dissabte, 17 desembre de 2011

TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I NEGRA AMB PINYONS, AMETLLA I FESTUCS

“Només recorda una cosa en la tempesta que arribarà: els homes són com les muntanyes, i s'elevaran de la terra per complir els seus designis, però les dones som com l'aigua, i quants més obstacles posin en el nostre camí més sendes trobarem per seguir fluint...” (Les cendres del cel. Alma Alexander)


Tenia pendent fer torró des de l'any passat ja que una bona amiga em va regalar el motlle per preparar-lo, així que quan els nois de La Recepta del 15 van triar el torró per al repte de desembre vaig estar encantada perquè a més tenia pendent una recepta de Carme Ruscalleda, molt ràpida de fer i que ha resultat deliciosa...


TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I NEGRA AMB PINYONS, AMETLLA I FESTUCS

Ingredients:
-150 g de xocolata blanca
-150 g de xocolata negra (70% de cacau)
-350 g de pinyons
-100 g de festucs repelats
-100 g d´ametlla de granet

Preparació:
Triturar amb la thermomix a 40ºC la xocolata blanca amb 200g de pinyons, fins a aconseguir una pasta cremosa, homogènia i fina. Si no es disposa de thermomix, es pot triturar tot amb un túrmix i després al bany maria.
Folrà amb plàstic film una safata per emmotllar el torró. Abocar-hi la pasta i estener-la ben llisa.
Posar-hi per sobre els festucs, ben repartits i fer una lleugera pressió, per integrar-los amb la pasta de sota.
Preparar la pasta negra, triturant de nou a la thermomix a 40ºC la xocolata amb la resta de pinyons. Com l´altra pasta ha de quedar cremosa i homogènea. Abocar-la sobre el motlle, tapant els festucs i allisar-la bé.
Per sobre, escampar-hi les ametlles de granet torrades, ben repartides, prement-les un xic per unir-les bé amb el torró.
Guardar-lo en un lloc fresc i sec, sense tapar, durant 24 hores, per ajudar a prendre fermesa a la pasta. Un cop pres, el torró s´ha de guardar embolicat amb plàstic film i en un lloc fresc i sec. Es manté durant 3 setmanes.

40 comentaris:

Cris Mini Món ha dit...

Quina bona pinta que te aquest turró, els festucs han de quedar molt bé.
Una abraçada

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Buf!! Té una pinta impressionant!! M'hi encanta el toc dels fruits secs, ha de ser boníssim!
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Cuinera ha dit...

Qué bonito!, me ha encantado. Besos

Marina ha dit...

Que bo Maria Jose. Ja tenia ganes de veure'l! Té una pinta que te mors. Ja passaré per ca teua... Haha!


Gràcies per participar!
Petonets!

Quo ha dit...

Mmmm me acabo de comprar un molde de turrón y estoy practicando jajaja... esta receta la tengo que preparar si o si... que buena pinta!!!! besoss....
Ah, la cita es tan real como la vida misma, nosotras siempre fluimos ;)

Macedonia en familia ha dit...

Un torró fantàstic!!! Segur que està boníssim!! Acabo de veure el teu blog i és genial!! Ja sóc la teva seguidora...

noe ha dit...

Que rico tiene que estar este turrón con lo que me gustan los pistachos te ha quedado genial besitos

Maite ha dit...

Yo este mes no he podido participar, pero me voy a dar un festín a vuestra costa... turrón a gogó!
El que has preparado me ha dejado anonadada, tiene que tener un sabor impresionante!
Gracias por regalárnoslo

Gemma ha dit...

Xocolata i fruits secs, ha de ser bo de veritat!
I si la recepta és de la Ruscalleda, té l'èxit asegurat ;)

manzanasrojasr ha dit...

Tiene que estar delicioso!
Me encanta la presentación en distintas capas.

Besos,
Raquel

Sílvia A. ha dit...

Fàcil, bo, ràpid, que més podem demanar!!!!

Pastelito Valiente ha dit...

María JOsé, este turrón me recuerda a uno que hacen en una confitería que está en la Plaza de Santa Ana de Madrid (no logro recordadr el nombre) que siempre compraba cuando estudiaba allí y estaba de muerte, así que éste caserito tiene que estar infinitamente mejor. Besos

Renata Boechat ha dit...

Acredito que tenham ficado riquíssimos, de visual, e de sabor também!

Petonets
Renata

Cristina ha dit...

Original i superbó!!!!

Anna ha dit...

No cal que ho diguis, que ha resultat deliciosa, té una pinta...!! jaja Quin valor per a fer una recepta de la Rusqui, jo sempre les trobo inabastables... Sigui com sigui, t'ha quedat molt i molt bé :)

Un petoneet!!

PD. La cita d'avui és preciosa! :)

Anna Hallado ha dit...

Buf!
Aquest torronet ha d'estar de vici!
Me l'emporto per la meva col·lecció.
Una abraçada

La cuina de l'Eri ha dit...

Ostres, quin torró més bo, maco i original!!
ja el tinc a pendents, a veure si tinc una estona per fer-lo que a casa els hi encantarà segur!!! Petonets

Anna ha dit...

IMPRESIONANTE!! te ha quedado de lujo y esa foto con esa pequeña porción deliciosa rica, rica. Buen fin de semana.

starbase ha dit...

Diria que li vaig veure fer a la Rusqui per la tele un torró com aquest, o potser era d'arròs inflat... en tot cas, t'ha quedat fantàstic :)

CHARO ha dit...

Em sembla que és el millor torró que he vist mai! senzillament deliciós... em quedo per aquí de seguidora teva, et visitaré sovint

La Taula d'en Bernat ha dit...

T'ha quedat un torró preciós, molt original i segur que deliciós!

Fins aviat!
Anna

Gemma ha dit...

Mª José, aquest turró ha de ser boníssim!!!
Moltes gràcies per la proposta, i que passis un molt bon nadal, bonica!

Cristina ha dit...

Aquesta amalgama deu estar deliciosa. Els festucs m´agraden moltíssim. Fa molt bona fila

Ferran Nogués ha dit...

Avui finalment l'he pogut tastar. En dues paraules: im-pressionant :-D Cap sabor eclipsa l'altre. Tots juguen entre ells. Els aromes torrats dels festucs i pinyons combinen perfectament amb el sabor la xocolata (negra i de qualitat). El joc de textures és també sensacional: el cruixent moderat de festucs i pinyons complementa la cremositat de la xocolata. Molt, molt bo.

Bet ha dit...

Amb la fotografia i després d'haver llegit el comentari d'en Ferran, sembla com si l'hagués tastat!! :) té una pinta "tremenda"!!

Marina ha dit...

Caram, quin torró més bonic!

HELEN -Mamá In Design- ha dit...

Guauuu, que turrón mas apetitoso!!! se ve increible M. José!!!

La foto del cortecito es espectacular, felicidadesssssssssss!!!

Un millon de besos, muaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkk!!!!

Lídia ha dit...

que original aquest torró! m'agrada molt aquesta combinació... potser la provaré!!

muakis

Nina's Kitchen ha dit...

qué maravilla de turrón!!! cuando el tiempo me lo permita lo pruebo. Besos.

Chez Silvia ha dit...

Mira amb festucs no l´he menjat mai!!! i te una pinta!!! Petons

fresaypimienta ha dit...

Este turrón tiene que ser una delicia, los pistachos con los dos chocolate....se me hace la boca agua con tu propuesta, te ha quedado perfecto! un beso

Núria ha dit...

QUE BO....

Recetasdemama ha dit...

Buenñisimo este turrón¡¡

Un abrazo y Felices fiestas ¡¡

cocinamarroqui ha dit...

Bon Nadal

Petons

Anònim ha dit...

Existen ocasiones en que se permutan los papeles entre montañas y rios...se ve un turrón delicioso...felices fiestas

Irmina Díaz-Frois Martín ha dit...

Vaya bomba más rica, esto se ve delicioso.
Un beso.

Elisa ha dit...

Que buena pinta y parece muy sencilla la receta creo que me saldra bien :)
http://hoysonrioalespejo.blogspot.com/

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Heu de tastar aquest torró si vos agrada la xocolata, de debó que és ummmm....mercis per recordar-vos de passar per aquí!!!
Petonets :)

Yolanda ha dit...

¡Wow! Qué pinta, madre mía. Buen bocaado tiene ese trocito solo y abandonado. ¿Cómo puede ser que esté ahí, esperando a ser devorado?

Je je je.

De entre todos los ingredientes me extraña una cosa: que no hayas usado manteca, o mantequilla, para ablandar la textura del chocolate.

¡Feliz 2012!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Yolanda:
Es la primera vez que hacía turrón, y la receta no llevaba mantequilla, pero ahora que lo dices no creo que le fuera nada mal :)
Besitos!!