Menú

dilluns, 30 de gener de 2012

PASTÍS DE NEULES I FLAM

“Em fa por respirar per si de cas trenco l'encanteri” (Aigua per a elefants. Sara Gruen)


Quan vaig veure aquest pastís vaig pensar que era perfecte per una d'aquestes ocasions en les quals es té poc temps o simplement poques ganes de complicar-se, i no em vaig equivocar...es prepara en quinze minuts i el resultat és realment deliciòs...i a més, amb una mica d'imaginació, admet un munt de variacions.


PASTÍS DE NEULES I FLAM

Ingredients:
- 16 neules grans
- 750ml. de llet.
- 1 sobre de preparat per a flam “Potax”
- 6 cullerades soperes de sucre
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 200gr. de mantega a temperatura ambienti.
- 1 cullerada de rom
- 125gr. d'avellanes torrades i mòltes

Preparació:
Fer unes natilles amb el preparat del flam. En un cassó posar la llet (menys un got en el qual dissoldre el flam), el sucre i la vainilla, remoure bé, quan bulli afegir el got de llet amb el flam i seguir removent fins que torni a bullir. Apagar el foc i esperar que s'entebeeixi una mica.
Afegir a a les natilles tèbies la mantega (a culleradetes perquè es dissolgui bé) i després les avellanes i el licor.
Adaptar un cèrcol de pastisseria graduable a la mesura de les neules ( deixar-ho una mica més gran perquè no es trenquin en posar-les). Col•locar-lo sobre el plat en el qual anem a servir el pastís i posar una neula a la base, afegir 4 cullerades soperes de natilles, repartir una mica amb el dors de la cullera i seguir posant capes alternant neula i natilles, acabant amb aquestes últimes.
Deixar la nevera almenys quatre hores, millor si és d'un dia per a un altre.
Decorar amb encenalls de xocolata i llevar el cèrcol abans de servir.

Fons: Clemenvilla

72 comentaris:

  1. Aquest pastís va directe a pendents!!! sempre van bé per treure't d'un imprevist o simplement quan no tens ganes de complizar-te la vida...
    Té una pinta fantàstica!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Això de que es prepari en poc temps va molt bé!! Ja està a pendents. Una pinta deliciosa. Petons

    ResponElimina
  3. Quina meravella!!!!! On compres les neules? M'agradaria fer-lo!

    ResponElimina
  4. Muy original esta tarta, se ve deliciosa.
    Un besín.

    ResponElimina
  5. M'agrada molt el flam, el contrast amb el cruixent de la neula deu estar deliciós!!

    Petons

    ResponElimina
  6. Doncs, com tu has dit, poca feina! I té una pinta genial.
    Petons

    ResponElimina
  7. Que fàcil i que bo!!!!!
    Jo faig una cosa semblant, però amb crepes que sempre en tinc congelades). La propera vegada provarem amb les neules, m'agrada.
    Petonets

    ResponElimina
  8. Mª José, és genial aquesta idea! T'agafo la recepta! A veure si puc fer-la tan bé com tu però amb alguna variació que dius que admet... deliciós! Petonet guapa

    ResponElimina
  9. Qué original, y facilillo, me encanta la idea!

    Un saludo.

    ResponElimina
  10. Te molt bona pinta i si a més es prepara rapidet, doble al seu favor.
    Al primer moment hem pensaba que esa fet amb les tipiques neules que et regalan amb les paneres, i ja veia una sortida a les que tinc per casa; pero veig que no. encara que a lo millor , agafant aquesta idea probare de fer algun invent.
    Petons

    ResponElimina
  11. Em sembla increiblement deliciós, amb neules, qui ho diria..apuntat! petons

    ResponElimina
  12. Mi amiga invisible me regaló este año un paquete de obleas y de verdad que no encontraba una receta para usarlas, no me entraban por los ojos.... hasta este momento.
    Qué pinta tan buena, esta semana caen.
    Un saludo, Begoña

    ResponElimina
  13. Quin pastís més original!! m'encanta la combinació que has fet, ha quedat diví!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  14. Quina pinta més bona, i a sobre es ràpid de fer. Les neules amb el flam ha de quedar molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Sensacional! Senzill, original i molt vistós, el tall amb totes les capes queda espectacular. Llàstima que aquí les neules planes grosses costen de trobar...

    ResponElimina
  16. Que pinta tan atómica, me encanta, me lo llevo enterito, es divino para quedar genial de modo rápido.

    un besazo, linda

    ResponElimina
  17. Que bo, sembla un mil full, és veuen com si haguessin moltes capes!!! ja la tinc guardada!!!petonas

    ResponElimina
  18. Me alegro que te haya gustado. Te ha quedado divino.
    Un besito

    ResponElimina
  19. Qué propuesta tan estupenda, me parece muy apetecible y original. Bs

    ResponElimina
  20. M'encanta aquesta recepta ja l'he vist a altres blogs el problema és trobar les neules!!

    ResponElimina
  21. Yo pensaba en las neulas típicas de la navidad, pero ahora veo que no. Creo que en castellano son "obleas" no? Bueno, pues mirando, mirando, me he enterado que las venden en el Mercadona, en la sección de galletas. Que invento más bueno.
    Besitos

    ResponElimina
  22. Mª José, esto sí que se puede decir que está maravillosamente rico. Qué corte con tantas capa, me gusta.
    Un beso.

    ResponElimina
  23. q pintaza mas buena..no parece pesada a demas.

    ResponElimina
  24. quina bona pinta, molt original!
    no sóc gaire de preparats pero aquest s'haura de provar!

    ResponElimina
  25. Qué buena pinta! Voy a tener que buscar esas obleas...
    Un besico.

    ResponElimina
  26. Una altra que se l'apunta a pendents però ja! quin pastisset més bo i resulton!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  27. Que bueno queda igual con almendra que con avellana es delicioso.
    Besos

    ResponElimina
  28. Muy original con las obleas,se ve delicioso!
    Besets.

    ResponElimina
  29. Què original, amb neules????!!!!!!mai ho haavia sentit, però des d'avui que no se m'oblida, ara mateix l'apunt!!!!

    ResponElimina
  30. te na pinta deliciosa , queda apuntat bonisimmmmmm
    saltacions desde s¡altre roketa ^^

    ResponElimina
  31. QUE RICO TIENE QUE ESTAR ESTE PASTEL , ME APUNTO LA RECETA PARA PROBARLA.

    ResponElimina
  32. Pues sí, la verdad es que tiene una pinta estupenda... Me encantaría hacerlo, pero aquí no tengo acceso a los sobres para flan :( Así que no sé, creo que me queda contemplar lo bien que te quedó :)
    Un beso!!!

    ResponElimina
  33. És la segona vegada que ho veig i si és cert que és increiblement fàcil i el que és més important, és bo.
    Té un aspecte fantàstic.
    Petons.

    ResponElimina
  34. doncs si es ràpid i bo, me l'apunto!!! m'agrada molt la presentació!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  35. Fantàstics, meravellós,. No hi ha una combinació que més m' agradi que la de la neula amb crema o flam...A pedents directament.

    ResponElimina
  36. me la aconsejas?? no me habia animado yo con los barquillos pero si me lo dices tu tendré que probar, facil es desde luego.
    Gracias por contarnoslo.

    ResponElimina
  37. Que pastel tan delicioso!! Me apetece mucho probarlo, con tu permiso tomo nota. Gracias por compartirlo, un besito!!:-)

    ResponElimina
  38. Hola, gracias por tu comentario en mi blog!!
    Me ha encanto conocer el tuyo, me quedo como seguidora :D
    Un besito
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponElimina
  39. Qué original!! A demés que ha d'estar boníssim!! Un besote!!

    ResponElimina
  40. Me parece un pastel que tiene que estar estupendo y me resulta muy original, te ha quedado de 10 besitos

    ResponElimina
  41. De veritat es prepara en 15 minuts?! Però si sembla artesanal, de pastisseria!! :O jaja M'has deixat amb la boca oberta, quines senyores postres!! :D

    Un petonet Mª José!! :)

    ResponElimina
  42. Fantástico pastel. La vista es maravillosa. Debe de estar muy bueno.

    ResponElimina
  43. Fantàstic! fàcil de fer i deu ser boníssim! Té molt bona pinta
    Marta

    ResponElimina
  44. Lo tengo en pendientes, te ha quedado estupendo, será un postre estupendo para el domingo, a ver si puedo hacerlo.

    Besos

    ResponElimina
  45. Les neules m'encanten, així doncs ho hauré de probar.

    Muas!

    ResponElimina
  46. Rica, sencilla y tan facil!!!

    Mil besos :D

    ResponElimina
  47. Me has convencido del todo. En cuanto pueda me pongo con esta delicia.

    Besos.

    ResponElimina
  48. Uuaaaaaaaau! No se m'hauria acudit mai!

    ResponElimina
  49. Me parece precioso y tan rico.... tengo ganas de hacerlo desde la primera vez que lo vi pero este tuyo se ve tan apetecibe que ya no me resisto mucho más, voy a tener que adelantarlo en la cola de pendientes! BEsos

    ResponElimina
  50. Ja fa temps que l'he vist i tambçé el tinc a pendents. Queda preciós!!! I, a més, com tu dius admet inumerables variacions. Però és que no he trobat les neules. D'on les vas treure tu???
    Ptns

    ResponElimina
  51. una buena idea para aprovechar las neulas de navidad,me ha gustqado por lo facil y bueno que queda,ademas de vistoso
    peto

    ResponElimina
  52. Qué bó!!! M'han quedat neules de nadal i les aprofitaré per fer-lo. Gracies!!! Petonest

    ResponElimina
  53. De bon gust em menjava un trosset. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  54. Ostres, estic al·lucinant, per més que me'l miro si no fos per la recepta no sabria dir de què és, s'hi veuen unes cape super fines com un milfulls però... neules? fantàstics Mª José!!! Aquest també va directe a pendents.
    Ara mateix estava preparant l'entrada del teu pa de poma, panses i coco. Boníssim!!! El vaig fer aquest Nadal.
    Una forta abraçada, bonica, i protegeix-te de les nevades i del fred d'aquests dies.

    ResponElimina
  55. Hola!! muchas gracias por visitar mi blog, estoy dando una vuelta por el tuyo y disfrutando de tus recetas, tienes cosas estupendas. El pastel es genial para cualquier momento, te ha quedado perfecto. Un saludo, Clara.

    ResponElimina
  56. Mmmmmm!!es fa com el pastís de galetes però queda més delicat. M'agrada!

    ResponElimina
  57. Quina idea més xula!! Jo encara tinc neules del nadal de 2010 que no están caducades i mai sé que fer amb elles!! Potser m'animo a fer el teu pastís :)

    ResponElimina
  58. Nena, un sol cop d'ull al teu blog i ja m'engreixo 3 kilos!!! Quin bé de Déu!
    El pastís Zebra m'ha robat el cor i serà el proper dolç que faré... m'hi estic aficionant... quin perill.
    Una abraçada i molt bon Any!

    ResponElimina
  59. Es una tarta maravillosa, esta cae seguro pronto.
    Gracias por pasar a verme, un abrazo.

    ResponElimina
  60. Creeme si te digo que nada más ver la tarta a Clemenvilla compré las obleas pero....cuando las fui a utilizar "alguien" había abierto la bolsa y habían desaparecido más de la mitad....ja,ja.
    La tengo que hacer, seguro.
    El corte me llama mucho la atención.
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  61. ¡¡Madre mía Diti!!.. Me encanta... Me tocaría hacer los barquillos sin gluten pero yo creo que merecerá la pena porque parece muy rica.
    Besotes.

    ResponElimina
  62. me encanta, es superoriginal y tiene que estar buenísimo, la verdad es que a simple vista parece muy complicado, es una receta estupenda!

    ResponElimina
  63. SIMPLESMENTE FANTÁSTICO, QUE DELICIA.
    BESOS

    ResponElimina
  64. Tiene una pinta fantástica esta torta. Y si se hace en un periquete, mejor que mejor.
    Aunque no se a que le llaman ustedes barquillos. Es una masa bien crujiente tipo galleta? Esa que tiene dibujitos tipo cuadrillé?
    Cariños

    ResponElimina
  65. Que bo!!! fa molt bona pinta i es veu ràpid, segur que el provaré!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  66. Nenaaaaaaaaaaa, però que és aixó, m'he quedat meravellada i segur que esta ben bo.

    Un petonet

    ResponElimina
  67. qué tarta tan rica, tiene una pinta deliciosa,
    con tu permiso me quedo por aqui,
    un saludo,
    www.lacocinadeani.blogspot.com
    Ani.

    ResponElimina
  68. Bon dia Maria José! Em sembla una recepta fantàstica. Amb el teu permís, la linko al meu blog http://www.meteocook.cat/neules-torrons-i-newles/ Una forta abraçada!

    ResponElimina
  69. Tiene una pinta estupenda, pero, entonces no son las neulas típicas?, me he perdido. Hay neulas tipo creps? No me cuadra que sean las típicas neulas de toda la vida, esas de palo redonditas. No me entero jaja.

    Miriea

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José