Menú

divendres, 29 d’abril de 2011

PASTÍS DE POMES DE NORMANDIA DE JULIA CHILD

“...sento que alguna cosa dintre meu es desperta...no és una sensació forta i estrepitosa. És més aviat com si algú bufés una brasa i s´encengués una petita flama taronja...” (Les noies de Xangai. Lisa See)


A hores d'ara tenir un bloc de cuina i no saber qui és la Júlia Child és un error imperdonable :), no solament perquè va ser una cuinera extraordinària que va introduir la “cuisine française” als Estats Units sinó perquè és la protagonista d'una pel•lícula de culte entre els que gaudim passant el nostre temps entre casseroles i fogons...

Cuina i cinema són dues aficions que m'apassionen, per això em va encantar saber que l´Ingrid i l´Alba les havien reunit en el bloc Film and Food...no em perdo ni una entrada!!...i com la pel•lícula “Julie and Julia” em va agradar molt (mamà, quan vulguis la podem tornar a veure juntes!!) em va semblar molt encertada la seva proposta de preparar una de les receptes del llibre de Júlia Child "Mastering the Art of French Cooking" (l'única pega és que està en anglès i no domino gens l'idioma...però afortunadament sempre hi ha ànimes caritatives disposades a donar una mà :D )


PASTÍS DE POMES DE NORMANDIA

Ingredients per a la massa:
-225g de farina
-180g de mantega freda
-2 cullerades de sucre
-2 a 4 cullerades d'aigua freda
-un polsim de sal

Ingredients per al farcit:
-500 gr. de pomes
-1 cullerada de canyella en pols
-120 g de sucre
-1 ou
-200 mil•límetres nata líquida
-30 g farina
-3 cullerades de conyac
-sucre en pols

Preparació:
Començar preparant la massa; jo la vaig fer en la thermomix. Barrejar primer la farina, el sucre i la sal Afegir després la mantega freda tallada en trossos petits i barrejar de nou per incorporar. Finalment, afegir aigua, una cullerada alhora, fins que la barreja formi una bola (la quantitat d'aigua necessària varia segons la farina, així que no abocar-la alhora) Embolicar la massa amb paper film i guardar-la a la nevera almenys 1 hora.
Mentre preparar el farcit: pelar les pomes, llevar el cor i tallar-les en rodanxes. Col•locar-les en un bol, afegir 60g de sucre i la canyella, barrejar i deixar marinar.
Untar un motlle de vora acanalada amb mantega, estendre la massa i folrar el motlle, retallant la massa sobrant. Posar una fulla de paper de forn sobre la massa amb un pes (arròs, llegums, boles de ceràmica etc) i fornera a 180° durant 10 minuts. Retirar el paper i el pes i coure de nou durant 5 minuts.
Fora del forn repartir sobre la massa les rodanxes de poma reservades.
Batre l'ou amb els restants 60 gr. de sucre, afegir la farina, la nata líquida i el conyac.
Abocar aquesta barreja sobre les pomes i enfornar a 180° durant 15 minuts. Obrir el forn, empolvorar bé amb abundant sucre mòlt i coure durant uns 15-20 minuts més
Bon Appètit!!

78 comentaris:

  1. Quina bona pinta té aquest pastís! i amb aquest farcidet ha d'estar bo, bo.
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Els pastissos de poma són una de les meves perdicions, i veient que les receptes de la Julia Child són una delícia segur que aquest està requetebó! :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Tiene muy buena pinta! Y hoy da gusto ver cuantas recetas hay de Julia pululando por la red.
    Un beso.

    ResponElimina
  4. Ohhhh!!! com m´agrada tot el que porta poma!!!t´ha sortis un pastís de 10. Bon cap de setmana!!!petons

    ResponElimina
  5. He de confessar que fiins que l'Alba i l'Íngrid ens van proposar el repte no sabia qui era Julia Child...
    Aquest pastís de poma fa molt molt bona pinta!

    ResponElimina
  6. Quin pastís ens portes!!!! Espectacular!! t'ha quedat preciós!! així vist des de dalt m'encanta! i ha d'estar boníssim....els pastissos amb poma m'apassionen!!
    Has fet una aportació genial al repte!
    Moltes gràcies per participar
    Un petó enormee!

    ResponElimina
  7. Me encantan los pasteles de manzana y esta version no la conocia,te ha quedado magnifica!!
    Besos Esther

    ResponElimina
  8. Qué bueno !!!Los pasteles de manzana estan buenisimos. Yo quiero un trozo. Petons

    ResponElimina
  9. mmmmmm....davvero una delizia!baci! buon w.e.!

    ResponElimina
  10. Madre del amor hermoso que ricoooooooooooo,...por favor dame un cachoooo que estoy a dietaaaa y por uno de estos MATO jajaja....un besico.

    ResponElimina
  11. Hola!, pero que bonita tarta!, claro ahora para probarla tengo que hacerla, pues la voy a disfrutar!
    Un beso y buen finde

    ResponElimina
  12. Mnnnn que rica... he llegado tarde al reto de Julia Child pero los próximos no me los voy a perder.
    Me encanta tu tarta

    ResponElimina
  13. Coincidimos en la receta! Seguramente que estaba deliciosa, una tarta diferente para mí. En mi casa no quedó ni un poquito, jaja.
    Supongo que a los tuyos también les gustó.
    Cariños

    ResponElimina
  14. Mª José qué rica tiene que estar. me ha encantado la elección ue has hecho. Las tartas de manzana son una delicia. tomo nota de esta.

    Besitos guapa y buen finde!!

    ResponElimina
  15. Qué rica tiene que estar, a mi me gustan mucho las tartas de manzana, que pena no poder ver el corte.
    Un beso

    ResponElimina
  16. M'agrada molt el pastis de poma, sigui com sigui, el teu ha tret un 10 sobre 10, felicitats
    Petons

    ResponElimina
  17. Me encantan las tartas de manzanas, y más todavía cuando están bien decoradas! La tuya merece un premio, es preciosa!

    Besos

    ResponElimina
  18. Tiene que quedar una tara buenísima, me encanta la receta y la pinta que tiene la tuya.
    Un besico.

    ResponElimina
  19. Espectacular esta tarta de manzana! Imagino que no habrá quedado ni un trozo. Bss

    ResponElimina
  20. Quin espectacle de pastis, la veritat es que amb aquesta proposta de la Ingrid i l'Alba estic descobrint receptes meravelloses.

    petons

    Ara.

    ResponElimina
  21. Uuuuuf! M'encanten els pastissos de poma, i aquest te una pinta increible! :)

    ResponElimina
  22. Quina proposta més bona!! M'encanta la poma i aquesta recepta em sembla deliciosa.
    A més t'ha quedat un pastís perfecte i la posada en escena és preciosa, m'encanta!

    Moltíssimes gràcies per participar!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  23. Deliciosa....ahora sí que te ha quedado nunca mejor dicho de película :D

    Hermosa, y llena de sabor.

    Buen fin de semana.

    ResponElimina
  24. Que buena se ve, dan ganas de tomar un trocito.

    Saludos

    ResponElimina
  25. Muy gustosa tiene que estar esta tarta. Un beso.

    ResponElimina
  26. quina recepta mes bona! mas donat una idea genial per unes postres per diumenge ;)

    ResponElimina
  27. Qué tarta tan rica!! Te ha quedado muy bonita y seguro que riquísima!

    bessiss

    ResponElimina
  28. Mmmmm, quina meravella de pastís. M'encanten els pastissos de poma! Me'l menjava sencer ara mateix!

    ResponElimina
  29. Que delicia! mi tarta favorita
    Quedo hermosa!!! Afortunados nuestros maridos y en tu caso tus hijos por gastarse estas tremendas cocineras! jajaja
    Un abrazo

    ResponElimina
  30. Qué delicia de pastel! me encantan los pasteles de manzana y este tiene qeu estar increible

    ResponElimina
  31. Pues yo estoy muerta, Maria José. He leído el nombre, Julia Child, y no sabía quién era. Ya, cuando has comenzado a hablar de la película, me he hecho una idea. Es una película que me han recomendado cientos de veces, porque con éso de gustarme la cocina y tener un blog, quienes me la recomiendan es porque creen que me va a gustar. ¡A ver si me decido de todas todas! Y así sé realmente quién fue, o es, Julia, y resucito del hoyo en el que he caído, ;-)

    La tarta, siendo de manzana, seguro que nos encandila. ¡De nuestras favoritas! Besos y feliz finde.

    ResponElimina
  32. La peli és genial, i aquest pastís de poma també! T'ha quedat perfecte.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  33. Esta tarta es muy buena, mucho, la hice y nos gustó mucho!
    Te salió perfecta, como no!

    ResponElimina
  34. Que maca t'ha quedat, i es que tot el que porta poma es una delicia...
    petonets

    ResponElimina
  35. Me encantan las tartas de manzana,son tan jugosas ummm...buena elecicon.
    Besets.

    ResponElimina
  36. Estupenda te ha quedado, yo la hice hace tiempo y es de no parar de comer, una delicia.
    Un beso.

    ResponElimina
  37. t'ha quedat xulíssssssssim!! qui pogués menjar ara un tallet! petonets

    ResponElimina
  38. Madre mia con lo que me gustan las tartas de manzana...con la buena pinta que tiene esta me iria corriendo a tu casa y te pillaria un cachito!

    ResponElimina
  39. Que rica te ha quedao, me encantan este tipo de tartas de manzana, un besazo nena y buen finde

    ResponElimina
  40. Hola, una pinta estupenda i les fotos molt bones.

    Un petonet

    ResponElimina
  41. Voy a empezar a poner caritas en mi casa para q me regalen ese libro :)
    Que buena pinta tiene tu tarta, me hubiese gustado participar en esta propuesta pero he estado algo perdida, de todas formas esta te la copio que me gustó mucho.
    bss

    ResponElimina
  42. Me encantan los postres y dulces con manzana y este se ve estupendo.SEguro que está buenísimo.
    UN bedsín.

    ResponElimina
  43. Ohhh...que m'agrada aquesta peli...L'he vista ja un munt de vegades...i la veure..Jo tinc una recepta pendent de publicar del llibre de la Julia Child, però el meu ordinador no funcionar i no puc ni publicar, ni treure fotos...snifff..
    Bueno, bonica...que aquesta tarta té un aspecte fantàstica, que seguramente com es una recepta de la Julia Child es un éxit garantit i serà molt bona.

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  44. Mª José, qué delicia de pastel!. La receta me parece interesante y no la conocía.
    Un besoteeeeeeeeee

    ResponElimina
  45. A mi també em va agradar molt la pel·lícula. El pastís me'l menjaria ara mateix

    ResponElimina
  46. Que rica tarta de manzana! yo creo que este tipo de tarta son realmente irresistibles!
    Se ve riquísima la tuya
    besitos

    ResponElimina
  47. Qué rica esta tarta de manzana, y con la receta de Julia, seguro que no te equivocas

    A mi me encantó también la pelicula

    ResponElimina
  48. M'encanten els pastissos de poma i aquest fa una pinta que deu ni dor..
    Salutacions

    ResponElimina
  49. Amb el que m'agraden a mi els pastissos de poma...i les mil receptes que hi ha!! Aquest fa una pinta fantàstica!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  50. Hola,
    Quina pinta més exquisida que té aquest pastís! Es que els pastissos de poma son tant bons... Petonets

    ResponElimina
  51. Gran pastís aquest! M´agrada molt però jo tinc un problema, que es a l´hora de fer la massa, no tinc termomix, ni kitchenaid, llavors em deixo els braços fent masses d´aquestes.....potser per una vegada la compro tu! Petonets!

    ResponElimina
  52. A mi es que los pasteles de manzana me apasionan. Hay mil versiones y todas ricas.
    El tuyo como es costumbre se sale de la pantalla.
    Mil besos.

    ResponElimina
  53. Me encantan las manzanas tanto en platos salados como en dulce y esta tarta es otra más que añado a las tartas pendientes de realizar.
    Besitos
    rosa

    ResponElimina
  54. Obrigada pela visita e comentario e parabéns pelo bonito blogue.
    Um beijo

    ResponElimina
  55. ADORO TARTES DE MAÇA , A SUA FICOU PERFEITA.
    BESITOS

    ResponElimina
  56. holaa!! gracias por pasar por mi blog y por tu mensaje, el tuyo es muuuuyyy liiindoooooooo!!!! gracias por compartir tus conocimientos voy a ser una seguidora mas y voy a ser una aprendiz, gracias!!!
    voy a seguir paseando por tu bonito blog hasta luego
    Saludos
    simplementerico

    ResponElimina
  57. quin pastís més bo! es veu absolutament deliciós!

    ResponElimina
  58. Aquests són els que xiflen a la meva mare. Així que ara estic obligada, com a bona filla, a emportar-me la teva recepta perquè el pugui provar. Es veu deliciós!!!!

    ResponElimina
  59. Que maravilla de tarta!!!! se me hace la boca agua al ver las fotografías, que tentación!!! besos

    ResponElimina
  60. Sóc fan de TOTS els pastissos de poma! I amb el gustet de la canyella ha de quedar deliciós.
    Per esmorzar un bon tall d'aquest pastís ha de ser sensacional!

    ResponElimina
  61. una pintaza!! y las fotos espectaculares, preciosas. Me apunto la receta, me encanta la tarta de manzana

    ResponElimina
  62. Els pastissos de poma són tot un clàssic a la cuina i amb la recepta d'una bona cuinera, èxit segur, només cal veure les fotos!

    ResponElimina
  63. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  64. Ei, que he suprimit el comentari perquè se m'havia publicat dues vegades!

    ResponElimina
  65. Qué rica tarta!!! Me comia un buen trozo ahora mismo.

    Besos.

    ResponElimina
  66. Que bonita Tarta! Ahora solo espero mi paquete por Fedex para dar el visto bueno al sabor. Lo espero eh? :)

    ResponElimina
  67. M'ha agradat el toc de canyella, hi deu quedar super bé! com t'ha quedat a tu aquesta tarta, espectacular!!! Ja veig que m'hauré de comprar un motlle per a tarts desemotllable, queden tant bé!
    M.José, llegeixes molt, oi? M'agraden els frangments que escrius a l'encapçalament de les teves receptes. Per cert, et va agradar Els ulls grocs dels cocodrils? Em falta poc per acabar un llibre i potser aquest serà el següent. La ma de fàtima el vaig començar a l'estiu però no el vaig acabar, això que m'agradava però vaig tenir una temporada amb poques ganes de llegir i el vaig deixar a mitges. Suposo que algun dia el tornaré a agafar.
    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  68. Qué buen acierto Mª José! un pastel con manzana nunca falla, está tan rica cuando se cocina... Es una fruta excepcional para los postres. Un beso!

    ResponElimina
  69. Me la copio enterita, pues no tengo el libro y las tartas de manzana me gustan todas, y esta tiene una pinta impresionante.
    Un besito Mª Jose

    ResponElimina
  70. Sensacional receta para el reto. Se ve deliciosa y delicadamente decorada.

    Besos.

    ResponElimina
  71. Molt bon pastís i molt bona cuinera, les pomes al forn es la fruta que dona mes bon resultat.
    Un abraç

    ResponElimina
  72. Quin bon aspecte que té!!! M'encanten les postres amb poma!!!

    Petons

    Miel

    ResponElimina
  73. casi no llego a ver esta maravilla de pastis me encanta la manzana muy bien y buenas fotos me gusta todo
    beso
    miquel

    ResponElimina
  74. Cuando ví anunciar esta película me hizo pensar que os encantaría a gente como tu que nos aporta tanto a los demás con vuestros blogs....la receta sublime

    ResponElimina
  75. Mmmmmmmmmm no pararia de menjar aquesta delícia!!
    T'ha quedat sensacional, gràcies per a compartir-la.
    Petonetsssss

    ResponElimina
  76. Mercis a tots per passar-vos!!
    Recomano la pelí perquè val la pena, es tingui o no un bloc, i també el llibre de receptes de la Julia Child, crec que aquesta no serà la última que faci :))
    Petonets!!

    ResponElimina
  77. Rubén persimonero7 de maig de 2011, 8:28

    Fa molt bona pinta!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José