dissabte, 17 desembre de 2011

TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I NEGRA AMB PINYONS, AMETLLA I FESTUCS

“Només recorda una cosa en la tempesta que arribarà: els homes són com les muntanyes, i s'elevaran de la terra per complir els seus designis, però les dones som com l'aigua, i quants més obstacles posin en el nostre camí més sendes trobarem per seguir fluint...” (Les cendres del cel. Alma Alexander)


Tenia pendent fer torró des de l'any passat ja que una bona amiga em va regalar el motlle per preparar-lo, així que quan els nois de La Recepta del 15 van triar el torró per al repte de desembre vaig estar encantada perquè a més tenia pendent una recepta de Carme Ruscalleda, molt ràpida de fer i que ha resultat deliciosa...


TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I NEGRA AMB PINYONS, AMETLLA I FESTUCS

Ingredients:
-150 g de xocolata blanca
-150 g de xocolata negra (70% de cacau)
-350 g de pinyons
-100 g de festucs repelats
-100 g d´ametlla de granet

Preparació:
Triturar amb la thermomix a 40ºC la xocolata blanca amb 200g de pinyons, fins a aconseguir una pasta cremosa, homogènia i fina. Si no es disposa de thermomix, es pot triturar tot amb un túrmix i després al bany maria.
Folrà amb plàstic film una safata per emmotllar el torró. Abocar-hi la pasta i estener-la ben llisa.
Posar-hi per sobre els festucs, ben repartits i fer una lleugera pressió, per integrar-los amb la pasta de sota.
Preparar la pasta negra, triturant de nou a la thermomix a 40ºC la xocolata amb la resta de pinyons. Com l´altra pasta ha de quedar cremosa i homogènea. Abocar-la sobre el motlle, tapant els festucs i allisar-la bé.
Per sobre, escampar-hi les ametlles de granet torrades, ben repartides, prement-les un xic per unir-les bé amb el torró.
Guardar-lo en un lloc fresc i sec, sense tapar, durant 24 hores, per ajudar a prendre fermesa a la pasta. Un cop pres, el torró s´ha de guardar embolicat amb plàstic film i en un lloc fresc i sec. Es manté durant 3 setmanes.

40 comentaris:

  1. Quina bona pinta que te aquest turró, els festucs han de quedar molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Buf!! Té una pinta impressionant!! M'hi encanta el toc dels fruits secs, ha de ser boníssim!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Qué bonito!, me ha encantado. Besos

    ResponElimina
  4. Que bo Maria Jose. Ja tenia ganes de veure'l! Té una pinta que te mors. Ja passaré per ca teua... Haha!


    Gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. Mmmm me acabo de comprar un molde de turrón y estoy practicando jajaja... esta receta la tengo que preparar si o si... que buena pinta!!!! besoss....
    Ah, la cita es tan real como la vida misma, nosotras siempre fluimos ;)

    ResponElimina
  6. Un torró fantàstic!!! Segur que està boníssim!! Acabo de veure el teu blog i és genial!! Ja sóc la teva seguidora...

    ResponElimina
  7. Que rico tiene que estar este turrón con lo que me gustan los pistachos te ha quedado genial besitos

    ResponElimina
  8. Yo este mes no he podido participar, pero me voy a dar un festín a vuestra costa... turrón a gogó!
    El que has preparado me ha dejado anonadada, tiene que tener un sabor impresionante!
    Gracias por regalárnoslo

    ResponElimina
  9. Xocolata i fruits secs, ha de ser bo de veritat!
    I si la recepta és de la Ruscalleda, té l'èxit asegurat ;)

    ResponElimina
  10. Tiene que estar delicioso!
    Me encanta la presentación en distintas capas.

    Besos,
    Raquel

    ResponElimina
  11. Fàcil, bo, ràpid, que més podem demanar!!!!

    ResponElimina
  12. María JOsé, este turrón me recuerda a uno que hacen en una confitería que está en la Plaza de Santa Ana de Madrid (no logro recordadr el nombre) que siempre compraba cuando estudiaba allí y estaba de muerte, así que éste caserito tiene que estar infinitamente mejor. Besos

    ResponElimina
  13. Acredito que tenham ficado riquíssimos, de visual, e de sabor também!

    Petonets
    Renata

    ResponElimina
  14. No cal que ho diguis, que ha resultat deliciosa, té una pinta...!! jaja Quin valor per a fer una recepta de la Rusqui, jo sempre les trobo inabastables... Sigui com sigui, t'ha quedat molt i molt bé :)

    Un petoneet!!

    PD. La cita d'avui és preciosa! :)

    ResponElimina
  15. Buf!
    Aquest torronet ha d'estar de vici!
    Me l'emporto per la meva col·lecció.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Ostres, quin torró més bo, maco i original!!
    ja el tinc a pendents, a veure si tinc una estona per fer-lo que a casa els hi encantarà segur!!! Petonets

    ResponElimina
  17. IMPRESIONANTE!! te ha quedado de lujo y esa foto con esa pequeña porción deliciosa rica, rica. Buen fin de semana.

    ResponElimina
  18. Diria que li vaig veure fer a la Rusqui per la tele un torró com aquest, o potser era d'arròs inflat... en tot cas, t'ha quedat fantàstic :)

    ResponElimina
  19. Em sembla que és el millor torró que he vist mai! senzillament deliciós... em quedo per aquí de seguidora teva, et visitaré sovint

    ResponElimina
  20. T'ha quedat un torró preciós, molt original i segur que deliciós!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  21. Mª José, aquest turró ha de ser boníssim!!!
    Moltes gràcies per la proposta, i que passis un molt bon nadal, bonica!

    ResponElimina
  22. Aquesta amalgama deu estar deliciosa. Els festucs m´agraden moltíssim. Fa molt bona fila

    ResponElimina
  23. Avui finalment l'he pogut tastar. En dues paraules: im-pressionant :-D Cap sabor eclipsa l'altre. Tots juguen entre ells. Els aromes torrats dels festucs i pinyons combinen perfectament amb el sabor la xocolata (negra i de qualitat). El joc de textures és també sensacional: el cruixent moderat de festucs i pinyons complementa la cremositat de la xocolata. Molt, molt bo.

    ResponElimina
  24. Amb la fotografia i després d'haver llegit el comentari d'en Ferran, sembla com si l'hagués tastat!! :) té una pinta "tremenda"!!

    ResponElimina
  25. Caram, quin torró més bonic!

    ResponElimina
  26. Guauuu, que turrón mas apetitoso!!! se ve increible M. José!!!

    La foto del cortecito es espectacular, felicidadesssssssssss!!!

    Un millon de besos, muaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkk!!!!

    ResponElimina
  27. que original aquest torró! m'agrada molt aquesta combinació... potser la provaré!!

    muakis

    ResponElimina
  28. qué maravilla de turrón!!! cuando el tiempo me lo permita lo pruebo. Besos.

    ResponElimina
  29. Mira amb festucs no l´he menjat mai!!! i te una pinta!!! Petons

    ResponElimina
  30. Este turrón tiene que ser una delicia, los pistachos con los dos chocolate....se me hace la boca agua con tu propuesta, te ha quedado perfecto! un beso

    ResponElimina
  31. Buenñisimo este turrón¡¡

    Un abrazo y Felices fiestas ¡¡

    ResponElimina
  32. Existen ocasiones en que se permutan los papeles entre montañas y rios...se ve un turrón delicioso...felices fiestas

    ResponElimina
  33. Vaya bomba más rica, esto se ve delicioso.
    Un beso.

    ResponElimina
  34. Que buena pinta y parece muy sencilla la receta creo que me saldra bien :)
    http://hoysonrioalespejo.blogspot.com/

    ResponElimina
  35. Heu de tastar aquest torró si vos agrada la xocolata, de debó que és ummmm....mercis per recordar-vos de passar per aquí!!!
    Petonets :)

    ResponElimina
  36. ¡Wow! Qué pinta, madre mía. Buen bocaado tiene ese trocito solo y abandonado. ¿Cómo puede ser que esté ahí, esperando a ser devorado?

    Je je je.

    De entre todos los ingredientes me extraña una cosa: que no hayas usado manteca, o mantequilla, para ablandar la textura del chocolate.

    ¡Feliz 2012!

    ResponElimina
  37. Yolanda:
    Es la primera vez que hacía turrón, y la receta no llevaba mantequilla, pero ahora que lo dices no creo que le fuera nada mal :)
    Besitos!!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari. M´encanta saber la vostra opinió sobre el que preparo!!
Qualsevol dubte que tingueu estic a la vostra disposició per intentar ajudar-vos i per aprendre.
Maria José