Menú

diumenge, 6 de novembre de 2011

CAKE SALAT D´OLIVES NEGRES

“ ... en aquell moment va tenir una inesperada imatge de com podria haver estat la seva vida en unes circums- tàncies completament diferents. Mentre els ocells volaven d'arbre en arbre, ella estava asseguda en el porxo de la casa que l'havia vist créixer, contemplant una escena entranyable que li feia creure que tot podia sortir bé al món...” (Quan et trobi. Nicholas Sparks)


CAKE SALAT D'OLIVES

Ingredients:
-200 gr. de farina de rebosteria sedassada
-3 ous
-75 gr. d'olives negres sense os picades
-270 gr. de pernil de dolç trossejat
-270 gr. de formatge gruyère ratllat
-60 mil•lilitres d'oli d'oliva
-75 mil•lilitres de vi blanc
-una culleradeta de llevat de rebosteria

Preparació:
Calentar el forn a 180º
Barrejar la farina amb el llevat. Batre els ous. Barrejar els ous amb la farina, afegir l'oli d'oliva i batre bé.
Afegir el pernil, les olives, el formatge i el vi blanc i barrejar bé amb l'espàtula de goma.
Untar un motlle de plum cake amb mantega, abocar la massa i coure uns 45 minuts o fins que punxant la massa amb una agulla aquesta surti neta

54 comentaris:

  1. A mi les olives negres no m'entusiasmen, pero quan les faig aixi com farciment, me les menjo sense problemes....aixi q m'emporto la recepta...

    ResponElimina
  2. M'encanta el text que has seleccionat per a l'entrada d'avui, molt inpirador.
    I el cake... quin senyor cake, t'ha quedat amb una pinta deliciosa i de gust segur que és exquisit, ideal per a acompanyar una taula de formatges :P.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  3. Que rico tiene que estar, me gusta un montón!

    ResponElimina
  4. Muy rico el toque de las aceitunas negras.
    Un entrante bien rico.
    Besitos.
    ;-D

    ResponElimina
  5. Me encantan las aceitunas negras. cuando leo algo que las lleva, se me hace la boca agua. y mirando este cake no es para menos. Me encanta!!. besos

    ResponElimina
  6. qué buenos los cakes de olivas negras, me encantan dulces o salados!!!

    ResponElimina
  7. M'encanten aquests tipus de cake! Me n'emporto un trosset per sopar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Molt bona recepta, amb el teu permis me l'emporto .
    Petons

    ResponElimina
  9. Aquests cake salats m'agraden moklt, ademès són molt ràpids de fer, el oroblema es que tb me'ls nenjo amb un moment....jejeje mai l'he provat afegint-hi olives negres, però ho tindré en compte.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Nunca he preparado un cake salado. Tiene una pinta extraordinaria y creo que para una cena ligera o aperitivo podria venir muy bien. Lo probaré un día de estos para la cena. Besos y buena semana

    ResponElimina
  11. Fantàstica recepta... m'encanten les olives cuites, i fredes també. I aquest cake és una solució perfecte per un pic-nic de 5 estrelles! Gràcies per compartir-ho. Petons

    ResponElimina
  12. Tinc una cunyada que es tornaria boja si li faig aquest cake salat.
    Tindre que provar-lo.
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Aissssss que estoy sensible con las olivas negras y no me puedo resistir cuando las veo, después de la gallette cómo no voy a probar ésto.
    Un besito

    ResponElimina
  14. Con este cake m'has matao!!! me encantan los cakes salados!!! y con olivas... que más se le puede pedir???

    ResponElimina
  15. M'encanten aquests tipus de cakes salats i amb les olives negres deliciós!!!! M'emporto la recepta.....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  16. Ha de ser boníssim! M'anoto la recepta perqué aquests cakes m'agraden molt.

    ResponElimina
  17. M´agrada, es veu bonissim!
    Petons.

    ResponElimina
  18. mmmmm, l'he de provar, què apetitós!!!!! crec que ja estic salivant i tot de veure la foto... m'encanta la textura tan tova i sucosa que mostra...
    Rosanna (cosasconencanto.blogspot.com)

    ResponElimina
  19. ADORO AZEITONAS E ACHEI ESSE BOLO UMA DELICIA, É DAQUELAS COISA QUE APETECE COMER SEM PARAR.
    BESOS

    ResponElimina
  20. Me encantan este tipo de cakes, quedan deliciosos y admiten muchas cosas para el interior.

    Un besito,

    ResponElimina
  21. En casa es un cake prohibido. La otra parte no soporta las aceitunas.

    Besos y buena semana

    ResponElimina
  22. Riquísimo...estoy segura de que me va a gustar!!!

    Un saludo!!!

    ResponElimina
  23. Probaré aquesta recepta! L'altre dia no em decidia per quin cake salat fer i aquest te molt bona pinta :)

    ResponElimina
  24. Me gustan mucho estos cakes salados. Son realmente deliciosos! un abrazo y saluditos ^^

    ResponElimina
  25. Ostres que bó un cake salat!! I amb olives. La veritat és que si hagués de pensar en com millorar-lo em sembla que no trobaria cap solució :)

    ResponElimina
  26. Fa tant temos que vull fe run cake salat, però mai m'hi poso i ara al veure el teu m'han tornat a entrar moltes ganes.
    A casa ens encantaria d'olives negres. a mi especialemnt m'encanten!!

    Molts petonets bonica!

    ResponElimina
  27. Faig un semblant però de pernil i foematge, aquest em pot agradar molt!! petons

    ResponElimina
  28. Te molt bona pinta... a veure quan m'inicio amb això dels cakes salats... petons!

    ResponElimina
  29. Sempre dic... has de fer un cake salat, l'has de fer.... aquest el tindré pendent perquè el tall té una fila que no sabria pas amb què acompanyar-lo, se m'acudeixen tantes coses bones....
    Bon dilluns guapa!

    ResponElimina
  30. Que cake salado tan rico se ve estupendo
    besos
    http://mipasioncocinar.blogspot.com

    ResponElimina
  31. Que delicia! con lo mucho que me gustan las olivas!! buff... yo quiero! Besotes de la Vaca!

    ResponElimina
  32. Precioso texto de entrada. El cake muy buena pinta, a mí me gustan mucho las aceitunas, verdes, negras... lo que sea, pero en mi casa no mucho, probaré así a ver qué tal.

    ResponElimina
  33. El tall te una bona pinta..t'ha quedat genial...molts petons

    ResponElimina
  34. Aquests tipus de cakes són una delicia!!! a casa trionfen. Molts petonets

    ResponElimina
  35. Me gustan mucho los cakes salados, son una opción estupenda.

    Me pasa como a Sonia, no soy muy fan de las aceitunas negras, pero si las pongo con moderación me gusta el toque de sabor que le dan.

    El corte te ha quedado con una textura estupenda.

    un besazo, preciosa

    ResponElimina
  36. M'encanten els cakes salats i aquest amb olives i pernil dolç ha de quedar molt gustós.

    ResponElimina
  37. qúe bueno, a mi sí que me encantan las aceitunas negras, y te ha quedado con un corte divino!

    ResponElimina
  38. Qué bonitez, me encantan los cakes salados!!

    ResponElimina
  39. Nena...Estava feta un embolic, perque intentava veure com podía adaptar el cake, i el va venir blanc, no sabía que era!! jaja..He hagut de llegir l'elaboració..per veure que era vi blanc..jeje.

    Bueno, amb molts canvis, algun dia faré un cake semblant, no serà igual, però em sentarà millor. Aquest té una pinta estupendísima!! ñam.

    Núria

    ResponElimina
  40. jeje la cara m'ha canviat quan he llegit pernil dolç i gruyère!!! :D :D guarda-me'n un tall que vinc a buscar-lo! jaja


    Un petoneeet!

    ResponElimina
  41. Me gusta mucho este cake salado... y con aceitunas y cruyère.... qué rico!!!!
    Lo tendré en cuenta para la próxima cena de picoteo que haga ;-)
    Besos y gracias por tus palabras en mi blog, María José!!!!

    ResponElimina
  42. Un cake salat Ummm, i amb olives negres que m’agraden molt. Amb el teu permís m’emporto la recepta
    Petons

    ResponElimina
  43. MMMmm quin cake salat més bo!!!

    ResponElimina
  44. Estás en el Paseo por la gastronomía de Directo al Paladar de esta semana. Enhorabuena.

    ResponElimina
  45. Me imagino el sabora a olivas de esa cake , para mi que soy fanatica esto es el paraiso

    ResponElimina
  46. m'encanta!!! es una passada!!! t'a quedat fantastic!!! petons

    ResponElimina
  47. Que delicia!! me parece una receta buenísima..Se ve genial ese corte
    besos

    ResponElimina
  48. Quina bona pinta! me l'apunto. Ptns

    ResponElimina
  49. Este me lo guardo pienso hacerlo pronto, con esas aceitunas, ñam!!!

    Besotes.

    ResponElimina
  50. Nunca probé un pan de aceitunas negras, en realidad las uso poco porque por aquí no todas son tan ricas entonces siempre termino consumiendo las verdes.
    ..sentarse y pensar que después de todo las cosas también pueden salir bien...
    Cariños

    ResponElimina
  51. Mercis a tots per la vostra visita!!
    Ja veig que les olives negres no agraden a tothom però jo vos animaria tastar aquest cake i subsituir-les per un altra tipus d´olives o per ingredients diferents, vos assegur-ho que val la pena!!
    Petons a tots!

    ResponElimina
  52. hola! me gustaría saber si hay alguna forma de sustituir los huevos en esta receta! pues se la ve muy apetitosa pero soy alérgica! gracias y me encanta tu blog lo visito casi diariamente aunque no me atrevo con la mayoría de las recetas! artistaza!

    ResponElimina
  53. Anónimo:
    Pues no sabría decirte, porque esta receta la he hecho dos veces y siempre igual...tal vez podrían sustituirse por nata? tiene que ser un ingrediente que ayude a unirse al resto...ya me dirás si encuentras la fórmula vale?
    Y gracias por tus cariñosas palabras.
    Un beso

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José