Menú

dijous, 10 de novembre de 2011

COOKING CHALLENGE 19 - FONDUTA ITALIANA I PA DE CEBA I BACON

“...es va quedar impressionada per la constatació que, de vegades, les coses més senzilles i normals podien convertir-se en esdeveniments extraordinaris, simplement si les duien a terme les persones adequades...” (Quan et trobi. Nicholas Sparks)


De nou toca repte de les Cookings Challenge, aquest mes l'encarregada de triar recepta ha estat Ly, que ens va proposar fer una fondue...vaig estar dubtant entre fer-la dolça o salada i em vaig decidir per aquesta última en topar-me amb aquesta versió italiana que es fa utilitzant dos dels meus formatges preferits, i que vaig acompanyar amb un pa que va resultar deliciós...com sempre les mans que apareixen són les dels meus “models particulars” que s´ho van passar bomba mullant el pa en la crema de formatges :))...i és que la cita de l'encapçalament és certa, qualsevol excusa serveix per passar una estona especial...


FONDUTA ITALIANA

Ingredients:
-250 grams de formatge provolone
-250 grams de formatge gorgonzola
-1/4 de litre de llet
-2 ous
-1 cullerada sopera de mantega
-sal i pebre blanc

Preparació:
Tallar el formatge en trossos petits i submergir-los en la llet durant 4 hores. Batre els ous. Treure el formatge de la llet, barrejar-lo amb la mantega i escalfar-ho a foc lent fins que el formatge s'hagin fos (si és necessari afegir una mica de la llet perquè no quedi tan espès). Agregar els ous batuts, escalfar removent tot el temps, fins que estigui tot integrat i formi una crema, no ha de bullir perquè no quallin els ous. Condimentar amb sal i pebre.
Quan s'hagi obtingut una crema espessa, regular el foc per mantenir la fonduta calenta i servir a la taula juntament amb el pa.


PA DE CEBA I BACON

Ingredients:
-1 cullerada sopera de mantega
-300 grams de farina de blat
-1/2 sobre de llevat
-1 culleradeta rasa de sal
-1 culleradeta rasa de sucre
-200 mil•lilitres de llet
-2 cebes grans
-60 grams de bacon

Preparació:
Fondre la mantega i deixar-la refredar. Barrejar la farina, el llevat, la sal i el sucre. Afegir a poc a poc, sense deixar de remoure, la llet i la mantega. Remoure la massa i quan se separi fàcilment de la font, treballar-la sobre una taula empolvorada amb farina. Col•locar la massa en una font i, tapada amb un drap de cuina, fins que s'hagi duplicat de tamany..
Entretant, pelar les cebes i laminar-les i tallar el bacon a trossets. Fregir la ceba i el bacon, deixar refredar.
Tornar a treballar la massa inflada i formar amb el corró un rectangle. Repartir uniformement per damunt els bocins de bacon i la ceba. Deixar lliures les vores i enrotllar la massa. Arrebossar el rotllo en farina i tallar-lo en discs d'uns 2-3 cm de grossor. Col•locar les rodanxes sobre una planxa greixada i coure al forn a 200º uns 30 minuts


I les fondues de la resta de cookings?
- Ly
- Mercè
- Lourdes
- Núria
- Elvira
- Rosa

62 comentaris:

  1. No dejo de mirar las fotos y no se qué me gusta más, si la fondue o ese magnífico pan.... creo que me quedo con los dos, repito una fondue y de paso amaso tu pan ;))))qué suerte de modelos!!!
    besos

    ResponElimina
  2. Guauuu... ese pan para mojar es lo mas!!!!. Me parece una propuesta excelente.
    Besotes

    ResponElimina
  3. La fondue tiene que estar muy rica pero el pan me ha encantado tiene una pinta deliciosa tomo no de el
    besos
    http://mipasioncocinar.blogspot.com

    ResponElimina
  4. No sé que em fa més bona pinta, si la fondue o el pa de ceba i bacon. Quina pinta té tot i que bé que lliguen. Mai he fet fondue i tinc ganes de provar-ho ja.
    Petons! ;)

    ResponElimina
  5. ¡Yo también me apunto a pasármelo bomba pingando este pan en la foundeé de queso! Qué rico tiene que estar. Porque además has empleado ingredientes que casan muy bien, ya lo sabes. Una propuesta buenísima para una tarde de reclusión en casa, con los niños, con los amigos, con la familia. ¡Genial!

    ResponElimina
  6. Fondue i pa, mmm, és meu menjar perfecte!!!aquest pa te un pinta...de començar i no poder-te aturar!!!!! ja m'imagin l'oloreta a la cuina!!!!!besos

    ResponElimina
  7. M'agrada molt el pa per aquesta fondue, formen un bon equip!

    ResponElimina
  8. Esta fonduta no la conocía que buena pinta y el pan ya no te digo...hacen un buen equipo...besos

    ResponElimina
  9. Hola
    me he quedado maravillada del pan !!!
    que rico !!
    bss

    ResponElimina
  10. fantastica esta fonduta y con este pan de cebolla y beicon brutal de bueno
    peto

    ResponElimina
  11. El pa de ceba i bacon m'ha entusiasmat!!! Qué bo!!! :)

    ResponElimina
  12. Vaya pinta, con el hambre que tengo, eso me lo merendaba yo enterito hasta los pinchitos de la fondue! 1 saludo de uvaspanyqueso

    ResponElimina
  13. Comienza fantásticamente bien tu entrada con esa parte de la obra de Nicholas Sparks...qué por cierto te digo es uno de mis escritores preferidos, el tuyo también????jajajajaja y luego ese pan que me ha dejado alucinada y ya te contaré porqué!!!!!! Tú y yo siempre pensando lo mismo jajajajaja. Qué fotos tan chulas, y que fondue más buena M°Joseeee, esas manos que veo creo que las conozco jajajaja. Un besazo guapísima

    ResponElimina
  14. Mª José, aquest pa de ceba i bacon té una pinta impressionant!! I sucat amb el formatge devia ser deliciós! ;) Quina sort poder comptar amb aquests models tan exemplars! :)
    Petons!

    ResponElimina
  15. Pero qué cosa tan rica.... me encantan las dos !!!!! besos

    ResponElimina
  16. qué cosa más rica...y encima para mojar, una de mis aficiones favoritas...uhm que hambre!!!

    ResponElimina
  17. Guauuu MªJo que maravilla, ese acompañamiento me ha enamorado, menuda delicia.
    Las fotos preciosas y esas manitas.... pa comérselas.
    bss guapa

    ResponElimina
  18. Ese pan me ha hecho desear entrar a robarte un buen trozo!!!

    Mil besos.

    ResponElimina
  19. Un pa espectacular,i si ames el suquem amb la fondue, no et dic res..........
    Excelent!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  20. Alça!!!! ja porto tres o quatre kilos!!!!que passada de fondues, agafo totes les ides que ens heu donat!!! totes!!:)))) petons

    ResponElimina
  21. Ese pan que has preparado es espectacular, nunca lo había visto con esa forma tan bonita. Y acompañando a una fondue ¡con lo que me gustan! debe estar riquísimo
    Besos

    ResponElimina
  22. Buf! A mi el formatge no m'agrada... però amb aquest pa de ceba començaria a menjar i no pararia!! Quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  23. Que buena pinta tiene este pan y como se disfruta untado en queso.

    Besos!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  24. oh! quina fondue més bona! i el pa ha de ser boníssim! no m'estranya que trobis mans voluntàries per posar-se a la foto, i després tastar les delícies de la mare!
    M'ha agradat molt la cita, perquè és una veritat com un temple!

    ResponElimina
  25. Fantàstic aquest pa, segur que el farem a casa. Molt bona idea de fer-ho junt però ens ha robat el cor el teu pa, al meu fill i a mi.
    gràcies pel teu blog

    ResponElimina
  26. Jo em quedo amb el pa, que té una pinta impressionant, perquè el formatge no m'agrada gaire...
    Unes fotos magnífiques, sobre tot la dels braços dels teus fillets menjant-se aquestes delícies que prepares!ç
    I per delícies, la del llibre que recomanes avui. Ja sé quin regal demanaré per Reis!!! En tinc molts d'aquest autor, i veig que aquest és nou.
    Està editat en català? Ho dic perquè darrerament em costa trobar-los en català...
    Petons

    ResponElimina
  27. Ostres M José!!! Quina bona pinta!!! Una combinació deliciosa!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  28. mmmm! has tocat els meus dos punts febles! la ceba i el bacon! no podré resistir la temptació de posar en pràctica la recepta!
    quina pinta que té mare meva!

    ResponElimina
  29. El pa t'ha quedat genial, el de ceba sempre m'ha agradat, però amb el beicon li deu quedar perfecte. La fondue no l'havia vist mai amb llet, segur que està molt bona.

    ResponElimina
  30. Que bonito y que rico debe de estar, besos

    ResponElimina
  31. Ese pan será brutal con esa fondue ya me estoy imaginando esa mezcla de sabores ummmmmm.
    Besos

    ResponElimina
  32. Qué preciosidad de pan!! y Una sugerencia muy rica esa fonduta. Besos

    ResponElimina
  33. Me parece una idea super original. Desde luego el pan te ha quedado espectacular. Es además una buena idea para un día de visitas.

    Un saludo.

    ResponElimina
  34. Te estoy aplaudiendo aunque no lo oigas. Impresionante, me ha encantado... me gusta todo, me comería ese pan sólo , con la fondue... con lo que sea!!!! Yo quiero tus manos para la cocina!!! Un beso

    ResponElimina
  35. Que rica founde, tienes toda la razón con esa frase... las cosas sencillas pueden resultar mágicas compartiendolas con las personas que mas queremos.
    Besicos sorianos
    Raquel de TratadeCocinaR
    Mi cuenta da problemas así que son anónima hoy;-)

    ResponElimina
  36. Ara que ha arribat el fred, aquests plats calents vénen molt de gust, fan molt sopar d'hivern :)

    ResponElimina
  37. Sembla que aquests dies està ressorgint la fondue. N'acabo de llegir una de la Mercè a cuina per a llaminers i ara trobo la teva!! Me les apunto, perquè també tinc costum de fer fondue casolana i ara la tenia molt oblidada! Fantàstic, el farciment.

    ResponElimina
  38. Madre mía, que delicia, te ha quedado un pan espectacular, de buena gana me comía ahora mismo un trozo.

    Un besazo y disfruta del fin de semana

    ResponElimina
  39. Buenisimo!Sin duda una combinacion para disfrutar....este pan de cebolla esta de vicio.
    Besets.

    ResponElimina
  40. Ese pan tiene una pinta impresionante, y mojado en la fondue debe ser lo máximo!
    Un besico.

    ResponElimina
  41. Però quin pa més bo! Increible. M'has deixat amb la boca oberta. L'he de fer ja
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  42. Guauuuu, me ha encantado el pan de bacon. Ahora mismo lo apunto que menuda pinta tiene bufff quiero un trozo jeje.
    Besitos

    ResponElimina
  43. Ostres, quin pa més bo!! Me l'apunt, per cert, m'encanten ses fondues!! Un besote!!

    ResponElimina
  44. Jo també soc dels que ha al.lucinat amb aquest pa. Increible.

    :O

    ResponElimina
  45. Wow, María José, este pan de cebolla me ha robado el corazón!!! Son de esas cosas que lucen y saben divinamente, me ha encantado y lo voy a preparar seguro, puede que hoy mismo!!!! Ya te contaré, pues lo tengo que probar!!!
    Estupenda idea la de usarlo para una fondue.... me encanta, aunque es muy calórica.... como casi todo lo bueno ;-) Muy buena tu propuesta para este cooking challenge!
    Buen finde,
    Besos.

    ResponElimina
  46. Impresionat la recepta!!! i espectacular les fotos!!! molt bo.

    Un petonas

    ResponElimina
  47. M'encanten les dues receptes i juntes una combinació deliciosa.
    Petons

    ResponElimina
  48. Hola bonica,
    Moltes gràcies pel teu comentari :D.
    Sembla que m'ha tornat ha picar "el gusanillo"... a veure que dura...
    Les teves fotos son d'alló més seductores. Felicitats pel teu blog magnífic!!!!

    ResponElimina
  49. Uaaaauuu!! :D Mirar això just abans de dinar és una bogeria... T'ha quedat impressionant, de veritat!! :)

    Un petonet guapaa!! :D

    ResponElimina
  50. Por favor... qué delicia y que preciosidad de pan. Cada día tus recetas son mejores, o por lo menos a mi me gustan más ;D

    Besos.

    ResponElimina
  51. quina delicia!!!
    sembla bonissim! ho he de probar!:)
    UN PETONET!!

    ResponElimina
  52. se ve delicioso y con ese pan. Bss.

    ResponElimina
  53. aquest pa es veu espectacular, i la fonduta, molt original, per provar-la!

    ResponElimina
  54. La fonduta ha de ser bona, pero aquest pa de ceba i bacon, buff...Quina bona proposta!! m'encanten les fotos...

    ResponElimina
  55. Aquest pa amb la fondue ha d’estar molt bo
    Petons

    ResponElimina
  56. La fondue va ser molt bona, però estic segura que acompanyada amb aquest pa de ceba encara ho va ser més...mercis per la vostra visita, m´alegro que vos hagi agradat la meva proposta :))
    Petonets!!

    ResponElimina
  57. Uuuaauuuu...este blog está maravilhoso! Fiquei super fã das comidas que por aqui circulam. Muitos parabéns!
    Beijinho

    ResponElimina
  58. Gracias Sandra, me alegro que te haya gustado, un besito!

    ResponElimina
  59. Mmmmmm, aixo te una pinta....

    ResponElimina
  60. Hola Lluis...la propera vegada fonduta :D
    Mua per a tots!!

    ResponElimina
  61. Permiteme felicitarte por la receta, me encanta!! Voy a probar a hacerla. Muchas Gracias, tu blog es muy elegante, está realizado con mucho gusto. Enhorabuena!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José