dimecres, 14 setembre de 2011

COOKING CHALLENGE 17 - BRUNCH A L´ESTIL EIVISSENC

"Després la vida m´ha recordat en moltes ocasions que sempre hi ha un esglaó inferior a l´inferior i també un de superior al superior" (Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)


Que el temps és relatiu no té discussió...quan les cookings vam decidir que “aparcaríem” el nostre desafiament mensual durant els mesos de juliol i agost semblava que faltava moltíssim per a setembre...Elvira era l'encarregada de proposar repte i quan ens va dir que havíem de fer un brunch vaig respirar alleujada pensant que tenia dos mesos per davant...però que equivocada estava...setembre va arribar en un sospir i (per variar) el temps se'm va tirar al damunt...i a més amb un brunch!!!

Encara que Elvira ens va explicar molt bé en què consistia la seva proposta, vaig buscar el seu significat en internet (si, si...algun dia aprendré anglès...) i vaig trobar que el terme brunch resulta de la combinació de dues paraules: “breakfast” (emorzar) i “lunch” (dinar)...

Vaig pensar que malgrat ser un costum anglosaxó podia intentar adaptar aquest a la gastronomia de la meva illa, i usar productes de la terra, i així els albercocs de la melmelada, els tomàquets i les figues procedeixen de l'hort dels meus pares, fins i tot la sobrassada i el vi (encara que de la collita del setembre passat) són fets nostres...crec que al final no em va sortir tan malament el projecte...almenys ningú va protestar a l'hora de degustar el meu brunch :D...i això que em va costar una mica convèncer a la meva família perquè renunciés a un costum que tenim arraigadíssima: un copiós esmorzar...

El brunch que vaig preparar consistia en:
-Coca de pebrots vermells i albergínies
-Coca de ceba i tonyina
-Figues amb formatge
-Sardines en oli
-Tomàquets de l'hort
-Pa
-Sobrassada
-Vi pagès
-Magdalenes eivissenques (comprades, són típiques de l´illa)
-Bescuit
-Melmelada d'albercocs















I els brunch de la resta de cookings?
- Elvira
- Rosa
- Ly
- Mercè
- Lourdes
- Maragda
- Núria

dijous, 8 setembre de 2011

COL·LABORACIÓ AMB WHOLE KITCHEN MAGAZINE DE SETEMBRE!!

Que un bloguer culinari pugui dir que ha estat convidat per la Sílvia (Trotamundos) i la Bea per a participar al "Whole Kitchen Magazine" és tot un honor...així que no fa falta que expliqui com em vaig sentir quan em van preguntar si em venia de gust aportar dues receptes per ser publicades en la revista de setembre...em va faltar temps per acceptar encantada!!!

Després de molts dubtes...de mirar mil receptes...de gairebé acabar amb la paciència de la meva mare (gràcies!!)...em vaig decidir per una CARN ROSTIDA ACOMPANYADA DE TOMBET MALLORQUÍ (pàgines 26-29), com a recepta salada, i per un BRIOIX AMB POMES CARAMELITZADES I CREMA ANGLESA (pàgines 78-83), com a recepta dolça.


La primera d'aquestes receptes l'he preparat moltes vegades, ja que tant la carn rostida com el tombet són plats típics del meu arxipèlag, però la recepta dolça era la primera vegada que la feia i no estava segura de si resultaria...només puc dir que malgrat ser un xic entretinguda, va ser deliciosa, i crec que a partir d'ara la usaré per a "reciclar" les restes de brioix...



Aquest mes de setembre la revista número deu de "Whole Kitchen Magazine" ve carregada de novetats...que no es poden perdre, així que a gaudir-les!!
Per veure totes les revistes publicades punxar aquí
La revista de setembre és aquesta:




divendres, 2 setembre de 2011

GELAT D´AMETLLES TORRADES

“De vegades, el món sembla molt complicat, un puzle que no entens fins que apareix la peça definitiva” (Si em dius vine ho deixo tot...però digue´m vine. Albert Espinosa)


Ja estem de nou al setembre i poc a poc tot va recuperant el seu ritme habitual...però com sembla que la calor encara no vol deixar-nos i segueixen venint de gust coses dolces i refrescants, o almenys a mi si :)) vaig preparar aquest gelat d'ametlles torrades la recepta de la qual em va passar la meva mare...és tan ràpid de fer (amb la thermomix) que no hi ha excusa per no provar-lo!!


GELAT D'AMETLLES TORRADES

Ingredients:
-200 grams de sucre
-150 grams d'ametlles torrades
-200 grams de llet evaporada
-80 grams de nata líquida
-2 clares d'ou
-800 grams de glaçons

Preparació:
Posar en el got de la thermomix el sucre i les ametlles i programar 10 segons a velocitat 5-10.
Afegir la resta d'ingredients 2 minuts a velocitat 5-10, ajudant-se amb la cullera perquè es desfaci el gel.
Congelar i treure del congelador una mitja hora abans de menjar-ho.