dissabte, 31 desembre de 2011

FELIÇ ANY NOU 2012!!!

Sembla gairebé un somni però ja ha passat un any més i aquesta és la quarta nit de cap d'any que coneix aquest bloc...quantes coses han ocorregut en tot aquest temps...unes bones...unes altres no tant...quanta gent he conegut gràcies al meu bloc...quants comiats també...per a aquest any que comença només desig que, com a mínim, sigui com el que avui acaba...per a tots els meus millors desitjos per al proper 2.012...sigueu feliços!!!


Foto: Flickr

dimarts, 27 desembre de 2011

CASETA DE TORRÓ I MASSAPÀ

"Les destinacions canvien per coses tan petites...” (Les cendres del cel. Alma Alexander)


Finalment m´he decidit a preparar una caseta dolça per celebrar el Nadal, ja se que el típic és fer-la de galeta però quan vaig veure aquesta versió feta de torró i massapà no m'ho vaig pensar més...i com ahir era festa, la meva filla i jo ens varem entretenir muntant-la...ens ho varem passar molt bé les dues juntes modificant una mica la recepta original i donant-li el nostre toc personal...varem quedar tan contentes amb el resultat que ara ens dóna pena menjar-nos-la :))


CASETA DE TORRÓ I MASSAPÀ

Ingredients:
-torró de gemma cremada
-torró d'Alacant
-massapà
-tinti vermell i verda
-glucosa (com a cola)
-neules
-confits

Fons: Descobrir cuina

dimarts, 20 desembre de 2011

GALETES TRES XOCOLATES

“Si alguna cosa he après –va dir en veu baixa- en el que porto de vida, és que mai sabré prou sobre la vida com per entendre-la, però això no significa que mai vagi a deixar d'intentar-ho” (Les cendres del cel. Alma Alexander)

Aquest mes les noies de Film & Food ens van proposar preparar i coure galetes....però la recepta no es triava per un mateix sinó que havia de creuar-se a l'atzar amb un altre bloc...jo vaig tenir la sort de coincidir amb l´Evelyn, que va resultar ser, com jo, una entusiasta fan de la xocolata i que em va passar una recepta per preparar unes delicioses galetes de tres xocolates (negre, blanc i amb llet) que van fer la delícia dels meus fills i part dels seus amics :)...Evelyn, gràcies per la recepta, penso repetir-la més d'una vegada, i a estat un plaer coincidir amb tu!!


GALETES TRES XOCOLATES

Ingredients:
-125 gr. de farina amb llevat
-25 gr. de cacau en pols
-125 gr. de xocolata 70% cacau
-100 gr. de xocolata blanca
-200 gr. de xocolata amb llet
-100 gr. de mantega a temperatura ambienti
-175 gr. de sucre bru
-2 ous grans
-1 culleradeta d´extracte de vainilla

Preparació:
Sedassar la farina i el cacau en pols en un bol.
Fondre la xocolata al bany maria. Deixar refredar.
Partir la xocolata blanca i amb llet en trossets grans.
Batre la mantega amb el sucre fins que quedi una barreja esponjosa o i incorporar els ous un a un. Afegir la vainilla i la xocolata negra fosa. Barrejar i afegir els trossos de xocolata blanca i amb llet. Incorporar la farina i barrejar.
Anar posant cullerades de la barreja en la safata del forn. Coure a 180 ª uns 10 minuts. Deixar refredar.

dissabte, 17 desembre de 2011

TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I NEGRA AMB PINYONS, AMETLLA I FESTUCS

“Només recorda una cosa en la tempesta que arribarà: els homes són com les muntanyes, i s'elevaran de la terra per complir els seus designis, però les dones som com l'aigua, i quants més obstacles posin en el nostre camí més sendes trobarem per seguir fluint...” (Les cendres del cel. Alma Alexander)


Tenia pendent fer torró des de l'any passat ja que una bona amiga em va regalar el motlle per preparar-lo, així que quan els nois de La Recepta del 15 van triar el torró per al repte de desembre vaig estar encantada perquè a més tenia pendent una recepta de Carme Ruscalleda, molt ràpida de fer i que ha resultat deliciosa...


TORRÓ DE XOCOLATA BLANCA I NEGRA AMB PINYONS, AMETLLA I FESTUCS

Ingredients:
-150 g de xocolata blanca
-150 g de xocolata negra (70% de cacau)
-350 g de pinyons
-100 g de festucs repelats
-100 g d´ametlla de granet

Preparació:
Triturar amb la thermomix a 40ºC la xocolata blanca amb 200g de pinyons, fins a aconseguir una pasta cremosa, homogènia i fina. Si no es disposa de thermomix, es pot triturar tot amb un túrmix i després al bany maria.
Folrà amb plàstic film una safata per emmotllar el torró. Abocar-hi la pasta i estener-la ben llisa.
Posar-hi per sobre els festucs, ben repartits i fer una lleugera pressió, per integrar-los amb la pasta de sota.
Preparar la pasta negra, triturant de nou a la thermomix a 40ºC la xocolata amb la resta de pinyons. Com l´altra pasta ha de quedar cremosa i homogènea. Abocar-la sobre el motlle, tapant els festucs i allisar-la bé.
Per sobre, escampar-hi les ametlles de granet torrades, ben repartides, prement-les un xic per unir-les bé amb el torró.
Guardar-lo en un lloc fresc i sec, sense tapar, durant 24 hores, per ajudar a prendre fermesa a la pasta. Un cop pres, el torró s´ha de guardar embolicat amb plàstic film i en un lloc fresc i sec. Es manté durant 3 setmanes.

dilluns, 12 desembre de 2011

COOKING CHALLENGE 20 - REGALS CULINARIS DE NADAL

“Qualsevol cosa que creguis amb tot el teu cor...no pot evitar ser certa” (Les cendres del cel. Alma Alexander)

Aquest mes l'encarregada de triar el repte de les cookings ha estat Mercè, que ens va proposar preparar regals culinaris per aquest Nadal.
La veritat és que estava una mica despistada amb el que havia de fer, fins que l´Elvira em va passar una deliciosa recepta de licor de taronges i vaig pensar que essent aquest ingredient tan abundant a casa dels meus pares podia utilitzar-lo per preparar també una melmelada de taronges amargues (la meva preferida)...què millor per fer un regal culinari que usar ingredients propis!!...


LICOR DE TARONJA

Ingredients:
-5 taronges grans
-1 branca de vainilla
-1 branca de canyella
-3 llavors de cardamom
-600g sucre
- 1 litre vodka

Preparació:
Pelar les taronges evitant deixar la part blanca perquè no amargui. En un recipient de cristall prou gran, col•locar les llavors de cardamom, la rama de vainilla i la de canyella i la pell de les taronges, afegir el vodka i tancar. Deixar marinar durant una setmana agitant el recipient una vegada al dia En passar la setmana, bullir 500 mil•lilitres d'aigua, afegir el sucre i bullir una mica per fondre el sucre, ficar l'almívar resultant dins del recipient amb el vodka i deixar de nou marinar durant una altra setmana agitant de tant en tant.
Passat el temps colar el resultat i ficar el licor en ampolles boniques i emmagatzemar en un lloc fresc. Durada del licor: 6 mesos


GALETES D'AVELLANES

Ingredients:
-100 grams de mantega tova
-75 grams de sucre en pols
-100 grams d'avellanes torrades
-100 grams de farina fluixa
-1 culleradeta d'extracte de vainilla
-un polsim de sal

Preparació:
Triturar les avellanes amb el sucre fins a obtenir una barreja fina. Afegir la farina i la sal i reservar.
Batre la mantega amb les varetes elèctriques, afegir l'extracte de vainilla i la farina i treballar-ho tot ràpidament per formar una pasta suau. Embolicar-la amb una fulla de plàstic i deixar reposar en la nevera durant unes 2 hores. Formar boletes d'uns 6 grams aproximadament de pes i tornar a deixar refredar en la nevera durant una altra mitja hora. Coure a 170 º durant uns 10 minuts o fins que les vores estiguin lleugerament daurades.
Deixar refredar sobre una reixeta. Guardar en una caixa de llautó.


MELMELADA DE TARONJA AMARGA

Ingredients:
-1 quilo de taronges
-500 grams de sucre
-1 llimona

Preparació:
Rentar molt bé les taronges i la llimona i pelar totes dues (cuidant que no quedi gens de la part blanca).
Posar en el got de la thermomix el sucre, la pell de taronges, les taronges i la llimona trossejades i triturar a velocitat 5-7-9 progressiva uns segons (suficients perquè quedi una pasta). Després programar 30 minuts, temperatura 100º, velocitat 1. Quan acabi si es vol més espessa programar uns minuts més.

I els regals nadalencs de la resta de cookings?
- Mercè
- Lourdes
- Núria
- Elvira
- Rosa
- Ly

dijous, 8 desembre de 2011

CÓC PAGÉS O BESCUIT DE NADAL

“-Però, quin camí agafo?
-On el cor et porti”

(Les cendres del cel. Alma Alexander)


Sorpresa!! Sóc el bloc “amagat” després del vuitè dia del Calendari d´Advent de Whole Kitchen (Silvia i Bea, gràcies per demanar-me participar, em va fer molta il•lusió!!)...i a més, a casa el 8 de desembre és el dia en què col•loquem els adorns nadalencs (encara que aquest any ens hem avançat una miqueta coincidint amb la visita d'unes nenes amigues dels meus fills, que ens varen ajudar a montar l´arbre)...així que per a mi avui comença oficialment el Nadal...l'època més especial de tot l'any...
Per a participar en el Calendari d´Advent, he triat una recepta nadalenca típica d'Eivissa: el cóc pagès o bescuit de Nadal, que es menja durant totes les festes per acompanyar la tradicional salsa de Nadal (a força d'ametlles, sucre, brou de carn, canyella, safrà...)


Actualment les coses han canviat una mica ;), però a Eivissa, el Nadal es celebraba tan sols el 25 de desembre...la nit del 24 no es festejava (o almenys no com ara...)...si havent sopat se sortia era en família i per anar a la missa del gall (que aquí es diu matines)...durant aquesta missa es cantaven (i se canten) unes cançons molt antigues denominades caramelles que s'acompanyen dels instruments musicals tradicionals de l´illa (flaüta, castanyoles, espasí i tambor), que expliquen el misteri del naixement de Jesús i són interpretades per una colla d'homes (els caramellers) utilitzant un eivissenc molt arcaic.


Crec que totes les tradicions són defensables i adoptables (vaja disgust es portarien els meus fills si el Papa Noel s'oblidés de visitar-los)...però per a mi el “veritable” Nadal és el que vaig aprendre quan era nena muntant el pessebre amb les meves germanes...Bones festes de Nadal!!


CÓC PAGÉS O BESCUIT DE NADAL

Ingredients:
-500 grams de farina
-100 mil•lilitres d'aigua temperada (o la que agafi)
-75 grams de llard de porc
-2 ous
-125 grams sucre
-un pessic de sal
-1 copeta d´anís
-batafaluga (llavors d´anís)
-1 sobre i 1/2 de llevat sec o 60 grams de fresc

Preparació:
Escalfar el forn a 200º. Diluir el llevat en una mica d'aigua temperada, barrejar tots els ingredients menys l'aigua restant (que anirem afegint a poc a poc segons la qual necessiti la barreja), pastar, fer una bola, untar lleugerament d'oli i deixar reposar, tapada amb un drap net i sec uns deu minuts, repetir l'operació tres vegades, després deixar llevar una hora, tornar a pastar i donar-li forma allargada. Deixar llevar novament fins que dobli de tamany. Baixar el forn a 160º i coure fins que quedi daurat. Deixar refredar i empolvorar amb sucre granulat.

dissabte, 3 desembre de 2011

PASTÍS MALAKOFF

“...havia estat un moment de daurada felicitat...” (La caiguda dels gegants. Ken Follet)

Pot ser que si que cada sentiment tingui un color distint...


Em confesso fan de la rebosteria austríaca en general i dels seus meravellosos pastissos en particular...no n´he preparat o provat cap que no m'hagi encantat...i aquest no va ser una excepció...és absolutament deliciós!!!
Segons sembla, aquest famós pastís austríac es va crear a Viena per un pastisser francès en honor del mariscal Pelissier, que va ser guardonat amb el títol nobiliari d'Arxiduc Malakoff després d'haver conquistat el bastió Malakoff durant la guerra de Crimea de 1855.
Feia temps que tenia intenció de fer-lo i com fa uns dies va ser l'aniversari del meu pare, vaig pensar que seria una ocasió estupenda per preparar unes postres especials...la veritat és que, com ja he comentat, el pastís ens va agradar molt tan a mi com a la resta de la meva família (que ja és molt jajaja perquè els gustos mai són unànimes :P )...i papà, com sé que segueixes el meu bloc (encara que no m'ho diguis) aquesta entrada te la dedico tota per a tu ... :D



PASTÍS MALAKOFF

Ingredients:
-3 ous
-3 cullerades d'aigua calenta
-50 grams de sucre
-1 polsim de sal
-75 grams de farina
-1/2 sobre de llevat
-ratlladura d'una llimona
-125 grams de vi blanc sec
-125 grams de de suc de taronja
-3 cullerades de sucre
-4 cullerades de rom
-100 grams d'ametlles torrades i mòltes
-250 grams de mantega a temperatura ambient
-125 grams de sucre mòlt
-5 rovells d'ou
-melindros
-400 grams de nata muntada
-ametlles torrades i filetejades


Preparació:
Separar les gemmes i les clares dels 3 ous.
Batre les gemmes amb 3 cullerades d'aigua calenta fins que estiguin escumoses, afegir a poc a poc el sucre sense deixar de remoure fins que la barreja blanquegi. Agregar la farina i el llevat sedassades i la pell de llimona rallada.
Batre les clares amb la sal, fins que quedin a punt de neu.
Afegir les clares a les gemmes, i barrejar-les amb una espàtula amb moviments envolupants.
Omplir un motlle de cremallera greixat amb la barreja i coure 10-15 minuts a 220º. Deixar refredar.
Posar en un cassó al foc, el vi blanc amb el suc de taronja i les 3 cullerades de sucre i deixar bullir uns minuts, després agregar el rom i deixar refredar.
Batre la mantega fins que quedi escumosa, sense deixar de remoure afegir a poc a poc el sucre mòlt, les gemmes i, finalment, les ametlles picades.
Posar la base de bescuit sobre la safata de servir, col•locar al voltant el cèrcol del motlle de cremallera i repartir sobre la superfície la meitat de la crema de mantega.
Remullar la meitat dels melindros en la barreja de vi i suc refredada i col•locar-los sobre la base de bescuit en una mateixa adreça.
Repartir per damunt la resta de crema i damunt d'ella disposar en adreça oposada una segona capa de bescuits emborratxats.
Cobrir amb paper film i deixar reposar en el frigorífic almenys dues hores (millor tota la nit)
Destapar i desprendre amb cura el cèrcol del motlle. Cobrir totalment amb la nata i repartir les ametlles filetejades per les vores del pastís. Guardar en la nevera fins al moment de servir.



Amb aquest pastís participo en el "Concurso Aniversario Tu Mejor Tarta"de Whole Kitchen, amb motiu del primer aniversari de la seva revista