies per visitarme
    Au, un saludet
    Lola

    ResponElimina
  5. Hummm, té una pinta espectacular!
    Crec que mai t'havia vist, però al fer un comentari al blog "Olles i somriures" he tingut curiositat i he vingut a visitar-te!
    M'agrada molt el teu blog, així que, si no et sap greu, m'afegeixo al teu club de seguidors.
    Un petonet maca!

    ResponElimina
  6. Gemma:
    Hooola!!! bona any!! suposo que les vacances molt bé no?...a casa no se com és però el dolç mai falta sia nadal, reis, pascua...jajajaja

    Zerogluten:
    Maria Luisa me hincho como un pavo con tus palabras porque recuerdo que en tu blog comentaste que no eras mucho de roscones asi que aprecio muchisimo que me digas que te ha gustado...un beso tambien para ti

    La cuina vermella:
    Uffffffff em poso vermella per venir de vosaltres aquestes paraules, de debó...mil gràcies

    Lola:
    Igualment a tu per tornar-me la visita...ens veurem per la blogosfera!!!

    Vanesuky:
    Benvinguda, ets a casa teva, espero veure´t sovint...petonets

    ResponElimina
  7. Tu roscon tambien tiene muy buena pinta.
    Muchísimas gracias por tus palabras.
    Un abrazo, Begoña

    ResponElimina
  8. Un rico roscón.
    La foto esta muy bonita.
    Feliz 2009

    ResponElimina
  9. Mare meva!!! Quina pinta té!!! Nosaltres vam acabar comprant-lo, però un altre any intentarem de fer-ho!!
    A tu t'ha sortit espectacular!!

    ResponElimina
  10. Begoña:
    Gracias guapa!! estamos en contacto vale?

    Ana:
    Me encanta que me digas eso, nunca estoy contenta de mis fotos...jajajaja

    Myriam:
    Jo era el primer any que ho intentava i trobo que val la pena, però ara ja veig que a partir d´ara em tocara a mi fer-lo ;)

    ResponElimina
  11. El tortell es una de les meves asignatures pendents, t'ha quedat genial, s'ha de probar...
    A partir d'avui hem de començar a fer bondat, però em tantes bones receptes que he vist aquest dies em sembla que serà una mica difícil. Records i endavant amb la cuina.

    ResponElimina
  12. ohhh si tens raó... a veure qui comença a portar-se bé amb todo el que cada veiem pels blogs....ufffff és difícil difícil jejeje

    ResponElimina
  13. Después de tanto rosco,( yo hice tres ), ahora toca desayunar galletas integrales.....
    Enciendo el ordenador y me encuentro este trocito tuyo.....¡ yo quiero !, ¡ yo quiero !.
    No voy a poder esperar hasta el año que viene.....
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  14. Ufffffff si las comidas de fiestas...joo pero es que un bocadito bueno es un bocadito bueno jejejeje...besitos

    ResponElimina
  15. hhh quin tortelle més magnífic...!! T'ha quedat amb una miga perfecte, i el color dauradet es perfecte...BRavo!!!

    Núria

    ResponElimina
  16. Núria mil gràcies, era el primer que feia i no va quedar dolent per ser la primera vegada...petonets

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José