miércoles, 20 de julio de 2011

ENROTLLA´T!! ROTLLO DE MERENGA D´AVELLANES FARCIT DE CREMA DE MASCARPONE I CAFÈ | BRAZO DE GITANO DE MERENGUE DE AVELLANAS RELLENO DE CREMA DE MASCARPONE Y CAFÉ

“Coneixeu la sensació que el vostre món us pot, que tot al vostre voltant va a una altra velocitat, que no et sens còmode amb ningú i només desitges deixar de pensar?” (Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)

“Conocéis la sensación de que vuestro mundo os puede, de que todo a vuestro alrededor va a otra velocidad, de que no te sientes cómodo con nadie y sólo deseas dejar de pensar?” (Si tú me dices ven lo dejo todo...pero dime ven. Albert Espinosa)


Doncs jo si que conec aquesta sensació...és la mateixa que cada any per aquestes dates m'indica que necessito uns dies de platja, sol i no fer ni pensar res que no sigui untar-me de crema pel sol...visquen les vacances!! :))

Pues yo si que conozco esta sensación...es la misma que cada año por estas fechas me indica que necesito unos días de playa, sol y no hacer ni pensar nada que no sea untarme de crema para el sol...vivan las vacaciones!! :))


ROTLLO DE MERENGA D'AVELLANES FARCIT DE CREMA DE MASCARPONE I CAFÈ

Ingredients per al rotllo:

-70 grams d'avellanes torrades
-4 clares d'ou a temperatura ambient
-150 grams de sucre
-1 culleradeta de maizena
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-1 culleradeta de vinagre de vi blanc

Ingredients per al farcit:

-2 culleradetes de cafè instantani soluble
-2 culleradetes d'aigua calenta
-225 grams de formatge mascarpone
-2 cullerades de sucre mòlt sedassat

Preparació:

Escalfar el forn a 150º.
Dibuixar un rectangle de 20x35cm en una fulla de paper de forn i col•locar-la (amb el dibuix cap avall) sobre una safata de forn untada de mantega.
Picar lleugerament les avellanes (sense pelar).
Batre les clares fins que formin becs. Afegir a poc a poc el sucre fins que les clares estiguin ben fermes i brillants.
Afegir la maizena, l'essència de vainilla i el vi blanc. Finalment, agregar les avellanes amb cura que no es baixin les clares.
Estendre la massa sobre la safata reservada, amb cura de no sobrepassar els límits del rectangle dibuixat.
Enfornar 25 minuts o fins que la merenga hagi quallat i estigui lleugerament daurada.
Preparar el farcit: dissoldre el cafè en l'aigua calenta. Barrejar-ho amb el sucre i el mascarpone.
Una vegada cuita la merenga, bolcar-la sobre una fulla neta de paper de forn i desprendre amb cura el paper sobre el qual s'ha cuit la merenga.
Estendre el farciment sobre la merenga i enrotllar-la (la superfície exterior de la merenga es cruixirà). Servir de seguida.


ROLLO DE MERENGUE DE AVELLANAS RELLENO DE CREMA DE MASCARPONE Y CAFÉ

Ingredientes para el rollo:

-70 gramos de avellanas tostadas
-4 claras de huevo a temperatura ambiente
-150 gramos de azúcar
-1 cucharadita de maizena
-1 cucharadita de esencia de vainilla
-1 cucharadita de vinagre de vino blanco

Ingredientes para el relleno:

-2 cucharaditas de café instantáneo soluble
-2 cucharaditas de agua caliente
-225 gramos de queso mascarpone
-2 cucharadas de azúcar molido cernido

Preparación:

Calentar el horno a 150º.
Dibujar un rectángulo de 20x35cm en una hoja de papel de horno y colocarla (con el dibujo hacia abajo) sobre una bandeja de horno untada de mantequilla.
Picar ligeramente las avellanas (sin pelar).
Batir las claras hasta que formen picos. Añadir despacio el azúcar hasta que las claras estén muy firmes y brillantes.
Añadir la maizena, la esencia de vainilla y el vino blanco. Finalmente, agregar las avellanas con cuidado de que no se bajen las claras.
Extender la masa sobre la bandeja reservada, con cuidado de no sobrepasar los límites del rectángulo dibujado.
Hornear 25 minutos o hasta que el merengue haya cuajado y esté ligeramente dorado.
Preparar el relleno: disolver el café en el agua caliente. Mezclarlo con el azúcar y el mascarpone.
Una vez cocido el merengue, volcarlo sobre una hoja limpia de papel de horno y desprender con cuidado el papel sobre el cual se ha cocido el merengue.
Extender el relleno sobre el merengue y enrollarlo (la superficie exterior del merengue se resquebrejará). Servir enseguida.

lunes, 11 de julio de 2011

BANANA CHOCOLATE CHIP MUFFINS

“Sempre he cregut que a la vida hi ha persones que t´alimenten, que t´estimen i a les quals necessites fins a tal punt, que quan les perds no hi ha ningú que pugui omplir aquell buit....” (Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)


BANANA CHOCOLATE CHIP MUFFINS

Meravellosos aquests muffins!!...però avui no tinc recepta per publicar...i això que els he fet jo ehhh :D ...però no tinc recepta...
Crec que serà millor que comenci pel principi...la Lourdes volia regalar un llibre de cuina sense gluten i al maig va proposar un concurs al seu bloc...jo hi vaig participar amb un Dolç de coco, i encara que vaig demanar quedar fora del sorteig del llibre (en favor d'algú que pogués aprofitar realment les seves receptes) em vaig quedar en un estupend segon lloc!!...no em vaig emportar el llibre, però la Lourdes em va enviar un preparat per fer uns deliciosos muffins de banana i xocolata...només hi vaig haver d'afegir llet, mantega i un ou, i en un plis plas ja estaven fets, d'allò més pràctic...Lourdes, mil gràcies pel detall, ja saps que va ser una sorpresa enorme jajaja...i gràcies també als estrictes membres del jurat :D

martes, 5 de julio de 2011

PASTÍS DE LLIMONA DE MAMÀ

La intensitat d'un moment no la marca el temps que dura aquest sinó l'emoció que resideix dins de cadascú...” (Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)


PASTÍS DE LLIMONA DE MAMÀ

Ingredients:
-1 got d'aigua
-1 sobre de gelatina de llimona “Royal”
-8 cullerades rases de sucre + 6 més per al caramel
-1 llimona gran (suc i ratlladura)
-1 pot de llet evaporada “Ideal”
-melindros

Preparació:
Batre la llet evaporada (ha d'estar ben freda). Afegir el sucre.
Barrejar l'aigua amb la ratlladura i el suc de llimona. Escalfar-la (sense que bulli) i afegir la gelatina perquè es dissolgui.
Barrejar l'aigua amb la llet evaporada.
Cremar el sucre en una paella. Abocar-lo en un motlle de “plum-cake”. Afegir la mescla a sobre i cobrir enterament amb els melindros (si és necessari retallar-los perquè no quedi cap buit)
Guardar tota la nit en la nevera.