dilluns, 24 maig de 2010

HEMC44 - AMANIDA DE COLORS

El cel estava encapotat. Quan la llum del sol no podia travessar els núvols era com si els colors desapareguessin i la ciutat es convertís en una fotografia en blanc i negre. ("Aurora boreal". Asa Larsson)

De vegades també em sento així... com si la llum del sol no m'arribés i els meus colors fossin el blanc i el negre... em vaig apagant, apagant... i així vaig circulant per la vida... parlo... camino... escolto... contesto... però en blanc i negre... per fora sóc la mateixa persona... per dins em vaig destenyint... llavors procuro fer un esforç per concentrar-me en aquelles coses que m'aporten calor... aquelles que tenen tota la gamma de colors... una abraçada dels meus fills... una recepta temptadora per a preparar... un llibre que m'absorbeix... realitzar confidències amb les meves germanes... un acudit que em fa riure... la trucada d'una amiga... una passejada... una tarda de cinema i crispetes...

Si alguna cosa defineix aquesta amanida és el seu colorit...la hauré elegit per això?...la vaig provar fa un temps...pareix una eternitat...i no recordava exactament els ingredients...però he improvisat amb els que tenia i el resultat ha estat deliciós...m´agrada barrejar dolç i salat...

Amb aquesta recepta participo en l'HEMC d'aquest mes, el tema del qual és "Recetas para llevar bikini este verano" i que ha proposat Palmira del bloc Come conmigo

hemc #44 - recetas para llevar bikini esta verano

AMANIDA DE COLORS

Ingredients amanida:
-Espinacs tendres
-Maduixes
-Resquills de formatge
-Pipes de carbassa

Ingredients amaniment:
-Melmelada de maduixes
-Oli d'oliva
-Vinagre balsàmic
-Sal

Preparació:
Rentar els espinacs i les maduixes i trossejar. Col·locar en una font i afegir-hi els resquills de formatge i les pipes de carbassa.
Per a l'amaniment col·locar els ingredients al gust en un bol i batre'ls una mica amb una forquilla per a ajuntar-ho bé.

diumenge, 16 maig de 2010

PA DE PESSIC DE COCO FARCIT DE GELEA DE MARACUJA I MANGO

“Todo pasa y todo queda,
pero lo nuestro es pasar,
pasar haciendo caminos,
caminos sobre la mar...

Caminante, son tus huellas
el camino y nada más;
caminante, no hay camino,
se hace camino al andar.

Al andar se hace camino
y al volver la vista atrás
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar.

Caminante no hay camino
sino estelas en la mar...”

(Antonio Machado )

M'agrada aquesta poesia...des de sempre...me recorda als meus anys d´institut...també em fa pensar en ”carpe diem”...aquell tòpic literari que tan atraient resulta quan es tenen quinze anys però que pot aplicar-se a qualsevol moment de la vida...si la idea és que hem d'aprofitar el moment i que el futur es forma a base de les nostres decisions llavors no hi ha res determinat...el destí ens pertany...el creem a cada pas...a cada elecció...llavors...haurem de tenir cura del que triem...no?...

Per ara he començat elegint recepta :)) i aquest pa de pessic ha resultat deliciós!!


PA DE PESSIC DE COCO FARCIT DE GELEA DE MARACUJÀ I MANGO

Ingredients:
-50 g de xocolata blanca picada
-2 ous separades les clares del rovells
-100 g de mantega a temperatura ambient
-75 g de sucre
-50 g de farina
-200 g de coco ratllat
-1 sobre de sucre avainillat
-250 g de gelea de maracujà i mango (o confitura d'albercoc)
-50 g de xocolata de cobertura negra
-2 cullerades de coco ratllat

Preparació:
Preescalfar el forn a 180º. Untar un motlle amb mantega.
Batre la mantega amb el sucre, afegir els rovells i barrejar fins a obtenir una massa escumosa.
Agregar la farina, la xocolata blanca ratllada, el coco ratllat i el sucre avainillat.
Batre les clares a punt de neu ferma i incorporar-les a la massa amb moviments suaus.
Omplir el motlle elegit, allisar la superfície i coure uns 20 o 30 minuts.
Deixar refredar el pa de pessic, treure´l del motlle i tallar-lo per la meitat al llarg. Escalfar la gelea i pintar amb ella una de les dues meitats prèviament untada amb llet. Cobrir amb l'altra meitat i pressionar lleugerament.
Adornar amb la cobertura de xocolata negra fosa i empolvorar amb el coco ratllat.

La gelea de maracujà i mango no l´he feta jo, sinó l´Elvira, aquest va ser un dels regals que em va enviar per a l'AIG-09 i encara no l´havia usada...combinada amb el pa de pessic de coco ha quedat espectacular!!...Elvi estava riquíssima, quan vulguis reposar les meves existències de gelea ja saps on sóc :D


dilluns, 10 maig de 2010

COOKING CHALLENGE 4 - MACARONS

"Un és valent quan, sabent que ha perdut ja abans de començar, comença malgrat tot i segueix fins al final, passi el que passi. Un venç rares vegades, però alguna vegada venç" (Matar un rossinyol. Harper Lee)

Confesso que sóc tossuda... molt tossuda... ja ho sabia, però el desafiament que Ly va proposar a les cookings per a aquest mes m'ho ha confirmat :D... macarons... ufff... és veritat que en algun moment vaig arribar a creure que no aconseguiria fer-los ni mitjanament bé... però després de quatre proves em dono per satisfeta... crec que s'ha que ser així de persistent en tot... que cal posar-se fites i esforçar-se per a aconseguir-les... sinó mai arribarem a saber si som capaços d´assolir-les... em considero valenta pel sol fet d'intentar arribar-hi... encara que el resultat no sigui sempre el desitjat...


Així que repte superat... fins el pròxim 10 de juny a les 16:00h les cookings no tornaran a coincidir però mentrestant ens ho passem d'allò més bé, perquè el que hem rigut explicant-nos els nostres fracassos amb els macarons no té preu...!!

Fa poc amb prou feines no sabia res sobre els macarons a part que eren una espècie de merengues petitones de colors diferents... però aquest últim mes és com si n'hagués fet un màster... podria escriure una “parrafada” explicant el seu origen, com s'elaboren, quines variants hi ha, etc. però prefereixo limitar-me a un sol adjectiu per a descriu-re'ls... deliciosos!!!!... essent la merenga una de les coses que més m'agraden no podia utilitzar una altra paraula per referir-m'hi... així que des d'aquest moment m'oblido de totes les penúries sofertes per aconseguir uns macarons mitjanament decents i em declaro fan incondicional seua... si em perdo... busqueu-me a Ladurée :D



I la resta de cookings? aquí teniu els seus macarons: Elvira, Rosa, Mercè, Ly, i Lourdes


MACARONS

Ingredients (recepta de I-recetas):
-125 g d'ametlla en pols
-125 g de sucre mòlt
-90 g de clares envellides (han d'haver reposat 3 dies a la nevera)
-40 mil·lilitres aigua
-100 g sucre
-unes gotes de colorant líquid

Preparació:
Dues hores abans de començar a fer els macarons, treure les clares de la nevera.
Moldre l'ametlla en pols i el sucre mòlt i passar-ho dues vegades per un sedàs perquè quedi una barreja molt fina.
Preparar una merenga italiana: batre les clares amb unes barnilles elèctriques i quan estiguin gairebé muntades a punt de neu afegir-hi en fil i molt poc a poc un almívar fet amb l'aigua i el sucre posats a bullir fins que assoleixin els 120º. Afegir a la merenga unes gotes del colorant elegit i continuar batent fins que es refredi la merenga i es formin pics.
Sedassar novament la mescla d'ametlla i sucre sobre la merenga i barrejar-la amb compte realitzant moviments envoltants, en no pas més de 50 moviments, des del centre fins a l'exterior, fins a obtenir un compost fi i brillant.
Amb una màniga pastissera anar formant els macarons sobre paper parafinat o silpat (d'un diàmetre d'aproximadament 2 cm). Fixar el paper a la safata amb una mica de massa a cada cantonada o col·locar uns ganivets als laterals de la safata per a evitar que durant la cocció s'aixequi el paper i es desplacin o deformin els macarons.
Deixar-los assecar durant una hora com a mínim abans d'enfornar-los, és necessari que s'assequi la superfície dels macarons i formi una crosta abans de coure'ls.
Escalfar el forn a 150º i enfornar uns 15 minuts. Deixar refredar completament abans de retirar de la safata per evitar que es trenquin.

Ingredients per al farcit (recepta de Food&Cook):
-150 g de mantega a temperatura ambient
-160 g de xocolata negra
-110 mil·lilitres de llet sencera

Preparació del farcit:
Posar la mantega en un bol i aixafar-la amb una forquilla fins que quedi tova i cremosa.
Trossejar la xocolata amb un ganivet de serra i col·locar-lo en un bol. Posar la llet a un cassó i bullir-la. Abocar-la sobre la xocolata i barrejar suaument fins a formar una massa homogènia.
Incorporar la mantega a la barreja anterior a poc a poc, fins que quedi totalment integrada.
Posar el farcit a una màniga pastissera i deixar refredar a temperatura ambient (a la nevera solidifica massa), omplir una base de macaron i tapar-la amb una altra.




diumenge, 2 maig de 2010

DACQUOISE DE XOCOLATA

"... la gent canvia. La vida no és sinó un procés per descobrir qui som" (El club dels divendres es reuneix de nou. Kate Jacobs)

Últimament qualsevol frase em fa reflexionar...suposo que és el que té anar complint anys :P...a aquesta li he donat diverses voltes al meu cap...canviem?...abans pensava que no, que la vida ens anava modelant però la base era sempre la mateixa...però ara ja no estic tan segura...el que si sé és que hi ha coses de mi mateixa que no vull perdre mai: la capacitat de somiar, il•lusionar-me per les coses petites, confiar en els demés...no se si em conec...però crec que em trobo en el camí adequat...

Avui és el dia de la mare per això aquesta entrada la hi dedico a la meva...puc afirmar que les meves aficions preferides (cuinar i llegir) les he aprés d´ella...així que si sóc com sóc, mami també t´ho dec a tu :D


DACQUOISE DE XOCOLATA

Ingredients:
-50 g d'ametlla mòlta
-250 g de sucre mòlt
-50 g de cacau en pols
-1 cullerada rasa de farina
-6 clares d'ou
-1 mica de sal

Preparació:
Escalfar el forn a 180º.
En un bol gran tamisar la farina, l'ametlla mòlta, 200 g de sucre i el cacau.
Batre les clares a punt de neu amb la sal i la resta de sucre.
Afegir la barreja de cacau a les clares i unir amb una espàtula flexible de plàstic amb moviments envoltants, aixecant la massa.
Vessar la mescla en un motlle prèviament greixat i enfornar 17 minuts.
Deixar refredar abans de treure del motlle. .
Decorar amb sucre mòlt.

Fons: "Chocolate" Julie Andrieu