Menú

divendres, 10 de juny de 2011

COOKING CHALLENGE 16 - PAVLOVA FARCIDA DE MOUSSE DE MADUIXES

"El millor de recordar és que pots tornar-hi quan ho desitges i això ningú no t´ho pot robar ni impedir" (Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)

Fins als 14 anys vaig assistir a una acadèmia de ballet...les classes les donàvem en un aula envoltada d'una doble barra fixada a la paret per fer els exercicis i amb un gran mirall que ens permetia a les alumnes seguir la nostra “destresa” per a la dansa...en una de les parets hi havia també una gran foto en blanc i negre d'una ballarina realitzant una pirueta gairebé impossible...el nostre professor, gran admirador seu, ens va explicar moltes vegades que es tractava de la "gran" Ana Pavlova, la millor ballarina de tots els temps...la qual va dir "ballo perquè la meva sang ho fa en les meves venes"...

En honor d´aquesta ballarina russa es va crear aquest pastís que porta el seu nom...unes postres blanques, lleugeres, dolces i delicades com ella...

No se si perquè ballar és una de les meves aficions preferides o perquè la merenga m´encanta però la Pavlova ha estat la meva elecció per al repte d'aquest mes de les Cooking Challenge (i amb aquest ja van tres els que he triat!!)...per cert, que no he pogut esbrinar si l´origen del pastís es troba a Austràlia o a Nova Zelanda , perquè, segons sembla, tots dos països es disputen la seva invenció...


PAVLOVA FARCIDA DE MOUSSE DE MADUIXES

Ingredients:
-mantega per untar
-4 clares d'ou grans
-1 culleradeta de crémor tàrtar
-350 gr. de sucre mòlt
-1 beina de vainilla
-400 gr. de maduixes sense peduncle a rodanxetes
-3 fulles de gelatina
-500 mil•lilitres de nata espessa

Preparació:
Escalfar el forn a 120º. Untar amb mantega un motlle profund de cremallera.
En un bol net i sec batre les clares a punt de neu, afegir el crémor tàrtar i tornar a batre, després afegir a poc a poc 250 gr. de sucre mòlt i continuar batent fins a aconseguir una merenga brillant.
Distribuir la merenga en el motlle, però deixant un buit en el centre perquè, al coure la merenga, els costats més alts recobreixin completament el farcit.
Coure 1 hora i mitja (aproximadament), fins que la merenga quedi cruixent. Deixar refredar completament dins del motlle.
Tallar la beina de vainilla per la meitat amb un ganivet afilat i posar-la en un cassó amb la meitat de les maduixes, 100 mil•límetres d'aigua i el sucre restant. Portar a ebullició a foc lent durant 10 minuts, fins que les maduixes s'estovin. Retirar del foc i treure la beina de vainilla (raspar les llavors que no s'hagin desprès durant el procés de cocció). Batre la barreja fins que quedi un suc de maduixes, afegir la gelatina (prèviament posada en remull en aigua freda perquè s'estovi) i escalfar al foc removent constantment fins que es dissolgui la gelatina (sense deixar que bulli). Deixar refredar completament i colar.
Batre 300 ml de la crema de llet fins a aconseguir nata, afegir-hi la barreja de maduixes (ja freda) i remoure amb cura. Abocar aquesta mousse dins de la merenga.
Col•locar en la nevera durant 2 hores. Treure del motlle i col•locar-la sobre una safata de servir. Batre la crema restant i abocar-la sobre la mousse. Cobrir amb les maduixes reservades.


I la resta de cookings?
Elvira
Rosa
Ly
Mercè
Lourdes
Maragda
Núria

58 comentaris:

  1. No la he fet mai ni la he tatat, però em crida molt fer-la. Ha d´estar boníssima amb les maduixes. Petons i bon CDS

    ResponElimina
  2. Muy buena Diti.... esa mousse tiene una pinta deliciosa... me encanta!!! sabes, me ha gustado mucho tu elección (me he saltado la dieta) y a los míos también... habrá que repetir todas vuestras paulovasss...
    besitosss

    ResponElimina
  3. Queda un pastís sensacional, amb una presència espectacular. La mousse àcida de les maduixes ha de contrarestar molt bé la dolçor de la merenga. Boníssim!

    ResponElimina
  4. Que maca t'ha quedat i que bona serà...guardem un trosset que ara vinc...petonets

    ResponElimina
  5. Jo no n'he menjat mai, d'aquest pastís, pero fa una pinta ....
    Petonets

    ResponElimina
  6. Deliciosa con esas mousse de fresas, cuantas ideas estáis dando, cuanta imaginación!!!
    Me ha encantado el reto u¡y eso que yo también estoy a dieta :)
    bsss guapa

    ResponElimina
  7. ¡¡Deliciosa Diti!! La mouse es una perfecta elección.
    Besotessss

    ResponElimina
  8. te ha quedado preciosa y con un colorido genial ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Maria José, tal com l'has fet queda super elegant!! I el teu farcit de mousse de maduixes també ha de ser boníssim!! :)
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  10. Tiene que estar deliciosa!. desde luego que a la vista es cautivadora. Espero hacerla en cuanto pueda. un beso

    ResponElimina
  11. Niña, esto te ha quedado hermoso, una pavlova sin falta alguna! Que bonita se ve...muchos besiño sy buen fin de semana!!

    ResponElimina
  12. No sóc gaire de merenga, però amb aquesta mousse de maduixes ha de ser un postre molt delicat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Qué delicia de tarta con ese relleno tan suave y el pastel de moras me ha encantado también. besitos y feliz finde guapa...

    ResponElimina
  14. Deliziosa preparazione per la sfida, ciao

    ResponElimina
  15. Como me animas a hacer una pavlova....que delicia!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  16. Ooooh! quina bona pinta que te, ha d'estar boníssima, feliç cap de semana :)

    ResponElimina
  17. Nunca la he probado ni preparado...pero qué pinta tiene esta, seguro que está divina!
    Besitos y buen finde!

    ResponElimina
  18. AYYYY!!jo l'he preparat... mentida jo he intentat fer.la moltes vegades però res de res.
    Amb el teu permís agafo la teva i ho intento.
    Es perfecte!!!
    Petons

    ResponElimina
  19. De chica yo también bailaba danzas clásicas. Aunque en esa época a Pavlova ni la conocía.
    Dejemos que el resto de los países se disputen su origen y mientras tanto disfrutemos de este postre espectacular.
    Cariños

    ResponElimina
  20. Te ha quedado preciosa...y bien rica que estara con esa mousse.
    Besets.

    ResponElimina
  21. Verdad que no te sorprende si te digo que hice ballet de enana, que había no una sino varias fotos en blanco y negro con la famosa Pavlova cubriendo la pared que quedaba frente el espejo y que no había cosa que me gustara más que ver esa figura tan estilizada que volaba???? Pos eso, jajaja, pero creo que he encontrado una cosita en la que no nos parecemos, el merengue no me emociona nada de nada, pero te tengo que decir que gracias a tu propuesta, como que no quiere la cosa una me he comido, y aunque con la boca pequenya te digo, que me ha gustado!!!!! Un besazo!!!!!

    ResponElimina
  22. M´agradat molt...tant la presentació com l´amalgama d´igredients...En la nostra vida sempre tenim un personatge que ens ha deixat empremta, oi?

    ResponElimina
  23. Que bona ha d'estar !!! Mai l'he tastat pero veient la pinta que té seguríssim que està mmmmm
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponElimina
  24. La famosa Paulava!! Este mes la blogosfera va a estar llena de paulovas... y no digo más! Te ha quedado muy bonita ;-)

    ResponElimina
  25. Una mousse de escandalo, te quedo genial, besos

    ResponElimina
  26. Qué preciosa Pavlova! Con la mousse de fresas tiene que estar buenísima.
    Un besico.

    ResponElimina
  27. Vengo de ver la de Elvira y me han encantado, ahora viendo la tuya...¡¡qué dilema!! está perfecta también.
    besos

    ResponElimina
  28. Yo no conocía la historia de la tarta. La paulova tuya, no sé si por esas clases de ballet, te ha quedado preciosa y todo delicadeza.
    Un besito

    ResponElimina
  29. Ven qurida mía! pero no te olvides de la paulova,
    Besos

    ResponElimina
  30. QUINA BONA PINTA QUE TÉ!!
    et segueixo, aixi podré veure lo que poses:D

    ResponElimina
  31. Wowww...como me gusta tu propuesta, fantástica mousse de fresas como relleno!! uys tanta propuesta, voy a tener que hacer varios mereguitos individuales para probar todas vuestras propuestas..jeje. Felicidades anfitriona!!

    Núria

    ResponElimina
  32. Per més que miro la pavlova, no entenc quin tipus de maduixes has fet servir! Són tan rodones i es veuen tan poques llavors. M'hauràs d'explicar d'on les has tret :)
    La pavlova t'ha quedat estupenda, segur que la combinació de la merenga amb les maduixes ha d'estar de vici!

    ResponElimina
  33. Hola,
    Ja he anant veient les altres i totes precioses.
    No l'he tastat mai, però donen moltes ganes de fer-la. T'ha quedat preciosa. Petonets

    ResponElimina
  34. María José es divino y debe estar delicioso, yo nunca lo he probado.
    Bsitos

    ResponElimina
  35. Tengo que hacer una pronto, espero que me salga igual de preciosa que la tuya!

    Besos

    ResponElimina
  36. pero que buena.no sabia de ese nombre

    ResponElimina
  37. Ligero, dulce, delicado... yo añadiré: precioso y delicioso.

    besos

    ResponElimina
  38. Anda, qué buena y qué linda... Me encanta el aspecto de la pavlova... Con ese merenguito crujiente...
    Un besote

    ResponElimina
  39. Aquest postre amb nom de ballarina de ballet és exquisit. T'ha sortit de Llac dels Signes com a mínim :)

    ResponElimina
  40. Preciosa la foto, de tu post no te puedo decir nada porque como siempre, si uso el traductor me descompone todo y no me permite dejarte un comentario. :/

    ResponElimina
  41. Es una ricura y tú una artista! Que cosa más buena!

    ResponElimina
  42. Wow, quina pinta!!!!mai he fet mousse, però ara ho provaré de fer, per què amb aqueste fotos m'he quedat ara amb les ganes de un bocí d'aquesta pavlova, segur que no em surt tan bé!!!! enhorabona, sempre genial!!!!

    ResponElimina
  43. Me ha parecido deliciosa esta pavlova. Además te ha qedado preciosa, dan ganas de llevarse un buen trozo.

    Besitos,

    ResponElimina
  44. Però quin pastús tan bo! No l'he provat mai però ara me'n menjaria un trosset!

    ResponElimina
  45. Impresionant!!! I no soc molt de mousse, pero....

    Veig que tens redireccionat el curs de fotografia de la MErcé.....jo faré el de juliol amb ella i no veig el moment.....

    ResponElimina
  46. qué maravilla de pastel! estará delicioso pero es que además, la foto... tiene un colorido, dan ganas de comérsela!

    ResponElimina
  47. ntde ffer una pavlova pel repte de Film and Food. Però finalment no m'hi vaig atrevir... potser perquè sóc una ballarina nefasta, jejeje!
    Ara que la tinc publicada en un dels meus blocs de referència ho hauré d'intentar!!

    ResponElimina
  48. ¡Qué bonita! Es una preciosidad.

    Besos,

    ResponElimina
  49. Qué bonita te ha quedado y con mousse de fresa una delicia!!!

    Besos.

    ResponElimina
  50. Una presencia molt maca, i segur que molt bona farcida de mousse, una delicia. Petons,

    ResponElimina
  51. Caigo rendida a tus pies, que cosa más rica!!
    Seguro se deshace en la boca...
    besitos

    ResponElimina
  52. Tengo ganas de probar la pavlova, caerá pronto! Te ha quedado perfecta. Muacks

    ResponElimina
  53. Después de haber leído tu introducción, yo me preguntó qué tendrá que ver la pavlova australiana o neo zelandesa con la bailarina; ¿no lo has hecho tú?

    Pero bueno, no vamos a complicarnos más la vida, y nos quedamos con la rica imagen de tu pavlova, y ese crujiente que es de lo más tentador con solo imaginarlo.

    Besos y feliz finde!!

    ResponElimina
  54. Me encantó Mª José. No sé como lo haces pero consigues que me muera de hambre cada vez que entro en tu cocina.

    Besos.

    ResponElimina
  55. L'Albert Espinona és un tio simpàtic. El teu pastís, fantàstic, com tots els que cuines. Un petó.

    ResponElimina
  56. muy rica te ha quedado, se ve estupenda. Bs

    ResponElimina
  57. te ha quedado preciosa y con una pinta estupenda , seguro que estaba buenisisma, esitos de cocina con catalina

    ResponElimina
  58. A mi la merenga m´agrada tan que em costa creure que hi hagi algú que no la trobi deliciosa :))
    Sigui com sigui m´alegro que vos hagi agradat la meva recepta...molts petonets!!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José