dilluns, 15 agost de 2011

PASTÍS CARAMELITZAT DE PRÉSSECS I FRUITES DE LA PASSIÓ

“Vaig entrar al bany per agafar quatre coses més. I va ser aleshores quan vaig veure el seu perfum. Se l´havia deixat. Amb les presses havia oblidat la seva olor...vaig apropar-me la seva olor i va ser com tenir-la al costat...va ser com sentir-la...” (Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)


Després d'haver-me perdut les últimes convocatòries de la Recepta del 15 participo amb aquest pastís en la d'aquest mes dedicada a una fruita molt estiuenca: el préssec.
En la recepta que proposo, el préssec es combina amb la fruita de la passió i el resultat és francament deliciós...tornaré a preparar-la però la propera vegada ho faré en tartaletes individuals...



PASTÍS CARAMELITZAT DE PRÉSSECS I FRUITES DE LA PASSIÓ

Ingredients:
-1 fulla de massa “quebrada”
-80 grams de farina
-40 grams de sucre bru
-40 grams de mantega freda i a daus
-20 grams de coco ratllat
-2 cullerades d'avellanes torrades picades
-4 préssecs tallats a tascons (sense pelar)
-80 grams de sucre blanc
-3 fruites de la passió

Preparació:
Calentar el forn a 200ºC. Estendre la massa, cobrir amb ella un motlle de cremallera i punxar la base amb una forquilla. Folrar el fons del pastís amb paper de cuina i posar damunt llegums secs o arròs cru. Coure 15 minuts, retirar el paper de cuina amb els llegums o l'arròs i coure uns 6 o 8 minuts més. Deixar refredar. Baixar la temperatura a 180ºC.
Pastar la farina, la mantega i el sucre bru. Afegir el coco i les avellanes i reservar.
Escalfar una paella a foc fort. Barrejar els tascons de préssec amb el sucre. Introduir-les en una paella i coure-les, removent de tant en tant, fins que estiguin uniformement cobertes de sucre. Afegir la polpa de la fruita de la passió, barrejar i retirar del foc.
Estendre la barreja de fruites en el fons del pastís i cobrir amb la barreja d'avellanes.
Coure uns 25 minuts o fins que la superfície estigui ben daurada

47 comentaris:

  1. mmm quina bona pinta!! M'agrada molt la teva proposta, la combinació del préssec amb la fruita de la passió ha de ser molt bona.
    Per cert, respecta a la narrativa d'Albert Espinosa, no m'acaba de convencer el seu estil, he llegit alguna cosa d'ell però no aconsegueix atrapar-me en les històries.
    El de l'introducció m'el van regalar, no se si en forma d'indirecta o què jajaja.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  2. Visca!!! Una entrada per la porta gran, eh? Quina pinta aquest pastís... que m'has fet venir gana només veure'l!! jajaja M'encanta!
    Moltes gràcies per participar guapa!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quin pastís més bó! M'agrada molt el toc de fruita de la passió, segur que hi fa un contrast d'allò més bó.

    Un petó maca

    ResponElimina
  4. Qué delicia! Riquísimo.
    Un beso,
    Myriam

    ResponElimina
  5. DELICIOSA PROPUESTA!!!
    *.* BESIKOS.

    ResponElimina
  6. Una autèntica delicia!!!! l´haurem de provar.. em serà dificil trovar fruita de la passió, però no ho desarto. Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  7. Un bon pastis per gaudir.lo tot prenen la fresca d.estiu i amb bona companyia.
    Que vaig de gust.

    ResponElimina
  8. Té una pinta exquisita!!! Ja tinc la recepta guardada, amb el que m'agraden els préssecs....

    ResponElimina
  9. Quin pastís!!!! m'agrada molt! mai he comprat fruita de la passió, encara que si la he tastat i crec que amb el préssec ha de quedar perfecte!
    Petonetsupectu

    ResponElimina
  10. Quina pinta més bona aquest pastís!!! també deu ser genial acompanyat d'una bola de gelat... me l'apunto per fer aviat, abans que no s'acabin els préssecs!! ;) petonets!

    ResponElimina
  11. Deliciós, deu estar tan cruixent per fora i tan dolcet per dins.
    Petons

    ResponElimina
  12. Por favor que mezcla tan maravillosa Maria José, me encanta el aspecto al corte.

    Un saludo.

    ResponElimina
  13. pero que bueno..y asi,una buena racion,di que si..jejeje

    ResponElimina
  14. M'encanta aquest pastís sobretot amb présec, fruita de temporada!!! la fruita de la passió no és tan del meu gust però el pastís excel.lent. Una abraçada

    ResponElimina
  15. Quin pastís més bo, i quina presentació més maca
    Bona cuina

    ResponElimina
  16. Sin duda, una gran propuesta la tuya. Delicioso pastel que tengo la corazonada se que no es demasiado dulce. Tal como me gustan. La vista, también me ha encantado. Saludos

    ResponElimina
  17. Esper que me n'hagis guardat un bocí per quan ens vegem a sa torreta...hahaha! Espectacular, boixa! M'encanta ;)
    Petonets!

    ResponElimina
  18. Cómo me gusta la fruta de la pasión!!!. seguro que el pastel tiene que estar divino. Me ha apasionado!!! Besos

    ResponElimina
  19. me encanta el detalle de poner por encima un crumble de avellanas y coco, debe darle un punto fantástico

    ResponElimina
  20. Una combinación de sabores muy interesante.
    Saludos

    ResponElimina
  21. Diti, menuda pinta, se me hace de lo más refrescante con esa mezcla de frutas.
    bsss guapísima

    ResponElimina
  22. Qué pinta tan deliciosa tiene este pastel. Es una lástima que por aquí no se consiga la fruta de la pasión. Me encanta la receta............. Besos

    ResponElimina
  23. María José, qué cosa más rica. Me parece que el melocotón y el maracuyá juntos son una pareja envidiable. Y qué corte más divino...
    Un besote

    ResponElimina
  24. No he menjat mai fruita de la passió, i això que tinc algunes receptes en què cal utilitzar aquesta fruita.
    Quina bona pinta que té aquest pastís!
    Jo també prefereixo fer cassoletes individuals perquè la presentació queda molt més bonica. Un pastís tan bonic com el teu, i quan comences a fer talls, perd tota la bellesa!
    Petons

    ResponElimina
  25. QUè em vols a esmorzar? Aquesta taula fa molt de goig i el pastís iresistible!

    ResponElimina
  26. Fantástica tu contribución a las recetas del 15

    Besos. Ana

    ResponElimina
  27. madre mía!!! es perfecto un trocito de este pastel para mi cafelito, sí, ese que me estoy tomando ahora mismo ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  28. Jo, Maria José, qué cosa más rica de pastel. Has usado una combinación de frutas que van muy bien juntas, y además, con esa cobertura crujientes rematas mis gustos.

    Cuando hagas las tartaletas, a ver si avisas e invitas al personal ;))

    Un besito.

    ResponElimina
  29. Me gusta la combinación de melocotones y fruta de la pasión. Tendré que probar tu delicioso pastel.
    Beso

    ResponElimina
  30. El pastis te una pinta fantástica i la foto amb la taula parada, es auténtica d'estiu. M'agrada.
    Petonets.

    ResponElimina
  31. Genial, té una pinta espectacular!
    Ah! ja m'he llegit el llibre Si em dius vens ho deixo tot... però digue'm vine! Moltes i moltes gràcies, gràcies per compartir aquests fragments, perquè el llibre és genial!
    Una fortíssima abraçada!

    ResponElimina
  32. Tarta de temporada, qué buena pinta!
    ¿te puedes creer que nunca he probado la fruta de la pasión?
    Creo que en mi próxima visita del super no saldré sin ella.

    saludos

    ResponElimina
  33. Ooooooh!!!!
    De fet rés del que fas deix d'impressionar... però aquest pastís... té una pinta extraordinaria!!!
    Aqui on visc no trobo fruita de la passió.. i m'encantaria fer coses amb aquesta fruita de nom tant evocador i de sabor desconegut per mi.¿Però saps el més curiós? Al jardí de casa hi tinc plantada la passionaria, que fa el fruit de la passió, però és un fruit petit, petit.. com si fos bord...
    Una recepta deliciosa, y una presentació exquisíta!!!

    ResponElimina
  34. quina pinta!!! a vore si puc convèncer sa meua mare per que ho posi en pràctica!! jeje

    ResponElimina
  35. Que rica es la fruta de la pasión, que rica tu receta y que ganas de probarla!

    Besiños.

    ResponElimina
  36. mmm qué cosa más buena y la presentación ni te cuento !!

    un besazo enorme

    ResponElimina
  37. Soy una apasionada de los perfumes en general. Me gusta mucho cuando me evocan a algo conocido. Me traen recuerdos y me dejo envolver en ellos.
    Una tarta estupenda , supongo que deliciosa y super aromática.
    Cariños

    ResponElimina
  38. Se ve realmente exquisito, he visto muchas mezclas con melocotones o nectarinas y otras frutas, pero con fruta de la pasión debe quedar maravilloso.
    Que buena foto la primera, dan ganas de mascar la pantalla.
    Un beso.

    ResponElimina
  39. Menuda combinación tan deliciosa! Me encantaría probar un trocito. Bss

    ResponElimina
  40. Menuda pinta! esa combinación de sabores ha de ser un auténtico placer para todos los sentidos. Besitos.

    ResponElimina
  41. es una mezcla estupenda. Que rica y que corte. Bss

    ResponElimina
  42. La verdad es que acabo de dar con tu blog, viendote en otro del que sigo y además ya te he visto en anteriores ocasiones, pero somos tantos...que no siempre hay tiempo para detenernos, pero hoy me paro con calma y me detengo a ojearlo, es bueno e interesante, me encantará visitarte con frecuencia.
    Me habló muy bien de tu blog, joseph y la verdad es que tiene razón.
    Puedes visitar el mio:
    www.cuatroespecias.blogspot.com y en face si lo tienes, está a mi nombre; elena Zulueta De Madariaga

    Me alegra haber entrado hoy

    un saludo

    ResponElimina
  43. Amb les primeres paraules ja he reconegut la novel.la de l' Espinosa que em va agradar tant... com aquest pastís que ha des ser una passada tastar-lo.

    ResponElimina
  44. Passió! Això és el que necessitem tots. Jajaja. Un pastís boníssim, com sempre. I a ritme de Carlos Santana, no? Petons.

    ResponElimina
  45. El pastís tentador..i les fotos, les fotos cada vegada més maques...T'enyoro molt...!!

    Petons

    ResponElimina
  46. quina delícia! de beò, un apstís espectacular

    les fotos son de revista :)

    ResponElimina
  47. Això és imperdonable...no vos havia contestat...ho sentoooo...i mil gràcies per les vostres paraules!!!
    Petonets

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José