dimecres, 22 juliol de 2009

PASTÍS GELAT DE FORMATGE I LLIMONA


Ai!...quina calor...quina calor...

PASTÍS GELAT DE FORMATGE I LLIMONA

Ingredients:
-200 g de galetes "Digestive"
-80 g de mantega a temperatura ambient
-250 g de formatge fresc
–3 llimones
-3 cullerades soperes de sucre
-1 sobre de gelatina
-3 ous, separades les clares dels rovells

Ingredients de la cobertura:
-1 llimona
-1 rovell d'ou
-100 g de mantega
-100 g de sucre

Preparació:
Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa, folrar amb aquesta mescla la base d'un motlle i guardar a la nevera.
Treballar els rovells amb el sucre, afegir el formatge fresc esmicolat, la gelatina diluïda en el suc de tres llimones calentes i la ratlladura d'un d'ells. Barrejar bé.
Batre les clares a punt de neu i afegir amb compte, abans que qualli, la preparació anterior.
Omplir el motlle reservat amb la preparació anterior i deixar al frigorífic almenys 24 hores.
Per preparar la crema, treballar el rovell d'ou amb el sucre, després afegir el suc i la ratlladura de llimona i la mantega estovada, i coure a foc suau fins a obtenir una crema espessa.
Cobrir el pastís i deixar refredar al congelador. Abans de servir adornar la superfície amb mitges rodanxes de llimona.

dimecres, 15 juliol de 2009

PASTÍS DE NOUS AL CONYAC AMB XAROP DE LLIMONA


El temps és tan relatiu...que ràpid passa quan estem bé...

PASTÍS DE NOUS AL CONYAC AMB XAROP DE LLIMONA

Ingredients:
-200 g de nous pelades torrades i picades
-125 g de mantega a temperatura ambient
-3 culleradetes de ratlladura de llimona
-150 g de sucre mòlt
-1 ou
-2 cullerades de conyac
-100 g de farina de rebosteria
-1 sobre de llevat

Ingredients xarop de llimona:
-60 mil·lilitres de suc de llimona
-60 g de sucre mòlt

Preparació:
Batre amb les barnilles elèctriques la mantega i el sucre, afegir l'ou i la ratlladura de llimona fins que la barreja quedi lleugera i esponjosa.
Afegir el conyac, les nous, la farina i el llevat i barrejar acuradament amb una cullera de fusta.
Posar en un motlle prèviament untat amb mantega i enfornar aproximadament una hora a 160º.
Una vegada cuit, treure´l del forn i vessar el xarop de llimona calenta sobre el pa de pessic també calent sense treure'l del motlle. Tapar-lo el més hermèticament possible amb paper d'alumini i deixar que refredi completament temperatura ambient abans de treure del motlle.
Per preparar el xarop de llimona barrejar els ingredients en un cassó i posar el foc, remoure amb una cullera de fusta sense deixar que bulli fins que es dissolgui el sucre, després portar a ebullició i retirar del foc.