Menú

dilluns, 13 d’abril de 2009

PASTÍS HELLO KITTY





Dimecres passat la meva filla va complir 9 anys i per a aquell dia em va demanar un pastís de la Hello Kitty...els fills suposo que sempre ens veuen capaços de qualsevol cosa però...mai m'havia atrevit amb el fondant i la veritat és que “m'imposava" un poquet...he tingut la sort de comptar amb l'ajuda de la Sílvia de El blog de megasilvita que a part de ser un blog formidable (d'ell he tret totes les idees per preparar aquest pastís i us ho recomano per a qui encara no s'ha llançat amb el fondant perquè les seves explicacions són molt clares i pot ser que de la meva recepta us quedi algun dubte) pertany a una persona generosa amb la suficient paciència per atendre tots els meus dubtes (gràcies de tot cor Sílvia)...i el més important és que la meva filla va quedar súper encantada amb el seu pastís i la seva mamà contenta d'haver superat el repte...

Quant al fondant, aquest pot preparar-se de diverses formes, però a causa del meu problema per trobar segons quins ingredients em vaig decidir per un fondant de núvols (facilíssim de fer) que vaig separar en tres parts i vaig tenyir amb colorants alimentaris.

PASTÍS HELLO KITTY

Ingredients del fondant de núvols:
-una bossa de núvols
-sucre mòlt (millor del comprat) es necessita el doble de pes que els núvols
-margarina
-una o dues cullerades d'aigua

Preparació del fondant de núvols:
Untar amb margarina una font que pugui anar al microones. Trossejar els núvols perquè es desfacin millor, col·locar-los en la font i ruixar-los amb l'aigua.
Fondre´ls al microones, millor posar-los poca estona perquè no es cremin i si no es desfan del tot programar uns segons més. No és necessari fondre´ls del tot, encara que els trossos no quedin totalment desfets millor si els removem amb una cullera i fàcilment s'acabaran de fondre.
Afegir a poc a poc el sucre mòlt, és una massa molt difícil de treballar (enganxosa a més no poder). Treure de la font i continuar pastant sobre una taula de feina amb les mans untades de margarina. Pastar fins que quedi amb un aspecte llis semblant a la plastilina.
Embolicar en paper film i guardar a la nevera almenys un dia (aguanta tres o quatre mesos). Millor tenyir en el moment d'utilitzar (afegir el colorant a poc a poc fins a obtenir el color desitjat)

Ingredients del pa de pessic (Madeiran Sponge Cake):
Aquest pa de pessic és el que habitualment s'usa per a aquest tipus de pastissos perquè no és massa esponjós i aguanta bé el pes del fondant. A més admet congelació, així que pot preparar-se amb el temps que es vulgui per organitzar-se bé.
-4 ous
-200 g de mantega o margarina a temperatura ambient
-200 g de sucre
-300 g de farina
-1/2 sobre de llevat tipus Royal
-1 mica de sal
-una culleradeta d'essència de vainilla

Preparació del pa de pessic:
Tamisar el llevat, la farina i la sal, reservar.
Batre la mantega amb el sucre, fins que blanquegin. Afegir els ous un a un sense parar de batre (pot ser que la massa sembli tallada però no ho està). Afegir la barreja de farina i llevat tamisats a poc a poc i l'essència de vainilla i batre bé.
Untar un motlle amb mantega, vessar la massa i enfornar a 160º, uns 40 minuts o fins que en punxar amb una agulla surti neta.

Ingredients de l'almíbar:
-130 g de sucre
-100 g d'aigua
-suc d'1/2 llimona
-1 rameta de canyella en branca

Preparació de l´almíbar amb la thermomix:
Posar al vas l'aigua, el sucre, el suc de llimona i la canyella i programar 10 minuts, 100º, vel.2

Ingredients de la buttercream:
-1 tarrina de formatge en crema tipus philadelphia a temperatura ambient
-1 culleradeta de vainilla ensucrada
-3 cullerades de margarina a temperatura ambient
-sucre mòlt al gust (aconsello no afegir-ne massa perquè el pastís no quedi massa dolç)

Preparació de la buttercream:
Batre amb les barnilles tots els ingredients i guardar a la nevera fins al moment d'usar.

Muntatge del pastís:
Vaig fer el fondant de núvols i el pa de pessic amb dos dies d'antelació. El dia anterior vaig preparar l'almíbar i la buttercream i el mateix dia de consumició vaig muntar el pastís. Una vegada que està feta no pot guardar-se a la nevera perquè si no es condensa el fred en forma de gotetes d'aigua sobre el fondant i pot espatllar-se (encara que també depèn de la humitat de l'ambient...)
Partir el pa de pessic en tres capes. Col·locar la primera capa de pa de pessic a la safata on vagi a servir-se, amarar bé amb la meitat de l'almíbar (és necessari perquè el fondant resseca bastant), untar amb una tercera part de la buttercream, cobrir amb la segona capa de pa de pessic, amarar amb la resta d'almíbar, untar una altra tercera part de buttercream, cobrir amb l'última capa de pa de pessic i sobre ella repartir la resta de buttercream cobrint també els laterals (ens servirà de goma d'enganxar per fixar el fondant)
Treure el fondant de la nevera, pot escalfar-se dos segons (sí, ho he escrit correctament: DOS SEGONS...) al microones per poder treballar-lo millor. Tallar el tros que considerem necessitarem per cobrir el pastís, barrejar amb el colorant elegit (és aconsellable usar guants fins per no tacar-se), estirar amb el rodet i cobrir el pa de pessic amb cura allisant perquè no quedin bombolles, tallar la resta de fondant sobrant de les vores amb un ganivet afilat.
La decoració va a gust del consumidor. Jo vaig treure la plantilla d'internet (bé...la va elegir la meva filla després d'hoooores i hoooores de mirar pàgines de la Hello Kitty...), la vaig retallar per parts i la vaig anar marcant sobre el fondant estirat amb el rodet (com no vaig trobar més colorants tampoc vaig poder combinar molt), per als cors vaig usar un motlle de galetes i les lletres les vaig retallar amb compte ajudant-me d'un cutex. Per aferrar el fondant sobre el fondant usar una mica d'aigua (s´ha de fer amb la suficient antelació perquè pugui assecar-se bé)

50 comentaris:

  1. Te ha quedado preciosa!! se nota que la has hecho con todo el amor del mundo, las madres somos capaces de todo!!

    ¡¡¡FELICIDADES A TU MUJERCITA!!! tiene la misma edad que mi nena María ;D

    Un besazo cielo!!

    ResponElimina
  2. Uf, quina meravella!! T'ha quedat espectacular i si la veuen les meves nebodes es tornen bojes!! Felicitats a la petita, per l'aniversari...felicitat a la mare per aquesta meravella!!

    Núria

    ResponElimina
  3. Maria Jose, felicitats per aquest pastís espectacular!! Un 10!! Jo no he treballat mai amb fondant, aquí el fan servir molt però trobo que queda un pastís massa dolç.
    Felicitats a la teva filla!! Devia estar super contenta amb aquest super pastís!! :)
    Felicitats de nou perquè t'ha quedat perfecte! De debò! I amb el llacet i tot! Una passada!
    Petons!

    ResponElimina
  4. Espectacular!! Quina sort la teva filla!! Si es veritat que els fills creuen que ho podem fer tot!! Aquest cap de setmana vindra la Silvia a Bcn per fer un curset dels pastissos que prepara ella ... espero anar!!

    ResponElimina
  5. Wow! Qué bizcocho!! La masa quedó tan ligera! El relleno es de hacer ganas!

    ResponElimina
  6. Hola! te ha quedado super chuYo, tu hija debe de estar orgullosa de mama...
    Te quedo de fabula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Besitotes!!!!!

    ResponElimina
  7. Maria Jose, ningu diria que és la primera vegada que treballes amb el fondant... t'ha quedat perfecte, de professional! Clar que pels fills es fa el que calgui, oi? ;)
    Felicitats a la petita!

    ResponElimina
  8. Maria José, pero que preciosa te ha quedado la tartuqui de Kitty, si la ve mi sobrina de 5 años ya me pide que le haga una jajajaja.
    Felicidades para esa guapisima hija tuya, se nota que mami ha puesto empeño en su tartita.

    un besin, guapisima :)

    ResponElimina
  9. Te ha quedado fantastico, me encanta!!!!
    Besos

    ResponElimina
  10. Felicitats, Estela, per aquests 9 anys!Ja ets mooooolt gran! I quin pastís més bonic que t'ha fet la mama. Com es nota que t'estima molt, perquè aquest pastís no el saben fer totes les mames. I segur que no en vau deixar ni un trosset, oi?
    A la meva fillola també li agrada molt la Kitty, i sempre vol que li regali coses. Gràcies a la teva mama ara tinc una nova idea per regalar.Felicita-la de part meva per ser tan bona pastissera!
    Un petonet.

    ResponElimina
  11. Maria José; -Dit i fet-
    Déu n'hi dó¡ quina paciència, i després com les falles de Valencia... tot cremat¡ Que vaigui de gust Maria José. Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  12. T´ha quedat perfecte! que maco! Si jo li faig això a la meva neboda la faria super feliç!

    ResponElimina
  13. Preciosa la tarta, María José y me imagino que aún más rica. Tienes un arte tremendo.

    Besos.

    ResponElimina
  14. De la feina de mare segur que no t'envien a l'atur. T'ha quedat genial :)

    ResponElimina
  15. joooo, que chula te ha quedado y supongo que a tu peque le habrá encantado en cuanto la vio

    ResponElimina
  16. Moltes felicitats a la teva nena i també per a tu perque t´ha quedat un pastis de maravella.
    Petons

    ResponElimina
  17. OHHHHHHHHHH, que tarta mas bonita, enhorabuena eres una artista, besos pepa.

    ResponElimina
  18. Et felicito, quin pastis mes elaborat i original.
    Records.

    ResponElimina
  19. Me confieso un auténtico desastre en la cocina y me maravillo ante las cosas que haces...el mejor regalo para tu hija es tener la madre que tiene...muchas felicidades a las dos

    ResponElimina
  20. T'ha quedat molt bonica. No m'estranya gens que la teua filla n'estiguera pagadíssima. Això és una mare! Salutacions

    ResponElimina
  21. Hola Maria Jose,

    Te ha quedado muy linda y se ve deliciosa. Tu hija debe estar realmente orgullosa (mi mamá nunca nunca me hizo una torta asi, pero cómo me hubiera encantando)

    Yo de las cubiertas no soy muy amiga pero en realidad son una herramienta fabulosa para dar colorido e interes a una torta. La tuya me la comeria con gusto

    bien hecho!

    un abrazo

    ResponElimina
  22. Jolin!!! Pues te ha quedado estupenda, perfecta!!!!!! Ah!! y Felicidades a tu niña(con un poquito de retraso....). Besos!!!

    ResponElimina
  23. I és la primera vegada? T'ha quedat perfecte! m'encanta, és preciosa :)

    Petonets

    ResponElimina
  24. Bravo, bravissimo!!!! Maria José, es espectacular!!! quines ganes tinc de treballar amb fondant!!! seguiré de prop les teves passes bonica.

    ResponElimina
  25. Felicidades a tu niña y a tí que tarta tan linda has hecho, un beso.

    ResponElimina
  26. Si el veiessin les meves nebodes alucinarien!!! t'ha quedat PERFECTE!!!! M'ho hauré de llegir amb més calma...xo no hagués dit mai que el fondant es feia amb núvols...
    T'ha quedat xulíssim!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  27. Que boniiiiitaaaaaaaa!!!!! me encanta, me gusta mucho elfondant, soy fan de Silvia jaja y a ti te ha quedado preciosa, se nota que la has hecho con gusto, me encanta hello kitty y ademas los colores que le has dado te han quedado genial, me gusta mucho mucho!!!
    Un besazo

    ResponElimina
  28. Si lo ve una amiga mía que se llama Inma y que es una fanática de Hello kitty se volvería loca.
    Te ha quedado precioso, perfecto.
    Felicidades a esa princesa.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  29. Guauuuuu, te ha quedado preciosa, qué finura, ese lazito, ese vestido al que no le falta detalle. Bravo. Es espectacular.

    Un abrazo

    ResponElimina
  30. Mandragora30:
    Hola guapa, no se si capaces de todo lo somos pero al menos se intenta...si??? tenemos dos princesitas de la misma edad?? un beso para las dos

    CocinArte:
    Gràcies Núria!! vinga idó anímat a fer-ne una per les teves nebodetes...petonets

    Mercè:
    Jo no l´havia provat mai al fondant i si que s´ha d´anar amb compte perquè no quedi un pastís massa dolç, per això millor no passar-se amb el sucre....i gràcies maca!!!

    vacapaca:
    Ohhh quina sort poder anar a un curset de la Sílvia!!! m´encantaria poder venir-hi...petonets

    Talita:
    Gracias guapa, la verdad es que si, que el relleno esta buenisimo!! :)

    Pausan:
    Mil gracias guapa...mi hija no queria que nos comieramos el pastel jajajaja nos costo un pelín poder repartirlo...un beso

    Gemma:
    Quand vaig començar a pastar el fondant sense haver-ho vist mai ni haver-lo provat vaig pensar "mj, et fiques en cada embolic..." i t´asseguro que quasi em vaig empenedir però el cert és que és més fàcil del que sembla i el resultat és espectacular...petonets

    Merchi:
    Graciasssssss!!!! venta anímate niña que seguro que tu sobri le encanta y además esto para ti "ta xupao"...un besazo

    Celes:
    Graciasssssss!!!!!

    Margarida:
    som n´estela, el pastis estava molt bo, tambe m´ha fet molta ilusio que m´aigis escrit i la teva fiola te molt bon gust amb na Kitty, moltissims petons Estela!
    (Hola maca!! sento les faltes però la meva filla m´ha prohibit terminantment corregir res jajaja...va quedar emocionada pel teu missatje...gràcies de cor!!!)

    Josepb.:
    Si és veritat, tanta feina i després es menja en dos minuts...però val la pena!!

    Marta:
    Moltes mercis!! vinga animat i seràs l´heroïna de la teva neboda ;)

    Silvia:
    Muchas gracias guapa, la verdad es que pensé que igual quedaba bien pero podia ser incomible...jajajaja...pero no...paso toda!!!

    Bajoqueta:
    jajajaaj noooo aquesta feina no coneix vacances ni nits....petonets!!!

    Comoju:
    Hola guapa!!! la verdad es que la tuve pegada todo el rato mientras la montaba y me iba diciendo mi-nu-cio-sa-men-te lo que queria jajajaja

    Pilar:
    Mil gràcies en nom de les dues...petonets

    Pepa:
    Jooo es un orgullo que me lo digas tu...un abrazo

    Teresa:
    Moltes gràcies maca, petons

    Phoenicoperus:
    soy Estela si tienes razon tengo mucha suerte, no te creas solo hay un problema la masa defondant es muy pringosa pero no te preocupes que seguro que ati te saldra genial muchos besos Estela (Te digo lo mismo que a Margarida...tengo prohibido totalmente por mi hija corregir ni una coma..de todos modos gracias por la parte que me corresponde!! un beso)

    Francesc:
    Moltes gràcies!!!

    Mavele:
    A mi tambien me hubiera gustado tener una tarta asi de niña...la verdad es que para una tarta infantil estas cubiertas son una pasada...gracias guapa!!

    Salvia:
    Gracias, mi hija esta emocionada de ver tantos mensajes para ella jajaja

    Cocina con sabor:
    T´ho juro per na Kitty jajaja...moltes gràcies maca!!

    La cuina vermella:
    Joooo merciiiissss encara em posaré del color de la vostra cuina!!!! petons

    Sandy:
    Muchisimas gracias en nombre de las dos...!!!!

    El cullerot Festuc:
    Aquí a Eivissa és impossible trobar glucosa o segons quins ingredients i vaig tenir la sort de trobar núvols blancs per poder tenyir i t´aseguro que és facilíssim de fer...potser m´he liat un pel escrivint la recepta i detallant´ho tot però si et queda algun dubte ja m´ho diràs val?...vinga animat i veuràs les teves nebodes...al.lucinaran...petonets!!

    Marymary:
    Yo tambien soy fan de Silvia, además de tener un blog maravilloso donde lo describe todo super bien es una persona fantastica que atendió mis correos con todas las dudas que se me planteaban...y en cuanto a los colores...es que solo encontre esos jajaja...un besazo guapa

    Zerogluten:
    Puen entonces, en nombre de Inma creo que tendrias que animarte tu tambien con el fondant...por cierto pense en ti cuando compre las nubes porque el paquete ponia libre de gluten, ahora siempre me fijo...besitos!!!!

    Maria:
    Que alegria saber de ti, se te echaba de menos!!!! bueno tu eres una experta en esto y sabes que parece muy complicado a priori a que si? un besazo (espero tu proxima recetuqui con impaciencia...)

    ResponElimina
  31. Felicitats a la teva filla encara que sigui amb retràs!!!!
    Amb aquest pastís devia estar supercontenta!!!!!!
    Es una obra d'art, nena..

    ResponElimina
  32. Que bonica y que contenta estaria tu hija esto si que es una tarta especial.
    Besos

    ResponElimina
  33. Quina currada!!!!!
    cada cop que entro a la teva cuina em quedo amb la boca oberta.
    Felicitats és un pastis impresionant!!!
    petons

    ResponElimina
  34. Hola Maria Jose
    Te ha quedado super preciosa.
    Felicidades a tu niña x

    ResponElimina
  35. Que preciosura Maria Jos! Mi hija estaria feliz con algo asi. Me lo tengo en agenda para hacerselo.
    Un abrazo. Sil

    ResponElimina
  36. qué chulada!!!
    desde luego dan ganas de ser una niña otra vez... a nosotras que nos ponían la de galletas si había suerte..ajjajaj
    felicidades a la cumpleañera!!

    ResponElimina
  37. Pero que suerte tiene tu niña! Seguro que ninguna amiga ha tenido una tarta tan bonita! Dale un beso y un tirón de orejas (suave) de mi parte.
    Besos!

    ResponElimina
  38. Massa dolça per al meu gust ¬_¬ però... es pot menjar :-D

    ResponElimina
  39. alaaaaaaaaa vaya tarta preciosa Maria José y ademas riquisima!
    Muchas felicidades a tu hija, que cumpla muuuuuuuuuuuuchos mas y que yo vea todas sus tartas cumpleañeras!
    Fijate que tengo en mente hacer una tarta asi, por lo que vi en la cocina de Mar, pues mi hija cumple años el 26 y queria darle una sorpresa. La receta del fondant es muy similar, de nubes.
    Me ha costado un poco leerte, pues hay palabras mal traducidas por el google, pero me animaré a hacerlo.

    Miraré mas abajo tus maravillas, que llevo un atraso monumental....

    un besito!

    ResponElimina
  40. Preciosa tarta de fondat, me ha gustado mucho.
    Un besito

    ResponElimina
  41. Ole, ole, ole, mi niña...que guapa te ha quedado la tarta..no entiendo muy bien todo lo que has escrito..pero si que he entendido que me pones por los cielosss...no es para tanto mi amor..yo lo hago todo desinteresadamente disfruto con esto...y enseñar es mi pasión. Gracias a ti por ser tan linda

    ResponElimina
  42. Xaro:
    Moltes gràcies maca, sí que estava contenta, l´esforç va tenir recompensa...una abraçada

    Maria Dolores:
    Gracias guapa, mi hija ya esta pensando en la proxima que tengo que prepararle jajaja!!

    Dolorss:
    L´admiració és mútua!!! i no et pensis que sigui tant complicat, és llarg de fer però no tant complicat com sembla a priori...petonets

    Ana Powell:
    Muchas gracias guapa se las doy de tu parte, un abrazo

    Sil:
    Pues anímate ahora que aun nos las piden y les hacen ilusion, seguro que dentro de unos años pasan de las tartas de mamá jajaja, besitos

    Fargopatt:
    Si es verdad, esto no existia cuando eramos niñas pero estoy segura que si se hubiera podido nuestras madres también nos las hubieran preparado a que si? besos!!

    Marilu:
    Nueve tironcitos de tu parte guapa, que ella esta emocionada con tanta felicitacion...un abrazo

    Ferran:
    Vaja i jo que pensava fer-ne una d´en Xin-Xan pel teu aniversari...:P

    Azul Purpura:
    Toda la tarta la he sacado del blog de Megasilvita, incluso ahí hay mas recetas de rellenos, bizcochos etc y un montón de ideas para las tartas, la mia es de las mas sencillitas (fondant sobre fondant) pero entra en su blog y veras que pasada, de todos modos cualquier duda que tengas si puedo ayudarte lo hago encantada, y gracias por todo!!!

    Irmina:
    Muchas gracias guapa, un besazo

    Megasilvita:
    Seguro que has entendido bien todo lo que digo sobre ti?? seguro seguro?? porque creo que me he quedado corta!!! un beso!!

    ResponElimina
  43. Maravilloso. Me parece imposible que se puedan hacer cosas tan preciosas.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  44. Doncs ara que te'l veig a tu, potser m'anime i el faça alguna vegada!! T'ha quedat impresionant.

    Besets

    ResponElimina
  45. t'ha quedat preciós Maria Jose.

    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina
  46. Que bonito te ha quedado!! lo habrá disfrutado un montón! Feliz cumple para tu hijita! esta precioso, te felicito!!

    ResponElimina
  47. quina passada! és una absoluta cucada, moltes felicitats!!!!!!

    ResponElimina
  48. Nieves:
    Mil gracias, la verdad es que cuando veo las fotos casi no me creo que lo hiciera yo...es más fácil de lo que parece aunque la explicación sea de lo más enrevesada...besitos guapa!!

    Marta:
    Vinga!! a mi també m´imposava moltíssim abans de fer-ho...petonets

    BuenasMigas:
    Muchas graciaaaaaaassssss!!!! un abrazo

    Mabel:
    Siii mi hija quedo emocionada, aun ahora lamenta que nos lo comiéramos :) muchas gracias por tus palabras!!!

    Anna:
    Hola maca, gràcies per passar-te!!!

    ResponElimina
  49. Quina currada amb el fondant... així dius que és més fàcil del que sembla?
    Em sembla que ja puc començar a practicar, que tocarà fer-ne algun de semblant per a les meves nenes.
    Gràcies pel comentari a Catacuina :-D

    ResponElimina
  50. Hola maca, t´aseguro que tot és posar-s´hi, és feinós però més fàcil de fer del que em semblava, gràcies per la visita...petonets

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José