diumenge, 31 maig de 2009

GELAT DE MADUIXES


No tinc màquina de fer gelats....per ara em resisteixo a l´aparell jajaja...suposo que si he sobreviscut fins ara fent gelats sense necessitar-la podré passar un estiu més sense ella i la meva cuina ho agrairà...perquè els armaris estan pleníssims!!!...la recepta és de la meva mare i em porta records de la meva infantesa...ummm com ens agradava aquest gelat!!!

GELAT DE MADUIXES

Ingredients:
-1/2 Kg de maduixes madures, netes i trossejades
-1/2 vas d'aigua
-12 cullerades rases de sucre
-3 clares d'ou
-suc d'una llimona

Preparació:
Batre bé tots els ingredients amb la batedora. Congelar. Unes dues hores abans de prendre triturar amb la thermomix, queda un gelat cremós, i guardar de nou al congelador perquè endureixi una mica.

Fons: mamà

dilluns, 25 maig de 2009

PA DE PESSIC DE LLAVORS DE ROSSELLA AMB XAROP DE TARONJA


Adoro llegir, per molt que retrocedeixi en els meus pensaments sempre em recordo amb un conte o amb un llibre a les mans...aquesta passió l'he heretat de la meva mare...i ella també ha estat qui m'ha ficat dins el cuquet de la cuina...per això, si sumo ambdues aficions no és d'estranyar que m'agradi tantíssim fullejar llibres de cuina... quan llegeixo una recepta que m'atreu marco la pàgina amb un paperet, així que la meva tauleta de nit està envaïda per una pila de llibres amb munts de paperets sortint de dins, novel·les començades (reconec que sóc incapaç de centrar-me en una sola) i llibres de contes per als meus fills...és a dir, un autèntic caos!!...aquest pa de pessic em va cridar de seguida l'atenció perquè em va semblar una barreja de sabors deliciosa i original a més de ser atraient visualment i no em vaig equivocar....val la pena fer-lo

PA DE PESSIC DE LLAVORS DE ROSELLA AMB XAROP DE TARONJA

Ingredients del pa de pessic:
-50 g de llavors de rosella
-60 mil·lilitres de llet
-180 g de mantega a temperatura ambient
-1 cullerada de pell de taronja ratllada
-220 g de sucre mòlt
-3 ous
-300 g de farina
-1 sobre de llevat
-60 g d'ametlles mòltes
-125 mil·lilitres de suc de taronja

Ingredients del xarop de taronja:
-220 g de sucre mòlt
-160 mil·lilitres de suc de taronja
-80 mil·lilitres d'aigua

Preparació del pa de pessic:
Escalfar el forn a 180º. Greixar un motlle rodó de 22 cm de diàmetre i reservar.
Barrejar les llavors i la llet en un bol i deixar en repòs 20 minuts.
Mentrestant batre amb les barnilles elèctriques la mantega, la ratlladura de llimona i el sucre en un bol fins que la barreja quedi lleugera i esponjosa. Incorporar els ous batent, un a un, esperant que quedin barrejats abans d'afegir el següent.
Incorporar la farina, el llevat, les ametlles mòltes, el suc de taronja i la barreja de llavors de rosella.
Posar la mescla al motlle que tenim reservat i enfornar fins que punxant amb una agulla aquesta surti neta (aproximadament una hora). Deixar reposar cinc minuts i desmoldar-lo sobre una reixeta col·locada sobre una safata, fer-li la volta perquè quedi del dret i vessar el xarop calent sobre el pa de pessic també calent. Recollir el xarop que caigui sobre la safata i llançar-lo de nou sobre el pa de pessic.

Preparació del xarop de taronja:
Barrejar els ingredients, posar-los en un cassó i remoure a foc lent amb una cullera de fusta, sense que arribi a bullir, fins que es dissolgui el sucre, portar llavors ebullició. Baixar el foc i deixar coure a foc lent, sense tapar ni remoure, durant 2 minuts. Vessar el xarop en una gerra resistent a la calor per poder llançar sobre el pa de pessic.

Fons: El gran libro del gourmet de la repostería casera

dilluns, 18 maig de 2009

TIRAMISU



TIRAMISU

Ingredients:
-250 mil·lilitres de cafè exprés fort refredat
-60 mil·lilitres de rom
-vainilles o pa de pessic tallat en tires
-3 ous, separats els rovells de les clares
-60 g de sucre mòlt + una cullerada
-500 g de formatge mascarpone
-80 mil·lilitres de licor de taronges o d'ametlles
-xocolata amarga picada

Preparació:
Posar el cafè i el rom en un recipient pla i anar submergint la meitat de les vainilles remullant ambdós costats (no massa perquè si no es desfaran). Folrar-hi el fons d'una font profunda. Reservar el sobrant de la barreja de cafè i rom.
Col·locar els rovells d'ou en un bol i batre fins que prenguin un color groc pàl·lid. Afegir el sucre, el formatge i el licor i batre fins que es barregin bé.
En un altre bol, batre les clares d'ou fins i tot que siguin escumoses. Afegir la cullerada de sucre i batre fins que estiguin dures però no seques (si les clares es baten massa començaran a posar-se líquides en el fons del bol). Vessar les clares a la mescla de formatge i rovells i remoure amb compte.
Posar la meitat d'aquesta barreja sobre les vainilles. Cobrir amb una capa de xocolata picada. Remullar la resta de vainilles i col·locar-les sobre la capa de xocolata. Vessar sobre aquestes la resta de la mescla de formatge i acabar amb una capa de xocolata picada.
Refrigerar tota la nit o posar al congelador 2 o 3 hores abans de servir.

dilluns, 11 maig de 2009

HEMC 33 - GUISAT DE ROJA

hemc 33 - piensa globalmente come localmente

M'encanta el tema per a aquesta edició d'HEMC que ha triat Ajonjolí del blog La flor de calabacín...aquest mes no s'ha de pensar una recepta amb l'ingredient proposat sinó que cal realitzar un plat amb ingredients de la nostra regió...s´obre doncs un ampli ventall i tindrem l'oportunitat d'aprendre un munt sobre la gastronomia de diferents localitats i això és una cosa que sempre va bé!!

Sent jo d'Eivissa m'ha semblat que el més apropiat era elegir un plat amb sabor mariner...encara que la veritat és que he dubtat bastant perquè la meva illa compta amb una rica cultura gastronòmica, amb receptes tant de mar com de muntanya, en les quals s'utilitzen ingredients autòctons i totes igual de desitjables.

El guisat de peix, que és un els nostres plats més tradicionals, es cuina en una greixonera, la típica cassola de fang, i s'elabora amb ingredients exclusius de l'illa: peixos de roca i productes de l'horta eivissenca. L'habitual és preparar el guisat amb varietat de peix (aranya, rata, rascassa, roja, anfós...) però jo l´he fet sol amb un d'ells i per això l'he anomenat guisat de roja...


Ingredients:
-Roja (neta, salada i tallada a trossos grans)
-Patates
-Tomàquet
-Alls
-Julivert
-Ametlles fregides
-Nyora
-Aigua
-Oli i sal

Preparació:
Pelar les patates, netejar-les i tallar-les a quarts (han de quedar trossos grans).
Fregir la nyora amb compte de no cremar-la (perquè després no amargui) i fer una picada amb la nyora, alls, julivert, tomàquet i ametlles fregides.
Escalfar oli en una greixonera i sofregir lleugerament les patates, afegir després la picada i remoure bé.
Afegir aigua fins a cobrir les patates i deixar bullir fins que estiguin gairebé fetes. Agregar el peix i deixar bullir fins que estigui tot cuit, si és necessari afegir més aigua. Rectificar de sal. Acompanyar amb un allioli (abans de servir llançar-ne unes cullerades per sobre del guisat)



I tinc que agraïr al Joan del blog Cocina por afición que m´hagi donat el premi "Cuchara de oro", heu de visitar aquest blog si no ho feu perquè a més de bones receptes hi ha sempre informació sobre temes molt interessants...mercis Joan!!

dilluns, 4 maig de 2009

CASSATA SICILIANA


Una recepta especial per a una celebració especial...

CASSATA SICILIANA

Ingredients del pa de pessic:
-180 g de mantega estovada
-150 g de farina de força
-2 cullerades de cacau en pols
-1/2 sobre de llevat en pols
-180 g de sucre mòlt
-3 ous
-sucre mòlt per empolvorar
-encenalls de xocolata per adornar

Ingredients del farcit:
-450 g de formatge ricota
-100 g de xocolata negra ratllada
-120 g de sucre mòlt
-3 cullerades de conyac
-80 g de fruites confitades
-50 g d'ametlles picades

Preparació:
Escalfar el forn a 180º. Greixar un motlle rodó i reservar.
Tamisar la farina, el cacau i el llevat en un bol gran. Afegir la mantega, el sucre i els ous i batre fins a obtenir una massa suau i cremosa. Vessar al motlle i coure 30 o 40 minuts o fins que hagi pujat i estigui ferma al tacte. Deixar 5 minuts al motlle i després treure el pa de pessic i deixar-lo sobre una reixeta metàl·lica perquè es refredi.
Esmicolar la ricota amb una forquilla i afegir la xocolata ratllada, el sucre i el conyac i batre bé fins que quedi una massa lleugera i esponjosa. Afegir la fruita confitada i l'ametlla picada i remoure amb una espàtula fins que quedi tot barrejat.
Partir el pa de pessic en tres capes. Posar la primera a la safata on es vagi a servir i cobrir-la amb la meitat del farcit. Repetir l'operació amb una altra capa de pa de pessic i la resta de farcit i acabar amb l'última capa de pa de pessic. Deixar reposar a la nevera tota la nit.
Per a servir empolvorar de sucre mòlt i amb els encenalls de xocolata.


I ara passem als premis....em fa molt feliç que els altres blogs pensin amb mi i m´atorguin aquests reconeixements...moltes gràcies a totes!!!!...

Mari de El recetario de Mari i Mercè de Cuina per llaminers m´han concedit el premi "Promueve la amistad"...mercis a les dues!!!

Meritxell de El rincón de Meritxell i Pilar de Cau de cuina m´han concedit el premi Symbelmine...gràcies de tot cor per haver pensat amb mi!!

I Merchi del blog Con sabor a canela m´ha concedit el premi "Blog goloso" el qual em fa especial il.lusió perquè efectivament golosa ho soc un rato...mercis maca!!!