Menú

dilluns, 27 d’abril de 2009

PASTIS SANT MARC


Aquest pastís és originari de Castella i Lleó. El seu nom fa honor al Convent de Sant Marc, els orígens del qual es remunten al segle XII, quan la reina senyora Sancha va fundar un temple i hospital per als pelegrins jacobins.

Dissabte va ser el sant del meu fill Marc i com la Margarida del blog El món de la cuina crec que la millor forma de celebrar qualsevol cosa és preparant unes bones postres...aquestes ens van agradar força!!...i el Marc va quedar encantat de saber que hi havia un pastís que portava el seu nom...

PASTÍS SANT MARC

Ingredients del pa de pessic genovès:
-4 ous
-120 g de sucre
-1 culleradeta de vainilla ensucrada
-120 g de farina de rebosteria
-1 pessic de sal

Preparació del pa de pessic genovès:
Posar la papallona a les fulles de la thermomix, afegir els ous, el sucre i la vainilla ensucrada i programar 6 minuts, 40º, velocitat 3. Quan acabi el temps tornar a programar uns altres 6 minuts a velocitat 3, aquesta vegada sense temperatura.
Afegir la farina i la sal, repartint-les al voltant de la papallona i programar 4 segons a velocitat 3. Retirar la papallona i acabar de remoure ajudant-se de l'espàtula amb compte de no baixar la massa.Vessar la massa en un motlle de greixatge de 22 cm i enfornar a 180º.

Ingredients de l'almíbar:
-130 g de sucre
-100 g d'aigua
-suc de mitja llimona

Preparació de l'almíbar:
Vessar els ingredients al vas de la thermomix i programar 7 minuts, 100º, velocitat 2

Ingredients de la crema de rovells:
-100 g d'aigua
-100 gr. de sucre
-6 rovells d'ou
-1 cullerada d'aigua

Preparació de la crema de rovells:
Posar al vas de la thermomix l'aigua i el sucre i programar 13 minuts, temperatura varoma, velocitat 1 sense posar el gobelet perquè s'evapori bé l'almíbar. Retirar el vas de la màquina, treure la tapa perquè perdi calor i reservar.
En un bol posar l'aigua i els rovells i trencar-los amb unes barnilles o una forquilla. Afegir l'almíbar reservat sense deixar de moure i quan s'hagi incorporat totalment posar les papallones a les fulles, afegir la preparació al vas i programar 11 minuts 90º, velocitat 1

Ingredients de la nata batuda:
-500 g de nata per muntar (mínim 35% de matèria grassa) molt freda (no congelada)
-80 g de sucre mòlt
-2 sobres d'estabilitzant per a nata

Preparació de la nata batuda:
Agitar l'envàs de la nata, posar la nata en un bol metàl·lic o de vidre que ha de ser fred i batre amb les barnilles elèctriques. Quan estigui muntada afegir el sucre i l'estabilitzant i batre una mica més fins que quedi tot barrejat.

Muntatge del pastís:
Partir el pa de pessic per la meitat, col·locar-ne una capa sobre la safata on vagi a servir-se el pastís, banyar amb la meitat de l'almíbar i cobrir amb la meitat de la nata. Col·locar a sobre l'altra capa de pa de pessic, banyar amb la resta d'almíbar i cobrir amb la crema de rovell. Adornar els laterals amb la resta de nata.

Fons: Reposteria y pasteleria Th-31

39 comentaris:

  1. Rica se ve que esta, pero es que ademas te ha quedado preciosa!!!

    Un besote y felicidades a tu nene!!

    ResponElimina
  2. Sóc la segona!!! no m'ho puc creure!!! JEJEJ Així encara en deu quedar un trocet per a mi, no??? T'ha quedat increíble!!! de debò!!! ja saps que m'encanten les teves presentacions!!! bé, i evidentment les receptes!!! Aquesta encara no l'he provat de fer!!! a veure si em surt´la meitat de bé!!!

    Petonassos

    Miel

    ResponElimina
  3. Siiiiiiiiii, es la tarta de mi casa...jajaja. Mi padre iba los sábados cuando echaban "Vacaciones en el mar" a la confitería Moka a por 12 pasteles de San Marcos, que eran con una capa de crema pastelera finita abajo, y otra enorme de nata arriba y la yema arriba del todo entre capas de suave y fino bizcocho...que recuerdos!.... La puse en mi boda de tarta nupcial por ese punto de nostalgia...
    Te ha quedado espectacular!

    ResponElimina
  4. Te ha quedado de pastelería!!! Que rico!!

    ResponElimina
  5. María José, felicitats al teu fill!! I felicitats a la pastissera per un pastís tan bo i tan perfecte!! Molt millor que de pastisseria!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  6. Te ha quedado espectacular! Parece sacada del mostrador de las pastelerias mas pijas jaja
    Un besito wapa

    ResponElimina
  7. Felicitats per partida doble: al Marc pel seu sant i a tu per les mans que tens!
    Un pastís boníssim. Jo no el faig gaire perquè la crema de rovell no és la preferida de casa, però reconec que la presentació és molt maca i crida molt l'atenció.
    M'ha agradat molt que pensessis com jo que res millor que fer unes postres per celebrar qualsevol data important. Crec que els fills valoren més el temps que els has dedicat ideant i fent aquestes postres que no pas donant-los un regal comprat.
    Felicitats, guapa! (i guapo, perquè segur que t'assembles a la teva mare!)

    ResponElimina
  8. Que rica y que bonita! Complimenti!!(Felicidades!) Un grande abraccio. Sil

    ResponElimina
  9. Quin pastís més maco que et va quedar .. ja pot estar content el teu fill Marc.
    Felicitats i petonets
    mar

    ResponElimina
  10. Me encanta esta tarta San Marcos, nunca la hice pero está deliciosa. A ti desde luego te ha quedado de exposición..pero ojo eh, que luego me la comería jajajaja.
    Esto es un placer para el paladar por dios!!.

    Besines :)

    ResponElimina
  11. Felicitats al teu fill i que content devia estar amb el pastis tan deliciós que li vas fer.
    Ets una artistassa i una marassa!!!

    ResponElimina
  12. Hola María José. Con un poco de retraso quiero felicitar a tu hijo Marcos, por su santo y, a ti, por este pastel que le hiciste. Espero que pasara un día estupendo aunque al ver el pastel que le has preparado el día sería redondo. Es una pena no haber llegado antes para poder probarlo. Delicioso.
    Saludos

    ResponElimina
  13. No coneixia aquest pastís. Per la pinta que fa, ha de ser boníssim!!

    ResponElimina
  14. Maria José,
    ¿De verdad la has hecho tu? Pero si tiene mejor pinta que las de las pastelerías! Eres una artista!
    Besos!

    ResponElimina
  15. De ben segur que el teu fill deuria estar super content al veure aquest pastís tan espectacular que li vas fer!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  16. Moltes felicitats per al Marc i per a la cuinera. T´ha quedat un pastis "de escandalo". Ara mateix l´hi donaria una caixalda a la pantalla.
    Petons

    ResponElimina
  17. Uau, t'ha quedat fantàstic!
    Estic segura que el Marc devia quedar molt content amb aquest pastís... tens raó que per celebrar un aniversari no hi ha res com un pastís fet a casa amb tot el carinyo del món ;)
    No sabia l'origen del pastís, m'ha semblat molt interessant...

    ResponElimina
  18. A mi marido le encanta esta tarta, para mi no es de mis preferidas, pero a el le disloca, así que como yo cocino para ellos se la voy a hacer un día..
    Un besote

    ResponElimina
  19. Hola Maria Jose
    Te ha quedado preciosa, una maravilla x

    ResponElimina
  20. Aquest sí que és bo. De sabor fi i suau, i amb una textura molt cremosa i agradable.

    ResponElimina
  21. ! hala! que presentación, si parece de pastelería, felicidades te ha quedado fantástica, besos pepa.

    ResponElimina
  22. T'ha quedat un pastís ben bonic i suposo que a la manera tradicional també es pot fer, sense thermomix, oi?.

    ResponElimina
  23. Tengo la plena certeza de que si los responsables del Parador del convento de San Marcos probasen tu tarta quedaría institucionalizada como postre de la casa, tiene una pinta "divina"....no me extraña que tengas a tus seres queridos locos de contentos con las cosas que les haces

    ResponElimina
  24. San Marcos!! Qué postrecito!! Se ve delicioso. Salu2!

    ResponElimina
  25. Que rica!!! le habrá encantado.. te ha quedado de maravilla.
    Saludos!!!!

    ResponElimina
  26. Te ha quedado maravillosa!!
    Que bien que podamos hacer este tipo de reposteria en casa...

    Un beso

    ResponElimina
  27. Mira que tengo yo ganas de hacerla ....pero siempre pienso que es complicadilla.
    Te ha quedado fenomenal.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  28. Madre mía!!! Es que te ha quedado como de pastelería pero seguro que muchíiiiiisimo mas rica de sabor!!!! Impresionante!!!! Besotes!!!

    ResponElimina
  29. Quina sort que té el Marc! El pastis es veu fantàstic :D

    Moltes felicitats al teu fill :D... i si se'm permet... a la mare que el va parir!!!

    Un petó guapa!

    ResponElimina
  30. Hola Maria José: He deixat una cosa per tu al meu blog
    Petons

    ResponElimina
  31. María José, quan puguis passa't pel meu blog que hi tens una sorpreseta! ;)

    ResponElimina
  32. Jamía, de redoble de tambor. Tiene pinta de ser de la mejor confiteria de la ciudad. Bueno, lo es, porque está hecha en tu cocina y por lo que veo, nada malo sale de esas manitas.
    Estupenda receta y fabulosa presentación.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  33. Hola María José, tienes un regalito en mi blog.
    Un petó

    ResponElimina
  34. Felicidades a tu hijo y ati por la tarta tan bonita que te ha quedado,parece de pasteleria.
    Un beso.

    ResponElimina
  35. Ai qué bo! jo d'este si que me menjaria un trosset :)

    ResponElimina
  36. Ay, María José, qué cosa más bonita!!!!
    Es de mis tartas favoritas, ésta y la Sara. Quizá, probablemente, casi con toda seguridad por factores emotivos.
    Podía pasarme una hora tomando el postre mientras lo escuchaba a él contarme cómo sería la vida. Acertó en poco, pero la tarta me sigue despertando lo mejor que tengo.
    Deliciosa!!

    Felicidades.

    ResponElimina
  37. ¡Ay Maria José! que me ha encantado la tarta de San Marcos. Te ha quedado preciosa y seguro que riquísima.

    Besos.

    ResponElimina
  38. Mandragora30:
    Gracias guapa, esto me anima que la manga pastera no es lo mio :) un besito

    Miel:
    Si en vols un bocinet vine cap aquí que en faré una altra!!! i a mi també m´encanta el teu blog i les teves receptes....una abraçada guapa!!

    Elbereth:
    Gracias, ya veo que eres una experta de esta tarta, asi que tu palabras me llenan de orgullo!!! un besazo

    Vacapaca:
    Mil gracias niña, un beso

    Mercè:
    La veritat? és molt resultona perquè no té cap complicació de fer, es clar que sa thermo ajuda...petonets

    Marymary:
    Holaaaaa guapaaaaaa!!! eso de llamar pija a mi tarta me ha llegado eh jajajaja...es guai del paraguai jajajaja....un besazo!!!

    Margarida:
    Moltíssimes gràcies maca!! He passat les teves paraules al meu fill però tant sols té cinc anyets així que encara crec que prefereix una joguina jajajaja...però jo estic amb tu i per això t´he mencionat a la meva entrada...una abraçada ben forta!!!

    Simplemente cocinera:
    Hola Sil, gracias por pasarte y dejarme tus palabras...!!!!

    Mar:
    Moltes gràcies, ens va agradar molt, a mi sobre tot la capa de crema de rovell ummmm...

    Merchi:
    Pues claro que te la comerias...como hice yoooo jajaja :) un besazo

    Dolorss:
    Nena gràcies m´has fet posar vermella...petonets

    Juan:
    Holaaa le paso tus felicitaciones a Marc, estara encantado...gracias!!!

    Francesc:
    Vaig investigar un poquet abans de fer-lo i es veu que la versió més antiga és la que vaig preparar, les més modernes porten també una capa de xocolata o de crema...t´aseguro que val la pena tastar-lo, és molt bo!!

    Marilu:
    Graciassssss!!!! te aseguro que si lo he hice yo, pero si es muy facil de preparar!!!! tu que me miras con buenos ojos jajaja...un besito guapa

    El cullerot Festuc:
    Siii jajaja ell no en va menjar gaire però després presumeix de mamà repostera :) petonets

    Pilar:
    Vinga prepara´l i segur que t´encanta!!!

    Gemma:
    Holaaaaa!!!! jo tampoco el coneixia l´origen tant sols sabia que era típic de Lleó, m´encanta saber d´on venen les coses..petonets

    Mar:
    Pues venga, a preparar tartas para la famili...que nosotras no podemos con todo jajaja....eso a mi no me pasa...mientras sea dulce me gusta todo!!!...un beso guapa

    La cuina vermella:
    Jajaja...gràcies!!!!

    Ana Powell:
    Muchas gracias guapa!!!

    Ferràn:
    Per fiiiiiiii!!!! :P

    Pepa:
    Gracias por tu comentario, un besazo

    Glòria:
    Hola maca, es clar que si que s´ha de poder fer, encara que amb la thermo és més pràctic però les nostres besavies no en tenien i mira quines receptes tan delicioses feien...petonets

    Phoenicoperus:
    No me des ideas!!! a ver si tendre que ir a la peninsula para realizar tu propuesta :))

    Pedro:
    Graciassssssss!!!!

    Mabel:
    La tarta es muy suave, nos encanto...besitos

    Su:
    Pues si, porque aunque a veces no quede tan perfecta pienso que no hay nada como lo que pueda prepararse en casa...un beso

    Maria Jose:
    Pero como puedes pensar eso?? tu precisamente?? pero si lo mas dificil es partir el bizcocho por la mitad ;) un besazo

    Salvia:
    El sabor quedó muy bueno, para nada empalagosa...besitos

    Núria:
    Gràcies!!! jajaja et permeto el que vulguis!!! petonetssss

    Pilar:
    Hola maca, mil gràcies per pensar amb mi...petonets!!!

    Mercè:
    Gràciesssss!! em fa molt feliç que penseu amb mi!!! smuaks

    Zerogluten:
    Uyyyy coloraita me has puesto jajajaja...gracias por tus palabras guapa!!!

    Meritxell:
    Vooooyyyyy!!!! un millon de gracias por concederme el premio!!!

    Mesilda:
    Gracias!! la verdad es que estaba buenecita :) besitos

    Bajoqueta:
    Idó vinga, estàs convidada...t´espero!!!

    Adormidera:
    Yo también asocio los sentimientos con el paladar y con los aromas...parece mentira pero las sensaciones persisten en el tiempo no?...Gracias!!!

    Silvia:
    Gracias guapa!!! un besazo

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José