Menú

diumenge, 27 de març de 2011

COCA DE GATÓ

“...no ho entens...jo no penso res...no imagino...no desitjo...” (La mà de Fàtima. Ildefonso Falcones)


Aquest mes, des de Memòries d´una cuinera, Judith i Monica ens conviden a preparar una coca de recapte...una recepta salada típica de Catalunya que pot fer-se amb ingredients varis: escalivada, arengs, tonyina, ceba, botifarra, tomàquets...a Eivissa les coques són també típiques, encara que no s´anomenen de recapte, essent les més habituals les de pebrots vermells torrats i les de bledes...la que he preparat porta com a ingredient principal el gató, i encara que el nom coincideixi amb una pa de pessic d´ametlles que es prepara a Mallorca aquesta recepta no s´assembla gens a aquella...el gató a Eivissa és un peix, un tipus de tauró (mini tauró més aviat :D ) que es pesca a les nostres costes...per cuinar-se se li lleva la pell però no les espines, perquè té un cartílag central comestible que és part del seu sabor característic...

A casa era la meva besàvia qui preparava aquesta coca, ella no hi posava olives i solia fer-la tapada però jo he decidit fer-la destapada perquè així es poden apreciar millor els ingredients...i pensar que quan era petita no m´agradava gens!!...


COCA DE GATÓ

Ingredients per a la massa:
-300 gr. de farina
-1/2 gotet d'oli bo
-1/2 gotet d'aigua tèbia
-sal
-1 culleradeta de llevat de rebosteria

Ingredients per al farcit:
-3 o 4 gatons (espellats i trossejats)
-alls
-julivert
-sal i oli bo
-1 cullerada sopera de pebre vermell
-Olives (opcional)

Preparació:
Picar els alls i el julivert, afegir la sal, l´oli i la cullerada de pebre vermell i barrejar-ho amb els trossos de gató, deixant macerar la mescla mentre es fa la massa. Pastar els ingredients de la massa. Estendre i folrar un motlle de parets acanalades. Repartir el farcit. Coure al forn a 180º fins que la massa quedi daurada

46 comentaris:

  1. MaJose , Tiene un buen aspecto, me encantaría probarla.

    Un saludo :)

    ResponElimina
  2. María Josééé!!! tiene una pinta realmente alucinante!!!!! eso tiene que ser un auténtico manjar!!!! issss me muero por un trocitoooo!!!

    Que tengas una maravillosa semana!

    ;-)

    ResponElimina
  3. Es veu fantàstica, molt bona!

    ResponElimina
  4. òndia no sabia que aqui al mediterrani tambe ens mengessim els taurons, em pensava que era més una cosa dels asiàtics*! té una pinta bonissima aquesta coca!


    *(sempre s'apren alguna cosa nova)

    ResponElimina
  5. Ahora mismo como que no, pero deja que llegue el medio día, ya verás si me comía yo un trocito de tu coca...
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  6. Wow, se ve fenomenal...

    Un autentico manjar.

    Besos y buena semana

    ResponElimina
  7. Ostres!!! quina versió més xula!!! m'encanta. Moltíssimes gràcies per participar!!!! petonets

    ResponElimina
  8. Uhmmm!!!! que bona!!! m'encanta la combinació d'ingredients...

    ResponElimina
  9. Una coca interesantísima, no sabía que el gató era un tiburón, yo pensaba que la masa iba a llevar almendra... jejeje

    Hoy ya he aprendido algo.

    Un saludo.

    ResponElimina
  10. Ostres, quan he llegit el títol pensava que t'havies equivocat de foto... jo conec el gató mallorquí! jejejeje Però ara ho entenc tot, t'ha quedat fantàstic, que bé que puguis participar en aquesta proposta tan maca de Memòries d'una cuinera!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. M! José ¡¡que pinta tan rica tiene esta coca!!! me encantan, además la masa se ve tancrujiente.

    Besos,

    ResponElimina
  12. Ostres, m'encanta el toc mariner de la recepta! Felicitats!!

    ResponElimina
  13. Riquíiiiisima. besitos y feliz día...

    ResponElimina
  14. A casa també se'n fa molt sovint. Però et confessaré una cosa... No m'agrada el gató! M'agradaria que m'agradàs, eh? Però no li he pogut mai. De totes formes, he de dir-te que t'ha quedat una coca ben polideta!
    Petonets!

    ResponElimina
  15. Que bona i molt interessant...
    petonets

    ResponElimina
  16. Deliciosa seguro, solo con ver las fotos y los ingredientes, no hay duda

    ResponElimina
  17. Moltíssimes gràcies per participar!
    Té una pinta deliciosa. Ja he aprés més coses avui!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  18. Una coca deliciosa!! té un aspecte més saborós!!!! i preciosa!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  19. No me imagino el sabor del gató pero seguro q está buenísimo.
    bsss guapa

    ResponElimina
  20. Mira que me gustan las cosas, es que se ve buenísima y con ingredientes muy apetecibles!
    Tengo que decir que al principio leí mal y digo, y esto?jajaja

    ResponElimina
  21. Fantástica... para que luego digas que te peleas con lo salado... madre mía, yo quiero un trocito... ¿no te ha sobrado nada? ;)
    besitos

    ResponElimina
  22. Mª José no conocía esta versión del gató pero me ha scautivado,voy a probarla,tiene una pinta excepcional y las fotos son una preciosidad.
    Mil besitos cielo.

    ResponElimina
  23. Espectacular! el problema serà trobar un gató per aquí...
    Petonets

    ResponElimina
  24. Hola
    No he provat mai el gató... però m'encantaria tenir la oportunitat en aquesta coca que té una pinta exquisida! Petons

    ResponElimina
  25. Pues vaya coca rica que has preparado! tiene una pinta realmente espectacular!!!!!
    Un besito

    ResponElimina
  26. Quina preciositat de coca, i ben diferent!

    ResponElimina
  27. uix, això del cartilag em fa coseta... però la proposta te una pinta espatarrant!! :O

    ResponElimina
  28. Molt interessant! No n'havia sentit a parlar mai d'aquest peix, per mi és tot una descoberta. Gràcies per fer-m'ho conèixer.

    ResponElimina
  29. No sabia pas que gató era un peix, je je je... sort que has avisat :)
    Els mallorquins sou els reis dels cócs, en teniu mil variacions, amb diferents farcits i masses... t'ha quedat sensacional!

    ResponElimina
  30. Tiene un asperto delicioso, te copio la receta. Besos

    ResponElimina
  31. Ma.José te ha quedado deliciosa!!!

    Me encantan los ingredientes.

    Mil besiños enorme :D

    ResponElimina
  32. Qué alegría recibir visita de una ibicenca! que blog ran interesante.
    El té verde (matcha) no es fácil de encontrar y la verdad es que lo más atractivo es el color.
    Un besín:
    Cristina

    ResponElimina
  33. Maria José ni que dir que es veu fantàstic, aquí en diem peix gat i sincerament el gust que te tant particular no el fa un dels que mes m´agraden tot iq ue alguna vegada n´he comprat si a la peixateria el veig molt fresc i molt recent , en faig un guisat , vist així t´he de dir que enamora,com tot el qeu fas.
    una abraçada.

    ResponElimina
  34. Qué cosas tan ricas haces, me quedo por aquí echando un vistazo y como seguidora.

    ResponElimina
  35. Mª Jose que coca mas ricas y apetitosa ...ultimamente las estoy haciendo ...fantastica ..bsssss MARIMI

    ResponElimina
  36. ala qué rico! vaya descubrirmiento tu blog. Es una alegría. Por aquí me quedo, no lo dudes. Un saludo. Martu. Cocinasinlactosa.blogspot.com

    ResponElimina
  37. Si es que jo soc mes de salat que de dolç! Sembla i segur que es boníssim! Quina gracia lo de gotet d´oli bó! Que quedi clar! Petonets!

    ResponElimina
  38. quien no piensa, no imagina, no desea......es incapaz de hacer esa coca tan deliciosa...

    ResponElimina
  39. Mari:
    Pues venga anímate que estan muuuuy ricas!! besos

    Tito:
    Graciasssss!!! seguro que te gustaban están ummmm :))

    Gemma:
    Moltes mercis!!! petonets

    Anirac:
    Mira per on jajaja no fa falta anar tan lluny per menjar coses estranyes :)) un petó!!

    Maria José:
    El trozo que quieras!!! un besazo

    Chez Silvia:
    Graciassss!!!!

    Rosaleda:
    Mil gracias, me alegro que te guste, un beso

    Judith:
    Moltíssimes mercis!!! molts petons

    Catieu:
    Mercisss!!!! un petó

    Carlos Dube:
    Me alegro de haberte podido enseñar algo...siempre es al revés :))

    Elsfogonsdelabordeta:
    Es que el nom és un poc estrany ehhh jajaja...molts petonets

    Suny Senabre:
    Siii la masa es muy crujiente, como a mi me encanta...un besito

    Lo former de Ponent:
    Moltes mercis, m´alegro que t´agradi, petons

    Maria Jesus:
    Gracias guapa, un besazo

    Marina:
    Ja veig que tu com la meva germana jajaja que abans de menjar la coca i tria l´espina al peix :)) petonets!!!!

    Núria:
    Moltes mercis!!! un petonàs

    Carmen:
    Muchas gracias, me alegro que te guste, un besito

    Coses de Llàbiro:
    M´alegro molt, moltes mercis!!! smuaksssss

    Ingrid:
    Hola maca, moltes mercis per passar-te, un petonàs

    Ly:
    No me lo digas dos veces ehhh que te mando una nevera rápido jajaja...un besito

    ResponElimina
  40. Unodedos:
    A mi también me gustan mucho, con una buena ensalada y te solucionan la cena :)) un besito

    Quo:
    Gracias guapa!!! la verdad es que me tira mas lo dulce jajaja...smuaksssssss

    Ague:
    Muchas gracias por tu comentario, me alegra haberte descubierto esta receta, un beso

    Albota:
    Igual podriamos buscar alguna alternativa igual de rica...cazon? un besito

    La cuina de l´Eri:
    Moltes mercisss!!! un petonet

    Marymary:
    Hola preciosa, muchas gracias por pasarte, besitos

    Visc a la cuina:
    Mercisss!!! un petó

    Starbase:
    Jajaja si que fa yuyu dit així jajaja però t´asseguro que és ben bo!!!

    Elisabet Figueras:
    La coca m´agrada molt però encara més poder ensenyar cosetes noves :)) un petonet

    Gemma:
    Jajaja per això ho he explicat....i tens raó, la varietat de coques a les Illes Balears és ben gran..però jo soc eivissenca :D molts petonets

    Asun Serna:
    Espero que te guste!! un besito

    Mayte:
    Muchas gracias guapa, un beso

    Floreal:
    Bienvenida!!! desde luego el te matcha da un toque bien original a las recetas...un besazo

    Mai:
    Tens raó, el gust és molt especial i no agrada a tothom, a mi abans no m´agradava gens però ara el trobo molt bo, encara que tan sols l´he menjat amb coca, amb guisat ha de ser també ben bo....un petonet

    Smetelig:
    Pues muchas gracias por la visita, estas en tu casa...un besito

    Eva:
    Molte mercis!!!! un petonàs

    Garlutti:
    A mi también me encantan las cocas saladas, besitos

    Martu:
    Pues bienvenida, y gracias por tus palabras, un besito

    Cook me tender:
    Jo ara penso que també i això que abans no hagués dubtat a agafar el dolç :)) això d´oli bo era el que deia la meva besàvia i he volgut posar-ho igual :)) petonets

    Anonimo:
    Claro...por eso he sabido hacer esta coca tan deliciosa :D un beso

    ResponElimina
  41. Tauró?¿?¿?¿? jajaja.

    ai jo no em banyo més si vinc per les teues terres.

    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  42. Glutoniana:
    Jajaja però si són petitons...:)))
    Un petonàs

    ResponElimina
  43. Muchas gracias por tu visita!
    Me ha encantado descubrir tu blog, me quedo como seguidora porque me parece alucinante!! Tienes cosas riquísimas!!

    bessiss

    Paulittt
    www.elmundodepalapalittta.com

    ResponElimina
  44. Bienvenida tu también, muchas gracias por pasarte, un besito

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José