Menú

dilluns, 8 de juny de 2009

BAGATELLE DE MADUIXOTS



Normalment intento distribuir les receptes de manera que no es repeteixin massa els ingredients de les entrades que van correlatives, però aquesta vegada serà l'excepció...la temporada de maduixes està a punt de finalitzar i repeteixo de nou l´ingredient principal..vos asseguro que aquest pastís acabat de treure de la nevera és una delícia per a aquests dies de calor...!!

BAGATELLE DE MADUIXOTS

Ingredients:
-1 pa de pessic genovès
-250 g d'almívar
-500 g de pasta d'ametlla
-1 kg de crema de mantega amb rovells
-350 g de merenga suïssa
-500 g de maduixots nets

Ingredients del pa de pessic genovès:
-4 ous
-120 g de sucre
-1 culleradeta de vainilla ensucrada
-120 g de farina de rebosteria
-1 pessic de sal

Preparació del pa de pessic genovès:
Posar la papallona a les fulles de la thermomix, afegir els ous, el sucre i la vainilla ensucrada i programar 6 minuts, 40º, velocitat 3. Quan acabi el temps tornar a programar uns altres 6 minuts a velocitat 3, aquesta vegada sense temperatura.
Afegir la farina i la sal, repartint-les al voltant de la papallona i programar 4 segons a velocitat 3. Retirar la papallona i acabar de remoure ajudant-se de l'espàtula amb compte de no baixar la massa. Vessar la massa en un motlle de greixatge de 22 cm i enfornar a 180º.

Ingredients de l'almívar:
-130 g de sucre
-100 g d'aigua
-suc de mitja llimona

Preparació de l'almíbar:
Vessar els ingredients al vas de la thermomix i programar 7 minuts, 100º, velocitat 2

Ingredients de la pasta d'ametlles:
-200 g de sucre mòlt fi
-200 g de farina d'ametlles
-1 clara d'ou
-colorant alimentari del color preferit (unes gotes)

Preparació de la pasta d'ametlles:
Pastar bé els ingredients fins que quedi una massa homogènia

Ingredients de la crema de mantega amb rovells:
-100 g d'aigua
-200 g de sucre
-1 culleradeta de vainilla ensucrada
-6 rovells d'ous
-1 mica de sal
-400 g de mantega a temperatura ambient (no val margarina)

Preparació de la crema de mantega amb rovells:
Posar el sucre, la vainilla ensucrada i l'aigua al vas de la thermomix i programar 6 minuts, 100º, velocitat 2.
Afegir els rovells i la sal i programar 3 minuts, 90º, velocitat 4. Posar en un recipient de vidre i deixar refredar completament (jo el vaig posar al bany maria en un bol amb aigua freda i glaçons)
Rentar i assecar el vas i posar la papallona a les fulles, afegir la mantega i programar a velocitat 2 fins que adquireixi una consistència cremosa.
Amb la màquina en velocitat 2 incorporar a poc a poc la crema reservada fins que la barreja sigui homogènia.

Ingredients de la merenga suïssa:
-4 clares d'ou
-100 g de sucre
-1 pessic de sal-4 gotes de suc de llimona o de vinagre blanc

Preparació de la merenga suïssa:
Col·locar la papallona a les fulles de la thermomix, vessar tots els ingredients al vas i programar 4 minuts, 40º, velocitat 3. Quan acabi tornar a programar 4 minuts a velocitat 3 però sense temperatura.

Muntatge del pastís:
Preparar amb antelació el pa de pessic, la pasta d'ametlles acolorida, l'almívar i l'almívar per a la crema de mantega que haurà de ser completament fred.
Fer la merenga i la crema de mantega i barrejar ambdues amb compte fins que quedi una crema homogènia.
Folrar la base d'un motlle desmoldable amb paper film i greixar les parets del motlle amb mantega.
Estendre la pasta d'ametlles amb un rodet (jo ho vaig fer entre dues bosses de congelar perquè fos més fàcil) i tallar un cercle usant la base del motlle com a mesura. Amb compte introduir el cercle de pasta d'ametlles al motlle que hem preparat.
Tallar el pa de pessic per la meitat i col·locar una part sobre la pasta d'ametlles del motlle, banyar bé amb la meitat de l'almíbar. Afegir unes cullerades de crema sobre el pa de pessic i distribuir bé. Treure la cua als maduixots i tallar-los longitudinalment per la meitat, col·locant-los un al costat de l'altre en els laterals del motlle, de manera que la part interna del tall toqui amb el motlle, reservant dos o tres maduixots amb cua per decorar. Tallar a trossos petits els maduixots que quedin i disposar-los sobre la crema, afegir la crema restant i anivellar la superfície.
Col·locar a sobre la segona capa de pa de pessic, banyar-lo amb l'almívar restant i cobrir amb paper film transparent pressionant lleugerament perquè no es formin bombolles.
Reservar al frigorífic (millor d'un dia per a l'altre) i treure del motlle amb compte. Adornar amb les maduixes que hem reservat.

Fons: Reposteria y Pasteleria Th-31

38 comentaris:

  1. Maria Jose, quina feinada!!! Felicitats per aquesta bagatelle!! T'ha quedat genial d'aspecte i imagino que de gust encara més! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Wow beautiful cake...so colorful and tasty!

    ResponElimina
  3. Di que si!! aprofita la temporada de maduixes ... son tan bones!! un pastis espectacular!! Un peto, Montse.

    ResponElimina
  4. És igual Maria José amb receptes com aquestes ja pots anar repetint l'ingredient principal tant com vulguis ... té molt bona pinta i la presentació és excepcional.

    Petonets

    ResponElimina
  5. María José!
    Creo que es la tarta más bonita que he visto en mi vida! Preciosa, en rosita con sus fresitas. Digna de Magnolia Bakery (donde compran cupcakes las chicas de sexo en nueva york).

    ResponElimina
  6. Maria Jose, yo hago algo similar, pero ni mucho menos tan bonita como la tuya, ha quedado de pastelería, me la apunto para ya, antes de que se acaben las fresas.Petons

    ResponElimina
  7. uau, preciosa! y seguro que riquísima!

    ResponElimina
  8. Veient la bona pinta d'aquest pastís, et perdonem que hagis repetit ingredients amb l'última recepta, je je je...
    La veritat és que val la pena aprofitar al màxim la bona temporada de maduixes, sobretot si és per fer pastissos tan fantàstics com aquest!

    ResponElimina
  9. Mare meva MºJose, quin pastís més espectacular!! els ingredients tot boníssim...queda apuntat


    Núria

    ResponElimina
  10. Senzillament es-pec-ta-cu-lar.
    Malgrat la feina, val la pena pel resultat.
    ptns.

    ResponElimina
  11. No coneixia aquest nom de pastís...quina pinta!! No m'estranya que sigui bo...ara mateix em menjaria un tros ben gros!! Ara les maduixes estan al millor moment...
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  12. Maria Josenque pinta mas bonita cariño, la tarta es espectacular.
    Un besito

    ResponElimina
  13. Quina pinta María José! t'ha quedat impressionant! m'agradan molt las maduixes, deu tenir un sabor...uummmm.
    Petons

    ResponElimina
  14. Vaya presentación!! Así da gusto comerse las fresas y cualquier cosa!
    La vainilla líquida la puedes encontrar en www.enjuliana.com...pero te advierto que engancha! Yo ahora se la echo a todo!!

    ResponElimina
  15. ...aquest pastís a casa seria màgic...ara ni ha....ara no...
    mmmmmmmmmm
    Ptnts

    ResponElimina
  16. Hola Maria Jose
    La foto habla por si misma, esta tarta quedó super estupenda y preciosa.
    Excelente presentación x

    ResponElimina
  17. Qué delicia!!!! y encima te ha quedado una presentación preciosa!!!! Besotes!!

    ResponElimina
  18. Vaya, si això és una bagatela.. com seria una gran cosa.. Em sembla que hauràs de canviar el nom a aquest gran pastís..
    Petons

    ResponElimina
  19. Desde luego no nos tienes que jurar nada, porque el aspecto habla por sí solo, eso tiene que estar deliciosisisisisisisisisimo. No me extraña que repitas ingredientes porque la fresa da tanto juego y está tan rica que estariamos dale que te pego hasta agosto, pero las pobres se van y nos abandonan. Menos mal que el verano está plagado de buenas frutas, que nos hacen la ausencia más llevadera.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  20. T'ha quedat un pastís molt elegant, recompensa de tota la feinada que has tingut, eh?

    ResponElimina
  21. María José, el trabajo que has realizado es para descubrirse, iba a poner de negros, pero no vayamos a importunar jj.
    Desde luego el resultado ha merecido la pena porque lo que has hecho es toda una obra de arte.
    Debe estar delicioso.
    Saludos

    ResponElimina
  22. El Juan té raó: és una obra d'art. Ha necessitat el seu temps però ha valgut la pena.
    I d' una elegància extraordinària. Felicitats, noia, per fer coses tan maques!

    ResponElimina
  23. Hola Maria José,me ha gustado mucho tu blog y decirte que te quedo de lujo,de pasteleria,un saludo

    ResponElimina
  24. per jo pots repetir quan vuiguis...

    ResponElimina
  25. Entretinguda de fer, però segur que va valer la pena. Qué bona debia estar :)

    ResponElimina
  26. Que maravilla de tarta,te ha quedado genial....ya me imagino lo buena que estara.
    Un beso.

    ResponElimina
  27. Que preciosidad de tarta, te ha quedado de pastelería, y seguro que con un sabor muy rico, besos, pepa.

    ResponElimina
  28. Niña! Enhorabuena, pedazo tarta!!!

    Un besote

    ResponElimina
  29. Mercè:
    Holaaaa sí que ho és entretenguda però amb un poquet d´organització està tot controlat ;) mercis!!!!

    Maria:
    Muchas gracias por tu comentario, a mi tambien me encanta su colorido

    Vacapaca:
    Gràcies maca, a mi també m´agraden molt les maduixes...petonets

    Mar:
    El cert és que en tinc un parell més de receptes amb maduixes però ja he fet tard...gràcies per la teva visita i un petonet

    Marilú:
    Graciasssssss!!!!!! la verdad es que la original llevaba la capa de arriba de color verde pero no tenia colorante de ese color asi que aconsejada por mi hija (fan de ese color) me tiré de cabeza al rosita jajaja un besazo guapa

    Elvira:
    Con la thermo y un pelin de paciencia no es tan complicada como en principio parece....la verdad es que podrian hacerse mas variaciones con esta idea, a que si? como la preparas tu? con alguna crema y gelatina?? ya me diras...besitos y gracias por pasarte

    SandeeA:
    Graciasssssssss!!!! si estaba buena, pasó casi toda y el trocito que sobró lo congelé para hacer la prueba por si otro dia me puede ir bien...besosssssss

    Gemma:
    Mercisssssssssss :D jo com tu penso que hi ha que aprofitar la temporada de maduixes, és una fruita que dona molt de joc no creus? molts petonets

    CocinArte:
    Hola maca, moltes gràcies per tot!!! petonets

    Annafs:
    T´aseguro què no és tanta feina com sembla, això sí la thermo lleva bastanta feina...smuaks

    El cullerot Festuc:
    Et confesso que vaig buscar el perquè d´aquest nom, però no el vaig trobar...però mira com és amb francés sembla chic no? :) moltes gràcies pel teu comentari...petonets

    Marymary:
    Hola guapa, mil gracias por tus palabras, un besazo

    Marta:
    A mi també m´agraden molt i es poden fer tantes cosetes amb elles...petonets

    Enjuliana:
    Hola!!! muchas gracias, me paso entonces porque me cuesta bastante conseguirla, un abrazo

    Marta:
    Idó a la meva família també sabem fer màgia però ho feim desaparéixer tot :) petonets

    ResponElimina
  30. Maria Lunarillos:
    Hola guapa, muchas gracias por pasarte, besitos

    Ana Powell:
    Ohhhh me haras poner colorá jajaja, graciassssss!!!!

    Salvia:
    Muchas gracias, la verdad es que es una tarta resultona totalmente, un beso

    Maria:
    Potser per això l´han batiada així jajaja perquè en menjes un bocinet i de bagatela res de res ;D petonetssssss

    Zerogluten:
    Soy una auténtica fan de la fruta, me encanta toda!!! y el colorido da tanto juego en la cocina que da gusto utilizarla...un beso guapa

    Glòria:
    Hola maca, no hi ha res que em faci més ràbia que després de fer una feinada a la cuina no resulti bé jajajaja cosa que de vegades passa...mercis, un petonet

    Juan:
    Jajaja no importunas para nada, gracias por pasarte y dejarme tu comentario

    Margarida:
    Uffffff moltes mercis nena, no se si em puc posar més vermella del que estic :) un petonàs!!

    Luis Miguel:
    Gracias por tu visita, me alegro que os guste mi trabajo!!!

    Natàlia:
    Jajaja prenc nota!!!! :P

    Bajoqueta:
    Si que ho va ser bona, per acabar d´arrodonir un dinar de diumenge :) petonets!!!

    Mesilda:
    Hola guapa, gracias por tu comentario, un beso

    La cuina vermella:
    Mercisssssss!!!!

    Pepa:
    Hola guapa, mil gracias

    Su:
    Gracias maestra!!! un besazo

    ResponElimina
  31. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  32. Hola

    Qué postre tan delicioso! yummi!

    ResponElimina
  33. Ziho:
    Hola guapa, me alegro que te guste, un beso

    ResponElimina
  34. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  35. Una delicia! Se ve riquisimo.
    Saludos desde Israel.

    ResponElimina
  36. Evelin:
    Muchas gracias por pasarte, me alegro que te guste...besitos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José