Menú

divendres, 15 d’abril de 2011

FAVES OFEGADES...I ES VEDRÀ...

"El present altera constantment els nostres records...la memòria no és estable sino mutable" (Elegia per un americà. Siri Hustvedt)


Aquesta és la recepta amb faves que he fet aquest mes per a la proposta que, des de “La recepta del 15•, ens fan la Marina i la Sandra i el Xavi...un plat que forma part de la cuina eivissenca amb arrels catalanes que, una vegada més, he après de la meva mare

FAVES OFEGADES

Ingredients:
-Faves tendres (poden ser congelades “baby”)
-Pèsols (poden ser congelats)
-Ceba tendra (un manat gran)
-Alls tendres (un manat gran)
-Herbassana (un manat gran)
-Xulla de porc magrosa de panxa (no bacon)
-Pernil salat
-Botifarró trossejat
-Sobrassada (poca)
-1/2 copa de conyac (això no és de la recepta original)
-Aigua

Preparació:
El dia abans salar la xulla.
Tallar la ceba tendra i els alls tendres a rodanxetes (incloent tota la part verda de la tija que sigui tendra)
Escalfar una mica d'oli i fregir la xulla tallada a dauets i després el pernil, el botifarró i la sobrassada. Afegir la ceba i els alls (només donar unes voltes perquè no es cremin), després la herbassana trossejada, les faves i els pèsols.
Posar una miqueta d'aigua (millor anar afegint que no agregar-la de cop) i el conyac i deixar coure, sacsant la cassola de tant en tant (tapada per no esquitxar-nos) fins que estigui tot cuit i el líquid s'hagi evaporat


Es Vedrà és un illot situat al sud-oest d'Eivissa, distant tan sol uns centenars de metres de la costa...sobre aquest illot circulen moltes llegendes i testimoniatges misteriosos...es considera que forma part (amb el Penyal de Ifach i la costa sud-oest de Mallorca) del denominat “triangle del silenci” (amb efectes semblats al Triangle de les Bermudes)...segons expliquen pescadors que han treballat prop d'ell hi ha estranys objectes desplaçant-se sota les seves aigües i, pel que sembla, a la zona existeixen inexplicables interferències per als radars d'embarcacions i avions...per a mi és un lloc màgic i especial, on les postes de sol són espectaculars i que val la pena mostrar als amics quan visiten l'illa ;) ...

42 comentaris:

  1. Oh!! Quines faves més i més bones, que en sabeu de cuinar a ses illes!! jejeje Tenen molt bona pinta!
    Gràcies per participar maca!
    Petonets!
    Sandra

    PD: per cert, és Xavi no Javi! jeje

    ResponElimina
  2. Merciiii....ahhh ja ho he corregit!! sorry :))
    Petonetsssss

    ResponElimina
  3. mmmmm quina bona pinta! Me les menjaria ara mateix :D
    Un plat deliciós.
    Petonets.
    Belén.

    ResponElimina
  4. No és que vulgui emprenyar però... una mica sequetes, no? }:-)

    ResponElimina
  5. Esas faves me encantan. yo también las hacía cuando las recogía de mi huerto. y la isla de Es Vedrá tiene una silueta preciosa y elegante. un beso.

    ResponElimina
  6. A mí estas historias me encantan, Es Vedrà no lo conocía, y eso que he estado por allí en una ocasión, pero vamos, si algún día vuelvo por allí iré a verlo.

    Tus habas con guisantes fantásticas, es el plato de primavera por excelencia.

    Un saludo.

    ResponElimina
  7. Un plat de faves ben vistós i segur que saboroses. Com ja dic al meu blog no en sóc gaire fan de les faves, però reconec que el plat crida per si sol.
    Molts petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Jo he fet faves i pèsols ofegats (bueno, sortirà d'aquí a una estona! jejeje) La recepta s'assembla molt a la teva, l'únic que tb li he posat els pèsols pq no sóc massa d efaves. T'ha quedat genial, tenen una pinta molt bona :)

    Un petó!

    ResponElimina
  9. Bon dia,
    Encara que sigui poca, la sobrassada li deuen donar un gustet boníssim. Afegirem aquest ingredient a les faves de casa que segur que els hi encantaran! Petonets

    ResponElimina
  10. Amb les faves em passa una cosa molt curiosa. Només m'agraden si són petites. I, si és possible, les prefereixo amb poc suc. Amb pernil i menta, per exemple, m'encanten! Un petó i fins aviat.

    ResponElimina
  11. Que bonic Es Vedrà! sempre em recorda el casament de la meva amiga Monsina, molt bons records per cert!
    I aquestes faves, senzillament han de ser delicioses!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Un plat de faves excel·lent! el de tota la vida, com diria la meva mare! i un luxe viure a prop d'aquests paissatges tant bonics.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  13. Qué plato tan rico! por aquí por Murcia también las usamos en muchos guisos y hacemos muchos platos con ellas

    ResponElimina
  14. Que bones les faves ofegades!!! Provaré la teva versió ben aviat, m'encanta.
    Petonets i bones vacances!

    ResponElimina
  15. Ummmm, genial aquesta recepta. Fa una pinta que tot i ser la hora que és m'ho menjaria ara mateix. I m'encanta aquesta llegenda que has posat. Ainss, què maca Eivissa!!!

    ResponElimina
  16. Este año me harté de habas, tantas tenemos en la huerta que cualquier día nos saldrán también por la nariz. Me apunto tú receta que yá se me acaban las ideas de cocinarlas.
    Este plato tiene muy buena pinta!

    ResponElimina
  17. Sabia que ens faries unes faves ofegades! Que bones Mº José! Tenen una pinta deliciosa. Moltes gràcies per participar. Ens encanta comptar amb tu ;)
    Petonets!

    ResponElimina
  18. Com al meu marit no li agraden, la meva mare me les cuina alguna vegada que vaig sola a dinar a casa seva. Si a més les pogués menjar en aquesta illa... ja seria perfecte!

    ResponElimina
  19. Mira que porto estona menjant faves...ja ja, però totes m´agraden i les teves també, amb tot el que porta!! i com no la foto!!! ai quines ganes de venir!!!ja queda poc!!!:))Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  20. ¡¡Qué rico plato!! me encantan las habas y con ese embutido tan tico es plato tiene que estar super.
    No conocía la historia que cuentas de este "triángulo" tan cercano.

    Besitos guapa,

    ResponElimina
  21. Mmmm aquestes receptes de les mares...... mira que són bones!!!
    T'han quedat sensacionals.
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  22. Que plato tan rico, siempre me ha gustado! El zuccotto de nata y fresas me ha enamorado, es brutal!!!! buen fin de semana

    ResponElimina
  23. HUmmmmmmmmm que bones aquestes faves ¡¡¡ i la vista inmillorable
    Petons

    ResponElimina
  24. Boníssimes, t'han quedat de luxe.
    Moltes gràcies
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponElimina
  25. He llegit al bloc de la Marina que les faves ofegades eren típiques de les illes. Què bé veure una recepta així la xafardejo! :P

    Fan molt bona pinta!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  26. M'encantes així, ofegadetes i amb botifarra! i també queda molt bé amb uns quant pèssols i carxofa. Un bon pla!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  27. A mi no m'agraden gens les faves, però avui me n'esteu fent venir ganes de tastar algunes receptes!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Siempre es rico culturalmente conocer platos de otros lugares y supongo que será rico también el sentirlo en el paladar por el aspecto del plato....en cuanto al islote y su magia...puedo afirmar que el que ha estado allí...ha podido sentirla

    ResponElimina
  29. Que bones aquestes faves.
    Que maca la vista
    Petons

    ResponElimina
  30. Amb aquesta colla de bons ingredients només pot sortir-ne un plat de luxe com el que ens mostres, FANTÀSTICA RECEPTA!

    ResponElimina
  31. MªJosé,
    Aquestes faves tenes una pinta impressionant. Amb aquests ingredients no pot fallar mai.
    Felicitats.

    ResponElimina
  32. Un plato exquisito, me encantan sus ingredientes...

    Un saludo!!!

    ResponElimina
  33. una molt bona proposta!!! com sempre. petonets guapa

    ResponElimina
  34. La meva sogra les fa per pasqua, el dia de la mona, ja m'has fet venir gana....
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  35. No sé qué me gsuta más, si las habas o el islote y la puesta de sol! Hoy me lo has puesto difícil!!

    ResponElimina
  36. Amb aquests ingredients i la recepta de la mare, èxit assegurat!

    ResponElimina
  37. Que plato de habas más bueno, en casa las prepara mi suegra y luego nos trae un plato, a ver si le pido la receta jajaja.
    Sobre Es vedrá que te voy a decir, me encanta, es algo hipnótica,tumbarte a tomar el sol en cala d´or con el islote enfrente es uno de los placeres del verano.
    Un besito y gracias por enseñar un rincón tan bonito de nuestra preciosa Isla.
    Por cierto, e conocido una chica que vende productos de repostería para decoración de tartas y fondant en Ibiza y tambien hace cuesos, si te interesa dimelo.

    ResponElimina
  38. que pinta mas rica que tienen. Me guastn mucho. Bss.

    ResponElimina
  39. A la cuina amb un parell d´ous:
    Moltes gràcies!! un petó

    F. Nogués:
    Jajajaja aixòooo què pot ser va ser aquesta recepta que tu no vas arribar a tastar? :P :P :P

    Anna:
    Me alegro que te haya gustado la receta y el islote...un besito

    Carlos Dube:
    A mi también me gustan mucho!! Entonces hay que volver para verlo, porque vale la pena :))

    Ingrid:
    T´asseguro que bones ho són!! i jo tampoc soc gaire de faves...un petonàs

    Anniki:
    Ja veig que és una recepta ben popular :)) un petonet

    La cuina de l´Eri:
    Aquest és l´efecte que es preten, que es noti però que no n´hi hagi massa, segur que vos agrada!! petonets

    Jordicine:
    A mi em passa el mateix!! han de ser ben tendres si no no hi puc...per això si les compro congelades compro les "baby" que també són bones...un petó!

    El taller de cuina:
    Aquí es fan bodes precioses, així que no m´estranya que guardis tan bon record...un petonet

    Gemma:
    Es que els plats de les mares són els millors!! un petonet i mercis

    Carmen:
    Gracias por pasarte!! un beso

    Elisabet Figueras:
    Ja em diràs que vos ha semblat :)) petonets

    Laura:
    Mercissss...l´illa és molt maca i encara queden raconets que no s´han perdut del tot...un petonet

    Damilena:
    Ummm las tuyas si que debían ser riquisimas...un besito

    Marina:
    Jajaja saps que vaig pensar que tu també les faries??? :)) mercis maca, a mi m´encanta poder participar!! un petonet

    Jomateixa:
    Ahhh qui sap...potser algun dia....:)) un petó

    Núria:
    Mercis!!!

    Chez Silvia:
    Jo tampoc hagués pensat mai que es podien fer tans plats amb aquest ingredient...un petonet

    Suny Senabre:
    La verdad es que es curiosa la historia, me encantan!! un besito guapa

    ResponElimina
  40. Mónica:
    Són les millors!! un petonet i mercis per la visita

    Fresaypimienta:
    Gracias preciosa, me alegro que te hayan gustado, un besito

    Quima:
    Mercis!! un petonet

    Lily:
    Gràcies per passar-te, un petonet

    Alba:
    És un plaer poder mostrar-te-la :)) si t´animes ja em diràs si t´ha agradat :) un petonet

    Teresa:
    A mi la carxofa m´agrada molt, trobo que dona un gust especial als plats...un petonet

    Dolça:
    Encara acabaràs tastant-les :)) un petó i mercis

    Anonimo:
    Cultura gastronómica...si que es interesante...la magia de Es Vedrà es indiscutible y perdurable en el tiempo...

    Miquel:
    Mercis!!

    Margot:
    Hola estimada, m´alegro que t´agradin les dues...un petonet

    Mercè:
    Tens tota la raó, tots els ingredients són bons: el resultat no pot ser dolent mai...un petonet

    Els fogons del pare:
    Totalment d´acord amb tu, mercis!!!

    Ana:
    Estoy segura que te gustaria...un besito

    Judith:
    Mercis, sempre és molt agradable rebre la teva visita, un petonet

    Com Gat i Gos:
    Així a casa vostra és un plat ben especial!! un petonet

    Uno de Dos:
    Y porqué elegir?? vengaaa que puede tenerse todo!! :))) un besito

    Glòria:
    Mercis per passar-te!!! un petonet

    Rosa:
    Aleee tu si que sabeeeesss jajajaja pues ahora ya no tienes escusa :))) ...tienes toda la razón, Es Vedrà es mágico!!...el fondant lo tengo un poco aparcado porque las veces que me animé como que no gustó mucho, pero no le digo que no a un curso, gracias por avisarme!! un besito

    Luisa:
    Hola guapa, muchas gracias...un besito

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José