martes, 6 de marzo de 2012

TORTA MIMOSA

“De vegades un es cansa de fugir...el món és molt petit quan no es té on anar” (El presoner del cel. Carlos Ruiz Zafón)


Demà passat, vuit de març, és el Dia Internacional de la dona, i en alguns països es fa coincidir aquesta data amb l'inici de la primavera.
La mimosa és una flor molt típica d'aquesta època de l'any que és la primavera, el seu color groc intens és una injecció ràpida d'alegria i la delicadesa dels seus flocs recorda a la dolçor femenina. Tal vegada per tot això, la mimosa és el símbol d'aquest dia a Itàlia, on existeix la tradició de celebrar aquesta festa regalant a les dones un petit ram de mimoses i venent en les pastisseries coques com la meva que imiten les seves delicades flors.


TORTA MIMOSA

Ingredients per al bescuit:
- 75 grams de farina
- 75 grams de fècula de patata (la vaig comprar en un herbolari)
- 150 grams de sucre
- 6 ous a temperatura ambient
- 1 sobre de llevat de rebosteria

Ingredients per a la crema chantilly:
- 1 litre de llet (bullida la nit anterior amb una pell de llimona i 2 branques de canyella)
- 200 g de sucre
- 6 rovells d´ou
- 10 cullerades rases de maizena
- 50 grams de sucre en pols

Ingredients per a l'almívar al Kirsch
- 2 decilitres d'aigua
- 1 decilitre de Kirsch
- 80 grams de sucre

Preparació:
Per fer el bescuit, sedassar la farina, la fècula de patata i el llevat i reservar.
Batre els ous i el sucre amb unes varetes fins que la barreja dupliqui el seu volum. Afegir a poc a poc la barreja de farina i fècula, removent suaument amb una espàtula, realitzant moviments envolupants.
Untar amb mantega un motlle de cremallera i enfornar a 160 ° C durant uns 45 minuts.

Mentre el bescuit es cou, preparar la crema de chantilly. Primer muntar la nata amb el sucre en pols i guardar en la nevera.
Amb la resta d'ingredients preparar una crema pastissera. Colar la llet per separar la pell de llimona i els branques de canyella. Desfer 200 g de sucre en una mica de la llet, afegir 6 rovells d´ou i la maizena. Col•locar sobre el foc i afegir a poc a poc la llet i deixar bullir removent sempre amb una cullera de fusta.. Retirar la crema del foc i deixar refredar. Quan la crema estigui freda afegir la nata muntada, resultant la crema chantilly.

Per a fer l´almívar, bullir l'aigua amb el sucre fins que aquest es fongui. Una vegada fos retirar del foc i agregui el Kirsch.

Muntatge del pastís:
Tallar el bescuit en tres capes. Reservar la central.
Folrar un recipient gran de vidre (amb forma de bol) amb paper film. Col•locar una capa del bescuit en el recipient. Banyar generosament amb l'almívar, amb ajuda d'un pinzell de cuina. Emplenar amb 2/3 parts, aproximadament, de la crema chantilly que hem preparat. Col•locar damunt una altra de les capes de bescuit, tapant la crema i remullar amb la resta de l'almívar. Tapar amb paper film i reservar en la nevera (millor d'un dia per a un altre)
Tallar a cubs la capa central del bescuit que teníem reservada.
Treure el pastís de la nevera, treure del motlle i repartir per damunt la resta de crema chantilly. Finalment, distribuir sobre ella els cubs de bescuit, cobrint completament el pastís i empolvorar de sucre mòlt

74 comentarios :

  1. Qué maravilla, me ha gustado mucho y la presentación es muy vistosa!!

    Un beso

    ResponderEliminar
  2. Holaaaa, si es verdad, la mimosa es de las primeras flores de la primavera, es precioso ver un árbol de mimosa púdica florecido. Esta coca tiene que estar deliciosa!
    Un besoooo

    ResponderEliminar
  3. La coca es veu boníssim, i la mimosa ja amb el nom i el color enamora.

    ResponderEliminar
  4. Qué presentación más bonita.... tenía que estar rica, rica!!!!
    Besitos guapísimaaaaa

    ResponderEliminar
  5. Sencillamente una de las presentaciones más originales que he visto últimamente.
    Seguro que además está divina.
    Un beso grande.

    ResponderEliminar
  6. M'encanta aquest toc diferent de presentació amb els cubs del bescuit retallat pel damunt. Aquesta coca ha de ser brutal! que bona....

    ResponderEliminar
  7. Muy rica y las mimosas preciosas. Un abrazo, Clara.

    ResponderEliminar
  8. Hola, a simple vista me encanta tu "Coca Mimosa", pero..... hay alguna posibilidad de encontrar la receta traducida?, muchas gracias

    ResponderEliminar
  9. La encuentro preciosa y debe ser una torta riquísima, muy dulce.
    Esas flores de los aromos, como se llaman en Chile me encantaban, sobre todo su aroma, aquí nunca he visto un árbol de esos.
    Un besito.

    ResponderEliminar
  10. M'encanta la presentació, molt original!

    ResponderEliminar
  11. Luce divina!!! que linda, nunca vi una decoracion igual, me encanta
    besos

    ResponderEliminar
  12. Tiene que estar muy buena, con una presentación original, vistosa en fin me ha encantado besos

    ResponderEliminar
  13. La coca una maravilla, pero solo con ver la mimosa en foto estornudo, me da una inyección pero de alergia, jaja

    Besos

    ResponderEliminar
  14. Wow, me has dejado boquiabierta con esta maravillosa tarta, María José!!! No la conocía y nunca la he probado, tiene que estar deliciosa. Y qué decir de la presentación!!!!
    Besitos.

    ResponderEliminar
  15. Quina coca més curiosa!! m'ha encantat, no la coneixia i ha de ser boníssima. Petonets

    ResponderEliminar
  16. Es una tarta tant elegant!! i m'encanta la presentació..

    ResponderEliminar
  17. Oh! Quina forma més bonica de donar la benvinguda a la primavera!!
    Aquest cap de setmana em vaig fixar amb la mimosa i vaig pensar... d'aquí poc ja serem primavera.
    Petons guapa!

    ResponderEliminar
  18. quina iniciativa més maca! no en tenia ni idea. M'emporto un talle d'aquest pastisset que t'ha quedat xulíssim. Petonets guapa

    ResponderEliminar
  19. Si que ha de ser bó . A més es veu suau i esponjos com les flors de mimosa.
    Petons

    ResponderEliminar
  20. Que bonica és!! Mira que sóc una fanática malaltissa d'Itàlia (costums, idioma, gastronomia, literatura..), però no coneixia aquest costum de regalar mimoses, i em sembla molt maco.
    Petons!

    ResponderEliminar
  21. Que rica y que bonita es esta tarta.
    Un beso

    ResponderEliminar
  22. Una tarta magnífica y muy sabrosa.
    Un besín.

    ResponderEliminar
  23. Quina presentació! i les mimoses ummmmm

    ResponderEliminar
  24. Me gusta muchisimo tu torta mimosa, es una torta italiana y yo soy italiana!

    ResponderEliminar
  25. Varies coses. Ahir vaig anar a casa ma mare i tenia una gerra amb una mimosa que li havia regalat una amiga seva del jardí. Preciosa!!! el pastís el trobo deliciós. M'encanta la crema chantilly i el kirsch el trobo escandalós. Sempre en tinc una ampolla (que compro a andorra per 2euros) i faig servir a l'hora de fer sangries! jijiji!!! així que m'encanta toot el que has posat!!! petons

    ResponderEliminar
  26. La mimosa és una de les meves flors preferides. L'arbre sencer tot florit és preciós!
    No coneixia aquesta recepta de torta mimosa, m'agrada molt la decoració amb els daus de pa de pessic. Recepta apuntada!

    ResponderEliminar
  27. Un arbre de mimosa es preciós, però aquesta tartà es tant diferent, ta quedat espectacular.
    Petons

    ResponderEliminar
  28. Vaya!, pues mi marido que es italiano nunca me ha regalado la mimosa, así que se lo voy a recordar. Ja,ja,ja....me parece una tarta preciosa y la frase del comienzo me encanta. Un beso

    ResponderEliminar
  29. AQuesta coca mimosa t'ha quedat super bé, segur que era boníssima! i el siginificat de la coca és molt maco: visca les dones!!

    petonets

    ResponderEliminar
  30. No havia sentit mai a parlar d'aquesta coca, i la veritat és que queda una preciositat!! Si m'ho permets, em copio la recepta que a la meva mare li encanta la mimosa, i segur que aquest pastís també l'encantarà :)

    Un petonàs! :D

    ResponderEliminar
  31. No coneixia ni l'historia ni el pastís, i m'han agradat tots dos, queda molt ben presentat. I les flors són molt maques.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  32. QUina delícia de pastís, i quina delícia de mimosa... a mi m'agrada molt anar-la a collir però no en puc tenir a casa perquè hi ha alèrgics... quina llàstima. Ens desperta la primavera, oi??? Petonet!

    ResponderEliminar
  33. ¡¡¡´Qué bonita presentación!!! Me gsuta muchísimo. Bs

    ResponderEliminar
  34. No coneixia aquesta tradició italiana però és un bonmotiu per celebrar la primavera. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  35. Queeeeeeeee bonita, María José, me encanta, te ha quedado preciosa y el nombre le va que ni pintado, me encanta.

    un besazo

    ResponderEliminar
  36. la presentación me ha dejado alucinada!!!!
    Que manitas tienes guapa.
    Besotes.

    ResponderEliminar
  37. UUuummmmm,
    esta torta es todo un espectáculo de sabor y de presencia.
    Te felicito.
    Un saludo.

    ResponderEliminar
  38. M'encanta!!! Es molt bonica aquesta torta, molt original!
    Una abraçada, bonica!

    ResponderEliminar
  39. si que las mimosas son impresionantes, con ese amarillo tan vivo, me encantan!
    no conocía este pastel, es precioso, la presentación tiene su proceso pero queda genial!

    ResponderEliminar
  40. T'ha quedat fantàstic Maria José. Molt original i el millor de tot és que ha d'estar deliciós.
    Sempre fas unes propostes més que atractives.

    ResponderEliminar
  41. Dons encara que soni cursi...quina "monada" de pastís,jeje. M'agrada molt la forma semiesferica...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  42. Que bonic aquest pastís simulant una mimosa, recordo que quan estava embarassada en tenia varis rams a casa sempre m'ha agradat molt la seva olor, el meu home se'n feia tips de portar-me'n!!!

    ResponderEliminar
  43. Me encanta la mimosa!!! Esas bolitas amarillas la hacen especial, igual que tu torta, original sin lugar a dudas ;) Besos.

    ResponderEliminar
  44. La flor , la mimosa es una de las que me encanta tener en casa en temporada ..el olor es delicioso ...la tarta se ve preciosa y muy original ..me gusta bssssMARIMI

    ResponderEliminar
  45. Que bonita,me encanta la presentacion,luce mucho.
    Besets.

    ResponderEliminar
  46. Oooh, al pati de l'escola teníem una mimosa i li tinc molt de carinyo! Aquest pastís el trobo fantàstic!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  47. Molt encertada aquesta presentació, i el pastís deliciós, segur.... Petons,

    ResponderEliminar
  48. La meva tieta tenia una botiga que es deia Mimosa, i la meva sogra una mimosa preciosa al jardí. Només em faltava el pastís de mimosa!!

    ResponderEliminar
  49. Realmente llamativa, no la conocía. Las mimosas son las preferidas de mi madre, seguro que le doy una alegría si se la preparo. Me hubiese gustado ver el corte.
    Te copio la receta.
    Un beso

    ResponderEliminar
  50. QUe pinta mas deliciosa, enhorabuena, lo malo de esto es no poder probarlo,asi que me llevo un trozo, besiños.

    ResponderEliminar
  51. quina recepta tan original i quina bona fila fa el resultat final!!

    ResponderEliminar
  52. Feia molt de temps, que no veia a la xarxa una creació tan preciosa, enhorabona de tot cor.

    :)

    ResponderEliminar
  53. Esta tarta es preciosa, le tenía echado el ojo por haberla visto en blogs italianos y porque me encantan las mimosas. Te ha quedado espectacular.

    Bicos

    ResponderEliminar
  54. Ohhhh qué bonita, tiene el nombre adecuado. La mimosa me encanta por su sencillez y porque anuncia ya el buen tiempo que viene.
    Un besito

    ResponderEliminar
  55. Que bonica!!! Quines ganes de bon temps que tenim tots ja, oi???
    Petonets

    ResponderEliminar
  56. Felicidades por hacer de los conceptos del dia de hoy circunstancias especiales

    ResponderEliminar
  57. Amb aquesta magnifica presentació.
    Te que estar boníssima!!!!!!
    Petons

    ResponderEliminar
  58. Pues vaya maravilla tarta "mimosa" Tiene una presentación buenísima y es muy original.
    Besitos
    rosa

    ResponderEliminar
  59. Me encanta la mimosa es preciosa, La coca de vicio tiene que estar

    ResponderEliminar
  60. Te ha quedado genial!!
    Un besito y feliz fin de semana
    http://janakitchen.blogspot.com

    ResponderEliminar
  61. Buffffff, la de tiempo que llevaba sin pasarme por aquí.
    Que vistosa queda ésta torta, eso de cortar parte del bizcocho en cubos para decorar la torta, es fantástico, aunque lleva su trabajo
    Un besote

    ResponderEliminar
  62. Estupenda tarta y estupendo blog!! mi madre siempre me pide que le haga esta tarta! te sigo desde hoy Maria Jose. Besos

    ResponderEliminar
  63. El año pasado ya la vi y me quedé con ganas de probarla que rica tiene que estar. Así que me guardo tu receta que en mi casa el día de la mujer trabajadora lo puedo celebrar cualquier día.
    Besos

    ResponderEliminar
  64. Una torta divina...el título es precioso igual que la presentación y los ingredientes para morir del gusto dulzón.

    Besos.

    ResponderEliminar
  65. Hola preciosa, hacía mucho que no pasaba por aqui. La torta es preciosa, delicada como las mimósas. El díptico te ha quedado estupendo. Por aqui yo no he visto mimosas, y me parecen tan lindas...
    Y si "A veces uno se cansa de huir ... el mundo es muy pequeño cuando no se tiene donde ir" yo añadiría cuando el destino siempre te acaba encontrando y no te queda otra salida que enfrentarte a tus miedos :) Feliz fin de semana

    ResponderEliminar
  66. ës magnífica aquesta tarta, i quina presentació més maca!
    Però jo sense el ramet de mimosa que hi has posat a la vora, li tinc una al·lèrgia terrible ( i mira que la trobo bonica) :-(

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  67. Què original!! La mimosa mira que és guapa, m'encanta tot!! Un besote!!

    ResponderEliminar
  68. Que bonita !!!! No sabia que la tenias tu también en el recetario ! Es buenísima !!! Un besito !!

    ResponderEliminar

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José