Menú

dimarts, 14 de febrer de 2012

CROQUETES DE FORMATGE

“Em vaig dir a mi mateixa que la vida era molt rara, mai pots estar segura de res. Penses que tot és normal i senzill, establert i fix, i de sobte t'ho posen tot potes enlaire” (Sense respir. William Boyd)


De nou dia de publicació de La recepta del 15, aquest mes la Marina, la Sandra i el Xavi ens han convidat a preparar croquetes, així que és fàcil endevinar de què s'omplirà el món blocaire entre avui i demà :))
Reconec que les croquetes m'agraden molt però em dóna una mandra terrible preparar-les (és més fàcil presentar-se amb un tuper a casa de la mare quan avisa que n´ha fet un parell de tones...sobretot si són de bacallà...no me les perdria per res!!), però aquesta vegada m'he animat a fer aquestes de formatge, ens van agradar tant que hi tornaré aviat...encara que vagi en contra dels meus principis ;D


CROQUETES DE FORMATGE

Ingredients:
-150 grams de formatge Emental
-50 grams de farina
-4 ous
-surt, pebre, nou moscada
-1/2 litre de llet
-ou batut i pa ratllado per arrebossar
-oli per fregir

Preparació:
Ratllar el formatge i posar-lo en una cassola que pugui anar al foc, afegir la farina, els ous batuts, la llet, la sal, el pebre i la nou moscada i remoure amb una cullera de fusta fins que quedi tot unit. Posar al foc (al mínim) i, sense deixar de remoure, portar a ebullició, coure durant cinc minuts des que comença a bullir, amb cura que no es cremi.
Bolcar la barreja sobre una font i deixar refredar completament abans de fer les croquetes. Passar cada croqueta per ou batut, arrebossar amb pa ratllat i fregir en abundant oli calent

56 comentaris:

  1. Et dic un secret? A mi també em fa molta mandra posar-me a fer croquetes i quan la mare en fa vaig corrents amb el tupper! jajaja Però realment val la pena si surten tan xules com aquestes (i mira que sóc poc formatgera!), perquè segur que són boníssimes!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Son un aperitivo exquisito, me llevo tu receta
    UN BESO

    ResponElimina
  3. Aquestes croquetes tan estupendes no poden anar contra els teus principis. A més n'has fet una super foto, amb el que costa!!!
    petonets

    ResponElimina
  4. empieza el festival de croquetas estas estan tremendamente buenas y apetitosas
    peto

    ResponElimina
  5. mmmmmmmm, m'encanten les croquetes de formatge, si puc les faré!

    ResponElimina
  6. Una croquetas buenísima.
    Un besín.

    ResponElimina
  7. Hi estic d'acord: pots tornar-hi quan vulguis ;-)

    ResponElimina
  8. Te vas a reír pero cuando empezaron a ponerse de moda las croquetas congeladas comerciales, allá por los 80, yo era pequeñajo pero había unas que jamás he recordado su nombre que me encantaban y que no he vuelto a ver.

    Así que el gusto por las croquetas de queso viene de lejos, y eso que no soy croquetero :).

    Qué ricas, un día las haremos.....

    Un saludo.

    ResponElimina
  9. Da una pereza horrible hacerlas. (Al menos a mí), pero cuando las estás comiendo así caseras agradeces haberte puesto manos a la obra. Así pequeñas y suaves.....todo un placer!!!. Besos

    ResponElimina
  10. Amb el formatge han de quedar molt gustoses. Encara que faci mandra fer-ne, al final val la pena, je je je...

    ResponElimina
  11. A mi també m'agrada anar amb el taper a casa els pares,jajaja.
    T'han quedat unes boletes moníssimes....
    Petonets.

    ResponElimina
  12. que boness!!! les croquetes casolanes són les millors, o les faig jo o no en compro!!! ves a saber com les fan les comprades....amb formatge ja em tens el cor robat! petons

    ResponElimina
  13. Aquestes són les meves!!!! Amb el teu permís jo també me n'emporto un tupper!
    Feliç dia, guapa!

    ResponElimina
  14. Un altre clàssic que no falla, mai!

    ResponElimina
  15. Muy ricas tus croquetas. Yo las hago con cabrales, que aunque puedan parecer muy fuertes, con la cantidad adecuada de queso quedan exquisitas. Fíjate a mí no me da pereza hacer croquetas, en casa gustan un montón y se pueden hacer de tantas cosas.... Un saludo. Esperanza.

    ResponElimina
  16. Otra de las mejores cosas españolas: unas croquetas bien hechas. Tienen muy buena pinta. Bs

    ResponElimina
  17. Muy muy ricas, me llevo un par de ellas jje.besitos y feliz día guapa

    ResponElimina
  18. Les croquetes de formatge a casa ens agraden molt! T'han quedat molt mones així tan petites.

    Petons!!

    ResponElimina
  19. Una versió suau i fina d'allò més temptadora! Una abraçada.

    ResponElimina
  20. Una versió suau i fina d'allò més temptadora! Una abraçada.

    ResponElimina
  21. che buoni....grazie della visita, un bacio :)

    ResponElimina
  22. D'aquestes men menjaria desenes!!! De formatge m'encanten!!!
    Petons

    ResponElimina
  23. Ostres!!! mira que preparem un munt de coses elaborades i que porten feina, però a mi també em fa molta mandra preparar criquetes jejeje....
    Aquestes de formatge es veuen delicioses!!!
    Petonets

    ResponElimina
  24. El queso me encanta, me parecen un bocadito muy apetecible y muy rico así que tomo nota besos

    ResponElimina
  25. OHHHH LAS CROQUETAS , que hariamos sin ellas verdad? ..resuelven muchas comidas y si son así de ricas mucho mas bsssMARIMI

    ResponElimina
  26. He de reconèixer que m'encanten les corquetes, però confeso que hem fa molta mandra preparar-les, tanta que encara tinc que preparar les d'aquest repte.
    Han de ser sencillament delicioses.
    petons

    ResponElimina
  27. Segur que són molt bones!! Amb el que m'agrada a mi el formatge!! mmm...

    ResponElimina
  28. m'encanta el formatge, quin vici han de ser aquestes croquetes!! M'ha sorprès molt que la beixemal porta ous... això per què?

    ResponElimina
  29. Les de formatge estan molt bones, perfectes per començar a obrir gana per un bon àpat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  30. ¡Qué ricas! Crujientes por fuera y fundidas por dentro, las croquetas de queso me encantan. Me quedo de seguidora, ¡un beso!

    ResponElimina
  31. De lo mas apetitosas y ricas,las croquetas me chiflan.
    Besets.

    ResponElimina
  32. Aquestes també m´agraden, be totes!!!!Ja ja

    ResponElimina
  33. Mira que m'agraden les croquetes de formatge... Quan vaig a un restaurant i les veig em torno boja. Saps com m'agrada combinar-les? Amb una melmeladeta de maduixa o de tomàquets! Nyam!!
    Moltes gràcies per participar!!
    Petonets!

    ResponElimina
  34. A mi me pasa lo mismo, me encantan las croquetas pero me da muchísima pereza prepararlas y si mi madre se empeña en mandarme un tupper no seré yo quien me niegue, jeje.

    Bicos

    ResponElimina
  35. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  36. Nada, nada, aparca tus principios y disfruta de estos bocaditos que se ven maravillosos:-)
    Besos guapa!

    ResponElimina
  37. M'agraden!!!! Intentaré de fer-les!!!Ptnts

    ResponElimina
  38. Muy ricas, María José. Me encanta el queso Emmental.
    Qué de croquetas más ricas estoy viendo hoy!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  39. no n'havia fet mai, i t'asseguro que la mandra és molt i molt gran! jajajajajjaja. A veure si amb formatge m'agrden més. Petonets reina

    ResponElimina
  40. Otras de queso, y es que se pueden hacer de tantas cosas.......

    Riquisimas.
    Bs

    ResponElimina
  41. en casa las hago mucho,pero con ese relleno no..uy,antes tenias las palabritas esas de verificacion?

    ResponElimina
  42. Molt bones i delicades, no se m´havia acudit!!! segur que es fonen a la boca. Les faré... petons,

    ResponElimina
  43. De queso!!!! anda que no deben estar buenas ni nada!! me encanta el queso, de hecho no creo que haya ninguno que no me guste.
    Tomo nota, pq seguro q triunfo con ellas.
    bss guapa

    ResponElimina
  44. Si es que ya sé pq nos llevamos tan bien, yo también amo a las croquetas de bacalao jajajajaja, y mucho más las que prepara mi madre, pq eso significa que no me he pringado con la pereza que me da hacerlas!!! ultimamente estoy como muy bruja y aunque estas croquetas tienen una pinta divina, seguro que adivino quién de tu familia no comió ni una!!!! jajajajajaja, un beeeesoooo

    ResponElimina
  45. Que croquetas más linda!, seguro estan deliciosas, yo las untaría en una salsita.
    Besos!

    ResponElimina
  46. Qué buenas... y qué razón tienes... llevo siglos con el congelador vacío de croquetas y tengo un farinato casero ideal para hacer unas pocas... pero mira que me dan pereza! este fin de semana sin falta! haré una buena tanda... la mitad de las mías y la mitad de las tuyas!
    besitos

    ResponElimina
  47. Nina, me pasa igual..que me gustan, pero que pereza da!! Pero ahora las de mi madre no me sirven, a no ser que le enseñe a hacerlas con mis ingredientes jaja. Las de bacalao, buf, son las última que he hecho, con pimientito morrón de mi madre y estaban increibles..estas tuyas ni te cuento... como me gustaría poder comer queso!!

    besos

    ResponElimina
  48. T'han quedat perfectes, i la foto fantàstica!
    Marta

    ResponElimina
  49. jajaja però a veure, hi ha algú que no tiri de tuppers amb la seva mare?? jaja Si es el millor que pots fer!! Això sí, de tant en tant una miqueta de cuinetes dóna resultats tan deliciosos com aquestes croquetes: senzilles, i èxit assegurat! :)

    Un petonàs! :D

    ResponElimina
  50. Creo que somos varias a las que nos da mandra hacer croquetas... sobretodo si tenemos una mami que las borda y hace más cantidad para pasarnos el tupper :P. De todas formas estas de queso no las he probado nunca y me apetecen muchisimo! que tal si me das un tupper??? jejejeje. Besitos.

    ResponElimina
  51. Hola! He triat aquesta recepta per fer croquetes per primer cop. He de dir que estan molt bones, encara que les del començament m'han quedat amb millor forma, suposo que m'ha faltat una mica d'oli i a més les he anat fent més grans jeje. Una pregunta, la part de dintre m'ha quedat cremos però poc agafada, no sé si ha d'estar més dureta, és possible que l'hagi enretirat massa aviat del foc? Ho he fet poca estona després de començar a bullir. Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  52. Bé, ja veig que no soc l´única a qui fa mandra fer croquetes...ni l´única que abusa del tupper :))

    Miriam R:
    M´ha fet molta il·lusió saber que t´has animat a fer croquetes per primera vegada amb la meva recepta i també que vos han agradat. Tens tota la raó, són molt pesadetes de fregir, s´ha d´anar amb molta cura. Si la part de dins t´ha quedat tova potser si que és perquè les has deixat poca estona al foc, s´ha de remenar constantment i deixar que quedi una pasta ben compacta, més o menys uns cinc minuts...petonets

    ResponElimina
  53. Tienen que estar deliciosas recién hechas.
    Apetece alargar la mano y tomar una de la fuente!

    ResponElimina
  54. Hola, em dic Pilar i m'agrada el teu blog. Em faig seguidora.

    Jo tinc un blog des de fa 3 mesets.

    *Pilar* www.misdulcespreferidos.blogspot.com

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José