diumenge, 31 gener de 2010

PASTISSETS DE XOCOLATA I AVELLANES


PASTISSETS DE XOCOLATA I AVELLANES

Ingredients:
-125 g de mantega
-125 g de xocolata negra de cobertura
-4 ous
-150 g de sucre
-100 g d'avellanes
-120 g de farina fluixa

Preparació:
Fondre la cobertura de xocolata al bany maria, afegir-li la mantega trossejada i emulsionar.
Batre els ous amb el sucre i barrejar amb la xocolata.
Afegir les avellanes trossejades i la farina tamisada.
Greixar motlles petitets o un motlle gran i baix amb mantega i farina i coure a 180º uns 15 minuts. Decorar al gust.

Les flors d'ametller són unes de les meves preferides, és una pena que durin tan poc...avui ha fet un dia preciós i no he pogut passar sense intentar capturar-les...m´encanten!!




divendres, 22 gener de 2010

HEMC 40 - PASTIS DE PASTA DE FULL FARCIT DE POLLASTRE, CEBA I XAMPINYONS

hemc #40 - platos con sobras

Per a l'HEMC d'aquest mes Wivith ha elegit com tema "Platos con sobras"...en el meu cas, pel compte que em porta, procuro que no en quedin gaires als menjars...bàsicament perquè acabo menjant-me-les totes jo :) ...però en ocasions és una cosa totalment inevitable...sobre tot tenint uns fills addictes a la sopa de pollastre com em passa a mi...quasi cada setmana hi ha un plat d'aquesta carn bullida a la nevera i no és qüestió de donar-li sempre sortida fent croquetes (que després acabo repartint entre tota la família jeje)...així que aquesta vegada vaig decidir aprofitar el pollastre del brou per preparar un deliciós pastís de la meva mare...els ingredients de la recepta van "a ull" que és la forma (segons la meva teoria) com les grans cuineres expliquen els seus plats...i malgrat el problema que això suposa per a algú com jo, que tinc neura per apuntar fins i tot l'últim gram o centilitre de cada recepta...crec que vaig aconseguir sortir airosa...ja que no van quedar sobres d'aquest pastís de sobres :)


PASTIS DE PASTA DE FULL FARCIT DE POLLASTRE, CEBA I XAMPINYONS

Ingredients:
- ceba picada
- all picat
- xampinyons laminats
- farina
- llet
- pollastre bullit i trossejat petit
- oli, sal i nou moscada
- pasta de full
- rovell d'ou

Preparació:
En una paella gran daurar la ceba i l'all procurant que no es cremin, afegir els xampinyons laminats i deixar coure fins que s'evapori del tot l'aigua que aquests deixen anar.
Afegir 2 o 3 cullerades de farina i remoure, després afegir llet suficient i deixar reduir, salar i afegir nou moscada al gust. Per últim afegir el pollastre trossejat i remoure perquè es barregi tot.
Folrar un motlle amb pasta de full, omplir amb la preparació anterior i tapar amb una altra lamina de pasta de full, punxant en el centre amb la punta d'un ganivet. Pintar amb el rovell d'ou batut i coure a 180º

Fons: Mamà

dimecres, 13 gener de 2010

CREMA DE TARONJA I FESTUCS

Si algú m'hagués dit fa un temps que tindria amigues virtuals no l'hagués cregut...però ara sé que és perfectament possible i això és una cosa que he d'agrair al meu bloc...perquè a través d'ell vaig participar en l'AIG de l'any passat i vaig entrar en contacte amb dues persones meravelloses...una d'elles és Quo, des de llavors hem xerrat unes quantes vegades, hem rigut, ens hem fet confidències i mantenim contacte assíduament via mail...és una persona encantadora i sento per ella una gran empatia, em sento molt afortunada per haver-la conegut.
A Quo li vaig enviar un llibre sobre cuina mediterrània que també em vaig comprar per a mi i varem quedar en elegir una recepta per preparar-la les dues a la vegada...i aquest no serà l´ultim cop estic segura...(Elviiii que no m'oblido de tuuuuu!!!!...t´animes per a la pròxima?)
La crema queda molt suau, la taronja i els festucs combinen molt bé, a la recepta original s'usaven motlles de flam individuals però vaig decidir usar un motlle de plum-cake i tallar porcions, som tants que vaig pensar que així retria més jajaja...
Vols veure la versió de Quo? punxa aquí

Fons: Cocina Mediterránea, Blume


CREMA DE TARONJA I FESTUCS

Ingredients:
-6 làmines de gelatina
-4 rovells d'ou
-100 g de sucre mòlt
-2 centilitres de Cointreau
-1/4 de litre de suc de taronges de nou espremudes
-60 g de festucs picats
-240 de nata líquida (35% matèria grassa)

Preparació:
Remullar la gelatina en aigua freda.
Batre els rovells d'ou, el sucre mòlt i el Cointreau fins a obtenir una mescla cremosa. Afegir ¾ dels festucs picats i barrejar.
Treure la gelatina de l'aigua i escórrer, posar-la en un cassó amb el suc de taronja i escalfar a foc lent fins que es fongui bé (no és necessari deixar bullir és suficient que es dissolgui la gelatina en el suc de taronja). Afegir al suc de taronja unes cullerades de la crema i barrejar bé, després vessar la resta de la crema, barrejar i deixar refredar lleugerament.
Batre la nata fins que sigui consistent i barrejar-la amb la crema de taronja abans que comenci a solidificar-se. Omplir un motlle gran o alguns individuals i deixar refredar unes hores (millor tota la nit)
Treure la crema del motlle i servir decorada amb la resta de festucs picats.

dimecres, 6 gener de 2010

TORTELL DE REIS FARCIT DE MASSAPÀ

L'any passat vaig fer tortell de reis per primera vegada i ens va agradar tant a tots que vaig decidir que ja no faria cap altra recepta ni compraria tortell mai més...però la carn és feble :) ...i quan fa uns dies vaig veure aquest tortell farcit de massapà en el programa "Cuines" de TV3 vaig saber que havia de preparar-lo i no pensar–m´ho més...
La recepta és de la “Pastisseria Canal” de Barcelona, on em van atendre molt amablement quan els vaig trucar per preguntar-los un parell de dubtes, ja que la recepta que apareix escrita a la pàgina web del programa no em quedava massa clara...per això també al final d'aquesta entrada poso l'enllaç al vídeo de "Cuines" en el qual pot veure's Xavier Canal preparar el tortell i ho explica tan bé que és la millor forma d'alliberar-se de qualsevol dubte...el cert és que mai havia provat un tortell farcit de massapà i vos puc assegurar que és francament deliciós...
Espero que hàgiu set molt bons i els Reis Mags hagin fet realitat els vostres desitjos...



TORTELL DE REIS FARCIT DE MASSAPÀ

Ingredients per a la massa mare:
- 30 g de llevat
- 125 g de farina fluixa
- l´aigua que agafi

Ingredients per al briox:
- 75 g de mantega a temperatura ambient
- 75 g de sucre
- 5 g de sal
- 1 culleradeta d´essència de vainilla
- 1 culleradeta de canyella
- 3 ous a temperatura ambient
- 25 g d'anís sec
- 25 g d'aiguanaf
- 1/2 pell de llimona ratllada
- 400 g de farina de força (aproximadament)

Ingredients per al massapà:
- 125 g de pols d'ametlla
- 125 g de sucre de llustre
- l´aigua que agafi

Ingredients per a la decoració:
- meló confitat
- taronja confitada
- cireres confitades
- sucre humit amb aigua
- 1 fava
- 1 sorpresa


Per fer la massa mare, pastar en un bol la farina fluixa, el llevat i l'aigua fins que quedi tot lligat. Tapar amb un drap net i deixar reposar en un lloc calent fins que pugi i dobli la mida.
A continuació, posar en un altre bol la mantega i el sucre i pastar bé, afegir la sal, la vainilla, la canyella en pols i la pell de llimona i pastar fins tenir una massa ben homogènia. Afegir-hi els ous un a un, l'aiguanaf, l'anís, la massa mare i la farina de força, i barrejar-ho fins a aconseguir una massa ben compacta i elàstica. Deixar reposar mentre es prepara el massapà.
Per fer el massapà, posar en un bol el sucre llustre, la pols d'ametlla i una mica d´aigua i remenar-ho. Incorporar-hi la fava i la sorpresa i estirar el massapà fins que quedi com un cordill gruixut.
Tot seguit, estirar la massa del briox amb el rodet, posar-hi el cordill de massapà a sobre i embolicar-lo amb la massa, de manera que quedi una massa llarga i rodona farcida de massapà. Després, ajuntar una punta de la massa farcida amb l'altra i donar-li forma de tortell.
Posar el tortell sobre la safata de forn, ruixar-lo amb l'ajuda d'un esprai amb anís i colocar-hi la fruita confitada per sobre. Tapar amb un drap net i deixar reposar perquè dobli el seu volum. Tornar a ruixar el tortell amb una mica d'anís i una mica d'aigua per evitar que s'assequi, posar-hi sucre humit amb aigua i coure al forn a 180 graus durant 30 minuts o el que calgui.