Menú

dilluns, 18 de maig de 2009

TIRAMISU



TIRAMISU

Ingredients:
-250 mil·lilitres de cafè exprés fort refredat
-60 mil·lilitres de rom
-vainilles o pa de pessic tallat en tires
-3 ous, separats els rovells de les clares
-60 g de sucre mòlt + una cullerada
-500 g de formatge mascarpone
-80 mil·lilitres de licor de taronges o d'ametlles
-xocolata amarga picada

Preparació:
Posar el cafè i el rom en un recipient pla i anar submergint la meitat de les vainilles remullant ambdós costats (no massa perquè si no es desfaran). Folrar-hi el fons d'una font profunda. Reservar el sobrant de la barreja de cafè i rom.
Col·locar els rovells d'ou en un bol i batre fins que prenguin un color groc pàl·lid. Afegir el sucre, el formatge i el licor i batre fins que es barregin bé.
En un altre bol, batre les clares d'ou fins i tot que siguin escumoses. Afegir la cullerada de sucre i batre fins que estiguin dures però no seques (si les clares es baten massa començaran a posar-se líquides en el fons del bol). Vessar les clares a la mescla de formatge i rovells i remoure amb compte.
Posar la meitat d'aquesta barreja sobre les vainilles. Cobrir amb una capa de xocolata picada. Remullar la resta de vainilles i col·locar-les sobre la capa de xocolata. Vessar sobre aquestes la resta de la mescla de formatge i acabar amb una capa de xocolata picada.
Refrigerar tota la nit o posar al congelador 2 o 3 hores abans de servir.

48 comentaris:

  1. Maria Jose, i que bo el tiramisú, a més veig que hi poses rom i licor de taronja! Serà qüestió de provar-ho! :)
    Petons!

    ResponElimina
  2. quina pinta que té el tiramisú!!!
    pt!

    ResponElimina
  3. El tiramisu es un dels meus postres preferits!!
    petons

    ResponElimina
  4. Quina delícia , és una de les postres que més m’atreuen i a la vegada és la meva assignatura pendent.
    Petons

    ResponElimina
  5. Ostres, jo encara no m'he atrevit a fer-lo mai... aixó ja és Advanced Level ja, ja!

    Petons guapa!
    Si vols ja pots visitar el roundup de truites:
    http://recipespicbypic.blogspot.com/2009/05/blog-your-omelet-round-up-find-your.html

    ResponElimina
  6. Que bonito te ha quedado, yo aun no me he atrevido con el, sabes por que?? por que no se hacer café!!!! Pa matarme jjj Besos!!

    ResponElimina
  7. esta es una receta que creo que cada uno hacemos diferente... estaría bien poder hacer una cata, no? jajajaj Tu tiramisú parece delicioso, desde luego!

    ResponElimina
  8. M'agrada moltíssim el tiramisú. Aquest teu ha de ser molt bo. Salutaciosn

    ResponElimina
  9. El tiramisú és una recepta que tinc pendent de fer de fa temps. I veien com t' ha quedat a tu de sensacional, crec que ja és hora que m' animi a fer-lo
    ptns

    ResponElimina
  10. yo no sé si hay otra cosa mas rica que un tiramisú, que delicia!
    Besos!!

    ResponElimina
  11. Que bo el tiramisú! És una de les postres que més agraden a casa. A vegades compro mascarpone per fer-ne, i em quedo amb les ganes perquè ja se m'han menjat el formatge (que amb una mica de sucre és boníssim)!
    T'han quedat unes fotos tan maques que sembla que sigui real!
    Un petó

    ResponElimina
  12. Hola María José. A ver si algún día me decido y lo hago, llevo diciéndolo bastante tiempo y nunca lo intento. Es uno de los postres que mas me gustan a pesar de que lleva queso jj.
    Si pudiera me hubiera cogido ese trozo.
    Saludos

    ResponElimina
  13. Sencillamente deliciosos. En casa ese postre siempre cae bien, y el tuyo no duraría ni un minuto, que buena pinta tiene...

    Besos

    ResponElimina
  14. Me apunto a cata que propone SandeeA jaja es de mis postres preferidos!
    Un besito

    ResponElimina
  15. Que bo!!! M'encanta el tiramisú!!! T'ha quedat fantàstic!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  16. Que pena que en casa no gusta mucho ... a mi si me gusta ... pero como lo haga para mi ... me lo como todo entero ... y los kilillos ... así que me llevo un poco del tuyo ... Un saludo, Montse.

    ResponElimina
  17. Madre mía vaya tiramisu, tiene una pinta deliciosa seguro que estaba riquísimo, muchos besos guapa.

    ResponElimina
  18. ¡qué coincidencia! Yo también he hecho tiramisú

    ResponElimina
  19. M'encnata el tiramisú, és de les meves postres preferides. I també el faig sense gens de nata, trobo que queda molt més lleuger ;)

    ResponElimina
  20. Que buena pinta y me encanta este postre,con todas sus variedades, el toque que le das seguro que esta buenisimo.
    Besos.

    ResponElimina
  21. Deu meu! quina pinta que té aquest tiramisú! t'ha quedat impresionant.

    ResponElimina
  22. ¡María José! ¡No sabía que Ibicenca y tú érais la misma persona! Yo en verdad los lemon bars los copié de alguien del foro de Mundorecetas que citaba a una tal "ibicenca". Pero no sabía que fueras tú. Vaya, vaya... Oye, que este tiramisú, chapó, como siempre, guapa.

    Un beso grande.

    ResponElimina
  23. - maria José, fantàstic i això dels licors no ho havía provat mai, smpre aprenem una cosa nova aquí.
    Au a provar-ho

    ResponElimina
  24. Maria Jose,
    Quin tiramisú més bó. El gust (m'imagino) havia de ser deliciós, però la presència (afirmo) és sensacional. Una braçada

    ResponElimina
  25. El tiramisú no és un dels meus postres preferits, però aquest amb licor de taronja promet, i promet molt! Petons.

    ResponElimina
  26. UMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.
    A la llista de pendents
    Petons

    ResponElimina
  27. Maria José, t' ha quedat esplèndit, com tu i la Gemma, no hi poso nata tampoc!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  28. Maria José,
    Has dado en el clavo, el tiramisú es mi postre preferido! No lo pido siempre, porque en muchos sitios lo hacen con nata, y me dan cada disgusto! Que presentación más bonita!

    ResponElimina
  29. Adoro el tiramisú y reconozco que el tuyo me ha encantado.

    Besos.

    ResponElimina
  30. Sin dudarlo, mi postre favorito. He probado varias recetas y todas me entusiaman.
    Mi ración, cargadita de café.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  31. Mira que he fet pastissos i postres i fins ara el que més m'agrada és el tiramisú! El trobo deliciós i aquest amb la taronja mmmmmmmmm!
    Felicitats

    ResponElimina
  32. ui!! quin pecat! ara que arriba l'operació biquini!

    A casa el tiramisu ens torna "leleles".

    Records

    ResponElimina
  33. Que bo!!! m'encanta el tiramisu però encara no me he atrevit a provar de fer-lo...

    ResponElimina
  34. Espectacular...por el aspecto de las fotos debía estar delicioso!!! He de reconocer que este postre me encanta, la textura que alcanza el bizcochuelo bañado con la crema es sublime...mi más sincera enhorabuena y felicitaciones por mostrarnos un poco de tu magia

    ResponElimina
  35. Maria José
    M'encanta el tiramisu. Sempre que vaig a un italià el demano però no l'hi fet mai. Per cert algú sap d'on ve aquest nom tant divertit.

    Salut
    Pepin

    ResponElimina
  36. Que rico!! me encanta el Tiramisu, es uno de mis postres favoritos :-)
    Agradezco tu visita a mis Sabores Eternos.
    Seguiré explorando tus riquísimas recetas.
    Saludos!!
    BeT

    ResponElimina
  37. Al meu marit l´hi agrada moltissim el tiramisú i aquest te una pinta extraordinaria. Jo vaig provar de fer-ho una vegada i es va desmontar tot. Provaré de deixar-ho més estona a la nevera.
    Petons

    ResponElimina
  38. El tiramisú a mi no me gustaba hasta que probé uno bien hecho de verdad. Entonces paso a ser como algo celestial que está super bueno y que tengo pediente de hacer.
    Tu receta por el aspecto parece de las supremas, así que la tendré en cuenta para cuando me ponga.
    Besitos sin gluten.

    ResponElimina
  39. El tiramisú es un del meus postres preferits...Quines ganes d'agafar una bona porció...

    Núria

    ResponElimina
  40. Que rico se ve,el tiramisú me encanta!!!
    besines guapa

    ResponElimina
  41. Todavía no me he animado a hacer el tiramisú...aver si con tu receta me atrevo por fin!!

    Un saludo
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  42. Mercè:
    Merci!!! siii hi poso dos licors però no massa perquè el sabor no siga superior als altres...petonets

    Eva:
    Hola guapa, mil gràcies un petonet

    Ivana:
    A mi també m´agrada molt i mira que és fàcil de fer eh...petonets

    Dolorss:
    Idó t´has d´animar perquè són unes postres ben agraïdes i encara guanyen si es preparen el dia d´abans i segur que a tu t´han de sortir boníssimes!!! una abraçada

    Núria:
    No m´ho puc creure!!!vinga nena que si t´agrada el tiramisú això per a tu està "xupat" jajaja...i la recopilació de truites m´ha encantat n´hi ha unes quantes que penso fer-les segur...petonetssss

    Laura:
    Como que no sabes hacer cafe?? "m´has matao" venga venga eso no es excusa jajaja pues lo preparas con café soluble bien cargadito o te lo subes del bar jajajaja...y luego nos cuentas vale? un besazo

    SandeeA:
    Me ha encantado tu idea, y tienes razon por lo que he leido en los comentarios cada cual lo prepara de modo diferente, si que estaria bien hacer una recopilacion...nos animamos??

    Francesc:
    Les receptes italianes normalment agraden a tothom no trobes? el tiramisú es també una de les meves postres preferides...

    Annafs:
    Vinga idó, espero que quan la facis ens ho digues val? petonets

    Kako:
    Ummmmm siiiii esa crema de mascarpone es de lo mejor que hay...yo a veces hago más y la congelo, es un helado riquiiisimo!!!

    Margarida:
    Siii és un formatge deliciós, el provaré com dius amb sucre però no se si em convé gaire ara que arriba l´estiu jajaja petonets!!!

    Juan:
    Como que a pesar de que lleva queso? :) pero si eso es precisamente lo que le da ese sabor tan ricooooo!!! tu animate que esta delioso...

    Recetasdemama:
    En casa los postres tampoco duran demasiado...por eso solo los preparo un dia a la semana :)

    Marymary:
    Venga, a ver si alguien mas se apunta, la idea me parece genial!! un beso guapa

    El cullerot Festuc:
    Moltes gràcies maca, un petonet

    Vacapaca:
    Jajaja me hace gracia tu comentario porque a mi me pasa lo mismo...termino con todo lo que ha quedado...y si tienes razon eso no puede ser...asi que estas invitada a coger lo que te apetezca guapa!!

    Pepa:
    Ummm si lo estaba!!!! besazos

    Nelida:
    Si?? y como lo preparas??

    Gemma:
    Jo tampoc soc molt fan de la nata...potser les postres queden menys cremoses però com tu dius són més lleugeres...petonets

    Mesilda:
    Gracias por tus cariñosas palabras, un besito guapa

    Marta:
    Merciii em posaràs vermella jajajaja un petonet

    Maria:
    Siiii soy la misma persona jajaja y me hizo mucha ilusion ver en tu blog la receta y tambien que me citabas...un besazo guapa

    ResponElimina
  43. Bucatar maniac:
    Gracias!!!!

    Mai:
    Tants de capets tants de barrets jajajaj tothom fa les coses a la seva forma no? a mi m´encanta veure aquesta diversitat...petonets

    Josep:
    Joooo gràcies per tot, una abraçada

    La cuina vermella:
    Mil gràcies!!!! ojalà pogués oferir-t´en un bocinet per veure si canviaves d´idea :) petonets!!!

    Menú:
    Mercisssss!!!!! un petonet

    La Llibreta Viatgera:
    Gràcies!! jo també trobo que sense nata és més bo!!!

    Marilú:
    Venteee que te preparo una bandeja entera!!!!! porfiiiiii

    Silvia:
    Mil gracias guapa, un besazo

    Maria Jose:
    Marchando una ración bien cargadita de cafeeee....venga que te espero!!!!

    Ruben:
    Mercis, m´alegro que t´hagi agradat!!!

    la vella carmanyola:
    Jajajaja siiii això de les postres ara que venen els "destapes" és molt perillós jajaja

    Manduca:
    No et tallis perquè és facilíssim de fer i surt ummmmm

    Phoenicoperus:
    Gracias!! la verdad es que has descrito muy bien la sensacion que produce saborear el bizcochito derritiendose en la crema :)

    La cuina de Cal Pepin:
    Mira m´ha picat la curiositat el teu comentari...pel que he esbrinat tiramisu deriva de "te tira su" es a dir que t´aixeca jajaja per la força que et dona...curiós no?

    BeTina:
    Gracias, me alegro que te guste, seguiremos visitandonos!!!

    Pilar:
    Si és el millor així agafa consistència, també pots montar-lo amb copes i així no fa falta trossejar-lo...petonets

    Zerogluten:
    Ostrasss niña que tu comentario me ha dejado super orgullosa jajajaja mil gracias!!!

    CocinArte:
    Ummmm siii és una passada de bo!!! un petonet maca, gràcies per la visita

    Anabel:
    Graciasssssss!!!! un besazo

    Pocohecho:
    Pues venga, animo y luego nos cuentas vale?

    ResponElimina
  44. Este es postre de toda la vida, una autentica maravilla x

    ResponElimina
  45. Ana:
    Estoy totalmente deacuerdo contigo, a mi me apasiona el tiramisu, un besito guapa

    ResponElimina
  46. Que maravilla, sólo con mirarlo empiezo a tragar como una loca, esto despierta los sentidos. Mi receta es la misma, aprendida de una compañera ecuatoriana que vivió mucho tiempo en Italia, es un postre delicioso. Que arte tienes para la presentación.
    Saludos

    ResponElimina
  47. YoSusan:
    Mi receta es de mi madre, y la verdad es que asi sale muy rico verdad? ne alegro que tu tambien lo hagas asi y que tu receta sea original italiana...un besazo

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José