Menú

dimecres, 15 de juliol de 2009

PASTÍS DE NOUS AL CONYAC AMB XAROP DE LLIMONA


El temps és tan relatiu...que ràpid passa quan estem bé...

PASTÍS DE NOUS AL CONYAC AMB XAROP DE LLIMONA

Ingredients:
-200 g de nous pelades torrades i picades
-125 g de mantega a temperatura ambient
-3 culleradetes de ratlladura de llimona
-150 g de sucre mòlt
-1 ou
-2 cullerades de conyac
-100 g de farina de rebosteria
-1 sobre de llevat

Ingredients xarop de llimona:
-60 mil·lilitres de suc de llimona
-60 g de sucre mòlt

Preparació:
Batre amb les barnilles elèctriques la mantega i el sucre, afegir l'ou i la ratlladura de llimona fins que la barreja quedi lleugera i esponjosa.
Afegir el conyac, les nous, la farina i el llevat i barrejar acuradament amb una cullera de fusta.
Posar en un motlle prèviament untat amb mantega i enfornar aproximadament una hora a 160º.
Una vegada cuit, treure´l del forn i vessar el xarop de llimona calenta sobre el pa de pessic també calent sense treure'l del motlle. Tapar-lo el més hermèticament possible amb paper d'alumini i deixar que refredi completament temperatura ambient abans de treure del motlle.
Per preparar el xarop de llimona barrejar els ingredients en un cassó i posar el foc, remoure amb una cullera de fusta sense deixar que bulli fins que es dissolgui el sucre, després portar a ebullició i retirar del foc.

27 comentaris:

  1. Maria Jose, quina delicia!! Te un aspecte perfecte! Esponjos i ben empapat del xarop de llimona... mmm!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  2. MMmhh, que buena pinta tiene todo. No conocía tu blog y está genial.
    Besos,
    Nuria

    ResponElimina
  3. Por favor, por favor...que cosa mas rica!!

    Muac

    ResponElimina
  4. Uau, quin pastís més diferent... amb el gustet de les nous, el conyac i l'almívar de llimona es deu empassar xuclant. Me l'apunto!

    ResponElimina
  5. Es veu genial! Quina preparació més deliciosa amb nous i xarop de llimona.... Mmmm, que bó! L´apunto a pendents de fer.
    Petons!

    ResponElimina
  6. Quin pastís tan original!! la combinació de sabors ha de ser una bomba a la boca! Prenc bona nota! Petons, Montse

    ResponElimina
  7. Ostres tu, quina creació més estupenda, amb xaropet de llimona, tot un vici!!! gràcies per compartir-ho. Un petó.

    ResponElimina
  8. Tiene una pinta extraordinaria. ¡Y sí que pasa rápido el tiempo!

    Un beso

    ResponElimina
  9. ummmmhhhhh rico rico, desde luego siempre provocando.... a que se nos caiga la baba jaja
    Besitos

    ResponElimina
  10. Quina combinació d'ingredients! Ben original, sí. La presentació t'ha quedat molt maca, i sembla que hagi de ser molt lleuger, oi?

    ResponElimina
  11. Mª Jose , oi et dius??
    nena , ets una esperta amb pastissos.
    Felicitats !!

    ResponElimina
  12. Ha de ser boníssim. Té un aspecte deliciós. T'ha quedat com de pastisseria, es nota que tens molta traça a la cuina. Salutacions

    ResponElimina
  13. Un pastel diferente........y delicioso!!!
    Un beso wapa.

    ResponElimina
  14. aisssss...aquest ni mirar-lo...sóc alèrgica a les nous... :(
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  15. Que rico María José! Hay ver como resbala el coñac con el limón...ummmm... esto no puede ser bueno!!! je je!!
    Besos!!

    ResponElimina
  16. Ay! María José. Pero ¡qué pinta increíble tiene el rosco!

    Ahora con un té...

    ResponElimina
  17. Tus recetas son muy apetitosas!
    Un saludo
    Léia

    ResponElimina
  18. Nous, conyac, xarop de llimona... quina combinació tan deliciosa...
    ptns.

    ResponElimina
  19. Mercè:
    Mercis!!! m´alegro que t´agradi...petonets també per a tu

    The kiwi kitchen:
    Holaaa gracias por tu visita, estas en tu casa...besos

    Su:
    Jajaja gracias guapaaaa...

    Gemma:
    El cert és que la combinació es diferent, a nosaltres ens va agradar força...petonets

    Pilar:
    Ok si la fas ja em diràs què t´ha semblat val? és un pa de pessic diferen...petonets

    Vacapaca:
    Mercis!!! segur que vos agrada...muaaaaa

    La cuina vermella:
    Hoooola vermells, guai que vos agradi...petonets

    Maria Lunarillos:
    A veces demasiado a que si? gracias por pasarte...besitos

    Marymary:
    Jajaja holaaaaaa niñaaaaaaa si te vienes te guardo un trozo!!!! smuakssssss

    Margarida:
    És un bescuit diferent, sí que és lleuger, a l´hora que molt saborós...una abraçada maca

    Els peixos:
    Siiii ho reconec m´encanta la reposteria...mercis per passar-te per aquí...un petó!!!

    Francesc:
    Mercissss el teu comentari ha provocat que demá no pugui tancar-me la roba :)

    Fely:
    Graciasss!!!! un besazo

    El cullerot Festuc:
    Saps que vaig pensar amb tu al publicar la recepta?? vaig estar a punt de posar que es pot preparar amb altres fruits secs així com amb altres licors...es a dir que no tens disculpa :)) un petonàs!!

    Marilú:
    Como no va a ser bueno?? tu pideselo a mis posaderas jajaja estan encantadaaaasss de que las ayude a estar mulliditas jajajaja...besossss

    Nélida:
    Yo como tu...miro blogs y pienso esto con un cafetito...aquello con una infusión...ummm....gracias por pasarte...un beso

    Cuchiaio pieno:
    Holaaaa mil gracias!!!!

    Annafs:
    Mercis maca, sí que és bona la combinació...un petó

    ResponElimina
  20. Por dios que buena pinta, el jarabe tiene una apariencia divina...
    Un beso cielo

    ResponElimina
  21. ¡Qué cosas tan ricas preparas y que presentación!. Me apunto, jeje. Si es preciso me aprendo hasta la lengua, vamos pero ya .
    Besos

    ResponElimina
  22. Maria Jose,se ve genial te dan ganas de probarlo ensegida....una conbinacion muy original.
    Un beso.

    ResponElimina
  23. Ummmmmmmmmmm que bo que te de ser.
    Petonsbedal

    ResponElimina
  24. Mar:
    Gracias guapa, ojala pudiera enviarte un trozo...besitos

    YoSusan:
    Holaaaa me alegro que te haya gustado y mil gracias por la visita...la lengua no tiene que ser problema ehhh hay un traductos y para cualquier cosa aqui estoy...un besazo

    Mesilda:
    Te agradezco tu cariñoso comentario, que te guste es toda una satisfacción para mi...smuakssssss

    Bajoqueta:
    Tens raó i el sabor és especial...petonets

    Margot:
    Aiiii síiiii, ho és...però hi ha que donar alguna alegria al cos no? petonets maca

    Menú:
    Mercissss!!!!! un petó nena

    ResponElimina
  25. Ese bizcocho tiene que estar verdaderamente bueno y así borrachito con sirope de limón. Ummmmm!!

    Un beso.

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José