Menú

dilluns, 7 de febrer de 2011

PASTÍS DE LLOT DEL MISSISSIPI

Durant uns instants, de la mateixa manera que pujaven entremesclades la frescor del pati i l´aroma dels flors, un corrent de vida i d´alegria, d´innocència, és va desplaçar del pati a la galeria de dalt” (La mà de Fàtima. Ildefonso Falcones de Sierra)

Des de que vaig descobrir aquesta recepta ja l'he fet diverses vegades per petició familiar...que consti que en la meva família hi ha diversos titulats en xoco addició, perquè fins les meves nebodes de quatre anys són expertes cum laude en la matèria...i això que quan els vaig dir que havia preparat un pastís de llot degué de sonar a poc abellidor i van demostrar poquíssim entusiasme :P...la veritat és que és un nom curiós...suposo que al Mississipi hi haurà molt fang i la xocolata és una bona forma d'imitar-ho...sigui com sigui està deliciosa!!!


PASTÍS DE LLOT DEL MISSISSIPÍ

Ingredients:
-200 grams de mantega trossejada
-150 grams de xocolata negra trossejada
-300 grams de sucre
-250 mil•límetres d'aigua calenta
-80 mil•límetres de licor de cafè (vaig usar “Tia Maria”)
-1 cullerada de cafè instantani
-260 grams de farina de rebosteria
-1 sobre de llevat
-25 grams de cacau en pols
-2 ous lleugerament batuts
-200 grams de xocolata de cobertura
-100 mil•límetres de nata líquida

Preparació:
Escalfar el forn a 160º. Greixar un motlle rodó i profund de 20 centímetres, folrar la base i els costats amb paper de hornear. Reservar.
En una cassola, barrejar la mantega, la xocolata, el sucre, l'aigua, el licor de cafè i el cafè en pols. Amb una cullera de fusta remoure a foc lent fins que es fongui la xocolata.
Passar la barreja a un bol gran i deixar refredar.
Sedassar la farina, el llevat i el cacau i afegir a la barreja reservada. Per últim agregar els ous.
Abocar la massa en el motlle reservat i enfornar una hora i mitja aproximadament. (si es daura massa cobrir amb un paper d'alumini)
Deixar reposar 30 minuts, treure del motlle sobre una reixeta i deixar refredar.
Mentre posar al foc la nata i quan sigui calenta (sense arribar a bullir) afegir la xocolata de cobertura trossejada i deixar fondre.
Obrir el bescuit en dos al llarg i emplenar amb la meitat del setinat. Cobrir amb l´altra i repartir per damunt la resta de setinatge.

66 comentaris:

  1. Qué rico, me pierde el chocolate y este pastel tiene pinta de saber mucho a chocolate.

    ResponElimina
  2. Hombre, hay que reconocer que el nombre no invita a probar pero vamos es solo el nombre porque a la vista está que tiene que ser delicioso.
    Un abrazo
    María José

    ResponElimina
  3. _Una delicia para comer sin medida...!!!

    Tus palabras me han hecho recordar una frase que repito en muchas situaciones de la vida:
    _Lo que parece no es y lo que es no lo parece ...

    ResponElimina
  4. ostres quin nom més curiós!! Però quina pinta!!!
    Salutacions!

    ResponElimina
  5. Ja veuràs quan el vegi la reina del meu cor jejeje. Ella és la xocolataire de casa :D

    ResponElimina
  6. Mare meva, es veu impressionant...si no fos pq ahir vaig acabar una tarta de mousse de xocolata....començaria amb aquesta...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. I jo el teu bloc no el coneixia...aixi que ja tens un seguidor mes...
    petons...

    ResponElimina
  8. M'encanta, és un dels meus pastissos preferits, el trobo deliciós i a tu t'ha quedat perfecte.
    Petonets

    ResponElimina
  9. esta tarta la tengo entre mis pendientes, qué rica tiene que estar...

    ResponElimina
  10. Mare meva, el nom potser no crida però la foto..... a casa també som titulats en aquest camp jejeje..... Ja la tinc a pendents...

    ResponElimina
  11. Que rico se vé! Y así con chocolate, para chuparse todos los dedos! Me da igual el nombre que tenga, yo me pido un cacho!

    ResponElimina
  12. Mare! El proxim dia que facis aquest pastís: crida'm que seré a taula puntual!
    Una abraçada,
    Mglòria

    ResponElimina
  13. Quina delícia! Fa temps que el tinc a la llista de pendents, un dia d'aquests m'hi hauré de posar, jeje. A tu t'ha quedat genial, segur que està boníssim.

    Petonets!

    ResponElimina
  14. Uau!! quina pinta te el pastis!!! No te res a veure amb el nom.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  15. Me encanta el chocolate!!! Y el pastel te quedó chulisimo!!! El nombre es lo de menos no??? jajajaja Un besote (MArta)

    ResponElimina
  16. Mmmm quina bona pinta, sens dubte una recepta pels amants de la xocolata.

    Salutacions

    ResponElimina
  17. A este rico pastel le tengo echado el ojo hace mucho tiempo y mira por donde nunca lo he preparado. Seguro que es toda una delicia.

    Besos.

    ResponElimina
  18. a mi me suena pero no lo he hecho nunca.se ve riquisimo

    ResponElimina
  19. Esta la tengo pendiente desde hace mucho tiempo. Me apunto tú versión que se ve estupenda.

    Saludos

    ResponElimina
  20. Jo també em declaro xocoadicta!

    ResponElimina
  21. Quina tarta, feta per a mi.... xocolata a dojo...
    un petonet

    ResponElimina
  22. Con lo que me gusta el chocolate yo quiero probar esta delicia ya. Me lo llevo. Buen día

    ResponElimina
  23. És veritat que el nom no fa justícia al pastís, je je je... T'ha quedat fantàstic, per a xocoaddictes declarats!

    ResponElimina
  24. Me l'apunto! Que bonissim! Si en puc sentir la oloreta i tot!

    ResponElimina
  25. Veient el resultat final, no m'estranya gens ni mica que ja l'hagis hagut de fer vàries vegades a petició familiar.

    ResponElimina
  26. Curioso nombre,para una tarta tan buena...las fotos invitan a comer,asi que me la llevo.
    Besets.

    ResponElimina
  27. Uf, nena, només de veure'l jo també en demanaria una repetició! Es veu super deliciós, per clavar una caixelada a la pantalla!
    Una abraçada

    ResponElimina
  28. Qué delicia de bizcocho, y de chocolate, con lo que me gusta.

    Hace tiempo que veo ese bizcocho por la red y creo que ya no me voy a resistir más.

    un besito

    ResponElimina
  29. OOOOOH quin pastís més deliciós, no m'estranya que te'l demanin. Jo me l'apunto, a casa també som molt xocolaters

    ResponElimina
  30. Es uno de mis pasteles preferidos, qué bien te sale leches! Una delicia!

    ResponElimina
  31. No me extraña que la familia te lo pida.. que buenooo. Eso sí.. cambiale el nombrecito anda. Aunque cuando lo haga me gustará decir que es de lodo sólo por ver las caras.
    Besotes

    ResponElimina
  32. Un pastís meravellós. Si diuen que els banys de fang són magnífics per a la pell, jo ja signo per banyar-me en la massa d'aquesta llepolia.
    Besades estimada!

    ResponElimina
  33. El chocolate y el café hacen una combinación perfecta. Me ha encantado esta tarta.
    ¡¡¡Menuda pinta tiene!!!
    Besitos,

    Suny

    ResponElimina
  34. Guau! una tarta verdaderamente impresionante, felicidades!!!

    Besos.

    ResponElimina
  35. Fantàstica recepta!! A casa també hi ha addictes a la xocolata...no entenc com els pot agradar tant, a mi m'agrada, però els altres em superen. Així, que aquesta recepta queda apuntada! Un petó, Paula

    ResponElimina
  36. El nombre es muy curioso pero no consigue quitar protagonismo al pastel, es impresionante, realmente irresistible.

    Bicos

    ResponElimina
  37. Ohhh, que ganas de meter la cuchara.... me has despertado la ganas de chocolate¡¡

    ResponElimina
  38. Este aun lo tengo yo pendiente hace un monton de dias. Viendo la pantalla dan ganas de morder la pantalla pero como no se puede se me ha hecho la boca agua. ¡lo tengo que probar!

    ResponElimina
  39. Babeando me tienes... que buena pinta madre mia!
    Un besito wapa!

    ResponElimina
  40. a estas horas ya ni veo..pero esta delicia me abrió los ojos...jejej
    bexinos

    ResponElimina
  41. Me llamó mucho la atención cuando lo leí por primera vez y siempre estoy tentada de prepararlo pues tengo un chocoadicto en casa.
    Saludos

    ResponElimina
  42. Esto se ve muy rico!! Con lo que me gusta el chocolate.

    Las fotos están de lujo!

    Un saludo

    ResponElimina
  43. Que bueno te ha quedado, y con el toque de café debe ser delicioso. Las fotos están muy bonitas. Besos.

    ResponElimina
  44. Hola,
    Si són expertes cum laude en la matèria... els hi haurem de donar la raó i posar-nos mans a l'obra. Realment té un aspecte exquisit... Petons

    ResponElimina
  45. Bon dia...gràcies per visitar el meu bloc. Em quedo aquí per tafanejar el teu...

    Una abraçada

    ResponElimina
  46. Doncs a mi el nom ja em cridava l'atenció, el pastís encara més!!

    ResponElimina
  47. Pel nom no venen ganes de menjar-se'l, però segur que els experts no ho han tingut en compte :)


    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  48. aquest pastis esta pensat per caure a la temtació....quina pinta noia!!!!!

    ResponElimina
  49. un pastis 10,te una pinta irresistible, me lol llevo a pendientes
    un peto
    miquel

    ResponElimina
  50. Eque los dulces me pueden ...y este esta para comerselo ...me tomo un trocito ...es .....increible ..besotes MARIMI

    ResponElimina
  51. una de las mejores tartas de chocolate que he comido en mi vida, arggg, jajaja

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  52. Maria José, l'he vist moltes vegades, però no l'he fet ni tastat mai!!! I tu, l'has brodat com sempre. ;)
    Petoneeeets!

    ResponElimina
  53. Estoy con tus sobrinas, el nombrecito se las trae..pero tiene un aspecto delicioso, este hay que probarle.
    Besos

    ResponElimina
  54. A ésta tarta no hay quien se resista!! te ha quedado impresionante!
    Besos

    ResponElimina
  55. Caram, quin pastís!!! Com a xocolataddicte públic, confés i desvergonyit, només puc dir: me l'apunte!!!! Un dia d'aquests el faré. I tant!!! T'ha quedat de categoria!!!

    ResponElimina
  56. A casa meva també hi ha uns quants xocoadictes, i ja sé quin serà el pròxim pastís que els hi faré! T'ha quedat fantàstic!

    ResponElimina
  57. E' un dolce che ti è venuto perfetto, ciao

    ResponElimina
  58. Hola guapa tu

    i que bo....jo el faig una mica diferent del teu, per tant em el teu permís, anoto la teva recepta per provar-la

    mil petonets de xocolate, Susanna

    ResponElimina
  59. Aquest el copio molt aviat.....xocolata i café em perden!!!!!!!!!

    ResponElimina
  60. Mercis per pasar-vos, m´alegra saber que vos agrada la recepta...als xocolaters els hi recomano tastar-la, és deliciosa!!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  61. Ya le tengo yo echado el ojo a este pastel por uno de mis libros de cocina, y es que una de las cosas más llamativas es precisamente su nombre. Pero a nosotros no nos echa atrás el nombre; con ser chocolate, ya se lleva todos los puntos para ser un acierto seguro.

    Por si quieres hacer una lista de choco adictos, apúntame, por fis, ;D

    Un beso y feliz semana.

    ResponElimina
  62. Yolanda:
    Ya decía yo que me faltaba alguien en el recuento de chocoadictos ;)
    Un besito guapa

    ResponElimina
  63. com sempra el teu blog es una escola de fer cuina !
    QUINA GANA !!!

    ResponElimina
  64. I com sempre tu tan carinyosa amb mi :)) un petonàs estimada

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José