Menú

dijous, 15 de març de 2012

MERCIMEK KOFTESI

“-Què sabeu vós del meu cor?, li diu.
–Sé on el teniu, contesta.
–Llavors és més del que sé jo”

(En la cort del llop. Hilary Mantel)

Els nois de La recepta del 15 van proposar al món blocaire culinari preparar per avui una recepta utilitzant com a ingredient les llenties...m'he hagut de rebregar bé el cap per saber com anava a preparar-les perquè fins ara només les havia cuinat guisades i em venia de gust variar una mica...així que quan vaig trobar aquesta recepta de croquetes de llenties vermelles típica de Turquia ja no m'ho vaig pensar més :)


MERCIMEK KOFTESI

Ingredients:
-100 grams de llenties vermelles rentades
-75 grams de blat bulgur rentat
-1 ceba pelada i picada
-2 culleradetes de comí mòlt
-1 cullerada de tomàquet triturat
-3 o 4 cebetes tendres molt picades
-un manat gran de julivert fresc picat
-oli
-sal

Preparació:
Bullir les llenties amb 300 mil•límetres d'aigua, tapar i deixar coure 15 o 20 minuts. Remoure amb una cullera de fusta i, si és necessari, afegir una mica més d'aigua, cal no deixar que s'assequi perquè espessirà en refredar-se.
Afegir el bulgur, que absorbirà l'aigua restant, deixar bullir lleugerament. apagar el foc, tapar i deixar refredar.
Escalfar una mica d'oli i fregir la ceba fins que quedi transparent i tova. Agregar el comí mòlt, remoure i deixar coure 2 o 3 minuts més.
Barrejar les cebes amb la barreja de llenties i bulgur i afegir el tomàquet triturat, les cebetes tendres i el julivert picat. Assaonar al gust.
Modelar les croquetes amb les mans, formant petits ovals que càpiguen en el palmell de la mà.
Disposar en una safata i servir-les a temperatura ambient acompanyades amb iogurt (sol amb all picat i sal) o ruixades amb suc de llimona.

38 comentaris:

  1. Mª Jose, me encanta esta receta que has preparado, una delicia!! Se la prepararé a mi hija que le encanta la lenteja roja. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Mmm... Quina pinta boixa! M'agrada molt aquesta proposta. A les meves llenties hi poso cumí també, que m'encanta com hi combina!
    Moltes gràcies per participar!!
    Petonets!

    ResponElimina
  3. uii quina gràcia, fan una bona pinta exquisita i a més es un menjar del tot sa i nutritiu.
    Me l'apunto!

    ResponElimina
  4. Han d'estar molt bones, no he fet servir mai el bulgur. El yogurt deu combinar-hi molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Oh amb el que m'agraden les croquetes! el que no sé és d'on treuré el blat bulgur aquest...
    petonets

    ResponElimina
  6. Qué buena idea para la receta.... a mi las lentejas no me van mucho, pero mira que se pueden preparar cosas distintas que sin duda sorprenden al paladar!!!
    Me encanta tu propuesta, es de lo más original!
    besosss

    ResponElimina
  7. M'encanta aquesta recepta que heu fet... i a sobre em van sobrar llenties vermelles de la nostra! Ja sé com les faré!
    Moltes gràcies per participar
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Pero que ricas!!....debere probarla!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  9. Qué buen aspecto. Curiosamente hace tiempo vi en una revista una receta parecida a la que hoy nos traes con lentejas y recuerdo que la guardamos en la carpeta de pendientes, esta tarde voy a buscarla, me da a mí que se llamaba así, aunque vamos, ésta la hacemos en breve!

    Un saludo.

    ResponElimina
  10. Quina recepta tan i tan bona...la faré segurissim...molts petons

    ResponElimina
  11. Quina idea mes bona Mª José i original. Es una manera que les llenties agradin a tots i segur es exquisit aquest plat. La copio per que, si trobo tots els ingredients la faré. Te un aspecte immillorable. Ets una artista.
    ptnss

    ResponElimina
  12. una receta muy bonita,buena y original,me ha encantado
    peto

    ResponElimina
  13. Bo això!! saps quan vaig publicar la meva crema de llenties vermelles, vaig comentar que havia fet unes croquetes de llenties i arrós i em van sorprende molt. M0apunto aquestes koftes, que han de ser boníssimes!! bona idea, yo faré servir alforfon,gràcies!!

    Núria

    ResponElimina
  14. Ole i ole!!! això s´ha de tastar!!! Muaks

    ResponElimina
  15. M. Jose, hem coincidit, jo també he fet croquetes, i per poc faig les mateixes, tinc un llibre de Recetas Vegetarianas del Mundo, i aquesta recepta em va temptar.... les faré proximament, que bones!!!! Petons,

    ResponElimina
  16. Si que fan una bona pinta si, les provaren.
    Un saludo.

    ResponElimina
  17. Y yo que aun no he probado las lentejas rojas... Que buenas deben estar estas croquetas!! Besos

    ResponElimina
  18. una recepta que m'ha deixat ben intrigada!!! la tastaré segur. molts petonets guapa

    ResponElimina
  19. Pues si que le has dado al coco, si.
    Me ha encantado esta forma de prepararlas.

    Besos.

    ResponElimina
  20. Apa, que originals...croquetes de llenties. M'agradaria provarles
    petonets

    ResponElimina
  21. Les llenties combinades amb un cereal com el bulgur donen una proteïna completa d'alta qualitat. Unes croquetes sanes i delicioses!

    ResponElimina
  22. Quina proposta més bona! una idea genial per incorporar les llenties dins plat divertit i sobretot deliciós. Me l'emporto!

    ResponElimina
  23. Quina proposta més bona! una idea genial per incorporar les llenties dins plat divertit i sobretot deliciós. Me l'emporto!

    ResponElimina
  24. I aquest blat quin blat és? on l'has comprat? Es veu ben bo mirat així. Una proposta ben original, m'ha agradat, igual que al cita del llibre, és bonic.
    Ara estic llegint En el país del núvol blanc, i fixa't, hi ha llibre que només estaries apuntant fragments cada dues pàgines, però en aquest, tot i que m'agrada, li falta aquest punt, frases d'aquest tipus, frases genials, això que la història està molt bé. N'he llegit una tercera part, encara em queda, perquè és un totxo.
    Bé, feliç cap de setmana!!!

    ResponElimina
  25. Mª José m'has deixat encantada, quina recepta tan fàcil i deliciosa!! :D M'encanta que tingui un toc exòtic, però es pugui fer amb ingredients que tinc a casa. Genial!!

    Un petonàs! :D I gràcies per la recepta jeje

    ResponElimina
  26. uf quina gana que fan , jo he estat molt mes tradicional jejejeje
    petons desde s'altre roketa

    ResponElimina
  27. ¡Qué original y apetecible se ve tu receta! gracias por compartirla, tomo nota de ella. Un beso :)

    ResponElimina
  28. Una receta muy original, desde luego yo no la había oído nunca. Me parece una forma estupenda de comer lentejas.
    Bss Esther

    ResponElimina
  29. Por el nombre no la conozco, pero creo que la tengo apuntada de mi libro de cocina turca, se ve muy rico, me encanta este tipo de preparación.
    Besos.

    ResponElimina
  30. Mª Jose, m'has donat una bona idea.
    M'encanta aquesta recepta.
    Amb el teu permis la copio, la Eva
    estarà encantada quan las hagi de fer.No menja carn ni peix i ting que soplir-ho per altre tipo de proteina.
    Gràcies per compartir
    Petons

    ResponElimina
  31. M'encanta! Amb el que m'agraden les llenties i les croquetes aquesta recepta és perfecte!! Petons

    ResponElimina
  32. La gastronomia turca és de les meves preferides i aquestes croquetes tienen una pinta tremenda!!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  33. Me apetece mucho probar esta receta, deben ser muy gustosas , además te han quedado ideales !que tengas una buena semana , un besito

    ResponElimina
  34. con lo que a mi me gustan las lentejas, esta receta me tiene que encantar. No la conocía y tampoco conozco la lenteja roja y el bulgur. Tengo que conocer más mundo :-)
    Besitos
    rosa

    ResponElimina
  35. Pues me parece una forma muy original de preparar unas lentejas... y además nutritivas! qué más se le puede pedir a una receta? ;). Besos.

    ResponElimina
  36. Sorprendentes croquetas y sin duda que deliciosas y muy completas.
    Una idea magnífica.

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José