diumenge, 27 setembre de 2009

COCA DE MENTA, LLIMONA I TRES FORMATGES AMB CONFITURA DE FIGUES

Mai no havia provat la confitura de figues, però aquest estiu vaig rebre la visita d'una amiga molt estimada per a mi que va portar-me´n un pot preparat per ella i a més em va donar la millor de les receptes per acompanyar-la...una coca invenció seva que ens va encantar!!...

COCA DE MENTA, LLIMONA I TRES FORMATGES AMB CONFITURA DE FIGUES

Ingredients per a la massa:
-200 g farina
-1 ou
-80 g de mantega

Ingredients per al farcit:
-200 g formatge cremós (tipus Philadelphia)
-200 g de formatge ratllat (tipus Burgos)
-150 g de formatge fresc de cabra
-3 ous
-200 g de sucre
-fulls de menta (bastants)
-ratlladura de 2 o 3 llimones

Preparació:
Barrejar els ingredients de la massa, estendre i folrar un motlle folrat amb paper d'enfornar. Coure a 180º,
Triturar els fulls de menta amb el sucre i la ratlladura de llimona. Afegir els ous batuts i els formatges esmicolats prèviament amb una forquilla.
Quan la massa siga una mica cuita omplir amb la barreja de formatges i enfornar fins que punxant amb una agulla aquesta surti neta.
Servir acompanyada de confitura de figues.

Fons: Olga

diumenge, 20 setembre de 2009

GATÓ D´AMETLLES


Aquestes són unes postres típiques de Mallorca que solen acompanyar-se amb gelat d'ametlles...es tracta d´un pa de pessic esponjós, molt sencill de preparar i realment saborós...

GATÓ D´AMETLLES

Ingredients:
-6 ous separades les clares dels rovells
-200 g de sucre
-200 g d'ametlles mòltes
-ratlladura d'una llimona

Instruccions:
Batre els rovells amb el sucre, afegir l'ametlla i la ratlladura de llimona i barrejar bé
Batre les clares a punt de neu i unir a la mescla anterior amb una espàtula i amb compte de no abaixar la barreja.
Coure a 180º fins que punxant amb una agulla aquesta surti neta

Fons: Mamà

dilluns, 14 setembre de 2009

HEMC 36 - ARRÒS FREGIT AMB FOO YUNG

hemc 36 - cocina asiática y oriental

Aquest mes l'amfitriona de l'HEMC és Núria del bloc CocinArte, i ha elegit com a tema la cuina asiàtica i oriental, de la qual és gran entusiasta. Em confesso una absoluta ignorant en la matèria i m'ha costat molt decidir-me perquè aquesta cuina em sembla d´allò més difícil...així que després de donar-li moltes voltes em va venir la inspiració i vaig recordar el “menú xinès" que ens preparava la mare a les meves germanes i a mi quan érem petites...llavors ens semblava del més exòtic i convertia en especial el dia que podíem assaborir-lo...


ARRÒS FREGIT AMB FOO YUNG

Ingredients per a l'arròs fregit (per a 4 persones):
-250 g d'arròs de gra llarg bullit i refredat
-ceba pelada i picada
-xampinyons nets i laminats
-pèsols bullits
-gambes pelades
-pernil tallat en quadradets
-sal i oli

Ingredients per al foo yung:
-2 ous grans
-1 cullerada de salsa de soja
-15 g de mantega
-pebre negre

Preparació:
Escalfar oli en una paella gran a foc mig. Afegir la ceba i quan comenci a daurar agregar els xampinyons, les gambes, els pèsols i el pernil i fer tot junt.
Agregar l'arròs i fregir-lo uns minuts barrejant-lo bé amb les verdures.
Passar l'arròs a una font i posar-lo al forn (baixet) per evitar que es refredi.
Mentre, batre els ous amb la salsa de soja, pebre i sal fins que siguin escumosos. Escalfar la mantega en una paella gran i quan deixi de fer escuma afegir els ous, regirar-los dues vegades i deixar quallar. Fer la volta a la truita, sense doblar i deixar quallar per l'altre costat.
Treure el foo yung a un plat, tallar-lo en tires i adornar l'arròs amb elles

dimarts, 8 setembre de 2009

PASTÍS DE IOGURT, FRUITES DEL BOSC I BESCUIT DE XOCOLATA

PASTÍS DE IOGURT, FRUITES DEL BOSC I BESCUIT DE XOCOLATA

Ingredients per al bescuit:
-6 rovells d'ou
-180 grams de sucre
-1 cullerada de vainilla ensucrada
-6 blancs d'ou
-80 grams de farina
-60 grams de maizena
-1 sobret de llevat de rebosteria
-60 grams de cacau en pols

Ingredients per al farciment:
-6 fulles de gelatina
-500 grams de iogurt natural
-150 grams de nata líquida
-100 grams de sucre
-2 culleradetes de pell de llimona ratllada
-300 grams de melmelada de nabius (o al gust)
-300 grams de nata per a muntar

Preparació del bescuit:
Batre els rovells amb la meitat del sucre i la vainilla ensucrada fins que siguin escumoses. A part muntar els blancs a punt de neu amb el sucre restant. Barrejar els blancs amb els rovells. Colar la farina amb la maizena i el cacau en pols sobre la barreja d'ou i barrejar amb cura. Abocar la preparació en un motlle desmuntable prèviament greixat i coure una mitja hora. Deixar refredar lleugerament el bescuit, treure del motlle i deixar reposar almenys dues hores. Dividir el bescuit en tres capes.

Preparació del farciment:
Remullar la gelatina en aigua freda. Barrejar el iogurt, la nata líquida, el sucre i la pell de llimona. Desfer la gelatina escorreguda en una mica de la barreja anterior a foc lent i sense deixar bullir, unir a la crema de iogurt i reservar en la nevera fins que comenci a quallar. Rentar la fruita i deixar-la assecar (si s´utilitza congelada cal descongelar prèviament), reservar-ne un poc per a la decoració. Muntar la nata i barrejar amb les fruites del bosc i la crema de iogurt.

Muntatge del pastís:
Preparar un motlle desmuntable i posar en el fons una capa de bescuit, remullar amb llet, cobrir amb 100 grams de melmelada (s´estén millor si s´escalfa un poc), col·locar una altra capa de bescuit, remullar amb llet, cobrir amb 100 grams de melmelada, a sobre estendre la meitat de la crema reservada, col·locar la tercera capa de bescuit, remullar amb llet, cobrir amb la resta de melmelada i finalment amb la crema restant. Decorar amb la fruita reservada. Deixar reposar a la nevera almenys dues hores.

Fons: “Pasteles”, Blume