Menú

dimarts, 15 de març de 2011

CREMA CATALANA AMB TROSSEJAT DE FRUITS DEL BOSC I GELATINA DE MOSCATELL

“...Denys m'havia donat una brúixola "per seguir el rumb" va dir, però mes tard vaig comprendre que navegàvem amb rumbs diferents. Potser ell sabia, encara que jo no, que la terra va ser creada rodona perquè no puguem veure el final del camí...” (Memòries d´Àfrica. Isak Dinesen)

Si la terra fos plana i poguéssim veure el que ens depara la vida actuariem d´una altra forma?...


Cal veure la de convocatòries, concursos, reptes etc. que corren per l´univers blocaire...evidentment és impossible participar en tots (o almenys jo em veig incapaç de semblant gesta)...però quan una proposta és bona i atractiva em veig incapaç de deixar-la passar :))...així que aquest mes participo per fi a "La recepta del 15“ convocada per Els fogons de labordeta i Xocolata desfeta amb una variació d´aquest clàssic de la cuina catalana...

CREMA CATALANA AMB TROSSEJAT DE FRUITS DEL BOSC I GELATINA DE MOSCATELL

Ingredients per a la gelatina de moscatell:
-200 gr. de moscatell
-4 fulles de gelatina

Preparació de la gelatina de moscatell:
Remullar la gelatina en aigua freda. Escórrer-la i posar-la al foc amb el moscatell a foc molt suau (només per fondre-la, no ha de bullir). Abocar en un bol i deixar refredar perquè qualli.

Netejar i trossejar la fruita. Jo vaig posar fruits del bosc però poden utilitzar-se maduixes o gerds.

Repartir la fruita en 8 copes o bols i repartir també la gelatina de moscatell trossejada una vegada que hagi quallat. Reservar.

Ingredients per a la crema catalana:
-1 litre de llet
-pell d'una llimona (sense la part blanca)
-1 branca de canyella
-150 gr. de sucre
-50 gr. de farina de blat
-10 rovells d'ou

Preparació de la crema catalana:
Bullir la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella. Deixar reposar fora del foc, tapada, uns 30 minuts. Colar.
Barrejar la meitat de la llet amb la farina i el sucre i posar de nou a coure. Ha de bullir un minut.
Treure del foc i barrejar amb la llet freda.
Posar els rovells en la thermomix i treballar a velocitat 3 (només unes voltes i en fred).
Afegir la llet i continuar a velocitat 3 però a 80º fins que espesseixi.
Colar i repartir en 8 bols o copes reservades. Mentre s'aboca és important seguir batent amb les varetes per mantenir la seva textura brillant.
Guardar en la nevera.
Abans de servir, empolvorar de sucre i cremar-ho

Fons: “La cocina mediterranea”. Carme Ruscalleda

70 comentaris:

  1. Ai Mª José, ja m'agradaria tenir una cullera ara amteix per ficar cullerada a aquesta super crema! Ha de quedar de luxe amb aquest trossejat i la gelatina de moscatell, m'encanta!!
    Moltes gràcies per animar-te a participar maca!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ma. José he visto tres versiones, y esta es de mis favoritas...con esas frutas del bosque y el moscatell, es un delito...de sabor debe ser un sueño...me la copio.

    Un besiño y bonita semana!

    ResponElimina
  3. Very elegantly presented. It looks very tempting.


    Have a wonderful week :)

    ResponElimina
  4. Estic veient les vostres cremes i jo crec que m'he anat a complicar la vida... jajaja aquesta mateixa amb la gelatina de moscatell ha de tenir un contrast molt bó i segur que està deliciosa!

    Un petó :)

    ResponElimina
  5. Que bonita te ha quedadoi esa crema catalana, y con una presentación de lujo. Seguro que con frutas del bosque tiene un sabor especial!

    ResponElimina
  6. tiene que estar riquisima, la crema de por si ya es buena asi que con los frutos ni te cuento un saludooo

    ResponElimina
  7. Aquí me has dado pero bien... me encanta este postre y así presentado me encanta.

    Un saludo.

    ResponElimina
  8. Otro pecado!
    De las versiones que estoy viendo me gustan todas, creo que me haré hoy con una buena colección de cremas.
    Bárbara con frutos del bosque buf!

    ResponElimina
  9. Riquíssima i ben original!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Vaya, no me ha funcionado el traductor...he visto la película de memoria...no se, 10 veces o más, siempre me emociono en las mismas escenas; me gusta tanto. La crema catalana también me gusta, pero yo no la he preparado nunca. Esta versión tuya tiene que estar buena, buena.
    *.*
    @ Saludos.

    ResponElimina
  11. Doncs ja n´he vist unes cuantes i saps que és el millor? que éssent totes la nostra tradicional crema catalana han estat totes innovadores i diferents les unes de les altres, m´ha encantat i aquestes propostes són tant atractives precisament per això per les possibilitats d´innovar amb quelcom tant conegut i tradicional, t´ha quedat fantàstica i es veu deliciosa.
    molts petons estimada

    ResponElimina
  12. un crema genial!! tiene que estar tremenda.bexinos

    ResponElimina
  13. Hay Diti.. me he enamorado... que maravilla de receta. Si la crema catalana por sí sola es un placer degustarla como será este postre.... ¡¡madre mía del amor hermoso!!
    Besotes.

    ResponElimina
  14. Eiiii m'has fet recordar que aquest dissabte toca crema catalana :O) i amb les clares sobreres llengues de gat !
    Per cert una proposta prreciosa

    ResponElimina
  15. La crema catalana es un postra molt bo, i un clàssic de Sant Josep, i amb la proposta del 15, descobrirem un munt de receptes amb el mateix ingredient, ens faltarà llibreta per anotar. Ta quedat fantàstica
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Quanta crema catalana que corre per la xaraxa!!! Aquesta recepta un deu!!! La combinació de la crema amb fruites vermelles m'encanta. Bonissima!!!

    ResponElimina
  17. Prenc nota...m'agrada com ta quedat!!..Besets

    ResponElimina
  18. No hablo el catalan....sorry por dejar un comentario en espanol, pero es que descubro hoy tu blog y me encantan las recetas y las fotos son lindisimas!!!!!!!! Ademas me doy cuenta que entiendo "casi" todo!! Que bien!

    ResponElimina
  19. Una combinació boníssima amb una presentació moolt maca!!

    ResponElimina
  20. Que colorido y seguro sabores ..esa mezcla es de 20 ..por lo menos ...me encanta besos MARIMI

    ResponElimina
  21. Buenísimo.... la verdad tiene una pinta rica, rica.... suerte en el concurso... yo siempre me propongo participar y nunca me da tiempo...
    besitos guapa!

    ResponElimina
  22. Si la crema catalana sola es un exquisita, con lo que le has puesto la has convertido en una maravilla.

    Besitos,

    ResponElimina
  23. Muy rica y estupenda la presentación. besitos guapa...

    ResponElimina
  24. Estimada!
    Super espectacular! i a més a més amb el toc de fruita vermella que li dóna un punt acidulant que m'encanta.
    Besitos!

    ResponElimina
  25. Esto es,de lo bueno lo mejor...si la crema por si sola ya es un lujo,con los frutos del bosque y el moscatel...ni te cuento.
    Besets.

    ResponElimina
  26. Si la terra fos plana segur que actuaríem d'una altra forma, per començar, els oceans s'abocarien per els laterals i no podríem anar en vaixell xD. Bromes a part, si coneguéssim què ens depara el futur, segur que els nostres actes no serien el mateixos, la vida perdria qualsevol capacitat per a sorpendre, i la rutina encara seria més rutina que mai.
    La teva versió de la crema catalana m'ha encantat, té molt bona pinta, segur que està deliciosa.

    Petonets!!

    ResponElimina
  27. Jo ja no sé què més puc dir que no s'hagi dit d'aquesata crema... Espectacular Mª José! Estam encantats que participis en la nostra proposta. És un plaer!
    Un petonet!!

    ResponElimina
  28. Esta mañana ya te tenía en mente, quería ver tu crecion para las Challenger, y sabía que me iba encontrar con una crema catalana, pero no tan original ni con esa frase tan evocadora. Es mi película favorita, me han entrado unas ganas locas de verla.
    Me voy a echar un vistazo a lo que me he estado perdiendo.

    ResponElimina
  29. Una proposta fantàstica, m'ha agradat la gelatina de moscatell, es perfecta.
    Petonets

    ResponElimina
  30. La millor manera de menjar la crema és amb un gotet de moscatell... i tu ja ho poses tot junt a la mateixa copa. Sensacional!

    ResponElimina
  31. Maria José, senzillament plas plas plas!! Fantàstica proposta!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  32. Una combinación muy sugerente María José.

    Me encantan las frutas del bosque con el moscatel geniales.

    Besos

    ResponElimina
  33. Quina copa més maca.. Quantes coses que es poden fer amb la crema catalana! M'ha agradat molt això de la gelatina de moscatell... crec que el meu marit si li dic, ja em veig el cap de setmana fent aquesta copeta. Les fotos es veu tan bé... Petons

    ResponElimina
  34. Un contrast de colors i de gustos molt interexssant!

    ResponElimina
  35. Quin luxe de copa! El contrast de la crema amb els fruits vermells ha de ser boníssim i el moscatell li dóna un toc encara més català a la crema! M'agrada!

    Una delícia!!

    Petonets!

    ResponElimina
  36. Recuerdo la última vez que vi esta película...creo que es mejor no saber lo que nos espera al final, quiza y desgraciadamente, perderiamos muchas de nuestras ilusiones...la crema catalana es la vez que mejor presentada la he visto...no dudo que de haberla probado diria lo mismo de su sabor

    ResponElimina
  37. Quina bona pensada aixo de combinar-ho amb la fruita!

    ResponElimina
  38. Ma.José, t'ha quedat fantàstica aquesta copa. De luxe!
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  39. Que bé, una altra recepta de la Ruscalleda portada a la pràctica i de quina manera!. Fantàstica!

    ResponElimina
  40. MES CATALA IMPOSIBLE ME GUSTA TU PROPUESTA,ME LA LLEVO
    PETO
    MIQUEL

    ResponElimina
  41. Ohhhh! Quina passada i que bonica la combinació de colors!

    ResponElimina
  42. M'encanta la teva versió de la Crema Catalana, fantàstica!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  43. Quines copes!!
    Aquesta proposta de crema ha d’estar molt bona
    Bona cuina

    ResponElimina
  44. Amb fruites i moscatell!
    Una presentació molt acurada M'agrada molt!

    ResponElimina
  45. Me parece maravillosa esta version.....pero mi mente repite...."con gelatina de moscatel".....esto debe ser de vicio!!....empezar y no parar....me fascino!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  46. Mol creatiu.
    Fantàstic.
    Felicitats Mª José

    ResponElimina
  47. M'agrada la teva proposta, sobretot la gelatina de moscatell. M'agafo la idea per a aplicar-la algun altre postre. Gracies.
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponElimina
  48. Estic flipant amb les cremes. Una combinació genial!

    Muas!

    ResponElimina
  49. Deliciosa,aquesta barreja.
    Estéticamente es molt maca.
    Petons

    ResponElimina
  50. NUnca había visto la crema catalana asi presentada, y te aseguro que me ha encantado, tiene que estar riquisimo ese contraste de sabores, y los colores ya ni los menciono, me encanta.
    Un besito

    ResponElimina
  51. Esto es una receta bien completa y que tienen que ser un gustazo probarla asi que me la guardo en recetas urgentes de probar.
    Saludos

    ResponElimina
  52. Hol aguapa tu

    quina passada de crema, segur que e stà divina, gràcies per compartir-la amb nosaltres

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  53. Yo tengo unas copas iguales, pero no tienen esa delicia de crema, me encanta.


    Besitosss

    ResponElimina
  54. Qué postre tan delicioso! Una crema catalana de lujo.
    Un besico.

    ResponElimina
  55. M'agrada molt el teu blog Felicitats per les teves receptes i perque les escrius en catala! Et segueixo a partir d'avui!

    Visc a Italia de fa un munt d'anys, i em torturen sempre amb la recepta de la paella i la crema catalana, creu-me, les tinc aburrides! Aquesta però l'he de provar!

    Petons
    la Mai

    ResponElimina
  56. Mangerei molto volentieri questo tuo dolce, delizioso ♥

    ResponElimina
  57. quina magnifica idea , m'agrada moltisim la textura de tot junt , mmmm que bona
    besades desde la roqueta del costat !!!

    ResponElimina
  58. Acabo d'esmorzar, però no m'importaria tornar-ho a fer. Jajaja. Un petó i fins aviat.

    ResponElimina
  59. Tiene un aspecto que dan ganas de meter la cuchara. ¡Ríquisima!. Buen finde

    ResponElimina
  60. con estas mezclas esto debe ser una delicia, que pasada de postre que te has marcado.
    Mucha suerte en el concurso guapa
    bss

    ResponElimina
  61. or cierto, Memoria de Africa ohhhh que bonita!!!!

    ResponElimina
  62. Moltes felicitats!!! T'he deixat una felicitació al meu blog, però per si un cas, sé que aqui segur que t'arribarà la meva felicitació!!!
    Espero que hagis passat un bon Sant!
    Mglòria

    ResponElimina
  63. Elsfogonsdelabordeta:
    A mi també em passa moltes vegades això de voler tenir una cullera...sobre tot quan visito el teu bloc!! un petonet

    Mayte:
    Hola guapa, gracias por tu comentario, un besito

    Mari:
    Gracias!!!

    Anniki:
    A mi em va agradar molt per sortir un poc de la recepta tradicional...un petonet

    Damilena:
    Gracias!!! la verdad es que quedo muy buena, un beso

    Deakiapekin:
    Es verdad, sola ya esta riquisima!!! un beso

    Carlos Dube:
    Gracias!!! me alegro que te haya gustado...

    Unodedos:
    A pecaaaaarrrrr!!! :))) besitossss

    MaryLou:
    Moltes mercis maca, un petonet

    fe-i*ká:
    Coincido contigo, a mi también me encanta la peli y el libro...no has preparado nunca crema catalana? venga animate, que te seguro que la bordas y es facilisima de hacer...un besazo

    Mai:
    A mi també m´ha sorprès gratament la varietat de possibilitats d´aquesta recepta tan deliciosa...un petonàs

    Fely:
    Si que fue buena!!! un besito

    Pikerita:
    Hola guapisima!! la verdad es que la crema catalana me gusta tambien sola pero asi acompañada queda deliciosa y ademas admite mas variedades...un beso

    Mima:
    Ummm ido tu m´has fet caure amb les llegües de gat i les clares muntades...quina goletaaaaa...un petonàs

    Fem un mos:
    Tens tota la raó, amb aquesta proposta hi ha un munt de variacions espectaculars...un petonet

    ResponElimina
  64. Catieu:
    Mercisssss estimada!!! m´alegro molt que t´hagi agradat...un petonet

    Malu:
    Gràcies!!! un petó

    Cathy:
    Gracias por la visita y como te disculpas por escribir en castellano? aquí se aceptan todos los idiomas :D ...si tienes algún problema ya me lo dirás, a la derecha del blog hay un traductor para facilitar la tarea...un beso y bienvenida!!!

    Albota:
    Moltes mercis per les teves paraules, un petonet

    Garlutti:
    Gracias por pasarte!! besitos

    Quo:
    Si es que no se como damos para todo!!! un besazo querida amiga

    Suny Senabre:
    Es verdad, queda estupenda...gracias guapa, un beso

    Maria Jesús:
    Hola preciosa, gracias!!!

    La Quinta de Luculus:
    A mi aquestes combinacions també m´encanten!! i a més el contraste de colors el trobo preciós...un petonàs doble :))

    Mesilda:
    Gracias guapa, me alegro que te haya gustado, un besito

    Nee*:
    Jajaja m´has mort :))) però tens raó, no hi ha res com la improvisació...un petonet maca

    Marina:
    El plaer és meu!!!! espero poder seguir participant en moltes més convocatòries!!! un petonet

    El dia más dulce:
    A mi también me encanta la peli, me trae muchos recuerdos...un besito especial para mi alter ego :))

    Carmen:
    Moltes mercis, m´alegro que t´hagi agradat, un petonet

    Gemma:
    Així ho tenim tot junt en la mateixa cullerada!!!! :D un petó!!!!!

    ResponElimina
  65. Mercè:
    Mercis estimada, amb el teu aplaudiment m´has fet treure els colors ;) smuaksss!!!!

    Lazy Blog:
    Gracias!!!! estoy segura que te encataria este postres, un beso

    La cuina de l´Eri:
    Tens raó, jo mai ho hagués pensat que hi hagués tantes combinacions...segur que vos agradarà!!! un petó!!!

    Cotó de sucre:
    Moltíssimes mercis!!!!

    Alba:
    Mira per on no hi havia caigut!!! mercis maca, un petó

    Anónimo:
    Yo también recuerdo la ultima vez que la vi, aunque fuera indirectamente...recuerdo demasiadas cosas...y estoy deacuerdo contigo, mejor ir a tientas...

    Emma:
    Mercis!!! un petó

    A la cuina, amb un parell d´ous:
    Moltes gràcies!!! petonets

    Glòria:
    M´agrada molt aquesta foto que tens ara, estàs molt maca...mercis per la visita, petonets

    Miquel:
    Siiii jajaja tienes toda la razón...y gracias!!!

    Cristina:
    M´alegro que t´agradi un petonet

    Elisabet Figueras:
    Muchas gracias, besitos

    La lionesa:
    T´asseguro que molt!!! mercis!!!

    A peu coix:
    Moltes mercis, petonets!!!

    Foodtravelandwine:
    Te aseguro que está delicioso, seguro que te gustaria...un beso

    ResponElimina
  66. Isabel:
    Gràcies!!! un petonet

    Laura Homemade:
    Segur que li trobes un bona aplicació, és molt fàcil de fer i està deliciosa...un petonet

    Starbase:
    :D mercisssss

    Gemma:
    Mercis maca!! un petonet

    Margot:
    M´alegro molt que t´hagi agradat, un petonet

    Rosa:
    Hola vecina!!! lo cierto es que es la primera vez que la preparo asi combinada y nos gustó mucho, un besito guapa

    Maria Dolores:
    Estoy segura que os gustara, ya me lo diras si te animas, un beso

    Susanna:
    Gràcies a tu per passar-te, un petonet

    Alsurdelsur:
    Hola Reme, seguro que te quedarian estupendas!!! un beso

    Lolah:
    Muchas gracias guapa, un besazo

    La mai:
    Benvinguda, moltes mercis per tot!!! jajaja normal que et torturin amb aquestes receptes tan típiques, però si ho fan deu ser perquè et surten molt bones...un petonet

    Stefania:
    Gràcies!!!!

    M.E.E.G.:
    Moltes mercis!!! petonets

    Jordicine:
    Això es menja sense ganes :D

    Marus:
    Gracias!!! un beso

    Ly:
    A mi también me encanta esa peli!!!! besitossss

    Mglòria:
    Ohhhh que detallista!!!! moltíssimes mercis per enrecordar-te de mi, un petonàs doble!!!!

    ResponElimina
  67. Hola Mª Jose gracias por visitar mi blog y dejar ese comentario tan bonito, esta crema catalana se ve fantasticay con tu permiso me copio, por que es uno de mis postres favoritos.
    Un besazo

    ResponElimina
  68. Maria:
    Gracias a ti por tus palabras!!
    Un besito

    ResponElimina
  69. Ma.José, acabo de descobrir el teu bloc i noia... genial!!! Aquesta versió de la crema catalana m'agrada molt. Em quedo la recepta i m'apunto el teu bloc a la llista de favorits: si et sembla bé, és clar! :)
    Dolors

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José