Menú

diumenge, 15 de gener de 2012

PASTÍS DE CARXOFES

“Fa tant temps. Tant temps...però encara ho recordo bé” (Aigua per a elefants. Sara Gruen)


PASTÍS DE CARXOFES

Ingredients:
-5 carxofes
-4 cullerades de salsa de tomàquet casolana
-pa ratllat
-4 ous, separades les clares dels rovells
-150 grams de bacon trossejat (passat pel foc)
-sal i pebre
-2 làmines de pasta de full
-llet


Preparació:
Tallar les puntes, la tija i les primeres fulles a les carxofes. Trossejar-les i coure-les en aigua bullint amb sal fins que estiguin tendres. Escórrer i reduir-les a puré amb la batedora, afegint una mica del líquid de la cocció.
Afegir la salsa de tomàquet, pa ratllat, els rovells, el bacon, la sal i el pebre i barrejar-ho tot bé amb una cullera de fusta.
Muntar les clares a punt de neu i barrejar-les amb el puré, removent amb cura mitjançant moviments envolupants.
Untar un motlle de vores acanalades amb mantega i folrar-lo amb una làmina de pasta de full. Emplenar amb el puré de carxofa i tapar amb la resta de la pasta de full, unint les vores perquè el pastís no s'obri. Pintar la superfície amb una mica de llet i fer un forat en el centre.
Coure a 180º uns 45 minuts o fins que la pasta de full s'hagi daurat.



Amb aquesta recepta participo en la convocatòria dels nois de la Recepta del 15, que aquest mes han triat la carxofa com a ingredient per preparar una recepta.

76 comentaris:

  1. fantastica idea este pastis asi,me encanta
    bona setmana

    ResponElimina
  2. Ummm amb una amanideta genial!!!petons

    ResponElimina
  3. Este relleno me parece estupendo.
    Besos

    ResponElimina
  4. Un plat molt curiós. M'agrada més a temperatura ambient, passades unes hores, que no acabat de fer ;-D

    ResponElimina
  5. Esto es una delicia...por favor insuperable...:D

    Besotes.

    ResponElimina
  6. Grandiosa proposta!! Se surt d'escala de lo bó que ha de ser :))

    ResponElimina
  7. Curiosísimo pastel, pues con lo que me gustan las alcachofas, es una opción muy interesante para hacer.

    Un saludo.

    ResponElimina
  8. Quina recepta tan bona i gustosa, em sembla un plat ideal per un sopar lleugeret i deliciós, me l'emporto! ;)

    ResponElimina
  9. Fetes així amb pastis tambe es una molt bon idea .
    Petons

    ResponElimina
  10. No havia pensat mai en fer un pastis de carxofes! Que original...
    Petonets.

    ResponElimina
  11. No me gustaban las alcachofas pero con tantas ideas creo que me aficionaré rápido .
    Besos :)

    ResponElimina
  12. Uhmmm!!! Que bo!!! M'encanten aquest tipus de pastís...
    Petonets guapa

    ResponElimina
  13. Fantástico pastel para hacer las alcachofas (yo soy tan poco imaginativa que siempre las suelo hacer igual y hoy estoy aprendiendo un montón). Besos

    ResponElimina
  14. Buenísimo. Tiene una pinta fantástica.
    Besos

    ResponElimina
  15. Quin pastís méd bo amb aquest farcit i com si fos un pie anglès! M'encanta :)
    Petons!

    ResponElimina
  16. Simplemente genial!!!!
    Un besito
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  17. pero que rico que tiene que estar, es de 10!!!

    ResponElimina
  18. Mmmm... que buena pinta... tiene un corte delicioso tu tarta! me la apunto, que soy nula con las alcachofas... me voy a ver más ideas!
    besosssss

    ResponElimina
  19. Quina bona idea aquest pastís!! T'ha quedat molt bé, i ha d'estar bonísim!!
    Petons

    ResponElimina
  20. Mare meva, si és que realment es pot fer de tot i més amb les carxofes! Quina maravella de pastís!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. M'encanten les carxofes...
    Petons carinyete.

    ResponElimina
  22. quina idea mes bona! m'encanta, la pinta és tremenda... tan fred com calentadeu estar bonisim :P

    ResponElimina
  23. Quina bona idea... i segur que està boníssim!!

    ResponElimina
  24. Este pastel tiene que ser pura delicia. Me parece genial. Lo probaré en cuanto pueda.
    Besos

    ResponElimina
  25. M'agrada la proposta!!! l'apunto!

    ResponElimina
  26. Sembla de pel·lícula, però de pel·lícula americana! Oi que té un aire de pie? però el farcit és ben mediterrani i ben bo!!
    petonets

    ResponElimina
  27. M'encanten les carxofes i aquest pastís ha d'estar de luxe!!!!!

    ResponElimina
  28. Oh, quina cosa més bona. Ja m'agradaria tenir-la avui per sopar!

    ResponElimina
  29. Una proposta de luxe!!!!!!
    Em sembla genial.
    Petons

    ResponElimina
  30. jo en vull un trosset Mª Jose!!! quina pinta més bona!!! aquest més la recepta del 15 ha triomfat!!! petonets guapa

    ResponElimina
  31. Solo de pensar lo rico que tiene que estar se me hace la boca agua.

    Besos

    ResponElimina
  32. Les carxofes s'han apoderat dels bloguers...

    >Fantàstic pastís.

    Muas!

    ResponElimina
  33. Quina gran pensada, aquest pastís fa una pinta genial!!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  34. Me encantan las alcachofas pero nunca las comí de esta forma y tiene que ser un pastel riquísimo. Me ha encantado.

    Un besín.

    ResponElimina
  35. Me encantan las alcachofas, esta tarta me viene al pelo, se ve deliciosa.
    UN besín.

    ResponElimina
  36. Delicioso pastel. Adoro las alcachofas de todas formas, pero así te ha quedado estupendo. Besos y buena semana

    ResponElimina
  37. Un senyor pastis salat, deu d`estar molt bo
    Petons

    ResponElimina
  38. Lo de reducir la alcachofa a puré me ha encantado.. ahí camufladita en una tarta... ¿conseguiré de esa forma que la coman los peques? Lo intentaré.
    Besotes.

    ResponElimina
  39. Qué delicia... me ha encantado esta receta

    ResponElimina
  40. HUM quina gana que fá , m'encante la textura de les carxofes i aquet pastis due ser bonisim amb els sabors ben difossos d'ellas hum deliciosa , bonisima !
    SALUT DESDE LA ROKETA GERMANA

    ResponElimina
  41. Mare meuaa!! aquest pastís, pero canviant la pasta de full..pero una pasta brisa adaptada... ;) Tinc que provar-lo nina, ha de ser boníssim... M'encanten les carxofes!

    ResponElimina
  42. Quina bona idea! M'encanta aquest pastís!
    Petons

    ResponElimina
  43. La veritat es que la carxofa está deliciosa en totes les versions, però així en pastís, queda moolt "elegant" .... m´encanta!! Petons,

    ResponElimina
  44. Que delicia!! me encantan las alcachofas!!
    Besos

    ResponElimina
  45. Esta tarta me trae tantos recuerdos!
    Siempre la hacía mi mamá en época de alcauciles. Ahora es verano y no se los encuentra por acá, habrá que esperar para probar.
    Cariños

    ResponElimina
  46. Ese relleno es espectacular! Qué delicia de tarta!

    ResponElimina
  47. pues muy bien elegida la receta! tiene una pinta estupendísima aunque aún estoy por ver algo feuco en tu blog... que mano tienes para el horno, hija mía ... esto último que he dicho, uf, de abuela total!
    Besos

    ResponElimina
  48. Veus, les carxofes n0 m'agraden massa. 'Aigua per elefants' és un bon llibre. La peli no està malament. Una abraçada.

    ResponElimina
  49. Un pinta espectacular''' Habrá que probarlo no?? jejej copiada queda.
    Besitos guapa

    ResponElimina
  50. QUE BONIC ES EL TEU BLOG...
    M'agrada, si m'agrada molt.
    SALUTACIONS!!!

    ResponElimina
  51. Hola, gracias por visitar mi blog, me ha encantado este pastel. Que tenas mucha suerte en el concurso, Te lo mereces, como me encanta lo que veo, me quedo de seguidora. Saludos

    ResponElimina
  52. Que pinta mas buena tiene ese pastel ,el corte lo dice todo
    besinos

    ResponElimina
  53. uauuu m'encanta aquest pastís!! encantada de trobar-te, hi ha tants blocs de cuina...vaig a seguir-te i a mirar més les teves delicatessens!! petons

    ResponElimina
  54. Felicidades......exquisito...como no podía ser de otra manera viniendo de tí

    ResponElimina
  55. Has fet un pastís boníssim!!! Quina pinta més abellidora que fa!!! No cal dir que me l'apunte!! Salutacions

    ResponElimina
  56. Original 100% esta tarta, tiene que estar estupenda.
    Un besito

    ResponElimina
  57. Fa poquet vaig veure "Agua para elefantes". Quina casualitat.
    A casa les carxofes triumfen sempre, hauré de fer aquest pastís de carxofes.

    ResponElimina
  58. ¡Que bien tiene que venir, después de los excesos navideños unas alcachofas con lo depurativas que son. Ademas de esta manera si a los niños no les gustan, lo comerán encantados.
    Un beso.
    Flori

    ResponElimina
  59. la foto del tall és una delicia.... magnifica proposta

    ResponElimina
  60. Gràcies a tots...m´alegro molt de les vostres visites...petonets!!

    ResponElimina
  61. Maria José, m'he copiat una recepta teua al meu blog. Salutacions

    ResponElimina
  62. Francesc, gràcies per venir a dir-m´ho, m´ha alegrat molt saber que vos ha agradat!! petons

    ResponElimina
  63. ohhh, qué delicia!!! Me ha encantado ver la foto del corte, es muy apetitosa ;). A mi padre le encantaré este pastel.

    Besos. Paula

    ResponElimina
  64. LA pinta es estupenda, y a estas horas me lo comeria si o si, felicidades por esta maravilla, me quedo como seguidora, fisgoneando, y admirando esta maravilla

    ResponElimina
  65. Un plat molt curiós, que original...
    Petonets.

    ResponElimina
  66. Ets la reina dels pastissos i els cócs salats! Aquest amb carxofes el trobo original i deliciós.

    ResponElimina
  67. Hola Mª jose!!
    mucho tiempo sin verte,entre unas cosas y otras el tiempo corre,un pastel muy rico,espero que estes bien.
    besitos.

    ResponElimina
  68. A mi me encantan las alcachofas y de hecho acabo de programar una entrada con un pastel, no como este, pero parecido, el próximo lo haré así.

    Besitos

    ResponElimina
  69. Una molt bona proposta!!! Tant per als amants dels pastissos com per als que ens encanten les carxofes!!! Mai me les he menjat així, i ja ho provaré!!!
    Petons

    ResponElimina
  70. Una receta estupenda. Gracias por tu visita, yo te la devuelvo y me quedo.

    ResponElimina
  71. Te puedes creer que yo nunca he comprado alcachofas? con este pastel me luzco para estrenarlas, seguro!
    bss guapa

    ResponElimina
  72. A les terres del nord de Castelló, aquesta setmana han celebrat la festa de la carxofa.
    Aquest pastís, m´agrada molt
    Petons

    ResponElimina
  73. Me encantan las tartas saladas y los pasteles de verduras pero te prometo que con alcachofas jamàs se me habrìa ocurrido, me gusta tu receta, me la quedo. Un abrazo y gracias.
    Sara M.

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José