Menú

divendres, 10 de febrer de 2012

COOKING CHALLENGE 22 - BUNYOLS DE CARBASSÓ

“Feliç i trist, alegre i miserable, segura i temorosa, estimada i abandonada, pacient i enfadada, pacífica i salvatge, plena i buida...tot alhora. Ho sentiria tot. Tot seria meu” (L'hoste. Stephenie Meyer)


Aquest mes va ser Núria l'encarregada de triar repte per les cookings i ens va convidar a preparar una recepta adaptada a les seves intoleràncies, això és: sense làctics, sense blat, sense sucres, sense blat de moro i sense soia...difícil eh?
La veritat és que gairebé no arribo a aquest repte perquè m'ha resultat molt complicat trobar una recepta que em convencés, els que no tenim cap intolerància no som conscients del que significa conviure amb una...i amb cinc sembla gairebé impossible!!
Si la intenció de la nostra Núria va ser que ens adonéssim del complicat (i car!!) que és intentar portar una dieta variada i completa havent-hi tants aliments vetats ho ha aconseguit totalment, almenys en el meu cas...i crec que seria molt convenient que ens conscienciéssim tots, tant organismes públics com a particulars, d'aquesta situació tan difícil!!


BUNYOLS DE CARBASSÓ

Ingredients:
-350 grams de carbassó
-sal
-150 grams de farina de cigró o d'arròs (jo vaig usar farina d'arròs)
-1 culleradeta de comí mòlt
-1 culleradeta de pebre de Jamaica (tota espècie)
-3 cullerades de coriandre picat
-3 cullerades de menta picada
-2 cullerades d'anet picat
-3 cebes tendres tallades en rodanxes
-150 mil•lilitres d'aigua
-150 grams de formatge feta d´ametlles
-oli d'oliva verge
-1 taronja petita sense pell tallada en grillons
-ceba

Preparació:
Netejar i rallar els carbassons, salar i deixar reposar durant 20 minuts en un colador perquè vagin deixant anar aigua. Passat aquest temps, pressionar els carbassons perquè acabin d'eliminar l'excés d'aigua.
Barrejar amb la batedora la farina, el comí, el pebre i 150 mil•lilitres d'aigua per fer una massa espessa.
Afegir els carbassons, les herbes, les cebes tendres i el formatge feta d´ametlles i barrejar amb cura amb una cullera.
Escalfar oli d´oliva verge en una paella gran, afegir cullerades de massa i daurar per tots dos costats (amb cura en donar-li la volta), escórrer sobre paper de cuina i servir amb els grillons de taronja i la ceba.

Fons: Escola de cuina. Receptes bàsiques amb verdures (Ed. Grijalbo)


I les receptes de la resta de cookings?
- Núria
- Lourdes
- Elvira
- Rosa
- Maragda
- Ly

42 comentaris:

  1. Nina, impresionant!!! aquesta recepta la preparo de seguida que tinc tots els ingredientes. Deuen ser boníssims. Gràcies per les vostres paraules.

    Ptons

    ResponElimina
  2. Doncs per tenir en compte tantes intoleràncies, t'han quedat uns bunyols la mar de bons!! Tenen molt bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  3. Holaaa, si que es verdad que no nos damos cuenta de lo difícil y caro que resulta para una persona con algún tipo de intolerancia. has buscado una receta de lo más rico, sano y nutritivo!
    Un besoooo

    ResponElimina
  4. Que buenos!!!! y si cuanta verdad, los que no tenemos intolerancias no tenemos ni idea de lo complicado que puede ser hacer de comer.
    bss guapa

    ResponElimina
  5. Sin duda el reto mas difícil hasta ahora pero tú... ¡¡lo has bordado!!... ¡¡Qué delicias!!
    Besotes.

    ResponElimina
  6. Los que no tenemos intoleracia a ningún alimento no nos damos cueta de lo complicado que es, mi sobrinito es intolerante a la lactosa por suerte hoy en día hay mucho productos sin ella, unos buñuelos estupendos ricos y sanos seguro que me gustan besos

    ResponElimina
  7. Bem difícil esse desafio!

    Mas você se saiu muito bem,

    Meus cumprimentos!

    ResponElimina
  8. Una receta estupenda, tienen muy buena pinta. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  9. Uy, esto me lo guardo yo pa mi... ni intolerancias ni nada, que seguro que me encantan!!!! si hija, ha sido un sendero tortuoso eso de no poder usar tantas cosas... si mañana tengo una intolerancia tendría que regalar todos mis libros!!!! sería una tortura verlos a diario!!! aunque regalarlos?? :p
    un besote amoreeeeee

    ResponElimina
  10. Al cargar la página no me deja ver las fotos, pero por los ingredientes y la forma de prepararlos se ve un plato estupendo.
    Un besín.

    ResponElimina
  11. Els probaré amb carbassa, que ara no em porten carbassó.

    Muas!

    ResponElimina
  12. Tens tota la raó, i el més trist de tot és que sigui tant car. Només has de passejar-te una mica per una dietètica i ho veus. Sort que de mica en mica les grans cadenes es van concienciant amb el tema i cada cop es troben més cosetes.
    Una recepta deliciosa, crec que te n'has ensortit però que molt bé amb el repte.
    Una forta abraçada, bonica, i feliç cap de setmana!

    ResponElimina
  13. Yo estaría encantada a pesar de no tener ningún tipo de intolerancia de comer esos buñuelos. Se ven deliciosos!!!. Un beso.

    ResponElimina
  14. Tienen haber sido muy complicado, no sabemos, como bien dices lo difícil que es lo de las intolerancias y alergias alimenticias.

    El esfuerzo ha merecido la pena, se ven deliciosos.

    ResponElimina
  15. Ens ha agradat molt i molt el plat de presentació!! jiji

    ResponElimina
  16. Molt ben fet elaborant-hi un àpat treien tans aliments per l'al.lergia. Meravellosos bunyols renunciant a tants aliments però molt bo de gran qualitat, presentació i nutritius .

    Felicitats i petons

    ResponElimina
  17. Unos bunñuelos fabulosos, tengo un par de amigos que son delicados para ciertos alimentos y estos son una opción deliciosa :D

    Besos.

    ResponElimina
  18. Quina recepta més bona i sana!! ideal per a tothom! m'encanta!! apuntada ara mateix!! petonets i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  19. I tant, sembla la recepta impossible, mare meva!! Però la veritat és que t'han quedat amb una pinta de 10, segur que eren boníssims :) És veritat que potser estem poc conscienciats... Creu-me que després d'això, jo he quedat bastant conscienciada! jaja

    un petonet!! :)

    ResponElimina
  20. Això sí que és tot un repte… ostres, cinc intoleràncies. Els bunyols tenen molt bona pinta :)

    ResponElimina
  21. Realment, si amb una intolerància ja pateixes, quan en tens un grapat...
    Ara, aquests bunyols molt bona idea!
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  22. Em pensava que serien dolços! Fan molt bona pinta... Un petó

    ResponElimina
  23. Benvinguda al nuestre mon.
    Y gracias per acceptar aquest tipus de repte i donar-nos idees.

    ResponElimina
  24. Pues a por calabacines voy al mercado, porque esto promete.
    Un beso.

    ResponElimina
  25. Es difícil vivir con una intolerancia
    pero con cinco debe ser aun peor Yo tengo un familiar y una amiga y las pobres lo pasan mal . Buena idea esos buñuelos .
    Besos!!

    ResponElimina
  26. Donc si que ha de ser dificil, però has sortit airosa, quins bunyols mes bons!! una proposta molt interessant. Petons

    ResponElimina
  27. Una recea deliciosa....seguro que la voy a probar. ...besos

    ResponElimina
  28. Que buenas recetas . A veces es difícil encontrar recetas especiales, sobre todo aquellas que son dedicadas especialmente a los que tienen algún tipo de intolerancia.

    ResponElimina
  29. Vengo desde el blo de Núria, tras vuestro reto y me ha encantado tu propuesta..yo soy de las que conviven con intolerancias, tambien, desde hace más de un año mi vida cambió..estoy más sana pero más pobre..eje

    Maravillosos estos buñuelos..

    Muaks

    ResponElimina
  30. Realment el tema de les intoleràncies és molt complicat, no ens n'adonem fins que ens diuen que no podem cuinar amb certs ingredients... li heu donat unes opcions fantàstiques!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  31. Els bunyols tenen una pinta exquisida, però això de les intoleràncies és un bon fastigueig!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  32. M'agraden totes les especies i ingredients que li has posat, ha d'estar molt bo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. I tant que és complicat i molt car!! A sobre d'haver de buscar productes alternatius has de pagar molt més.
    Segur que a la Núria li ha encantat la teva proposta. A mi em sembla una recepta deliciosa!! petonets

    ResponElimina
  34. doncs has fet una recepta fantàstica Mª José. M'agraden molt els carbassons i cuinar amb ells. petonets

    ResponElimina
  35. Que buenos!! nunca los he preparado pero me parecen una propuesta mangnífica
    besos Esther

    ResponElimina
  36. Madre mía cómo debería oler tu cocina después de preparar estos bunyuelos!!! Qué gozada!!! Los ingredientes me chiflan y la presentación mucho más!!! Has superado el reto a las mil maravillas!!! Un besazo guapis

    ResponElimina
  37. Mare!

    Quina cosa més bona!!!!! i mira que el repte tenia el seu intríngulis, que la cita del llibre que encapçala l'entrada no li pot anar millor.

    Moltes besades, estimada

    ResponElimina
  38. Me parecen toda una tentación! Besos.

    ResponElimina
  39. Deliciosa receta entre tanta intolerancia culinaria....como la vida misma

    ResponElimina
  40. Que buena pinta tiene. Acabo de descubrir tu blog..me quedo como seguidora.
    Bsss

    ResponElimina
  41. Nina, els bunyols boníssims!! ens han encantant

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José