Menú

dilluns, 23 de març de 2009

CLAFOUTIS DE CIRERES I XOCOLATA



CLAFOUTIS DE CIRERES I XOCOLATA

Ingredients:

-mantega, per a greixar
-450 gr. de cireres negres desossades
-25 gr. de sucre
-3 ous
-60 gr. de sucre mòlt fi
-60 gr. de farina de força
-2 cullerades de cacau en pols
-150 mil•lilitres de nata espesseix
-300 mil•lilitres de llet
–2 cullerades de kirsch
-sucre mòlt fi per a empolvorar
-nata líquida per a acompanyar (jo no li vaig posar)

Preparació:

Escalfar el forn a 190º. Greixar lleugerament amb mantega una font refractària quadrada, posar en ella les cireres desossades, empolvorar-les amb el sucre i reservar.
En un bol batre els ous amb el sucre mòlt fins que estiguin suaus i esponjosos.
Passar la farina i el cacau en pols per un colador, incorporar a la barreja anterior d'una sola vegada i batre bé. Afegir la nata, i després la llet i el kirsch i abocar sobre les cireres.
Coure al forn durant 50-60 minuts o fins que hagi pujat lleugerament i estigui fet pel centre. Empolvorar amb el sucre mòlt i servir calent amb nata.


I ara...apartat premis...aquest m'arriba de mans de Con sabor a canela un blog que visito assíduament perquè publica unes receptes delicioses i molt variades (us aconsello visitar-lo si encara no el coneixeu)...i perquè a més la seva propietària, Merchi, em dóna "bones vibracions" :) i això també és important quan es va de visita a altres cuines...així que moltes gràcies per pensar en mi, m'ha encantat la frase del premi!!...una abraçada ben forta!!!

44 comentaris:

  1. Esta es una receta de las que tengo pendiente hace mucho tiempo. Me encantan las cerezas, me encantan los clafoutis y me encantan el chocolate, así que supongo que este postre debe rayar la perfección. El tuyo, desde luego.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  2. Esto tiene muy buena vista, se ve rico, la cereza y el chocolate, muy buena combinación.
    Un besito.

    ResponElimina
  3. fa temps que no menjo clafoutis, però sempre m'ha agradat molt, és un gran postre, i amb cireres i xocolata que lliguen tan bé, immillorable.

    ResponElimina
  4. T'ha quedat un clafoutis ben maco, Maria Jose! Però crec que haurem d'esperar que el preu de les cireres baixi una mica perquè ara està pels núvols!
    Jo tinc un cirerer que tot just acaba de florir, així que encara trigaré uns mesos a menjar cireres. Són grosses i boníssimes. Les primeres que culli, seran per fer el teu clafoutis.
    Petonets, guapa!

    ResponElimina
  5. Que pinta mas rica por favooorrr!!! me la llevo! jaja
    Un besito wapa

    ResponElimina
  6. María José, el clafoutis encara el tinc pendent de penjar!! I estava esperant que arribi la temporada de les cireres per poder-lo fer! Aquest teu t'ha quedat genial!!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Que pinta!!! Apetece cualquier tarde de primavera!!

    ResponElimina
  8. uauuuuuuu!!! qué pinta tan estupenda!! desde luego dan ganas de chupetear la pantalla...
    mil besos

    ResponElimina
  9. Hola María José. He leído la receta y tiene que estar fabulosa. Creo que la combinación de cereza y chocolate debe ser ideal, seguro que no te habrá sobrado nada, porque te iba a pedir un buen trozo.
    Saludos

    ResponElimina
  10. M'encanten els clafoutís, poc fets i un pèl calentons... I el de cireres, sens dubte és el meu preferit. Per cert, ja has trobat cireres????

    ResponElimina
  11. M’encanten les cireres i així tenen d’estar bonissimes!!!
    Felicitats pels premis!!!

    ResponElimina
  12. Mmmm molt bon candidat per seguir amb la operació bikini que ja vaig començar al meu blog amb els sabaos pasiegos ... ji ji ji
    El farem té molt bona pinta.
    Felicitats pel premi, han de fer molta il.lussíó
    Petonets amb comí i sénsam
    mar

    ResponElimina
  13. Quina pinta!!! no he manjat mai clafoutis. El teu t´ha quedat molb bó!
    Petons

    ResponElimina
  14. yo solo he probado clafoutis salados, pero qué pinta tiene este! debe ser delicioso

    ResponElimina
  15. Zerogluten:
    A mi también me encantan las cerezas, bueno en realidad toda la fruta me apasiona y los postres con ellas son de mis preferidos...buenooo fruta y chocolate tienes razon...raya la perfección...un superbeso!!

    Irmina:
    Gracias guapa, si que esta buena la combinacion, es un postre muy ligero...un besito

    Manel:
    Moltes gràcies per entrar al blog i deixar un comentari...una abraçada

    Margarida:
    Ufff siiii les cireres tenen el preu pels núvols però aquestes cireres tenen truqui ;) no són fresques sino en conserva, vaig comprar un pot per dos eurus així que fer aquest clafoutis no va costar tant i el resultat és igual de bo que si fossin fresques, si no vols esperar que madurin les teves ja veus que no fa falta...per cert nosaltres també tenim un cirerer i no hi ha forma d´arribar a provar-les, abans que madurin del tot els ocells se les menjen totes...un petonet maca

    Marymary:
    Jajaja no se si la pillarás entera jajaja...un besazo

    Mercè:
    Mil gràcies guapa!! esperaré ansiosa a la teva recepta segur que és una passada de bona...petonets

    Vacapaca:
    Gracias!!! siiii a que se presta a tomar un trocito a la sombrita una tarde soleada....ummm...yo me apunto!!!

    fargopatt:
    jajajaja ayyy niña que me parto contigooooo!!!! un beso

    Juan:
    Pues no quedar no quedó nada pero si te apetece un trocito tu me dices y hago otra :) un abrazo!!

    Gemma:
    Sí a mi també m´encanten els clafoutis...les cireres no són fresques, vaig comprar un pot de cireres perquè em va entrar la goleta i no vaig poder ressistir-me :)) petonets!!

    Dolorss:
    Moltes gràcies per tot maca, molts petonets!!

    Mar:
    Holaaaa jajaja el que no sé és com podem passar per les portes amb tanta coseta bona que hi ha pels blogs...i si que fa il.lusió rebre premis, és com que no t´ho acabes de creure...petonetssssss!!!

    Marta:
    Són unes postres gens pesades, proveles jo crec que t´agradaran...un petonet!!

    SandeeA:
    Salados? pues venga pasanos alguna recetita, que seguro las bordas...un besazo guapa

    ResponElimina
  16. Mmmmmmm con lo que me gusta el clafouti mmmmmmm pero nunca he añadido chocolate!!!! esto lo tengo que probar!!!! Besos!!

    ResponElimina
  17. Te ha quedado genial y las cerezas con el chocolate estan de vicio,se tendra que probar este clafoutis.
    Besos.

    ResponElimina
  18. Que postre mas rico, nunca lo he probado pero esa combinación de sabores tiene que estar espectacular, felicidades por la receta y por tu premio, besos pepa.

    ResponElimina
  19. Me encantan los clafoutis, pero nunca lo hice ni de cerezas, ni de chocolate, de modo que a la vista de tu receta, que tiene una pinta extraordinaria, no tardaré en ponerla en práctica :-)

    Un abrazo.

    ResponElimina
  20. Xiqueta, fas cada recepta!!! Així no hi ha manera de fer règim!!! Boníssim el clafoutis de cireres i xocolate!!!! MMMMM!!!

    ResponElimina
  21. He de provar aquesta combinació, ha d'estar boníssima!!

    ResponElimina
  22. Te dejo mi dirección para que sepas qué Nieves soy, pues blogguer no me la deja :-(

    http://nievesdq-dulceysalado.blogspot.com/

    ResponElimina
  23. Maria Jose, tens una sorpreseta esperant-te al meu blog. ;)

    ResponElimina
  24. Que bo!!! D'aquest any no passa que ho provie!! umm!
    petonets

    ResponElimina
  25. Bonica, cirera i xocolata la meva perdició!!! A veure si el nostre cirerer enguany ens regala cireres ben bones i el fem! un petó.

    ResponElimina
  26. Bufff, que buena combinación...tiene que estar tremendo!! no he probado ningún clafoutis...me lo pediré!!

    Un saludo
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  27. Aqui a Menorca encara no hi ha cireres, ni cares ni barates, haure de espera un poquet!!!!

    ResponElimina
  28. Les cireres m'encanten però no he fet mai clafoutis. A veure si n'hi comencen a haver aviat i em decideixo a fer-lo!.

    ResponElimina
  29. Ay María José! Pero que recetas nos pones! Nunca he probado el clafoutis aunqeu he visto unas cuantas recetas. De morirse ¿no?

    ResponElimina
  30. Que bueno que se ve este plato. Que rica combinación la de cereza y chocolate!
    Un beso.

    ResponElimina
  31. No he fet mai cap clafoutis , però avui mateix llegia també una altra recepta de com preparar-lo.
    Quan les cireres siguin més econòmiques, en faré un.
    ptns.

    ResponElimina
  32. Delicioso postre ,una maravillosa combinacion de sabores...
    Un beso y hasta la proxima.

    ResponElimina
  33. Gracias por pasar mi blog. Yo soy nuevita en esto y me alegra mucho saber que a la gente le gusten mis recetas.
    Saludos

    ResponElimina
  34. el comentario anterior es de mi hija Camila, yo soy Larole la del Blog derrechupete-
    Gracias y cariños

    ResponElimina
  35. Pero que postre mas rico Maria José! a poco me como las fotos! y nunca he intentado hacer clafoutis.... no tengo escusa...

    un besito!

    ResponElimina
  36. Yo tambien tengo un clafoutis pendiente y me encanta todo lo que tiene cerezas.
    Excelente combinación presentas en esta receta.
    Feliz finde semana x

    ResponElimina
  37. Que buena debe estar, nunca la he probado y eso que me encantan las cerezas.
    Tiene una pinta buenisima!

    Besitos!!!

    ResponElimina
  38. M`agraden molt les cireres però t`he de confesar que mai he probat un clafoutis doncs com ja t`he comentat algun que altre cop no tinc cultura culinaria de dolç aca meva no s`en feia i tinc moltissimes ganes d`apendre´n , amb profes com tu ho tinc fàcil ;)
    Felicitats pel premi t´ho mereiges

    Petons

    ResponElimina
  39. Hummm.... parece delicioso! Con lo que me gustan las cerezas! Encantador tu blog. Un super baccio desde Italia. Sil
    P.D.: gracias por visitarme!

    ResponElimina
  40. Quina gran combinació!!! Ja has trobat cireres al mercat???
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  41. De arriba a abajo. He revisado tu blog de arriba a abajo. Todo tiene una pinta extraordinaria, pero bajo mi punto de vista eres la reina de los postres. Te voy a vigilar de cerca...

    ResponElimina
  42. Si supieras el tiempo que hace que quiero hacer un clafoutis....
    Ahora veo éste tuyo que lleva chocolate y cerezas y me enterea una envidia...
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  43. Aquest no l'he fet mai, si el proposes amb cireres i xocolata ho hauré de pensar!
    Segur que queda molt bo!
    Salut!

    ResponElimina
  44. Salvia:
    Guai, entonces si lo pruebas ya me diras vale? un besazo

    Mesilda:
    La verdad es que si combinan bien los dos ingredientes...besitos

    Pepa:
    Mil gracias guapa, la verdad es que yo tampoco habia probado nunca la combinacion y nos encanto...un beso

    Nieves:
    Entonces ya me dirás que te ha parecido ok? seguro que lo bordas, besitos

    Francesc:
    Això mateix és el que em diu la meva família jajaja...petonets

    Manduca:
    A nosaltres ens va agradar força, ja ens contaràs si a vosaltres també...mua!!

    Mercè:
    Nena si ahir mateix vaig entrar al teu blog i no m´hi adonat del premi...soc un autèntic desastre...mil gràcies maca, m´alegro molt que hagis pensat amb mi...un petonàs!!!

    Ivana:
    Vinga animat segur que vos agrada, una forta abraçada!!

    La cuina vermella:
    Quina enveja em feis, com la Margarida, nosaltres també tenim un cirerer però no hi ha forma de provar ni una cirera, quasi no en fa i els ocells hi arriben abans, i això que cada any posam un barret, cinta de cassette, papers...però no s´asusten...petonets

    pocohecho:
    Graciassssss!!!! la verdad es que es tan fàcil de preparar que vale la pena hacerlo...besitos

    Celes:
    Les que hem tingut a Eivissa fins ara eren de fora, i a preu d´or...per això vaig utilitzar de pot i el resultat va ser molt bo, quan siga l´època ho provaré amb cireres naturals...petonets

    Glòria:
    Ja em direu que tal vos han paregut els resultats...una força abraçada

    Marilú:
    No te pienses que yo hubiera probado ninguno antes de hacerlo ;) nos gusto mucho, es muy ligero...y tan facil de preparar...un besazo guapa

    Bagu:
    Mil gracias por pasar por aqui y dejar tu comentario, un beso

    Annafs:
    Si vols provar amb cireres de pot com jo vaig fer queda força bo...una abraçada

    Zulma:
    Holaaaaaa!!! que guai tu visita, me alegro que hayas entrado y te guste la receta...un beso

    Cami:
    Hoooooola, muchisimas gracias, no te pienses que yo llevo mucho tiempo con el blog pero me encanta conocer gente nueva...besitos

    Larole:
    No sabia que fuerais madre e hija, es un placer haberos conocido y que me hagais una visita...un fuerte abrazo

    Azul:
    Me encanta que entre todas aprendamos cosas nuevas...a mi me encantaria saber hacer tu hojaldre, te sale precioso y no puedo ni imaginar su sabor ummmm...mil besitos guapa

    Ana:
    Entonces quedo pendiente de tu blog para ver tu receta...un besazo

    Mabel:
    Muchas gracias guapa, guai que lo que preparo guste...smuakssssss

    Las pulguitas:
    Noooo aquí tothom te cosetes que aprendre, el clafoutis tampoc l´havia fet mai jo i és molt fàcil de fer així que animat, veuràs com t´agrada...petonets maca!!!

    Sil:
    Tu blog me encantó, me verás más veces te lo aseguro, gracias por devolverme la visita...un baccio :)

    El cullerot Festuc:
    Hola Eva, cireres sí que n´hi ha però caríssimes, jo vaig emprar-les en conserva i t´asseguro que va quedar igual de bo que si haguessin esset naturals...una abraçada

    Nélida:
    Jajaja me ha hecho mucha gracia tu comentario, entonces nos vigilamos mutuamente vale? un besazo guapa y gracias por pasarte

    Maria Jose:
    Pero no me digas esoooo, con lo que te admiro yo a ti...porque no te animas con tu receta y asi intercambiamos? te parece? un super beso

    illetapitita:
    Sí que ho és bo, t´ho asseguro...una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José