dijous, 31 desembre de 2009

TRUFES DE XOCOLATA I LICOR i ROQUES DE XOCOLATA I FRUITS SECS i FELIÇ ANY NOU 2010!!

Aquí som a l'últim dia de l'any, atrafegades la majoria preparant el sopar d'avui (m'incloc) o el dinar de demà...que hi ha que veure què ràpid passa el temps..però si fem balanç del que ens ha aportat aquest any segurament ens sorprendrem del que hem aconseguit, de les experiències viscudes, de les tècniques noves apreses (culinàries, fotogràfiques...) però sobretot de la gent especial i meravellosa que hem conegut, amb la que hem entaulat una relació especial (i no miro a ningú)...i tot gràcies al nostre blog...una finestra a un món sense fronteres...
Per això vull aprofitar la meva darrera entrada d'aquest any 2009 per brindar per tots vosaltres i desitjar-vos feliç any nou...que el 2010 ens porti salut, felicitat i tot el bo d'aquesta vida...sigueu feliços!!



TRUFES DE XOCOLATA AMB LICOR

Ingredients:
-200 g de xocolata negra de cobertura
-30 g de mantega
-50 g de licor (jo vaig fer la meitat amb rom i l'altra meitat amb conyac)
-50 g de nata
-30 g de sucre mòlt

Preparació:
Posar al bany maria la mantega amb la xocolata.
Ajuntar el licor, la nata i el sucre en un cassó i posar a escalfar el foc.
Quan les dues mescles estiguin aproximadament a la mateixa temperatura barrejar, remoure bé i deixar refredar (millor a la nevera)
Formar les trufes i cobrir de cacau o de sucre mòlt. Jo vaig fer meitat i meitat per diferenciar els licors.

ROQUES DE XOCOLATA I FRUITS SECS

Ingredients:
-100 g de fruits secs (per a la recepta vaig posar ametlles en bastonets)
-60 g de cobertura de xocolata

Preparació:
Posar les ametlles en bastonets sobre una placa de forn i torrar-les fins a daurar-se, amb compte de no cremar-les, i deixar refredar temperatura ambient.
Fondre la cobertura de xocolata.
Barrejar les ametlles i la cobertura temperada.
Amb l'ajuda d´una cullereta formar muntonets sobre paper de rebosteria o omplir càpsules de paper. Deixar refredar a la nevera.



Avui és un dia súper feliç per a una persona que aprecio i estimo, s'ha complert una cosa molt especial per ella que desitjava amb tot el seu cor i, tan generosa com és, m'ha permès compartir-ho...moltes gràcies Elvira...FELICITATS!!!

diumenge, 20 desembre de 2009

HEMC 39 - PA DE PESSIC DE PASTANAGUES I FIGUES i UNA IL.LUSIÓ

hemc 39 - dulces sin azúcar

Aquesta és la meva aportació a l'HEMC d'aquest mes, l'amfitriona del qual és Paula de Con las zarpas en la masa i que ha elegit com tema dolços sense sucre...m´ha costat una mica trobar unes postres desitjables sense aquest ingredient (es nota que sóc llaminera?) i la veritat és que no vaig caure en usar edulcorant...per això la recepta escollida no seria apta per a diabètics per portar dos ingredients com figues i pastanaga però és una opció saborosa i aromàtica...per cert aquesta preciosa safata la va fer la meva amiga Olga, veritat que té molta traça?


PA DE PESSIC DE PASTANAGUES I FIGUES

Ingredients:
-180 g de figues seques
-300 cl. de suc de poma sense sucre
-75 g de mantega a temperatura ambient
-180 g de farina integral
-2 ous
-una cullerada d´anissos
-225 g de pastanagues ratllades

Preparació:
Treure la cueta a les figues i coure al suc de poma uns 20 minuts, escórrer i fer-les puré.
Escalfar el forn a 180º i untar un motlle de pastís amb mantega.
Batre la mantega fins que quedi cremosa. Batre també els ous, barrejar-los amb la farina i els anissos i incorporar la mantega. Afegir la pastanaga ratllada i el puré de figues. Vessar la preparació al motlle preparat i coure al voltant d'una hora. Deixar refredar abans de treure del motlle.

I ara una il.lusió...la que cada any dipositem gairebé tots en un número que es sorteja el 22 de decembre...perque d'il·lusió també es viu i sense ella la vida no tindria sentit...gràcies Elvira, Unodedos, Xiela i Lydia per haver pensat en mi i fer-me partícep d'un número que Alas de plomo posa a disposició de tots els que tenim un blog...arribo justa de temps per participar així que no puc passar-lo a ningú més...sort!!!

divendres, 11 desembre de 2009

MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA I MOUSSE DE XOCOLATA NEGRA SOBRE BROWNIE DE XOCOLATA AMB MANGO I AVELLANES


MOUSSE DE XOCOLATA NEGRA I MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA SOBRE BROWNIE DE XOCOLATA AMB MANGO I AVELLANES

BROWNIE DE CHOCHOLATA NEGRA AMB MANGO I AVELLANES

Ingredients:
-125 g de mantega
-125 g de xocolata negra de cobertura
-4 ous
-150 g de sucre
-100 g de confitura de mango (o una altra al gust)
-100 g d'avellanes
-120 g de farina fluixa

Preparació:
Fondre la cobertura de xocolata al bany maria, afegir-li la mantega trossejada i emulsionar.
Batre els ous amb el sucre i barrejar amb la xocolata.
Afegir la confitura de mango, les avellanes trossejades i la farina tamisada.
Greixar un motlle gran i baix amb mantega i farina i coure a 180º uns 15 minuts.

Per preparar la confitura de mango posar en un cassó al foc el mango trossejat petit amb la meitat del seu pes de sucre i mitja beina de vainilla oberta i deixar coure fins que assoleixi la consistència desitjada.

MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA

Ingredients:
-75 g de llet
-75 g de nata
-15 g de sucre
-30 gr. de rovells d'ou
-225 g de nata batuda
-250 g de xocolata blanca
-2 fulles de gelatina

Preparació:
Barrejar els rovells amb el sucre. Afegir la nata i la llet, prèviament barrejades i calentes. Coure fins que assoleixi 85º (sense deixar bullir). Incorporar la gelatina hidratada i escorreguda.
Colar aquesta mescla a sobre de la xocolata blanca trossejada i emulsionar.
Afegir primer una mica de nata batuda i després la resta de nata amb suavitat.

MOUSSE DE XOCOLATA NEGRA

Ingredients:
-280 g de nata
-20 g de cacau pur
-100 g de clares d'ou
-90 g de sucre
-2 fulles de gelatina

Preparació:
Dissoldre el cacau en la nata i deixar reposar a la nevera.
Dissoldre el sucre en les clares i pasteuritzar (col•locar sobre el foc removent)
Hidratar les fulles de gelatina i fondre en les clares d'ou tèbies, muntar la merenga escumosa (sense arribar a punt de neu). Treure la nata de la nevera i muntar.
Ajuntar primer una mica de la nata batuda amb la merenga i finalment barrejar-lo tot, ajuntant amb suavitat.

MUNTATGE PASTÍS

Vaig utilitzar quatre motlles individuals però pot fer-se en un sol motlle amb la forma que es desitgi.
Millor fer el pastís en dos dies, el primer preparar la base de brownie i una vegada freda untar-la amb un poc de confitura de mango, abocar sobre ella la mousse de xocolata blanca i congelar-la (si és necessari elevar el motlle elegit amb un tros d'acetat)
El segon dia preparar la mousse de xocolata negra i amb compte vessar-la sobre la base reservada (sense descongelar). Guardar a la nevera tres o quatre hores. Decorar el gust

diumenge, 6 desembre de 2009

COOKIES DE CARBASSA

No tinc per costum preparar galetes...però aquesta recepta em va temptar en veure-la i per això vaig decidir fer-la per enviar-les a Quo la meva AIG...em va omplir d'alegria saber que li havien agradat al seu fill i li vaig dir que publicaria la recepta de seguida però per una cosa o una altra ho he anat retardant...amb el començament de l'Advent s'ha desencadenat la febre per fer galetes en molts blocs i encara que aquesta recepta no té res de nadalenca aquí deixo la meva petita aportació...a veure si ara em passo al bàndol de les “galeteres” :))



COOKIES DE CARBASSA

Ingredients:
-250 grams farina fluixa
-1 i ½ culleradetes de llevat
-1 culleradeta de canyella mòlta
-1 / 4 culleradeta de gingebre mòlt
-1 / 8 culleradeta de clau mòlt
-1 pessic de sal
-2 ous grans, a temperatura ambient
-200 grams de sucre morè
-120 grams de mantega a temperatura ambient
-1/2 culleradeta d'aroma de vainilla
-200 grams de carbassa rostida, pelada i passada per la batedora
-200 grams de perletes de xocolata (o nous trossejades)

Preparació:
En un recipient gran, tamisar la farina, el llevat, la canyella mòlta, el gingebre mòlt, el clau mòlt i la sal.
Batre el sucre amb la mantega fins que quedi una barreja cremosa, afegir els ous d'un a un batent bé cada vegada. Afegir l'aroma de vainilla i el puré de carbassa. Afegir la mescla de farina i batre fins que quedi tot barrejat. Per últim, afegir les perletes de xocolata i remoure amb una espàtula.
Deixar reposar a la nevera unes dues hores, millor tota la nit.
Folrar una safata de forn amb paper de forn i anar posant cullerades de la barreja separades unes d'altres per evitar que es toquin quan coguin.
Coure a 180º uns 15 o 20 minuts fins que comencin a daurar-se.

Fons: Joyofbaking (amb modificacions pròpies)

dimecres, 2 desembre de 2009

AIG 2009 i 1er ANIVERSARI DEL BLOC

Avui és un dia especial per a aquest bloc...compleix un anyet i ja se qui és el meu AIG...he rebut els seus regals!!!...aquest migdia m'han cridat al treball des de casa per dir-me que tenia un paquet enorme i que venia de Suïssa...Suïssa? he pensat que Kako no era perquè havia vist que el seu regal havia arribat a un altre bloc...llavors sol podia ser...Elvira de Los cerezos en flor...siiiiiiiii...era ella!!!!...m´ha fet molta il.lusió...la mateixa que en saber el nom Quo de Quocinando de qui he estat jo el seu AIG...gràcies a aquest joc he tingut la sort de conèixer dues persones meravelloses...
Per una d'aquestes casualitats de la vida en aquell moment ha sonat el telèfon i era l´Elvira...preocupada perquè li havien dit que la meva adreça estava equivocada...m´ha captivat de seguida amb la seva espontaneïtat, amb les seves rialles, amb la seva simpatia...des del primer instant m'he sentit com si la conegués de molt temps enrere...i a més té un dels millors blocs que conec...teniu que visitar-lo perquè val la pena...
A tot això...jo encara no havia vist ni el paquet que m'esperava en casa...i quan he arribat...ufff quina passada!!!...la càmera de fotos!! he corregut a buscar-la per poder immortalitzar el moment i m'ha costat dominar els meus dos fills que estaven tan impacients com jo...que puc dir del contingut?? doncs que m'ha encantat tot, que sembla que l´Elvira em coneix i això que jo no havia indicat cap preferència...i si no jutgeu vosaltres mateixos...no són uns regals autènticament deliciosos?...gràcies Elvira, ets un sol!!

Vista panoràmica de toooots els meus regals...hi ha de tot!!!

Aquest és just el minut que els meus fills m´han donat pero poder fer la foto :)
Ohhhh....tot això és per mi??????

I ara per seccions (hi havia tantes coses que millor anar-les explicant per parts...)

L´Elvira m´ha escrit una carta molt carinyosa que m´ha fet una il.lusió enorme...i també m´ha enviat una monada de capsa nadalenca amb delicioses galetes fetes per ella mateixa...ho sento però el nom és massa difícil per a mi :)...gelea de maracuià i mango amb estels de poma (una passada)...una super bossa plena d´autèntica xocolata suïssa pels meus fills (per tastar-ne dues ho he hagut de demanar eh jajaja els hi ha encantat que l´Elvira hagi pensat amb ells)...i una capsa de bombons de xocolata que he hagut d´amagar perquè els meus fills ja la volien obrir, per això no surt a la foto jajaja

Apartat motlles...una autèntica delícia!!...talladors de galetes de totes les formes possibles...uns altres per fer les sptizbuben (ara si m´ha sortit jajaja...que sóc un desastre pels idiomes)...un motlle de silicona per fer galetes en forma d´abet...i uns pals molts pràctics per mesurar amb el rodet el gruixut de les galetes ( i que havia buscat aquí i a la península i no havia aconseguit trobar)...ah! i unes argolles pels tovallons de taula que han encantat a la meva filla...ha dit que eren d´autèntica princesa (traducció: Elvira li has arribat al cor...)
Encara no he acabat...la capsa pareixia la bossa de la Mary Poppins...hi havia de tot!!!...farina per fer brioixos (aquests segur que em surtiran perfectes)...estabilitzant per a nata...llustre per pastissos de fruites...xocolata de cobertura...i mescla per fer pa de pessic d´espècies o les típiques galetes de gingebre amb forma d´homenet

Una vegada més gràcies Elvira...pareix que ho has triat tot coneguent perfectament els meus gustos...estic impacient per començar a estrenar els teus regals, aprofitaré ara que tenim quatre dies de festa...i estirem en contacte val? Molts petonets des d´Eivissa!!!!

També voldria donar les gràcies a Ana de Delicias y tentaciones per tota la desinteresada feina feta preparant aquest AIG 2009...això m´ha permet fer dos noves amigues...mercis!!!!