dimarts, 31 març de 2009

PASTÍS DE XOCOLATA I LLIMONA









PASTÍS DE XOCOLATA I LLIMONA

Ingredients:

-100 g de farina
-25 g de cacau en pols
-75 g de mantega
-25 g d'ametlles mòltes
-50 g de sucre mòlt
-1 ou batut
-encenalls de xocolata per adornar

Ingredients del farcit:

-4 ous
-1 rovell d'ou
-200 g de sucre mòlt
-150 g de nata espessa
-ratlladura i suc de 2 llimones

Preparació:

Tamisar la farina i el cacau sobre un recipient, afegir la mantega, l'ametlla, el sucre i l'ou i batre fins que formi una bola. Pastar amb les mans, formar una bola i aixafar-la. Posar-la en el centre d'un motlle de parets acanalades de 22 cm de diàmetre i pressionar amb els dits per estendre-la, portant-la cap a les vores, cobrir-la amb un drap de cuina i guardar a la nevera mitja hora.
Escalfar el forn a 200º. Treure la base de la nevera i punxar amb una forquilla, folrar-la amb paper vegetal i omplir-la amb pesos de cuina o llegums secs. Coure 15 minuts o fins que no tingui aspecte de ser crua. Retirar els pesos i el paper, tornar a introduir al forn i coure 10 minuts més o fins que estigui feta. Treure i baixar la temperatura del forn a 150º.
Per preparar el farcit batre els ous sencers amb el rovell i el sucre fins a obtenir una pasta llisa. Afegir la nata i tornar a batre. Agregar la ratlladura i el suc de llimona i barrejar bé.
Abocar el farcit sobre la base del pastís i coure uns 50 minuts o fins que hagi quallat. Treure del motlle i deixar refredar. Decorar amb encenalls de xocolata.



I una vegada més apartat premis: aquest m´arriba de part de la Mercé del blog Cuina per llaminers del qual soc una seguidora entussiasta, recomano que el visiteu si encara no ho heu fet mai perquè val la pena...estic tota orgullosa que la Mercè hagi pensat amb mi pel premi, un petonàs maca, moltes gràcies pel premi!!!!


dilluns, 23 març de 2009

CLAFOUTIS DE CIRERES I XOCOLATA



CLAFOUTIS DE CIRERES I XOCOLATA

Ingredients:

-mantega, per a greixar
-450 gr. de cireres negres desossades
-25 gr. de sucre
-3 ous
-60 gr. de sucre mòlt fi
-60 gr. de farina de força
-2 cullerades de cacau en pols
-150 mil•lilitres de nata espesseix
-300 mil•lilitres de llet
–2 cullerades de kirsch
-sucre mòlt fi per a empolvorar
-nata líquida per a acompanyar (jo no li vaig posar)

Preparació:

Escalfar el forn a 190º. Greixar lleugerament amb mantega una font refractària quadrada, posar en ella les cireres desossades, empolvorar-les amb el sucre i reservar.
En un bol batre els ous amb el sucre mòlt fins que estiguin suaus i esponjosos.
Passar la farina i el cacau en pols per un colador, incorporar a la barreja anterior d'una sola vegada i batre bé. Afegir la nata, i després la llet i el kirsch i abocar sobre les cireres.
Coure al forn durant 50-60 minuts o fins que hagi pujat lleugerament i estigui fet pel centre. Empolvorar amb el sucre mòlt i servir calent amb nata.


I ara...apartat premis...aquest m'arriba de mans de Con sabor a canela un blog que visito assíduament perquè publica unes receptes delicioses i molt variades (us aconsello visitar-lo si encara no el coneixeu)...i perquè a més la seva propietària, Merchi, em dóna "bones vibracions" :) i això també és important quan es va de visita a altres cuines...així que moltes gràcies per pensar en mi, m'ha encantat la frase del premi!!...una abraçada ben forta!!!

dimecres, 18 març de 2009

HEMC 31 - PA DE QUINOA

hemc 31 - quinoa

PA DE QUINOA

Ingredients:

-200 gr. de quinoa
-480 gr. d'aigua
-25 gr. de civada
-60 gr. d'aigua
-60 gr. de llet
-180 gr. d'aigua tèbia
-50 gr. oli d'oliva
-3 cullerades de llet en pols
-100 gr. de massa mare
-250 gr. farina de blat
-375 gr. farina de força
-1 sobre de llevat per a pa

Preparació:

Fer la massa mare amb antelació, barrejant en un bol 75 gr. de farina de força, 25 gr. d'aigua, 5 gr. de llevat de panaderia i 10 gr. de llet. Tapar amb paper film i deixar reposar fins que doblegui de grandària.
Bullir la quinoa amb els 480 gr. d'aigua fins que aquesta s'absorbeixi, deixar refredar.
Bullir la civada amb els 60 gr. de llet i 60 gr. d'aigua, removent perquè no s´aferri i deixar refredar.
Col·locar en la panificadora l'aigua tèbia, oli d'oliva, llet en pols, sal, massa mare, quinoa, civada, farines (la quantitat és orientativa) i el llevat i prémer el programa de masses. Untar les mans d'oli i treure la massa de la cubeta (és bastant enganxosa) , donar la forma desitjada (jo vaig usar un motlle de plum-cake) i enfornar a 200º una hora aproximadament (costa un poc de coure)

dimarts, 10 març de 2009

PASTÍS AÏDA



Vaig decidir fer aquest pastís pel seu nom, així s´anomena una personeta molt especial la mama de la qual és una de les meves millors amigues (smuaks!!)... avui compleix nou anys i com no estem a prop per poder celebrar-ho juntes (algun dia ho aconseguirem eh?) diumenge la vaig preparar amb la intenció de dedicar-li aquesta entrada el mateix dia del seu aniversari... Moltes felicitats Aïda-Mar!!

PASTÍS AÏDA

Ingredients:

-4 rovells d'ou
-4 cullerades d'aigua calenta
-140 g de sucre
-ratlladura de ½ llimona
-4 clares d'ou
-120 g de farina
-60 g de maizena
-1/2 sobre de llevat en pols
-100 g de nougat
-100 g de massa crua de massapà
-1 copeta de kirsch
-1 cullerada de sucre en pols
-150 g de melmelada d'albercoc
-300 g d'ametlles en làmines torrades
-fruites variades (fresques o en llauna)
-1 paquet de gelatina
-una mica de mantega

Preparació:

Batre els rovells amb dues cullerades d'aigua calenta, la meitat del sucre i la ratlladura de llimona, fins a obtenir una barreja escumosa.
Batre les clares a punt de neu amb la resta del sucre i incorporar a la barreja anterior amb compte realitzant moviments envoltants.
Tamisar la farina amb la maizena i el llevat i barrejar amb la massa obtinguda anteriorment una altra vegada realitzant moviments envoltants per no espessir la massa.
Col·locar en un motlle prèviament greixat amb mantega i enfornar a 180º durant 30 o 35 minuts.Treure del motlle el pa de pessic i deixar refredar completament, després tallar-lo en tres capes horitzontals.
Col·locar la primera capa a la safata on es vagi a servir i remullar-la amb llet. Desfer el nougat al bany maria, i untar la primera capa de pa de pessic. Col·locar a sobre la segona i remullar-la també amb llet.Barrejar el massapà amb el kirsch, les dues cullerades d'aigua i el sucre mòlt i estendre'l sobre la segona capa. Col·locar la tercera capa de pa de pessic i untar-la de melmelada, cobrint també els laterals. Decorar el pastís amb les fruites tallades i banyar-les amb gelatina. Aferrar les ametlles als laterals.

dissabte, 7 març de 2009

PERES AL GINGEBRE AMB SALSA DE XOCOLATA


PERES AL GINGEBRE AMB SALSA DE XOCOLATA

Ingredients:

-4 peres de postres (conferència o candial)
-450 mil·límetres d'aigua
-150 g de sucre mòlt
-1 tros d'uns 10 cm de gingebre fresc, pelat i tallat en rodanxes
-1 branca de canyella
-1 rajolí de suc de llimona
-200 g de xocolata negra trossejada
-4 cullerades de nata líquida

Preparació:

Pelar les peres però sense treure la cua, retallar la base perquè se sostinguin dempeus i amb compte buidar-les per dins amb una cullereta per retirar el cor.
Posar en un cassó l'aigua, el gingebre, la canyella i el suc de llimona, escalfar fins que bulli i coure uns cinc minuts. Col·locar les peres verticals al cassó i coure-les uns 15 o 20 minuts o fins que s'hagin estovat, voltejant-les de tant en tant.
Treure les peres, col·locar-les sobre una safata i ruixar-les amb la xocolata fosa amb la nata.