Menú

dimecres, 6 d’abril de 2011

PA DE PESSIC DE PINYA CARAMELITZADA

“Perquè si pensem en l´existència individual com en una habitació més o menys gran, veiem que la majoria només n´aprèn a conèixer un racó, un lloc sota la finestra, una franja de llum per on passegen amunt i avall” (Carta de Rilke al jove poeta)

No vull passejar solament per un racó d'aquesta habitació que representa la meva existència...vull obrir portes i finestres...sortir a l'exterior...conèixer tot un món que espera ser descobert...


PA DE PESSIC DE PINYA CARAMELITZADA

Ingredients:
-6 ous
-1 tassa de sucre
-1 tassa de farina sedassada
-1/2 tassa d'oli suau
-1 sobre de llevat de rebosteria
-1 pot gran de pinya en el seu suc (escorreguda)
-sucre per cremar

Preparació:
Posar unes quantes cullerades de sucre en una paella i cremar-lo. Quan encara sigui calent abocar-lo en el motlle que vagi a usar-se. Col•locar a sobre la pinya escorreguda. Batre els ous amb el sucre fins que blanquegi la massa. Afegir la resta d'ingredients batent bé entre l'un i l'altre. Coure a 180º fins que punxant la massa amb un escuradents aquest surti net.


56 comentaris:

  1. Se ve divinamente delicioso. La foto preciosa!

    Un saludo

    ResponElimina
  2. Mai he fet aquest pa de pessic, la veritat sempre he tingut ganes.
    El disabte potser el fagi.
    Màs fet agafar ganes, t'ha quedat magnific.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Hola MªJosé! Cuando leí pa de pessic...pensé, vale lo controlo....pero al leer con piña caramelizada, me atrajo muchisimo! Te ha quedado precisos y seguro que bueno claro! Besitos

    ResponElimina
  4. Estos pasteles invertidos son deliciosos, yo para whole kitchen lo hice de platano, pero seguro que de piña tb debe estar muy rico!

    Un beso!!

    ResponElimina
  5. És tota una delícia, m'encanten aquests pastissos i a mes queden tant i tant macos!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Aquest pastís és boníssim! L'he fet moltes vegades, i algunes m'he atrevit a farcir-lo de crema.
    És ben bé que el toc de carmel i la pinya invertida li donen un puntàs, t'ha quedat preciós!
    ;) petonss

    ResponElimina
  7. Boníssim i amb un aspecte molt i molt abellidor. Fas unes fotos molt boniques. Salutacions

    ResponElimina
  8. Que bo i que fresc....
    petonets

    ResponElimina
  9. Se vé delicioso, es una locura!!!! Me apunto la receta y esa la hago, si, ó si!

    ResponElimina
  10. Un pastís deliciós!! la combinació amb fruites sempre m'ha agradat molt!!
    Genial la vesrió amb pinya.
    Molts petonetss

    ResponElimina
  11. Quina passada!!!
    Jo n'havia tastat aquest pastís l'estiu passat i està... ummmmmm, però això sí, res a veure amb la teva presentació, que és de 10 no, de 12!!
    Felicitats, t'ha quedat espectacular!
    Petonets

    ResponElimina
  12. per què ets tan cruel? no pots penjar aquestes receptes pel matí!!!! ara m'ha entrat una gana... Una recepta exel·lent!!! petonets

    ResponElimina
  13. Oh!!! QUé fotos más preciosas! Un pastel precioso, me lo imagino perfecto en una merienda con amigas... ah! Maravilla!

    ResponElimina
  14. wowww!!!
    Que postre tan espectacular, lo probaré porque la piña me encanta.
    Un besín:
    Cristina

    ResponElimina
  15. T'ha quedat molt maco! I amb la pinya ha de passar molt bé!

    ResponElimina
  16. Este postre es muy rico, mi madre me lo hacía cuando era más joven y es para chuparse los dedos!!

    Besos

    ResponElimina
  17. Este pastel lo tengo que probar... me encanta, así como lo has puesto, con un cafecito...ummm.... con ese caramelo tan rico.
    un beso

    ResponElimina
  18. Este bizcocho lo hacía mi madre cuando, de hecho tengo la receta apuntada porque yo también recuerdo haberlo preparado. Esa piña con el toque de caramelo es tan rica!!!
    Un besito

    ResponElimina
  19. Ay... yo también quiero abrir ventanas y puertas... cuando lo he hecho no me ha ido nada mal ;)))))
    El bizcocho espectacular...
    besitos

    ResponElimina
  20. Em sembla que me l'apunto per cuan arrivin aniversaris... es una bona alternativa!!!

    ResponElimina
  21. Qué riquísimo bizcocho y montaje, lo hemos visto en algunas ocasiones por la red, y algún día nos animaremos, me parece delicioso y muy sencillo!!

    Un saludo.

    ResponElimina
  22. Aquest pa de pessic es un dels meus preferits!!! Les fotos son de premi amiga!!!! Una cosa que me acabo de fijar, te has dado cuenta que usamos la misma escritura de la marca de agua de las fotos y del nombre del blog???? jajajaja, si es que lo nuestro no tiene nombre!!! Petonetssss

    ResponElimina
  23. Quin aspecte més tentador! T'ha quedat un pa de pessic la mer de fotogènic, mai l'he provat amb pinya, però me n'has fet venir moltes ganes.
    Ara que ho penso, segur que és una combinació deliciosa.

    Petonets!!

    ResponElimina
  24. A cas el fem sovint, amb préssec, pinya... i queda sensacional! Ideal per esmorzar amb el cafè amb llet ;)

    ResponElimina
  25. Que bo!!! Això és un pecat!!! Sort que a casa lapinya no triomafa sinó em veuria obligada a preparar-lo ja.

    No tinc cap dubte que les dots artístiques de la teva princeseta ens deixaran bocabadades. M'alegra saber que li agrada el repte.
    Fes-li un petó de part de l'Annie.

    ResponElimina
  26. ei MJose, això és un pastís invertit en tota regla! T'ha quedat molt bonic, com sempre!

    ResponElimina
  27. Qué gusto dar ver esos bizcochos!!: te ha quedado precioso y dan unas ganas de comeeeeeer!!-. Besos

    ResponElimina
  28. Holaaaa, pedazo de tarta, me llevaba un buen trozo para la merienda, un besazo. Rosa

    ResponElimina
  29. Es una delcia de tarta, me encantan este tipo de bizcochos.

    Besos,

    ResponElimina
  30. Uuuuauuu. qué buena pinta esta receta y me ha encantado la composición que has hecho para la foto, se aprende un montón en tu blog

    ResponElimina
  31. Un pastel muy sencillo pero a la vez maravilloso!
    Mi tía hacía uno muy similar pero no sé la receta.
    Es muy tentador!

    ResponElimina
  32. Una delicia de coca,la hago muchas veces con diferentes frutas,siempre es un exito.
    Besets.

    ResponElimina
  33. Doncs ara que estem en primavera és un moment ideal per obrir finestres i sortir a volar per el món que ens envolta! :))

    ResponElimina
  34. Perfecte, t´ha sortit perfecte...i què bona deu estar la pinya d´aquesta manera.

    ResponElimina
  35. Como me ha gustado esta receta, me encanta la piña, en todas sus versiones!
    Un beso.

    ResponElimina
  36. T'ha quedat perfecte. Mira que n'he fet de pa de pessic, però aquest amb pinya mai. Veient com t'ha quedat ja m'han entrat ganes de probar-lo .
    Petons

    ResponElimina
  37. Què bonic queda!!
    Em sona molt al upside down pinapple cake americà. Jo el vaig fer un cop i és deliciós!
    T'ha quedat preciós!!

    La tasseta que has deixat veure de fons m'encanta!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  38. Hola,
    A banda de que té una presentació preciosa, imagino el bon gustet que ha de tenir aquest pa de pessic. Haurem de fer-lo ben aviat. Petons

    ResponElimina
  39. este Bizcocho siempre me recordará a una vecina que tenía que lo preparaba muchas veces y sólo para dárnoslo a nosotros.. como me gustaba.....

    y no se porque jamás me animé a prepararlo.... y vértelo no sabes las ganas que me han entrado de volver a comerlo.

    un besote

    ResponElimina
  40. ¡Que bizcocho tan delicioso! tienen una pinta fantastica.

    Un beso

    ResponElimina
  41. Vaya pinta más rica que tiene este bizcocho!!! Un besote (La cocina de las pinuinas)

    ResponElimina
  42. No sabes cuanto me gustan este tipo de bizcochos, serà que me recuerdan mucho a mi mamà porque al no tener tiempo ya que trabajaba y en vista que le pedìamos mucho que nos hiciera dulces y pasteles, ella nos preparaba estos, con manzanas, con piñas, con mango, con bananas!(mi favorito).
    Te ha quedado estupendo, tan bonito y me imagino tan delicioso. :)

    ResponElimina
  43. Genial la cita d'avui. I el pastís és un dels que tinc pendents. És el pastís que ens feia la meva mare pels aniversaris i el guardo amb molt de carinyo a pendents perquè tinc ganes de tornar a tastar aquells sabors que em transportaran al passat. Je,je, ja només la foto m'ha transportat una mica. T'ha quedat maquíssim!!!!

    ResponElimina
  44. Tengo una sorpresita para ti en mi blog!

    Abrazos

    ResponElimina
  45. Alaaaaaaaaaaaaaaaaaa pero nenaa que has hecho?? madre mia que buena pinta!!! Hummm y caramelizado que buenooo por el amor del Señor!
    Jooo, yo quiero terminar la dieta yaaaaa!
    Excelente receta.
    Besitosss

    ResponElimina
  46. Umm que aspecto tan brutal tiene, me ha encantado la piña caramelizada en la parte superior, queda muy vistosos! un postre ideal! besos

    ResponElimina
  47. Té una pinta fabulosa... mai m'he atrevit a fer pa de pessic amb pinya però veient les teves fotos no podré resistir-me gaire temps més! A més sembla bastant fàcil :)
    Cris

    ResponElimina
  48. Un clàssic que sempre fa quedar bé.
    A mi m'agrada molt

    ResponElimina
  49. Mª JOSE ..que tres ultimas recetas estupendisimas nos has hecho ..las he apuntado las tres ..., esta la conozco en otras versiones ..y siempre me ha gustado mucho ..TE HA SALIDO INCREIBLE ..besos mil MARIMI

    ResponElimina
  50. Que delicia!!! mmmm se me hace la boca agua :):) y con esas fotos mas!!!

    Muakss

    ResponElimina
  51. Este es el bizcocho favorito de mi marido, y l,o preparamos casi casi igual Mª Jose.
    Un besito

    ResponElimina
  52. Moltíssimes gràcies a tots/es per passar-vos i deixar-me el vostre comentari!!!
    Ja veig que, com a mi, aquest pastís ens recorda a les nostres mares i ens porta records de la infantesa :))
    Petonets!!

    ResponElimina
  53. What a gorgeous pineapple cake...any left for me?

    ResponElimina
  54. Maria José yo tiempo perdida! Pero aqui voy, volviendo poco a poco!
    Que torta tan deliciosa! Es una de mis favoritas

    He visto que tus fotos estan hermosas! Muchos abrazos
    Mila

    ResponElimina
  55. Peter:
    Gracias!!

    Mila:
    Que alegria saber de ti, un besito

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José