Menú

dimarts, 15 de maig de 2012

COOKING CHALLENGE 25 - PÍCNIC

"No és molt, però crec que és veritat que les grans coses no són res més que coses petites en les quals ens fixem." (Cartes creuades. Markus Zusak)


L´Elvira ens va proposar a les cooking que aquest mes ens en anéssim de pícnic i aquest és el resultat del que vaig preparar jo.

Sembla que Eivissa únicament és sol i platja però tenim també un meravellós camp que convida a gaudir tranquil•lament de la vida a l'ombra d'un bon arbre....molt bucòlic :D ...El cert és que aquest ambient no té res a veure amb la bogeria que envaeix l'illa els mesos d'estiu...però en realitat, aquesta tranquilitat és més representativa del caràcter eivissenc.


L'arbre que vaig triar baix el qual estendre l´estovalla per al meu pícnic va ser aquest meravellós garrover. No m'hi havia gronxat poques vegades quan era nena!!. Les meves germanes i jo teníem un gronxador penjat de les seves branques i ens alternàvem (no sempre pacíficament, tot sigui dit...) per balancejar-nos ben alt.

La veritat és que mai havia preparat un pícnic. Així que vaig intentar tenir en compte unes petites regles bàsiques per triomfar en la meva estrena. Principalment, que les receptes triades poguessin menjar-se fredes. La meva idea era també que no fes falta cap tipus de parament, però vaig haver de desistir perquè a la meva família això de menjar amb els dits no els va convèncer gaire. Això si, la meva nebodeta em va ajudar encantada a fer els honors amb els estris que vaig portar ;)




Els plats del meu pícnic van ser:
- Truita d´albergínies.
- Pollastre rostit al forn.
- Amanida d´enciam.
- Grissini amb pernil salat enrotllat.
- Sandvitxos de pasta de tonyina.
- Pastís exprés de llimona.


RECEPTA PASTÍS EXPRÉS DE LLIMONA

Ingredients:
- 1 full de pasta "quebrada"
- 4 ous
- 150 grams de sucre mòlt
- ratlladura d´una pell de llimona
-150 grams de nata líquida
- suc de 3 llimones

Preparació:
Folrar amb la massa un motlle desmuntable untat de mantega, punxar la base amb una forquilla i refrigerar uns 15 minuts. Posar paper de forn sobre la massa i emplenar-la amb llegums (cigrons, llenties...). Introduir en el forn a 200º durant 10 o 12 minuts. Retirar el paper i els llegums i tornar a enfornar entre cinc i set minuts perquè s'assequi per complet.
Per fer el farcit, batre els ous amb el sucre i després afegir la resta d´ingredients. Omplir la base reservada i coure una mitja hora a 180º o fins que el farcit hagi collat.
Una vegada freda empolvorar amb sucre roig.


I els pícnics de la resta de cookings?
- Elvira
- Rosa
- Maragda
- Núria
- Lourdes
- Ly

28 comentaris:

  1. Ohhhhhh quines fotos tan xules!!! El atrezzo es precioso, y los platos preparados geniales, esa tarta exprés me la apunto, me encanta!!!! Y tienes razón, hay unos campos y unas zonas preciosas en tu isla!!!! Yo quiero vivir allí!!! Mil gracias guapa por preparar tan precioso picnic, me invitas a uno debajo de un árbol como ese otro día??? Esos sandwiches me suenan a gloria bendita!!!!! Un besazooooo enorme y otro para tu sobrina!!

    ResponElimina
  2. Jo ja no m'en recordo que és aixo d'anar de picnic!! i el teu reportatge me n'ha fet venir unes ganes!!! unes fotos genials i uns plats encara millors!! petons

    ResponElimina
  3. Precios el lloc escollit pel teu primer picnic . Les fotos i tota la presentació espectaculat . i aquesta tarta de llimona .......hummmmmmmmm
    Petons

    ResponElimina
  4. Eivissa té racons preciosos, nosaltres vam estar-hi escalant una setmana sencera i no te l'acabes...
    Un picnic sensacional, amb un final dolç molt bo ;)

    ResponElimina
  5. Ohh, m'encanta el teu picnic, però el lloc escollit es ideal y la possad en escena encara millor. Felicitats per la teva neboda i per tú!!Que bé tenir un puesto així d'especial aiss que xulo!!! jaja. Em pots convidar quan vulguis jaja.

    Petonets

    ResponElimina
  6. Ohh me encanta el sitio que has elegido!! Como me gusta ese algarrobo, realmente es de lo más bucólico.Y cuantas cositas ricas preparaste para la familia, no me extraña que esa sobrinita esté encantada con su tía :))
    bss guapa

    ResponElimina
  7. Que guapo!!! com m'agradaria poder venir en aquest temps sense la gent de l'estiu...je je...gaudeix-ho tu que pots...petonets

    ResponElimina
  8. Que bo que ha d'estar aquest express de llimona!!
    I estic d'acord amb tu. El millor d'Eivissa és aquesta combinació perfecta de mar i muntanya. No saps el que m'agradaria tornar! ;-)
    Ah! I les fotos són precioses!

    ResponElimina
  9. Ostres, jo també hagués vingut de picnic amb aquest paissatge!!! Quines ganes d'aire lliure, veritat!
    Una abraçada, bonica!

    ResponElimina
  10. Menudo picnic, parece una escena de cuento, muy bonito!!!

    ResponElimina
  11. una velada fantastica,seguro

    ResponElimina
  12. Tots els plats són molt bons, i el lloc que heu triat pel picnic molt maco. M'agraden molt les fotos.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. ¡¡Por fín entro a verloooo!!.. ¡¡Que Bonito Diti!!
    Las fotos son preciosas y el cesto con los platos y copas ideal... y me apunto esa tarta que me viene de perlas ahora mismo.
    Besotes.

    ResponElimina
  14. Hola guapa! que sitio tan chulo y que rinconcito tan acogedor has preparado!!! esa tarta de limón me la pidoooo.... que buena pinta tiene.
    Un besoteeeeeee

    ResponElimina
  15. Sempre hi ha un arbre vinculat a la infantesa... el meu era una acàcia que ja ha desaparegut, així que ets molt afortunada:
    - el teu arbre perviu
    - t'estrenes amb activitats picniqueres
    - les menges... uf! de bones!
    - una ajudanta de primera!
    -unes fotografies espectaculars!
    Petons guapíssima!

    ResponElimina
  16. Un picnic perfecte!!! m'encanta el pastis expres de llimona
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Me encantan las fotos, el sitio escogido me gussta mucho, la comida mmm rica rica y al aire libre se como de lujo besos

    ResponElimina
  18. Un pícnic deliciós en un entorn preciós, què més es pot demanar?
    petonets

    ResponElimina
  19. són precioses les fotos!
    petonets de una antiga companya de curs!

    ResponElimina
  20. Nena la teva illa em te enganxada però nomes puc venir al juliol, cada any m´escapo amb el marit solets!!una delícia de tot!!!! El picnic ideal per a mi, tot m´agrada, les fotos y posat en escena genial!!! Petons

    ResponElimina
  21. La teva illa te racons meravellosos no tot es platja y disco.
    El picnic que preparares va ser tot un senyor picnic.
    Un abraç

    ResponElimina
  22. Maria José! Quina raó que tens, el menjar sota l'ombra d'un arbre i amb bona companyia pot ser millor que un sopar de l'Arquiñano... i tant! Les fotos molt maques, com ja t'han dit, i la història que has explicat, encara més! petons

    ResponElimina
  23. Irressistible i ple d'idees. I ja vec que no cal tenir herba fresca co a anglaterra. Molt agradable i potser m'animi a fer-ni un al mas aquí a Reus.

    ResponElimina
  24. ¡ Qué fotos tan lindas ! Me he enamorado de ese cesto de cuadritos rojos...
    Un abrazo,
    María José.

    ResponElimina
  25. No he estat mai a Eivissa, és el pròxim destí pendent! QUines fotos tan boniques!!! I aquest pastís s'haurà de probar!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  26. me encanta la berenjena, así que tendré que probar la tortilla, aunque de lejos ni la he visto, acaso os la habiais comido ya cuando hicisteis la sesión de fotos??? jajaja

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  27. Genial picnic MJ, el próximo avisame ;)
    Besos guapa , Esther

    ResponElimina
  28. Jajajajaaaa! Quina coincidencia, jo fa pocs dies també vaig preparar un picinic!

    Sens dubte vàreu triar un paratge preciós amb olivera centernaria!

    Genial!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José