Menú

dilluns, 31 d’agost de 2009

PASTÍS DE RAÏMS AL VI BLANC


No us perdeu la versió que d'aquest pastís va publicar Maria en el seu formidable bloc Tartas provocativas, encara que la idea és la mateixa es tracta de dues receptes diferents però em vaig sentir molt orgullosa de la coincidència!!!...per decorar-la vaig usar raïms del nostre hort, no són els més "fotogènics" però el seu sabor dolç és ideal per preparar postres i la crema de moscatell és francament deliciosa...

PASTÍS DE RAÏMS AL VI BLANC

Ingredients:
-12 fulles de gelatina
-4 rovells d'ou
-125 g de sucre
-2 cullerades de suc de llimona
-400 mil·lilitres de vi blanc dolç (tipus moscatell)
-400 g de nata per muntar
-1 planxa de pa de pessic
-grans de raïm blancs i negres

Preparació:
Col·locar una capa de pa de pessic sobre la base del motlle (jo vaig preparar una planxa de pa de pessic per a braç de gitano) i tancar amb un cèrcol. Amarar bé de llet.
Remullar 8 fulles de gelatina en aigua freda. Batre els rovells amb 100 g de sucre, el suc de llimona i 200 mil·lilitres de vi blanc al bany maria fins que siguin escumosos.
Esprémer bé la gelatina i desfer-la a foc lent en un cassó amb 50 mil·lilitres de vi. Barrejar-la amb 3 cullerades de crema de vi i després mesclar tota la gelatina amb la crema de vi. Deixar refredar removent de tant en tant.
Quan la crema comenci a quallar, batre la nata i barrejar-la amb la crema anterior. Cobrir amb aquesta barreja el fons de pa de pessic i anivellar bé. Deixar refredar lleugerament.
Rentar els raïms, separar-los de les tiges i assecar amb compte. Disposar els raïms sobre la crema i pressionar lleugerament. Reservar el pastís a la nevera i deixar quallar bé.
Remullar 4 fulles de gelatina amb 150 mil·lilitres d'aigua, afegir els 25 g de sucre restants i escalfar al foc fins que la gelatina estigui completament dissolta (sense deixar que bulli), després barrejar amb el vi restant i deixar refredar lleugerament abans de cobrir el pastís amb ella, llançant-la amb compte. Refredar de nou a la nevera.

Fons: "Pasteles", Blume

46 comentaris:

  1. Qué deliciosa tarta. Me imagino la combinación de texturas y se me hace la boca agua....

    ResponElimina
  2. Mª Jose, una tarta de luxe! Tant per la seva originalitat com per la seva presentació! Entra pels ulls!! ;)
    Felicitats!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Quina casualitat, no? T'ha quedat de cine...maquíssima!!! i és que els pastissos de fruita i fresquets ara és el que ve de gust...haurem de probar aquesta crema de moscatell...segur que a casa triunfa!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. qué buena.... yo la hice y no duró un asalto..jaaaj tiene una mezcla muy buena..y la gelatina de moscatel... nos encantó...
    enhorabiuena..te ha quedado preciosa!!
    un besote...

    ResponElimina
  5. t'ha quedat un pastís de luxe!!!!
    pt!

    ResponElimina
  6. ¡Fantàstica!, i amb el raïm propi encara més, te una molt bona presentació,ha quedat maca de veritat. Petons

    ResponElimina
  7. Te ha quedado preciosa y seguro que riquísima con el saborcito a moscatel. Me encanta.n beso.

    ResponElimina
  8. Te ha quedado preciosa!!
    La apunté y la tengo en las pendientes, y viendo la tuya, no creoq eu tarde mucho en hacerla.

    un beso

    ResponElimina
  9. Aquesta tarta és digne d'una celebració de luxe! Pels ingredients i per la presentació, passa immediatament a la lista de pendents. Ideal per prendre fresqueta, que encara fa calor... i ara que el raïm està al punt de madur és ben bé el moment de provar-la.

    ResponElimina
  10. Tinc que provar a fer-ho perque te una pinta bonissima! mua, besets

    ResponElimina
  11. menuda tarta más fina te ha quedado. Se la he visto a María lunarillos que es una artistaza, pero la tuya no desmerece absolutamente nada.. te ha quedado estupenda. Me encanta... me la guardo para ponerla en práctica en cuanto tenga ocasión.
    un saludo

    ResponElimina
  12. ¡Te ha quedado preciosa, María José! Y sí, mira que es coincidencia..., Pero yo también me alegro. Estamos en sintonía, jiji.

    Un besote grande grande, wapa.

    ResponElimina
  13. que buena pnta, te ha quedado increible, lo de la gelatina de moscatel me encanto,

    besos,

    pity

    ResponElimina
  14. Wow what a fantastic and delicious cake. Compliments! Kisses!

    ResponElimina
  15. Pues si que es una maravillosa coincidencia, porque las dos tienen un aspecto inmejorable.
    Estoy segura de que esas uvas son de las que saben a beso, pues de huerto todo sabe más rico.
    El toque de moscatel es perfecto.
    Besitos sin gluten

    ResponElimina
  16. Fa temps que tinc la recepta d'aquest pastís de raïms i no faig més que mirar-me la foto del llibre! Ara ja tinc dos llocs més on recrear la vista: el bloc de la María i el teu!
    Què maco t'ha quedat! I amb els raïms de l'hort, deu ser boníssim! Et faig una consulta: es nota molt el gust del moscatell? És que als meus fills no els agrada gaire quan poso licor als pastissos, i aquest no en porta un rajolí, sinó 400 ml!!
    El reservava per una celebració especial.
    Petons!

    ResponElimina
  17. Només l'aparença d'aquest pastís ja et deixa satisfet. Tastar-lo ha de ser massa!
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. SUPER ORIGINAL I MOLT DE LA TERRA! EL PROVARÉ QUAN VINGUIN A DINAR ELS AMICS DE VILAFRANCA!

    ResponElimina
  19. Que tarta tan bonita queda preciosa, cuando vi la de María aluciné y ahora también, asi que como estamos en temporada será cuestión de prepararla.
    Saludos

    ResponElimina
  20. Qué buena y qué bonita te ha quedado... me encanta.
    Besos
    Quo

    ResponElimina
  21. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  22. Gracias por pasar por mi blog. La verdad es que ahora descubro el tuyo y realmente tenés cosas muy buenas. Esta tarta se ve espectacular. Muy prolijita y no me quiero imaginar el sabor! En cuanto aparezcan la uvas la voy a probar. Para nosotros está finalizando el invierno
    Cariños

    ResponElimina
  23. Que boníssim ! Ara que el raim està en el seu millor moment.
    ptns.

    ResponElimina
  24. Caram quin pastisss..ës de lo més original..

    ResponElimina
  25. ¡Anda! ¡Que pasada María José! Me he quedado alucinada con la capa translucida de tu tarta...Queda super chuli...
    Me gusta, me gusta...

    ResponElimina
  26. Bonica, és d'una preciositat immensa la teva tarta de raïm, la crema de moscatell una delicia. T'hem de felicitar per aquesta recepta tan bona i per les teves mans d'artista. un petó

    ResponElimina
  27. Caram MºJose és de premi internacional aquest pastís ... per penjar la foto a la saleta de casa, si en boca queda com a la foto deu estar, i de segur que si, impressionant .... i a sobre amb productes de casa ...

    petunets

    ResponElimina
  28. Verdaderamente las tartas de María son de fiar, porque te ha quedado idéntica!
    Felicitaciones, eres una experta!
    Besos!!

    ResponElimina
  29. Genial! entra totalment pels ulls!

    ResponElimina
  30. Mª Jose, una de les tartes més fantàstiques que he vist...De veritat que aquesta gelatina de raim a dalt del pastís, fa que sigui perfecta!!

    ResponElimina
  31. quina tarta més temptadora, al primer cop d'ull et captiva, i llegint la composició, se't fa la boca aigua!

    ResponElimina
  32. Fa temps que no entrava al teu bloc i m'he quedat molt agradablement sorprés amb aquest pastís de raïms al vi blanc. Té una presència preciosa. Besades

    ResponElimina
  33. Quina pinta que té i t'ha quedat preciosa de veritat!!!!
    Un petonàs
    Carme

    ResponElimina
  34. Pura arte, que maravilla de tarta y de foto.
    Excelente trabajo x

    ResponElimina
  35. Molt bé!!! jo ara faré una altre versió d'aquest pastís...m'agrada :)

    Salutacions
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  36. Una tarta de lujo,ademas de lo rica que estara te ha quedado de escaparate,la foto es impresionante.
    Besets.

    ResponElimina
  37. Te ha quedado perfecta y ahora en temporada de uvas genial, besos, pepa.

    ResponElimina
  38. Pilar:
    Lo has descrito super bien, es eso mismo, una combinacion de texturas...un besito

    Mercè:
    Mercissssss!!!! estic contenta que t´agradi...un petonàs

    El cullerot Festuc:
    Siii jajaja quan vaig veure el pastís al blog de la Maria vaig pensar el mateix, que quina casualitat...et recomano la crema de moscatell és molt bona...petons

    Fargopatt:
    Gracias!!! a mi también me apetece hacer la versión con queso, con lo bien que combina con las uvas seguro que esta deliciosa...besitos

    Eva:
    Hola maca, mercisss!!! petonets

    Elvira:
    Mil gràcies per les teves carinyoses paraules, una abraçada

    Lolah:
    Muchas gracias, tendrías que probarla la crema de moscatel esta ummmm

    Carmen:
    Animate y luego nos cuentas que te ha parecido vale? un besazo

    Gemma:
    Les teves paraules si que són un luxe, mercis!!!!

    Lola:
    M´encantaria que la fessis segur que vos agrada!! mua

    Onega:
    Gracias, para mi es un lujazo haber coincidido con Maria...un besazo

    Maria:
    Guai, te aseguro que para mi es un orgullo...besitos

    Pityenlacocina:
    Muchas gracias por pasarte, un besazo

    Maria:
    Graciasss!!!! besitos

    Zerogluten:
    Me alegro que te guste guapa y te aseguro que estas uvas son dulcisimas, besitos sin gluten

    ResponElimina
  39. Margarida:
    A mi em passava el mateix, el llibre és el de Blume no? te unes receptes delicioses i les fotos obren la gana jajajaja...a moscatell si en fa gust, no és tan fort com el conyac o altres licors però sí es nota, si t´animes ja ens diràs...petonets

    Josep:
    Mercisssssss m´has fet posar com un tomaquet jajajaja

    Anna:
    Holaaaa, m´alegro que t´agradi, ens diràs si vos agrada oi? petons

    Maria Dolores:
    Hola guapa, muchas gracias, espero que os guste tanto como a nosotros...un beso

    Quo:
    Graciasss!!!! que cariñosas palabras, un besazo

    Erika:
    Bienvenida, estas en tu casa...aqui hace aun tanto calor que cuesta creer que no sea asi en todo lados...gracias y un beso

    Annafs:
    A mi es que el raïm m´encanta!! bé en general totes les fruites i els pastissos amb elles són le meva passió...mua

    Els peixos:
    Si que ho és i es podria fer sense els raïms i la gelatina de sobre...mercis!!!

    Marilú:
    Es original es verdad, y ademas da pie a muchas otras combinaciones con mas frutas a que si? gracias

    Mollet 2011:
    Ostres, vos aseguro que el vostre comentari m´ha fet posar vermella del tot jajaja, moltes gràcies per tot

    Mar:
    Nena jajajaja que em feràs engreixar!!!!! què carinyosa ets, moltes gràcies!!!

    Kako:
    Gracias!!! pero ha sido coincidencia total y además la tarta de María es totalmente original suya, la mia copiada del libro de Blume, sin queso....muchos besitos

    Bajoqueta:
    Mercis!!! això és el que ens imana de les receptes a que si? petonets

    CocinArte:
    Si que ho és original la gelatina i penso que es podria utilitzar fent més variants amb aquesta idea a que si? petonets

    ResponElimina
  40. Manel:
    Moltes gràcies pel teu comentari, anima´t a fer-la segur que vos agrada

    Francesc:
    Holaaaaaaa!!!! mercis per passar-te!!!

    Cocina con sabor:
    Moltes gràcies Carme, petonets

    Ana Powell:
    Gracias guapa, mil besos

    Pocohecho:
    Uiii això que dius sona d´allò més bé!! esperaré amb impaciència aquesta versio teva...!!!

    Mesilda:
    Con lo que me cuesta hacer las fotos te agradezco un montón tu comentario...besitos

    Pepa:
    Hay que aprovechar lo que tenemos ahora en abundancia a que si? besitos guapa

    ResponElimina
  41. Simplement espectacular i de gust ...exquisita i ho dic perquè la vaig tastar (hi era a Eivissa)"nada más y nada menos" que dos troços..........i perquè no podia mes. Olga.

    ResponElimina
  42. Ostres, quin pasties més impressionant! Tant pels ingredients (no és gaire usual un pastís de raïm, no?) com per la presentació! La capa de dal´t és una autèntica passada!

    Felicitats!

    ResponElimina
  43. MªJosé, fantástica ésta tarta lo tiene todo... original, espectacular y se ve que tiene que estar buenísima
    Besitos

    ResponElimina
  44. Una presentación de lujo.
    Menuda tarta y tiene que estar riquísima.
    Un beso.

    ResponElimina
  45. Anònim:
    Hola Olga!!! dono fe que si haguessis pogut n´haguessis menjat més jajajaja...smuaksssssss!!!!

    Massitet:
    Si que ho són unes postres originals però encara és millor el sabor...anima´t i després ens dius val?

    MªJesús:
    No sabes lo que me gusta tu muñequito cocinero, me hace una gracia!!! me alegro que te guste y te agradezco la visita un monton..besitos

    Empar:
    Hola guapisima, mil gracias por tu comentario, besos

    MaryAthenes:
    Merci!!!! besitos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José