Menú

dimarts, 15 de novembre de 2011

TRENA AL PESTO

“...va sentir que la distància que el separava d'ella s'eixamplava més a cada pas que donava...” (Quan et trobi. Nicholas Sparks)


Per una vegada amb una mica de retard, però encara arribo a temps per presentar aquesta recepta per a la convocatòria dels nois de "La recepta del 15", que aquest mes ens proposaven enfarinar-nos les mans i amassar un bon pa.
A mi la salsa pesto m'encanta!! però mai se m'havia ocorregut incloure-la com a ingredient d'un pa i estic segura que tornaré a repetir l'experiment, perquè em va encantar...el pa va quedar molt tou, i amb un lleuger sabor d´alfàbrega que combinat amb tomàquet refregat i un bon rajolí d´oli d´oliva estava ummmm


TRENA AL PESTO

-500 grams de farina de força
-280-290 mil•límetres d'aigua
-90 grams de salsa pesto
-1 sobre de llevat de fleca
-10 grams de sal

Preparació:
Dissoldre en un bol el llevat en 200 mil•límetres d'aigua temperada, afegir 200 grams de farina. Remoure perquè es barregi tot bé, tapar amb paper film i reservar en un lloc càlid fins que la barreja faci bombolles (1 hora aproximadament)
Barrejar aquesta massa amb la resta de farina, la sal, la salsa pesto i la resta d'aigua (aquesta última millor anar afegint-la a poc a poc). Pastar bé. Formar una bola i guardar en la nevera unes 6 hores. Treure, pastar per extreure l'aire i dividir la massa en tres boles. Estirar fins a formar tres cilindres i trenar. Deixar reposar de nou fins que la massa creixi i coure a 200 graus uns 20-30 minuts.

43 comentaris:

  1. Qué maravillas de pan estoy viendo y disfrutaNdo estos días. Me imagino el sabor tan rico que tiene que darle la albahaca. sólo de pensarlo se me hace la boca agua.Besos

    ResponElimina
  2. Especialíssimo!!!

    O pesto perfuma e enriquece a massa do pão,

    Com certeza ficou com um sabor muy rico!

    Saludos de Brasil
    Renata

    ResponElimina
  3. Estoy salivando leyendo tu receta de hoy. Este pan debe ser una delicia.

    ResponElimina
  4. Maravilloso y con un sabor que me seduce mucho!!

    Quiero hacerlo, me encantó :D

    Besos.

    ResponElimina
  5. Doncs has tingut una idea fantàstica, perquè tant l'oli com l'alfàbrega li han de donar un aroma impressionant.
    Prenc nota!
    Petons

    ResponElimina
  6. Buf, me l'estic imaginant tal com tu dius sucadet amb tomàquet, un bon raig d'oli i el gustet d'alfàbrega!! Per aplaudir i fer una reverència!
    Aquest l'haurem de provar, quina pinta!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Mª josé, quina trena més xula!!! T'ha quedat molt guapo. Llàstima que el pesto no li doni un color verd destacat, perquè llavors ja seria la pera... felicitats pel pa!!! Petons

    ResponElimina
  8. Te ha quedado estupendo y el pesto le tiene que dar un saborcito muy rico
    besos
    http://mipasioncocinar.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Ya me puedo imaginar que el pesto le da un toque diferente al pan, con lo que nos gusta a nosotros también esta salsa, y cierto, este detalle le debe de aportar un aire diferente.

    El pan queda muy gustoso y mullido por el aceite de la salsa, y su miga recordará su sabor. Es muy interesante Maria José.

    Un saludo.

    ResponElimina
  10. Se ve un pan delicioso y el pesto sin dudarlo que le tiene que dar un toque especiol
    Besitos

    ResponElimina
  11. Amb pesto! ohh..... amb aquelles llesquetes que veig tan ben tallades em faria un sadvitx ben deliciós!

    ResponElimina
  12. Meravellosa trena i boníssima salsa al pesto!! jo també l'he fet servir per a amanir pizzes i pans, qualsevol cosa que li doni aroma queda bé.

    Segur que estaba deliciós i no ha quedat ni una engruna!!!!

    Petons ;-)

    ResponElimina
  13. Meravellosa trena i boníssima salsa al pesto!! jo també l'he fet servir per a amanir pizzes i pans, qualsevol cosa que li doni aroma queda bé.

    Segur que estaba deliciós i no ha quedat ni una engruna!!!!

    Petons ;-)

    ResponElimina
  14. Sóc panarra i m'encanta el pesto= he de fer-lo ja...molts petons

    ResponElimina
  15. quin pa més original!!! m´agrada el pesto i un pa amb aquest gust a de ser fantàstic. Prenc nota!!!Petons

    ResponElimina
  16. Aquest l'apunto si o si. M'encanta el sabor de l'alfàbrega. A veure si em queda com a tú...
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Ja ho crec que ha de ser boníssim sucat amb tomata!! L'alfàbrega és super aromàtica i refrescant. mmm!
    Petons artista!

    ResponElimina
  18. Otro más para la lista de pendientes, la albahaca debe dale un sabor riquiiismo.

    Besos.

    ResponElimina
  19. M'apunto la idea de posar pesto al pa! molt bona! de fet m'emporto la recepta, que aquesta trena t'ha quedat espectacular!

    ResponElimina
  20. Perfecta la combinación y el pan. Estoy deseando probarlo!!
    Un abrazo. Alicia.

    ResponElimina
  21. La salsa al pesto es una de les meves preferides per la pasta. Però en el pa no ho havia vist mai! Ho trobo molt original, i segur que m'encanta
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Com m'agrada el pesto!!! t'ha quedat sensacional!!!

    ResponElimina
  23. Qué maravilla!!! debe de estar buenísima!!!

    ResponElimina
  24. Quina bona idea, a mi m'agrada moltíssim el pesto!!!
    El pa té una pinta fantàstica!

    ResponElimina
  25. Quina trena mes perfecta!!! jo es un format que no domino. Ara que amb aquesta recepta d´ingredients tant sencills em podria estrenar. Deu ser fantàstic amb el gustet del pesto, jo l´he fet d´alfabrega, aíxí que el perfum deu ser molt similar. Gaudeix-lo. Petons,

    ResponElimina
  26. ostres! quina bona pinta! i que bona que deu ser aquesta trena! el pesto també em fascina i si li incorpores a un pa, i a més el suques amb un bon tomàquet...ja ni m'ho imagino!
    Fabulosa aportació!

    ResponElimina
  27. Si us plau! però com feu aquests pans??? t'ha quedat perfecte, bonic per fora amb una molla increïble i una escorça torradeta ... Vull una llesca !!!!!
    Una abraçada maca

    ResponElimina
  28. Uissssssssss qué pan tan bueno, me lo imagino acompañando a unos tomates secos, a un queso fresco, a unas anchoas.......
    Un besito

    ResponElimina
  29. El pesto segur que li dona un toc especial. Petons!

    Ana de: 5 sentido s en la cocina

    ResponElimina
  30. A mi también me encanta el pesto y la verdad es que en pan me parece una muy buena opción para comerlo, así a la española , con el tomatito fregado y un poco de aceite de oliva!
    Cariños

    ResponElimina
  31. Pues tiene que estar buenísimo con el saborcito del pesto. Se ve genial.
    Un besín.

    ResponElimina
  32. el pesto siempre es muy bueno y asi en pan no lo habia visto,otra rica receta para copiar y probar
    peto

    ResponElimina
  33. Un pan maravilloso. Voy a tener que animarme a hornear alguno. Os vo y me da envidia.. sana ;)

    Besos

    ResponElimina
  34. me sorprendes con este pan!
    soy amante de esta salsa, me encanta albahaca, y el que sobre....calentito al horno...ay que rico!!!

    ResponElimina
  35. Ains hasta en eso somos iguales!! Esta trenza de pesto está para montarle un monumento!! Me encantan los panes con sabores, es que no dejaría ni una miga!!!! Si es que estás hecha una panadera 10!! Un besazo

    ResponElimina
  36. ¡Que delicia!

    Tiene que estar de muerte con un hilo de buen aceite.

    Besos

    ResponElimina
  37. Qué cosa tan rica de pan! M elo apunto...Besets

    ResponElimina
  38. Que saborcito mas bueno tiene que tener este pan.
    Saludos

    ResponElimina
  39. Qué bueno, Marçia José!!! Con pesto!!! Mira que no lo he probado nunca, y tene que estar divino ese pan... Muy interesante tu propuesta!!!!
    A mí también me ha gustado mucho participar este mes, era la primera vez y con el tema que escogieron no tuve que pensármelo demasiado!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  40. Quina idea tan genial: ja no cal untar la torrada de pesto, perquè en porta el gust incorporat!! :D jaja T'ha quedat preciós, no sé com us ho feu perquè us quedin uns pans tan fantàstics...!

    Un petoneeet! :D :D

    ResponElimina
  41. Mercis per passar-vos per aquí i deixar-me els vostres comentaris!!
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José