Menú

dijous, 24 de novembre de 2011

BLOCS CONTRA LA FAM: ARRÒS AMB MONGETES

“Què estrany i meravellós era, va pensar, ser capaç de provocar-li tanta felicitat a una altra persona” (La caiguda dels gegants. Ken Follet)

Sembla mentida que no ens adonem, la majoria de les vegades, del molt que s'aconsegueix a força de petits gestos...de la felicitat que podem provocar en una altra persona tan sols prestant una mica del nostre temps o desprenent-nos d'alguna cosa que, en realitat, no necessitem...
Quan Starbase em va convidar a participar en la iniciativa solidària de Blocs contra la fam que s'estava convocant per avui per diversos blocaires, el primer que vaig pensar va ser que no em podia negar a contribuir amb una recepta, sent un gest tan senzill i que em costa tan poc...l'única cosa que lamento és no poder assistir personalment al recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre per al Banc d´aliments...però és un dels inconvenients de viure en una illa...
La contribució dels blocaires consisteix a preparar una recepta amb algun dels aliments que es recolliran demà i demà passat...jo m'he decidit per un arròs amb mongetes, un plat típic de la gastronomia eivissenca i que, a més, és un dels meus preferits :)...el "dolent" és que la recepta és de la meva mare (mamiiiii) i com totes les seves els ingredients van "a ull"...


ARRÒS AMB MONGETES

Ingredients:
-All
-Tomàquet
-Costelles de porc trossejades
-Magre de porc trossejat
-Pebrassos (bolets) trossejats
-Sobrassada feta molles petites
-Aigua
-Mongetes blanques bullides
-Arròs
-Oli, sal, tota espècia, blins de safrà

Preparació:

Picar l'all i el tomàquet i sofregir-los en una cassola, afegir les costelles de porc i els trossos de magre i sofregir-los també. Agregar els pebrassos trossejats i donar-li unes voltes amb la resta. Cobrir d'aigua suficient, afegir la sobrassada i deixar bullir a foc lent perquè es vagi fent el brou, salar i si és necessari afegir més aigua.Incorporar les mongetes i donar un bulliment, finalment agregar l'arròs, uns blins de safrà, rectificar de sal, empolvorar de tota espècia al gust i deixar coure fins que estigui tot fet

39 comentaris:

  1. Espero que siguem molts els que participem! Petons!

    ResponElimina
  2. Aquests plats a mi m'agraden molt, la cuina de casa és molt propera, molt d'abans, i aquests plats els trobo genials.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Molt bona iniciativa, aveure si em dona temps a participar!!

    ResponElimina
  4. Qué buena iniciativa (y qué bonita). Besos

    ResponElimina
  5. Muy buena la idea y mu rico tu plato!

    ResponElimina
  6. bona idea!! i barat. d'aquesta manera fa més ganes cuinar i cuidar la butxaca.
    una bessada.
    elrinconvegetarianodemarga.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Gran iniciativa...en cuanto a lo de los gestos, estoy contigo....cualquier gesto cuenta y al recibirlo le damos el sentido respectivo...

    ResponElimina
  8. Me ha parecido una idea estupenda. Y tu receta muy rica. Bss.

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies Mº José. La veritat és que la resposta ha estat molt gran i estem encantats entre els que vem llençar la iniciativa

    I el toc eivissenc quedarà molt bé en el recull de receptes que farem!! :DD

    ResponElimina
  10. Que buena iniciativa, no sé si me dará tiempo participar pero me encantaría. La receta mmuy rica y apropiada para este fresquito que hace.
    Besitos

    ResponElimina
  11. Una iniciativa estupenda y tu receta muy rica
    besos
    http://mipasioncocinar.blogspot.com

    ResponElimina
  12. Hola bonica. Els plats més rustics i senzills son els que recomforten més :D.
    Genial la iniciativa i estupenda la recepta.

    ResponElimina
  13. una iniciativa muy buena y deliciosa tu aportación
    peto

    ResponElimina
  14. Un platillo dels que m'encanta!! Segur que entre tots recollim tones d'aliments, n'estic segura!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  15. Un plat senzill i molt complet, ideal per la iniciativa de receptes contra la fam.

    ResponElimina
  16. Deliciosa receta, y una iniciativa maravillosa!

    Besotes.

    ResponElimina
  17. Hola Mª José.

    Me parece una iniciativa buenísima, colaborar con buenas causas siempre es un aliciente aunque sea con un simple gesto. Y buenísima la receta, me recuerda al arroz que ponía mi abuela, llevaba menos ingredientes pero estaba buenísimo. Ella también lo echaba todo a ojo. Te ha quadado estupendo y con los ingredientes que has puesto con mucho sabor. Rico, rico.

    Un saludo.

    ResponElimina
  18. La iniciativa és tan maca com el plat. Ideal per fer passar les estones de fred!

    ResponElimina
  19. Con esos ingredientes, tenía que estar delicioso!!

    ResponElimina
  20. Una iniciativa muy bonita.

    La receta no la conocía se ve deliciosa.

    Besos

    ResponElimina
  21. Bravo! Una iniciativa preciosa i amb molt de significat. I una recepta per llepar-se els dits!

    ResponElimina
  22. Molt bona iniciativa i un plat ben recomanat per un día d'hivern.
    Bsts

    ResponElimina
  23. Que bé! aquesta convocatòria està tenint molt d'èxit i hi ha un munt de receptes senzilles i casolanes, que un cop les trobem al blog que han fet per la ocasió, segur que ens faran molta il.lusió!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  24. Una molt bona idea per una bona causa!!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  25. Està tot molt malament. Sort que encara hi ha gent que pensa en els altres. Una abraçada.

    ResponElimina
  26. Una molt bona iniciativa...el plat boníssim...molts petons

    ResponElimina
  27. Hola guapa tu

    nena entre avui, avui i demà, uns plats que sense tenir gana, la panxa et fa rau rau, a les 0 hora d´avui l´Oscar diu que ja ni havies 80 receptes,...

    un plat de 10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  28. Una receta muy acertada por lo nutritiva y tradicional de nuestra cocina mediterránea y un proyecto muy bonito. Te felicito.

    Un besín.

    P.D.: No he podido entrar a tu blog a través del enlace de tu comentario. Se llega a los blogs que tu sigues, pero para poder acceder al tuyo, he tenido que entrar por google buscando el nombre de tu blog. No se si le estará pasando a más gente, por lo que te lo comento, por si tuvieras alguna cosa mal.

    ResponElimina
  29. T'ha quedat de luxe! I a més per una bona causa.
    Salutacions.

    ResponElimina
  30. Una bonita iniciativa... Lástima que se me pasó.
    Tu aportación es deliciosa.
    Un besote

    ResponElimina
  31. estupenda receta y una iniciativa genial!!

    besotes mil

    ResponElimina
  32. Jo vaig col·laborar comprant coses, però m'hauria agradat estar allà i encara més penjar una recepta... I si és tan bona com la teva, encara més! jaja La meva mare també fa les receptes així, a ull, i jo em poso nerviosa...!!

    Sembla que t'ha quedat melós melós... Ja estic salivant! jaja

    Un petoneeet! :D :D

    ResponElimina
  33. Bonita iniciativa y el arroz un lujo.
    Besicos sorianos:)

    ResponElimina
  34. Wow, ese arroz caldoso, qué delicia!!!! Me parece un plato excelente y completito!!!!
    Por lo demás, muy buena iniciativa!
    Besos.

    ResponElimina
  35. Que iniciativa tan hermosa.
    Y el arroz de tu mami el mejor de esas recetas echas a ojo.

    Por cierto;
    Felicidades!!
    Es un lujo ser ganadora del concurso de recetas con pan de ayer.
    Un premio muy merecido.
    Un besazo.

    ResponElimina
  36. Petonets per a tots/tes, m´alegro molt per les vostres visites....gràcies!!!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José