Menú

dissabte, 3 de desembre de 2011

PASTÍS MALAKOFF

“...havia estat un moment de daurada felicitat...” (La caiguda dels gegants. Ken Follet)

Pot ser que si que cada sentiment tingui un color distint...


Em confesso fan de la rebosteria austríaca en general i dels seus meravellosos pastissos en particular...no n´he preparat o provat cap que no m'hagi encantat...i aquest no va ser una excepció...és absolutament deliciós!!!
Segons sembla, aquest famós pastís austríac es va crear a Viena per un pastisser francès en honor del mariscal Pelissier, que va ser guardonat amb el títol nobiliari d'Arxiduc Malakoff després d'haver conquistat el bastió Malakoff durant la guerra de Crimea de 1855.
Feia temps que tenia intenció de fer-lo i com fa uns dies va ser l'aniversari del meu pare, vaig pensar que seria una ocasió estupenda per preparar unes postres especials...la veritat és que, com ja he comentat, el pastís ens va agradar molt tan a mi com a la resta de la meva família (que ja és molt jajaja perquè els gustos mai són unànimes :P )...i papà, com sé que segueixes el meu bloc (encara que no m'ho diguis) aquesta entrada te la dedico tota per a tu ... :D



PASTÍS MALAKOFF

Ingredients:
-3 ous
-3 cullerades d'aigua calenta
-50 grams de sucre
-1 polsim de sal
-75 grams de farina
-1/2 sobre de llevat
-ratlladura d'una llimona
-125 grams de vi blanc sec
-125 grams de de suc de taronja
-3 cullerades de sucre
-4 cullerades de rom
-100 grams d'ametlles torrades i mòltes
-250 grams de mantega a temperatura ambient
-125 grams de sucre mòlt
-5 rovells d'ou
-melindros
-400 grams de nata muntada
-ametlles torrades i filetejades


Preparació:
Separar les gemmes i les clares dels 3 ous.
Batre les gemmes amb 3 cullerades d'aigua calenta fins que estiguin escumoses, afegir a poc a poc el sucre sense deixar de remoure fins que la barreja blanquegi. Agregar la farina i el llevat sedassades i la pell de llimona rallada.
Batre les clares amb la sal, fins que quedin a punt de neu.
Afegir les clares a les gemmes, i barrejar-les amb una espàtula amb moviments envolupants.
Omplir un motlle de cremallera greixat amb la barreja i coure 10-15 minuts a 220º. Deixar refredar.
Posar en un cassó al foc, el vi blanc amb el suc de taronja i les 3 cullerades de sucre i deixar bullir uns minuts, després agregar el rom i deixar refredar.
Batre la mantega fins que quedi escumosa, sense deixar de remoure afegir a poc a poc el sucre mòlt, les gemmes i, finalment, les ametlles picades.
Posar la base de bescuit sobre la safata de servir, col•locar al voltant el cèrcol del motlle de cremallera i repartir sobre la superfície la meitat de la crema de mantega.
Remullar la meitat dels melindros en la barreja de vi i suc refredada i col•locar-los sobre la base de bescuit en una mateixa adreça.
Repartir per damunt la resta de crema i damunt d'ella disposar en adreça oposada una segona capa de bescuits emborratxats.
Cobrir amb paper film i deixar reposar en el frigorífic almenys dues hores (millor tota la nit)
Destapar i desprendre amb cura el cèrcol del motlle. Cobrir totalment amb la nata i repartir les ametlles filetejades per les vores del pastís. Guardar en la nevera fins al moment de servir.



Amb aquest pastís participo en el "Concurso Aniversario Tu Mejor Tarta"de Whole Kitchen, amb motiu del primer aniversari de la seva revista

53 comentaris:

  1. Un pastís amb vi blanc es la primera vegada que ho veig. Té una pinta boníssima! La decoració t'ha quedat genial, segur que el provarè.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Que original con vino blanco nunca lo he probado pero se ve delicioso te ha queadado muy bien suerte en el concurso
    besos
    http://mipasioncocinar.blogspot.com

    ResponElimina
  3. No conocíamos esta tarta, mmmhh, que aspecto tan delicioso. Lo bueno es que estos ingredientes les encantan a la familia de mi mujer, igual nos animamos en breve a hacerla. :)

    Un saludo.

    ResponElimina
  4. Qué bueno, con vino blanco y ron, ummmmmm. La pastelería austriaca es espectacular y sus tartas, además de riquísimas tienen una delicadeza especial ¿verdad? Un beso

    ResponElimina
  5. sense dubte té una pinta estupenda, la mescla de textures, del pa de pessic, el melindro... sensacional! molta sort al concurs ;)

    ResponElimina
  6. Un pàstís tan delicat, no podia ser d'un altre manera venint de tú..
    Lo del sentiments i els colors..m'has fet recordar algo..t'ho explicaré..

    Petons

    ResponElimina
  7. Que mano para la reposteria tienes,aparte de buen gusto a la hora de elegir postres.Un corte sensacional.

    Cariños

    ResponElimina
  8. ohhh, es perfecta, preciosa!
    Me encanta tu blog que no conocía y acabo de descubrir!! Así que me quedo a seguirte para no perderme nada de nada! Besitos y buen fin de semana!
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponElimina
  9. M'encanta!! Es una tarta molt interessant! :)
    Petonets

    ResponElimina
  10. Wow!! Quina presentació! Faria pena menjar-se-la. I el tall es veu tan bo! A veure si la faig per tastar-la.
    Salutacions.

    ResponElimina
  11. Un pastís molt elegant i apropiat per l´aniversari del teu pare!!!! mira que els contemplem eh??? s´ho mereixen... Petons,

    ResponElimina
  12. Pero que rico! Que rico! una delicia!

    ResponElimina
  13. Desconeixia aquest pastís però te una pinta molt bona, el tall es espectacular...petons

    ResponElimina
  14. Mooooolt bo. A veure, el vi blanc i el rom no es noten molt: hi aporten l'aroma però no la sensació d'estar menjant un pastís de licor. Als qui els agrada una cosa més intensa haurien d'augmentar-ne les quantitats. A mi ja m'està bé així. Un gran pastís. I millora si es deixa reposar un dia. He fet prou enveja? :-D

    ResponElimina
  15. Com sempre, espectacular! Hauria de provar-lo... ;)
    Un petonet!!

    ResponElimina
  16. Oh! que original!!! m´agrada molt amb pa de pessic i el punt de vi!!! Sort!!! i petonets!

    ResponElimina
  17. Te ha quedado precioso y el corte espectacular. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  18. Holaaaa, esta tarta además de original tiene que estar buenísima, y de presencia ni te cuento! Espero que tengas mucha suerte en el concurso!
    Un besoooo

    ResponElimina
  19. Muy original........ y con una pinta realmente buena,me quedo con la idea del vino blanco que me ha encantado
    Suerte en el concurso
    Besitos

    ResponElimina
  20. SIMPLESMENTE FANTÁSTICO...ADOREI.
    BJS

    ResponElimina
  21. Que corte tan bonito y seductor, jaja dan ganas de darle un bocado a la pantalla.

    Besos

    ResponElimina
  22. Fíjate, qué curioso, que no me había dado cuenta de que te gustara la repostería.

    Ja ja ja

    ¡Pero si tienes una mano especial para las tartas! Eso es innegable. Y estoy segura de que lo salado también se te tiene que dar igualmente bien.

    La tarta tiene un corte muy, muy jugoso, y seguro que la disfrutaríais.

    Espero que tengas suerte en el concurso. ¡Felicidades a tu padre!

    Un besito, y feliz día.

    ResponElimina
  23. Quin pastís més deliciós, MªJosé... quina sort té el teu pare! Això sí, te l'has de menjar amb gana, aquesta tarta... perquè allò de light, light, no ho sembla gaire... he he. Petonet

    ResponElimina
  24. Ostres, té una pinta espectacular! Estic segura que aquest tipus de pastís triomfaria a casa, ja t'explicaré si el fem!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  25. Ainsss... ni había oido hablar de el pero pasa los primeros de mi lista... si tu dices que está buenísimo... yo cieguita detrás de tí voy...
    Felicidades al papi!
    besitos

    ResponElimina
  26. Felicidades para tú padre, el pastel te ha quedado divino.
    Un besín.

    ResponElimina
  27. No coneixía aquest pastís, te una pinta bonissima i lo del vi blanc no ho havia vist mai!!! Felicitats al teu pare pel seu aniversari!
    Petons!

    ResponElimina
  28. Tiene que estar buenísimo, me encanta
    el corte.

    Besos

    ResponElimina
  29. Maria José!! Que original!! Segur que el teu pare va quedar encantat amb aquest superpastís!!
    Sort al concurs.
    Petons guapa!

    ResponElimina
  30. Hola guapa tu

    un pastís de 10, anoto la teva recepta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  31. No el coneixia pas aquest pastís! Com sempre t'ha quedat esplèndid, tens la mà trencada en fer pastissos dignes d'admirar de veritat.
    Petons!

    ResponElimina
  32. Wow que pinta! no conocía esta tarta pero al ver esa porción ha sido u flechazo, debe estar tremenda! un beso

    ResponElimina
  33. Pues no la conocía, pero ya no se me escapa.
    Tiene una pinta realmente genial.

    Mucha suerte en el concurso.

    Besos.

    ResponElimina
  34. hija que perfeccion por el amor hermoso, me encanta como te ha quedado. Espero que tengas mucha suerte en el concurso ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  35. Amb vi blanc?????????? genial, es total!!!! què original, me l'apunt!!!!besos

    ResponElimina
  36. Comparto tu idea de la felicidad en matices dorados...a otros sentimientos acompañan otros matices de color...un postre exquisito que emocionaria a tu Papa,...no por la tarta, sino por la hija

    ResponElimina
  37. Que maco que t'ha quedat aquest pastís...

    molta sort amb el concurs de whole kitchen...jo encara estic pensant quin pastís faré...

    Petons!

    ResponElimina
  38. Qué original con vino blanco! Hay que probarlo! Suerte en el concurso :)

    ResponElimina
  39. Un pastís delicios te una pinta genial el nom me sonaba de un llibre que está la recepta péro no la he fet mai.
    Crec que en Nadal la probaré.
    Un abraç

    ResponElimina
  40. Somos dos fans entonces. Este no lo probé, lo había escuchado nombrar pero no sabía que llevaba. Me imagino que tu papá debe haberte regalado una gran sonrisa en cuanto lo vió!
    Cairños

    ResponElimina
  41. Uuummm,
    que ricura y que preciosidad de pastel.
    Yo ya presenté el mio.
    Te deseo mucha suerte!!
    Un besazo.

    ResponElimina
  42. Que preciosidad!!! que manos tienes! es perfecta la tarta, se ve delicios
    besitos

    ResponElimina
  43. Menuda tarta, María José. El aspecto es de pastelería fina, ehhhh. Y ese relleno lo hace parecer super jugoso. Me ha encantado!
    Un besote

    ResponElimina
  44. molt maca la presentació
    Molta sort en el concurs!

    ResponElimina
  45. Gràcies a tots pels vostres comentaris!!
    Petonets...

    ResponElimina
  46. Felicidades!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    has ganado!!!!
    y te lo mereces!!!!♥♥♥

    ResponElimina
  47. Enhorabuena por estar entre las 10 mejores!!!!!
    Un saludo.
    Pilar

    ResponElimina
  48. Gracias chicas!! estoy muy contenta por ser finalista!!
    Un besito

    ResponElimina
  49. riquísima!!! tiene que estar deliciosa, tierna y jugosa. Es lo que me dice la foto, también me dice que coja un trocito. un abrazo.

    ResponElimina
  50. Nieves:
    Gracias guapa!! un besito y feliz año nuevo...

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José