divendres, 24 juny de 2011

COCA DE LLAVANERES

“Recordo com si fos ahir quan ella em va dir: “No desitges poder ser feliç en tots els aspectes de la teva vida...? No haver d´acceptar res que no t´agradi? Sentir que controles la teva vida en lloc d´anar-hi a remolc al vagó 23...? Vols o no vols controlar la teva vida? Vols o no ser l´amo de tots els teus moments? Ho vols?” (Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)

Pels pèls però encara arribo per felicitar als qui avui celebren el seu sant...i pels pèls també (i sense pensar-ho perquè estic una mica mandrosa últimament) he fet aquesta coca de llavaneres, que ha resultat tan deliciosa com fàcil i ràpida de preparar...així que avui si puc dir que he posat en pràctica el nom del meu bloc...“dit i fet” i en un sospir la coca ha estat llista per berenar...

La recepta l'he copiada del bloc de la meva admirada Mercè que a la vegada es va inspirar en el bloc de l'Eva...les úniques variacions que he introduït han estat no tallar la pasta de full, per donar a la coca un aspecte més “rústic”, posar més pinyons, que als meus fills els encanten, i suprimir la ratlladura de taronja...

Amb aquesta recepta participo en la convocatòria d'aquest mes de Memòries d´una cuinera, dedicada a les coques de Sant Joan.


COCA DE LLAVANERES

Ingredients:
-2 fulls de pasta de full
-75 g d'ametlla en pols
-100 g de sucre
-1 cullerada de farina de blat de moro (tipus Maizena)
-un polsim de sal
-ratlladura d´una llimona
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-2 clares d'ou
-125 g de pinyons
-500 gr. crema pastissera (recepta del llibre “Nuevo amanecer” de Thermomix)

Preparació:
En un bol, barrejar l'ametlla en pols, la farina de blat de moro, el sucre, la sal, l'essència de vainilla i la ratlladura de llimona. I poc a poc, afegir la clara tot remenant procurant que no es formin grumolls fins que quedi una textura de papilla.
Col•locar un dels fulls de pasta de full damunt d´un paper de forn o silpat.
Escampar-hi la crema pastissera tot deixant un marge de 1.5-2 cm a tota la vora.
Pintar el marge amb clara d'ou i cobrir amb l'altra full de pasta de full.
Pintar amb el massapà preparat anteriorment, i empolsimar amb sucre i pinyons.
Punxar i enfornar uns 30 minuts a 180ºC dins el forn prèviament escalfat, fins que sigui rossa.
Deixar refredar a temperatura ambient i servir. (jo l´he guardada una estona a la nevera perquè la crema ens agrada ben freda)

50 comentaris:

  1. Qué pinta tiene por favor.... Maria José, chapó!!, una coca para chuparse los dedos, vaya corte!.

    Un saludo.

    ResponElimina
  2. buenisima.... yo esta noche he puesto masa madre, así que mañana la preparo.... que pereza, con el tute que llevo!!!
    Un beso y qué rica tu coca...

    ResponElimina
  3. Que pinta esta coca!!! Si, yo también he llegado por los pelos a felicitar a los Joan i Joanes :s es que, cuando estoy de vacaciones, se me va el santo al cielo!!!

    ResponElimina
  4. Me encanta la receta... esa masa de hojaldre rellena de crema.....

    Genial.

    Besos y buen finde

    ResponElimina
  5. Pues ese toque rústico te ha quedado de lujo, yo sin duda me comeria un trozo enorme ahora mismo!!

    Besiños y buen fin de semana.

    ResponElimina
  6. Quina coca més bona, ens agrada molt la pasta de full i la crema pastissera. He decidit que aquesta serà la coca que faré pel meu aniversari dijous i duré a l´oficina. Gracies per la sug.gerencia. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. Vengo a la hora del desayuno y me encuentro con esto. Qué barbaridad!!!
    Un trozo con un café con leche me parece un desayuno de redoble de tambor.
    Besos.

    ResponElimina
  8. Me ha encantado tu coca! Cuando ví la primera foto no me lo esperaba que iba a ser rellena!!

    Besos

    ResponElimina
  9. T'ha quedat preciosa!!!! segur que no us ha quedat ni una engruna!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. A estas horas es un pecado ver semejante manjar... me tengo que ir que si no voy a romper la pantalla..¡¡qué pintaza, madre de Dios!!

    ResponElimina
  11. Yo quiero un trocito así, como ese de la última foto...que ricoooooooooooooo!

    ResponElimina
  12. A que és boníssima??? La meva preferida!!! A més, si compres la pasta de full com dius és dit i fet!!! :) més fàcil impossible i eñ resultat increible!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  13. Mª José me ha encantado esta coca, que delicia con esa crema en su interior.Uuummmm!!!

    Besitos,

    ResponElimina
  14. Bonissima la coca de llavaneres...
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Bufff!! deliciosa! si no fos perque estic encara tipo de la coca de st.joan...ara mateix me'n menjaria un trosset. Petons

    ResponElimina
  16. Quina coca!! te un aspecte deliciós!! segur que la vareu disfrutar al màxim!!
    Un petó ben fort!!

    ResponElimina
  17. M'agrada tot!!!! La coca fantàstica, soc fan de l'Albert espinosa i memories de una cuindera es una iniciativa delicíosa.... compro el 100% de la teva proposta.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  18. Babejo.. va en serio! Mirant-me la recepta i les fotografies no parava d'empassar saliva!!!
    Últimament tinc un no-se-que especial amb les coques.. crec que les estimo!

    ResponElimina
  19. Que divina te ha quedado, María José. Con lo ricas que están las cocas, ya me zampaba un trozo bien grande de la tuya. Tiene una pìnta la mar de apetecible.

    biquiños y feliz domingo.

    ResponElimina
  20. Qué pinta tiene, cuando he visto las primeras fotos he pensado, uy qué bueno pero cuando he visto ese corte tan cremoso, casi me caigo al suelo. Esto habrá que probarlo!

    ResponElimina
  21. Me encantaaa con todo ese relleno de crema! Esta es mi preferida. Muacks

    ResponElimina
  22. Te un aspecte delicios aquesta coca.... per variar de la tipica d'aquests dies.... insuperable!!
    Una abarçada

    ResponElimina
  23. Aquest massapà és més elaborat que el que hi feia jo. Em sembla que a la propera faré el teu!!
    Amb aquesta forma més rústica t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  24. Quina pinta...
    Bonissima...
    T'ha quedat una miqueta.
    Petonets

    ResponElimina
  25. Aun recuerdo cuando hace ya bastantes años NANFEMO compartió esta receta y se puso de moda en Mundorecetas. Fue una invasión de cosas de Llavaneres.
    La tuya tiene muy buena pinta.
    Un saludo.

    ResponElimina
  26. Hola!
    Sublim!!!! Aquesta coca em xifla. Quan la vaig provar la primera vegada, encara recordo, com em va agradar....
    la tenia una mica oblidada, així que me l'has recordat i la tornarem a fer!!
    Gràcies. Petons

    ResponElimina
  27. Que bona ha de ser...
    moooolts petons

    ResponElimina
  28. María José qué rica te ha quedado...besitos y feliz semana guapa!

    ResponElimina
  29. I jo que no he tastat mai aquesta coca! Es veu boníssima!
    Molts petonets i moltíssimes gràcies per participar al memòries!

    ResponElimina
  30. que bonaa! ja havia sentit a parlar d'aquesta coca i encara no l'he tastat!! no dubtis que agafaré la teva recepta! molts petonets bonica i gràcie sper participar!

    ResponElimina
  31. ohhh, me encantan las cocas con crema pastelera, es que junto con el cabello de angel son mi perdición. Tengo mal gusto, eh!!! jajaja

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  32. T'ha quedat sensacional! A casa també l'hem fet algun cop i és boníssima, oi? Tan cruixent i amb la crema per dins, mmm....

    ResponElimina
  33. sóc una fan d'aquesta coca, és tan i tan bona!!!

    ResponElimina
  34. Un 29 de Junio de hace ya una eternidad, yo pensaba que respondia a esas preguntas con un si rotundo y abria las puertas de mi felicidad completa pero el tiempo y la vida te hace ver que realmente no puedes tener la felicidad completa....una coca perfecta para la merienda

    ResponElimina
  35. Jo també l'he feta, que bonaaaaaaa

    ResponElimina
  36. Se ve magnífica con una pinta deliciosa

    ResponElimina
  37. Para mi las cocas son una novedad porque por aqui no se acostumbra. La tuya está buenísima! ya me tengo que poner manos a la obra
    besitos

    ResponElimina
  38. Es veu deliciosa!!! Ja me'n emportaria un tallet....

    ResponElimina
  39. Em quedo amb aquesta coca, fa molt bona pinta!! havia sentit a parlar de la Coca de Llavaneres però la veritat és que no sabia quin aspecte tenia ;) i també em quedo una estoneta per aquí, que feia temps que no visitava el teu blog!

    ResponElimina
  40. Nunca defraudas con tus recetas. Cada actualización es una delicia tras otra. Te quedó perfecta esta coca.

    Besos.

    ResponElimina
  41. Des que estic a règim que trobe més bones totes les receptes... Bromes a banda, t'ha eixit una coca que diu "menja'm". Impressionant. Besades

    ResponElimina
  42. Que buena pinta Mªjo, me encanta ese aspecto rústico q le has querido dar, pq además lo has conseguido. Tomo nota de lo de la crema de la thermomix que nunca la he hecho ahí.
    bss guapa

    ResponElimina
  43. Una coca deliciosa con ese relleno y los piñones dorados me encanta el sabor que tienen.
    Besos

    ResponElimina
  44. Esta coca siempre me ha encantado. Ahora con la receta ya puedo ponerme manos a la obra.
    Besitos
    rosa

    ResponElimina
  45. Que cosa más buena, madre mia!!! Esa última foto, con ese corte... dan ganas de meter la mano en la pantalla.

    Besos.

    ResponElimina
  46. Vos aconsello a tots provar de fer aquesta coca...és deliciosa...i tan fàcil de fer que no hi ha cap excusa per no fer-la!!

    Hi ha que ser feliç...al menys intentar-ho amb totes les forces...

    Petonets

    ResponElimina
  47. ¡Qué coca más buena, con crema pastelera! Me encantaría comerme un trozo :-)

    Besos,

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari. M´encanta saber la vostra opinió sobre el que preparo!!
Qualsevol dubte que tingueu estic a la vostra disposició per intentar ajudar-vos i per aprendre.
Maria José