Menú

dimarts, 29 de maig de 2012

TARTA ALEMANYA DE CIRERES

“Les meves cames s'esforcen per aixecar-se del sòl i impulsar-me cap a davant. Tinc la sensació de que els meus peus solquen la terra. Respir tot el profund que puc però hi ha un mur en la meva gola. Els meus pulmons estan famolencs. Sento com l'aire grimpa pel mur per descendir fins a ells, però no és suficient. Així i tot, segueixo corrent. Haig de fer-ho.” (Cartes creuades. Markus Zusak)


L'altre dia, endreçant el rebost, vaig trobar un pot de la melmelada casolana de cireres i de seguida vaig decidir donar-li sortida fent aquesta tarta, que tenia pendent des de feia un temps. La recepta original portava melmelada de gerds, però vaig pensar que amb qualsevol altra fruita quedaria bé i no em vaig equivocar. 

La veritat és que és un pastís diferent. Les espècies li aporten un sabor molt particular, si no agrada sempre es pot rebaixar prescindint d'alguna o variant les seves proporcions...A mi aquesta tarta, amb el seu aspecte rústic i el seu sabor especiat, em va encantar...


TARTA ALEMANYA DE CIRERES

Ingredients:
- 150 grams de mantega
- 100 grams de sucre
- 1 ou
- 1 rovell d'ou bullit
- 150 grams de farina (aproximadament)
- 1 culleradeta de batafaluga
- 3 claus d'olor
- 1 cullerada de canyella mòlta
- 1 polsim de nou moscada
- 1 polsim de comí
- 1 polsim de pebre
- 1 pell de taronja ratllada
- 1 pell de llimona ratllada
- melmelada de cireres

 Preparació:
Moldre les espècies amb el rovell d'ou bullit, el sucre i les ratlladures de taronja i llimona. Agregar l'ou cru, la mantega i la farina i treballar ràpidament fins a obtenir una massa llisa. Si és necessari afegir més farina. Embolicar en paper film i deixar reposar mitja hora en el frigorífic. 
Separar ¼ de la massa i estendre la resta amb un corró, fins a formar un cercle de la grandària d'un motlle desmoldable de parets baixes. Greixar el motlle i folrar-lo amb la massa, punxant-la amb una forquilla perquè en coure-la no s'aixequi. Repartir la melmelada de cireres sobre la tarta i, amb la resta de massa, formar tires per cobrir la superfície formant un enreixat. 
Coure uns 30 minuts a 180ºC.

36 comentaris:

  1. Vaya pinta, se ve de muerte....me encanta

    ResponElimina
  2. Doncs té molt bona pinta! No n'he fet mai una així...

    ResponElimina
  3. quina pintassaaa!! en menjaria un tros ara mateix uufff que bona ha de ser! petons

    ResponElimina
  4. Aquesta tarta no la he fet mai! però segur que m´agradarà. petons

    ResponElimina
  5. Boníssima aquesta tarta!!!!! i les fotos maquíssimes ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  6. Una pinta estupenda...casi puedo olerla desde aqui. bss Acaramelada

    ResponElimina
  7. Je, je, je... adivina quien tiene un bote de mermelada de cerezas del año pasado.... no digo mas!
    Besotes

    ResponElimina
  8. Qué estilazo tienes con las tartas, me parece fantástica!!

    ResponElimina
  9. Té una pinta magnífica!!! A mi també m'agrada molt aquestes tartes rústiques i amb especies...me l'apunto!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. Molt bona pinta, ara que és temps de cireres.

    http://cuinescuina.blogspot.com.es/2011/05/les-cireres.html

    ResponElimina
  11. Amb aquestes espècies deu ser boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  12. Ha de quedar molt gustòs, perfecte per la temporda de cireres.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Una delicia, se ve buenísima!

    Besos.

    ResponElimina
  14. Jo crec que no treuria ni una espècia...que bona que deu ser!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Te ha quedado maravillosa es un éxito seguro ,mi madre siempre la preparaba de cerezas,abrazos y muchos saludos.

    ResponElimina
  16. Seguro que debes estar deliciosa. Es tiempo de cerezas y hay que aprovecharlo.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  17. UMA TARTE LINDA E ACREDITO QUE SEJA UMA DELICIA.
    AMEI...
    BJS

    ResponElimina
  18. Por Dios que tarta mas rica, tomo nota, besos

    ResponElimina
  19. Ha de ser boníssima i mai l'he provada, però és que t'ha quedat tan preciosa.... els reixats no sé que tenen que els dóna un toc magnífic

    ResponElimina
  20. Quina pena no poder provar-la quina pinta taaaan bona...molts petons

    ResponElimina
  21. Tiene una pinta buenisima, y ahora que entramos en epoca de cerezas la tendremos que probar.
    Besitos.

    ResponElimina
  22. Espectacular tarta Mª José, debe estar riquísima y te ha quedado preciosa.
    He estado viendo tus últimas entradas y tengo que decirte que me han parecido buenísimas.
    He tenido que estar un tiempo un poquito alejada de las visitas pro culpa de mi espalda y del reposo que he tenido que guardar, pero afortunadamente casi puedo volver a la normalidad y retomar las visitas.
    Se echan de menos.

    Un besito guapa,

    ResponElimina
  23. Mmm que tentadora, las ganas que me han dado de darle un buen mordisco y con el toque de las especias tiene que estar mmm besos

    ResponElimina
  24. mmm quina bona pinta, i a més de cireres!!! Amb lo que m'arriben a agradar...
    La recepta em recorda una mica a la Linzer, així que em puc imaginar lo bona que et deu haver quedat, i tens raó, el toc d'espècies li dóna un gustet boníssim!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  25. Que bona que ha de ser!! I quina bona pinta!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  26. Una tarta 10, per ara que ja hi ha cireres!!!! com m'agraden les postres amb fruita i aquesta tarta més!!!!!

    ResponElimina
  27. Hola! que blog más guapo tienes...no lo conocía pero me encanta así que desde ahora te sigo.
    Y te invito a visitar el mío en www.concorazondeazucar.com estamos de sorteo! te espero...un beso! Flor

    ResponElimina
  28. Quina tarta,,es ques les cireres i les maduixes son les meves fruites preferidew!!quina bogeria´...no podría deixar de tastr-le espectacular!!

    ResponElimina
  29. vaya manera de darle salida a la mermelada, y encima mermelada casera!! qué cosa tan buena, me encanta la presentación!

    ResponElimina
  30. Quina il·lusió!!! Va ser un dels primers pastissos que vaig fer i el feia força sovint però vaig perdre la recepta i ja no hi havia pensat més. La teva recepta és una mica diferent del que jo preparava però segur que serà igual de bo!!!

    ResponElimina
  31. Tiene un aspecto delicioso! Te invitamos a que conozcas nuestro recién inaugurado blog http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  32. :O

    ¡Cómo te quedó! Maravillosa, preciosa y super apetecible.

    Besos.

    ResponElimina
  33. Esperaba la Ratjada y me he encontrado con el postre. Bueno, la pinta es deliciosa, así que dejaremos el salado para más tarde. Un beso!!!

    ResponElimina
  34. Fa dies que vull fer una recepta d'aquest tipus amb una melmelada que em a enviar la Kako i amb farines "alternatives". Aquest migdia quant he arribat a casa ja somiava en posar-m'hi, pero tinc a finals de mes un examen i m'he de centrar amb el que ara toca : (

    Casi cada any faig melmelada de cireres, es boníssima! I quant encetes un pot a l'hivern es com retornar a la primavera.

    Exquisit!!!

    ResponElimina
  35. Plas,plas,plas,pero que linda es aparte de lo deliciosa que ha de estar.Tremenda imagen!!La masa me la llevo,pura delicadeza ;))

    Cariños

    ResponElimina
  36. Plas,plas,plas,pero que linda es aparte de lo deliciosa que ha de estar.Tremenda imagen!!La masa me la llevo,pura delicadeza ;))

    Cariños

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José