Menú

dimarts, 4 d’octubre de 2011

FALS STRÜDEL AMB GLASSA DE PORTO

“...has de recordar una cosa tan senzilla com que estimar és sempre més valuós que que t´estimin. Estimar mou i atura mons. Que t´estimin, si tu no estimes t´acabarà afeblint...” (Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)



FALS STRÜDEL AMB GLASSA DE PORTO

Ingredients:
- Una placa de pasta de full
- Dues pomes reinetes
- Dues cullerades de mantega
- Vi dolç de Porto
- Nous trossejades gruixudes
- Làmines d'ametlles torrades
- Ametlles granulades crues
- Canyella
- Passes
- Sucre integral de canya
- Sucre mòlt
- Sal Maldon

Preparació:
Posar a macerar les panses en el vi de Porto.
Pelar i tallar les pomes a grillons gruixuts i daurar-los en una paella amb dues cullerades de mantega i dues cullerades de sucre integral, fins que la poma quedi sucosa i de color daurat.
Estirar la placa de pasta fullada, empolvorar-la de sucre i canyella, i passar el corró per damunt perquè penetrin en la massa.
En el centre de la massa col•locar la poma, les panses escorregudes (reservar el Porto), les nous, les làmines d'ametlla (que poden torrar-se prèviament en la mateixa paella on s'ha daurat la poma, per aprofitar el caramel que es forma en el fons), sucre integral i canyella.
Tallar la massa sobrant a tires diagonals i tancar les tires alternant-les per formar una espècie de trena.
Enfornar a 200ºC durant 15 o 20 minuts. Pintar amb rovell d'ou i coure uns 10 minuts més (si és necessari baixar la temperatura a 180º). Finalment, posar per damunt la glassa de Porto i coure uns 5 minuts més o fins que l'ametlla granulada es dauri. Treure del forn i ruixar per damunt amb una mica d'aigua en spray i sal Maldon.
Servir empolvorat de sucre mòlt i canyella.

Per fer la glassa: barrejar sucre mòlt amb el Porto de remullar les panses que teníem reservat i les ametlles granulades, a bastament perquè quedi una mescla espessa

Fons: Nuskocina

53 comentaris:

  1. molt bo i amb glassa de porto guauuuu
    peto

    ResponElimina
  2. Pues para ser falso, se ve delicioso.

    Besos y buena semana

    ResponElimina
  3. Que bien se ve, tiene muy buena`pinta asique no me quiero ni imaginar como sabe...!! 1 saludo de uvaspanyqueso

    ResponElimina
  4. Madre mia!....la ultima foto lo dice todo....te dire que prefiero "este falso"....se ve maravilloso!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  5. Que maravilla de strudel !!!. se le ve un color precioso en el corte. me ha apetecido un montón al verlo. Un beso.

    ResponElimina
  6. Por favor esto de falso nada, es una delicia!!

    Besotes :D

    ResponElimina
  7. ooohh! quina delicia!
    estic salivant!
    petonets

    ResponElimina
  8. No sóc molt entusiasta dels strudel, però he de reconèixer, que aquest, té una pinta immillorable, aquest toc de Porto ...
    Petons

    ResponElimina
  9. La veritat, no he provat mai strudel, pero m'agrada l'aspecte que te aquest. L'apunto a pendents, que ha de ser boníssim.
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Que bo!!! aquesta me l'apunto!
    t'ha quedat super bonic!
    Una abraçada, guapíssima!
    PD: ostres, dóna per molt el llibre de l'espinosa, oi?, cada frase és una lliçó. També he llegit Una pasión vintage, de Isabel Wolff, em va agradar molt, i ara llegeixo, El tiempo entre costuras, boníssim!!!, llàstima que ara ja no estic de vacances i només puc llegir una estoneta abans d'anar a dormir, però és d'aquells llibres que no deixaries, que t'anirien empassant pàgines i pàgines, te'l recomano!
    Una abraçada ben forta, guapíssima!

    ResponElimina
  11. Menuda pinta tiene...entre el relleno tan rico y esa cubierta de almendra tiene que estar buenísimo.
    Un besico.

    ResponElimina
  12. Se ve un aspecto delicioso... Mi hermano y un amigo son adictos al strudel y sucedáneos. Será esa mezcla de manzana, canela, pasas y azúcar. Un saludo.

    ResponElimina
  13. Per favor quina pinta... ja trobava a faltar els strüdels aquesta tardor. Es veu exquisit!

    ResponElimina
  14. Uauuuuuu, quina delícia més bona!!!
    Aquest ja el prepararé que a casa segur que els hi encanta! :)
    Petons!

    ResponElimina
  15. M'encanta el toc final de la glassa... queda seca després del segon cop al forn? O queda una salsa a sota l'strudel? Ho provaré, que l'he trobat molt original ;)

    ResponElimina
  16. Quina llàstima això de les panses, que sinó m'hi tirava de cap...!! jaja Té una pinta deliciosa igualment :)

    ResponElimina
  17. Se ve delicioso, con este relleno esquisito!
    Besos

    ResponElimina
  18. quina bona pinta!!! molts petonets bonica

    ResponElimina
  19. Me encanta! Que cosa más bonita... tiene muy pero muy buena pinta!!

    Besos!!

    ResponElimina
  20. No he fet mai un strudel perque penso que son complicadíssims, pero són tan bons!!! aquest especialment, amb aquesta glassa de porto ha d'estar per morir-se!!! Petonets.

    ResponElimina
  21. A mi m´agrada el de pasta de full, l´altre dia en un curs de reposteria el varem fer de briox, es bo, però el prefereixo de pasta de full. te una pinta fantàstica!!!!

    ResponElimina
  22. Que bo!!! el farcit ha d'estar molt bo i la glassa...vamos que m'agrada toooot.
    petons

    ResponElimina
  23. pues sera falso,pero vaya pintaza

    ResponElimina
  24. Mmmmm... ya estoy imaginando el olor que dejó eso en tu cocina.... qeu bueno!
    besitos

    ResponElimina
  25. Delicioso, parece que me llegan los aromas desde aquí. Además la presentación es espectacular.

    Bicos

    ResponElimina
  26. Esa glasa de Porto tiene que estar buenísima. A mi también me gusta Albert Espinosa, así que podría decir que este strüdel de mentira es muy "amarillo";)

    ResponElimina
  27. Té una pinta fantàstica!!! i el resultat meravellós! m'encanta!
    Un petonet

    ResponElimina
  28. Sera falso,pero esta de lujo!
    Besets.

    ResponElimina
  29. Tremendo, ara que m'espero una mica per a fer-lo a que passin les calors. Jo amb la que tinc ara mateix a sobre el que vull és llimonada i gelat heheh

    ResponElimina
  30. M´encanta...una altra versió que trenca amb la clàssica amb nata o gelat de vainilla.

    ResponElimina
  31. POIS PODE ATÉ SER FALSO MAS AGRADOU-ME.
    FICOU LINDO AGORA IMAGINO O SABOR...DIVINO, CERTO?
    BJS

    ResponElimina
  32. De falso tiene poco, a mi me parece exquisito. Tiene un corte buenísimo.

    Besitos,

    ResponElimina
  33. Dios, qué cosa más rica! Con qué gusto me comería un trocito!!!
    Besos.

    ResponElimina
  34. Buenísimo! Me encanta el relleno que le has puesto, seguro que tiene que ser toda una delicia. Bss guapa!

    ResponElimina
  35. Tiene una pinta estupenda!! Me ha enamorado a primera vista, luego lo he leido y me lo apunto a la cola de cosas por hacer...me ha encantado.

    ResponElimina
  36. Vaig pel capitol quinze, un llibre molt especial....
    L'strüdel serà fals però té una pinta deliciiosa....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  37. Más que falso yo diría distinto, porque no es copia, y es una propuesta excelente, la masa de hojaldre le va genial. Así que se merece título de rey por lo apetecible que se ve! Ideal para cuando hay poco tiempo para amasar.
    Me encanta detenerme y leer las frases que compartís.
    Cariños

    ResponElimina
  38. Ostres, quin strudel! No sé si és fals o autèntic, la veritat, però el cert és que hi ficaria cullerada ara mateix!

    ResponElimina
  39. Mare meva quina cosa més bona ......hauré de probarlo, ja que tot el que siguipasata de full m'encanta.
    petons

    ResponElimina
  40. Bellissimo questo tuo strudel :) ciao

    ResponElimina
  41. És el pastís preferit de la meva mare, ja pot ser fals... que té una pinta!! I amb la glassa hi acabes de donar el toc de gràcia
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  42. A mi me da lo mismo que sea re falso, pero se ve mortal de bueno, es una estupenda receta.
    Besos.

    ResponElimina
  43. Falso?? perqué... però jo el trobo fantàstic... viva el fals estrudel jajaja..

    ResponElimina
  44. hola me ha gustado mucho tu receta.. se ve muy bien..
    Saludos
    http://empezandoenlacocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  45. Absolutament deliciós, curiós i interessant de textura. Us anem seguint! Nosaltres hem obert un blog sobre restauració. Cada setmana anem presentant un restaurant de cuina de disseny. Us atreviu a endevinar l'enigma del cap de setmana?

    El nostre enllaç: http://www.elracodelllepafils.blogspot.com

    Ens anem veient ;-)

    El racó del llepafils

    ResponElimina
  46. un falso muy apetecible y jugoso; me gusta esta falsificación culinaria

    ResponElimina
  47. Casi me pierdo esta receta, no sabes las ganas que tengo de prepararlo me guardo esta receta especialmente me parece fabulosa.
    Besos

    ResponElimina
  48. Woooow si es maravillosamente falso,entoncesES divino ;))

    Cariños

    ResponElimina
  49. Fals o vertader puc assegurar-vos que la combinació d´ingredients va ser de-li-cio-sa!! Mercis pels vostres comentaris!!
    Petonets

    Gemma:
    M´he llegit "El tiempo entre costuras" i estic desitjant veure la peli :)) prenc nota d´aquest que dius de l´Isabel Wolff...mercis per les recomanacions!!

    Gemma:
    No queda sec, el resultat és molt melós...encara que la glassa va gotejar un poc fora del strüdel i es va cremar un poquet...

    ResponElimina
  50. María José, ese relleno junto con el hojaldre está muy rico, y te ha quedado con una pinta estupenda. La próxima vez prueba a hacerlo con la masa del Strudel, y así aprecias la diferencia. Además, a ti no te va a costar ningún trabajo hacerla, y seguro que te sale de maravilla.

    Besos

    ResponElimina
  51. Francisco:
    Desde luego como el original nada, pero si hay prisas...este se deja comer :)) gracias por tu visita!!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José