Menú

dilluns, 25 de maig de 2009

PA DE PESSIC DE LLAVORS DE ROSSELLA AMB XAROP DE TARONJA


Adoro llegir, per molt que retrocedeixi en els meus pensaments sempre em recordo amb un conte o amb un llibre a les mans...aquesta passió l'he heretat de la meva mare...i ella també ha estat qui m'ha ficat dins el cuquet de la cuina...per això, si sumo ambdues aficions no és d'estranyar que m'agradi tantíssim fullejar llibres de cuina... quan llegeixo una recepta que m'atreu marco la pàgina amb un paperet, així que la meva tauleta de nit està envaïda per una pila de llibres amb munts de paperets sortint de dins, novel·les començades (reconec que sóc incapaç de centrar-me en una sola) i llibres de contes per als meus fills...és a dir, un autèntic caos!!...aquest pa de pessic em va cridar de seguida l'atenció perquè em va semblar una barreja de sabors deliciosa i original a més de ser atraient visualment i no em vaig equivocar....val la pena fer-lo

PA DE PESSIC DE LLAVORS DE ROSELLA AMB XAROP DE TARONJA

Ingredients del pa de pessic:
-50 g de llavors de rosella
-60 mil·lilitres de llet
-180 g de mantega a temperatura ambient
-1 cullerada de pell de taronja ratllada
-220 g de sucre mòlt
-3 ous
-300 g de farina
-1 sobre de llevat
-60 g d'ametlles mòltes
-125 mil·lilitres de suc de taronja

Ingredients del xarop de taronja:
-220 g de sucre mòlt
-160 mil·lilitres de suc de taronja
-80 mil·lilitres d'aigua

Preparació del pa de pessic:
Escalfar el forn a 180º. Greixar un motlle rodó de 22 cm de diàmetre i reservar.
Barrejar les llavors i la llet en un bol i deixar en repòs 20 minuts.
Mentrestant batre amb les barnilles elèctriques la mantega, la ratlladura de llimona i el sucre en un bol fins que la barreja quedi lleugera i esponjosa. Incorporar els ous batent, un a un, esperant que quedin barrejats abans d'afegir el següent.
Incorporar la farina, el llevat, les ametlles mòltes, el suc de taronja i la barreja de llavors de rosella.
Posar la mescla al motlle que tenim reservat i enfornar fins que punxant amb una agulla aquesta surti neta (aproximadament una hora). Deixar reposar cinc minuts i desmoldar-lo sobre una reixeta col·locada sobre una safata, fer-li la volta perquè quedi del dret i vessar el xarop calent sobre el pa de pessic també calent. Recollir el xarop que caigui sobre la safata i llançar-lo de nou sobre el pa de pessic.

Preparació del xarop de taronja:
Barrejar els ingredients, posar-los en un cassó i remoure a foc lent amb una cullera de fusta, sense que arribi a bullir, fins que es dissolgui el sucre, portar llavors ebullició. Baixar el foc i deixar coure a foc lent, sense tapar ni remoure, durant 2 minuts. Vessar el xarop en una gerra resistent a la calor per poder llançar sobre el pa de pessic.

Fons: El gran libro del gourmet de la repostería casera

29 comentaris:

  1. Quina combinació més curiosa. No se m'hauria acudit mai posar llavors de rosella a res que no fos un pa. Aquesta combinació amb xarop de taronja ha de ser deliciosa

    ResponElimina
  2. Doncs si que es veu deliciosa!!! Quin pa de pessic tan diferent...a la llista de pendents!!! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Molt original!! segur que deu estar molt bo!!! fa una pinta espectacular!!

    ResponElimina
  4. Una combinación deliciosa, María José, se ve superbueno!!!

    Un beso.

    ResponElimina
  5. HOLA GUAPÍSIMA!! NO SÉ SI QUEDARME UN TROZO DE ESTA O DEL TIRAMISÚ... ANTE LA DUDA ME QUEDO CON UN CACHITO DE CADA JISJIS... BUENÍSIMOS LOS 2!!


    uN BESAZO CIELO!!

    ResponElimina
  6. Trobe que t'ha quedat un bescuit boníssim i original. ;D

    ResponElimina
  7. Maria Jose, quin pa de pessic!! Té un aspecte fantàstic, i el gust ja me l'imagino... deliciós amb aquest xarop de taronja!! Un 10!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Molt original, i vistós, i la combinació de sabors ha de ser deliciosa!!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  9. Genial! Tinc un pot de llavors de rossella encetat i no trobava qué fer! Ara tinc el teu pastís i una truita :D :D

    M'encanten els plats originals i segur que amb aquest et quedes amb el personal ;D

    ResponElimina
  10. María José muy buena combinación de sabores debe estar delicioso, un beso.

    ResponElimina
  11. Bonjour Maria-José,
    Je suis comme toi, je lis tout le temps et plusieurs livre à la fois selon mon humeur. Et puis les livres sont comme des amis, on en a plusieurs...
    Quant aux livres de cuisine, j'en ai plein mon bureau, partout, dans la bibliothèque, les tiroirs... et j'adore en acheter et quand on m'en offre, c'est un vrai plaisir comme ton gâteau au pavot et au jus d'orange.
    Un abraç molt fort i fins aviat,
    Henriette

    ResponElimina
  12. ës realment bonic, i segur que a més és molt bo!
    Haurem de comprar "El gran libro del gourmet de la repostería casera", ja veig que seria un llibre per tenir a la tauleta de nit :)

    ResponElimina
  13. Ai com t’entenc!!!
    Jo al final vaig posar una prestatgeria auxiliar per deixar totes les coses que tenia amuntegades, també plenes de paperets i coses similars.
    Ara que , aquesta recepta es mereixia un lloc d’honor, mare meva que bona te que estar.

    ResponElimina
  14. Quina pinta que té aquest pa de pessic!
    Segur que és boníssim a més de ser molt maco!
    una abraçada!

    ResponElimina
  15. M´agrada molt aquest pa de pessic, les llavors de rossella han de quedar fantastiques. La meva tauleta de nit es molt semblant a la teva....
    Petons

    ResponElimina
  16. Rico se ve un rato wapisima!!!
    Un besito

    ResponElimina
  17. Yo también he leido mucho. Y digo leido, porque desde que fui madre me cuesta mucho ponerme. Soy de las que necesito concentración máxima y con dos peques rondando todo el día por mis alrededores no es fácil. Espero retomar el hábito conforme vayan creciendo.
    Me gusta tu receta porque además yo hago algo parecido con limón y es ciertamente fabuloso el resultado.
    La foto te quedó preciosa.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  18. M'agrada molt la combinació, així que l'apunto a la llista de pendents....

    Jo també em recordo sempre amb un llibre començat, però ara porto una época que els que més ...són els de cuina...jeje

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  19. m'encanta la combinacio d'ingredients, ha d'estar boníssim!
    pt!

    ResponElimina
  20. Aixó te que estar mort!!!!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  21. Maria José,
    Te tengo que decir que te has superado! (si cabe). Que bonito bizcocho! Y por lo que lleva tiene que estar buenísimo. No se si es porque todavía no se donde puedo comprarlas, pero todo lo que lleva semillas de amapola me parece una maravilla!
    Besetes!

    ResponElimina
  22. Jo també tinc de tot a sobre la tauleta jeje. Cuina i lectura :)

    Fa molt bona pinta, i això de posar les llavors ho he vist a d'altres llocs i tothom ne parla molt bé :)

    ResponElimina
  23. Hola María José. Desde luego que los ingredientes que le has puesto hacen una combinación ideal. Creo sin dudar que debe estar extraordinario. Me cogería un buen trozo.
    Saludos

    ResponElimina
  24. estimada tinc la versió semblant però a la llimona pendent de publicar. T'ha quedat genial. muac.

    ResponElimina
  25. T'ha quedat genial. La combinació em sembla deliciosa. He de comprar aquest llibre...
    Petons

    ResponElimina
  26. Ahhh divino!!

    que combinación! me encanta la naranja y me encanta cómo se ven esos pequeños puntos negros cubriendo todo el pastel. Se me ocurre que hacerlo en tamaño pequeño puede ser un buen regalo para llevar a la oficina ¿no crees?

    un besote

    ResponElimina
  27. Sargantana:
    Jo també vaig pensar el mateix, per això em va tentar fer aquest pa de pessic, si que ho va ser una combinació bona!!

    El cullerot Festuc:
    Com creix la llista no?? la meva és interminable!!! petonets maca

    Vacapaca:
    Mercisssss!!! l´has de provar, de debó què és boníssim

    Maria:
    Gracias guapa, me alegro que te guste...besitos

    Mandragora30:
    Estas requeteinvitada!!! sirvete lo que te apetezca que estas en tu casa...!!!

    Francesc:
    Mercis!! si que ho és tot això...

    Mercè:
    Ohhh m´has fet posar com un tomàtec jajajaja...mil petonets

    La Llibreta Viatgera:
    Què guai que t´agradi!!! gràcies pel comentari...una abraçada

    Núria:
    Sí que ho és original aquest pa de pessic i el sabor és molt especial, ja em diràs si el fas val?? petonets

    Sandy:
    Gracias!!! un besazo

    Henriette:
    Merci pour ton commentaire, je vois déjà que je ne suis pas la seule fanatique des livres jajaja… un baiser belle!!

    Gemma:
    Siiii és un llibre fantàstic, tinc paperets per marcar quasi bé totes les pàgines :) petonets!!

    Dolorss:
    Mira crec que et copiaré la idea...ja no sé on els tinc que posar jajaja

    Illetapitita:
    Mil gràcies pel comentari...petonets

    Pilar:
    Benvinguda al club jajaja ja veig que no soc l´única!!! mercissss

    Marymary:
    Gracias guapetona!!!

    Zerogluten:
    Si, desde luego los pekes no ayudan mucho para que podamos leer jajaja pero intento buscar mis ratitos para mis aficiones, incluido este blog...y oyeee espero que te animes a poner en tu blog esa receta con limon, tiene que estar de cine!!! besitos

    CocinArte:
    Gràcies maca!!! si a mi m´haguessin dit que m´agradaria llegir llibres de cuina no m´ho hagués cregut jajaja...petonets

    Eva:
    Mercissss...una abraçada maca

    Xaro:
    Jajajaja mercisss!!!

    Marilú:
    A mi me pasa lo mismo!! me apetece todo aquello que no puedo conseguir, asi que me ofrezco voluntaria para enviarte las semillas de amapola si me dices donde, hace? un besito

    Bajoqueta:
    El cert és que la recepta és diferent dels pa de pessic tradicionals i molt bona...petonets

    Juan:
    Holaaaaa, si que esta buena, es un bizcocho diferente....

    La cuina vermella:
    Siii??? idó estaré pendent del vostre blog, amb llimona ha de ser un pa de pessic boníssim...petonets

    Marta:
    Mercis, el llibre és francament bo, porta moltes receptes interessants...petonets maca

    Mavele:
    Siii precisamente los miles de lunarcitos fueron los que me conquistaron ;) y como siempre una idea estupenda la de hacer bizcochitos para regalar, que detallista...yo quiero ser compañera tuya de trabajooo!!! un besazo

    ResponElimina
  28. Me parece que tenemos telepatía... hoy , precisamente he estado a puntito de hacer este bizcocho. Tengo el libro y estaba esperando a conseguir semillas de amapola.. por fin las he conseguido y me voy a animar a hacerlo, además viendo el tuyo (te ha quedado igualito que en el libro)ya no podré parar hasta que lo haga.
    un beso.

    ResponElimina
  29. Hola guapa!! a que esta bien el libro?? es uno de mis preferidos...pues tienes que hacerla si ya tienes las semillas, te aseguro que esta muuuy bueno, ya me diras que te ha parecido...un besazo!!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José