Menú

dilluns, 11 de juny de 2012

BORRIDA DE RATJADA

"Sento que la solució resideix en algun lloc que transito sovint però en el qual mai reparo. Probablement la veig cada dia, però existeix una gran diferència entre veure i mirar." (Cartes creuades. Markus Zusak)


En aquesta recepta de borrida de ratjada, com en quasi totes les receptes tradicionals eivissenques que m´explica la meva mare, les mesures dels ingredients són "a ull". Per ser positiva, diré que això té un avantatge i és que si un ingredient agrada més no passa res si s´incrementa aquest un poquet i així s´aconsegueix un resultat més personalitzat.

I pensar que la ratjada no m´agradava gens quan era nena!! Ni fregida ni, molt menys, guisada com es prepara en aquesta recepta...em consola pensar que no és cosa de l´edat que amb el temps hagi acabat agradant-me, perquè als meus fills aquest plat els encanta :))


BORRIDA DE RATJADA

Ingredients:
- ratjada trossejada
- patates
- una cabeça d´alls pelats
- un bon manat de julivert
- un tomàquet pelat i ratllat
- un rovell d´ou bullit
- un bon grapat d´ametlles fregides
- una llesca de pa torrat (o dues galetes d´Inca grans)
- 1/2 culleradeta de pebre vermell
- nou moscada, pebre negre, sal
- aigua
- oli bo

Preparació:
Pelar les patates i tallar-les en llesques rodones no massa fines. Fregir-les lleugerament i colocar-les en una cassola gran de fons gruixut.
Damunt de les patates, col·locar els trossos de ratjada, prèviament salats, sense superposar-los.
Fer una picada amb els alls, el julivert, el tomàquet, el rovell d´ou, les ametlles, la llesca de pa torrat i les espècies. Una vegada feta la picada, anar-hi afegint aigua fins que quedi una pasta lleugera. Repartir-la sobre el peix. Ha de tapar les patates totalment i el peix lleugerament (és molt fàcil de coure).
Tapar i deixar bullir fins que estigui tot cuit. Durant la cocció anar sacsant la cassola.

29 comentaris:

  1. Això ho he de fer, te un aspecte boníssim...petons

    ResponElimina
  2. Jo d'aquest guisadet repetiria plat! Quina pintassa!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Sin duda este guiso es para chuparse los dedos!!, llevo viendo unos días recetas de raya o ratjada, y de verdad, me encantan!

    ResponElimina
  4. que bona! a m¡agrada molt la rajada..l'haurem de provar d'aqeusta manera!! .-)

    ResponElimina
  5. que bona! Quina pinta. Sort que amb l'edat adaptem els gustos i recuperem velles receptes, oi? Petons

    ResponElimina
  6. Doncs si la ratjada és un gran desconegut i un peix molt bo, amb moltes possibilitats i sobretot singular. M'ha agradat molt com l'has preparat, aquesta setmana vam fer també ratjada, una versió afro / atlàntica / mediterrània. Una molt bona recepta la teva. Petons

    ResponElimina
  7. saps que no he menjat mai aquest plat? això no pot ser! i a sobre m'acabo de menjar una trista amanida... jajajaja. molts petonets guapa

    ResponElimina
  8. Només he tastat una vegada la ratjada i va ser a la graella. Tastarem aquesta recepta segur!
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  9. Quiero ya probarlo!! Que cosas más buenas haces!

    Besos.

    ResponElimina
  10. Que bueno tiene que ser este guiso, tiene una pinta mmm para chuparse los dedos besos

    ResponElimina
  11. No l'he provada mai la ratjada, me l'apunto, te molt bona pinta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Ñam y ñam.
    Buenísima la pinta.

    Besos.

    ResponElimina
  13. Pues a mi la raya es que me encanta. Creo que no se valora suficiente y tiene una carne deliciosa. Tu burrida se ve exquisita. Conocía el plato pero nunca lo he hecho, así que ya va siendo hora. besos

    ResponElimina
  14. Jo crec que no t'agradava perquè menjar-la porta feina, però paga la pena!!!!
    petonets

    ResponElimina
  15. Se buenísimo este plato! Muy apetitoso

    ResponElimina
  16. Qué delicia de guisito, a mí sí que me gusta, aunque nunca la he comido así guisadita, siempre a la gallega, tengo que probar!!!

    ResponElimina
  17. He de confesar que nunca he probado la raya y es que por aquí no se encuentra o por lo menos yo no la he visto.
    Pero este guiso tiene un aspecto buenísimo y seguro que delicioso con algún otro pescado.
    Besosssssssssss

    ResponElimina
  18. Doncs ara que ho penso, crec que fa tan que no compro ratjada que el meu nen igual no la ha probada mai... Aquesta recepta te molt bona pinta, aixi que la probare! Petons

    ResponElimina
  19. M'encanten els plat de peix amb patates i aques amb el suquet ha de de ser bonissim .te molt bona pinta:
    Petons

    ResponElimina
  20. Ho probaré, la ratjada és un peix no he menjat gaire.

    Petó

    ResponElimina
  21. La rajada m’encanta i fa molt de temps que no en menjo doncs normalment no en trobo al mercat, haure d’acostar-me e la Boqueria avia’m si tinc sort
    Aquest plat va molt de goig
    Petons

    ResponElimina
  22. me encanta la raya.. aunque reconozco que desde hace bien poco.. me quedo este quiso, para mi nuevo amor..jajajaj

    un besote

    ResponElimina
  23. Ya me gustaría a mí probar una raya de estas que luego te deja rayada el día entero pidiendo una nueva porción... qué lejos me quedan a mí los pesca'os! esto si que es una cruz,
    Besos

    ResponElimina
  24. Noia, quina bona pinta que fa aquesta recepta...
    Petonets.

    ResponElimina
  25. Hola Maria José!
    La ratjada no ha sigut mai un peix que m'agradi, sobretot per la seva textura... La vostra recepta m'ha recordat la que sempre es feia a casa amb fessols.
    Quins records!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb fessols? I com les feies...
      Nosaltres fem un recepte molt semblant al d'aqui, pero la ratjada es un peix molt poc valorat i, en canvi, es deliciós, encara que car, al mercat está a uns preus indignes, ggg

      Elimina
  26. em crida l'atenció, q significa burrida

    ResponElimina
  27. Amb el teu permis hem quede per açi, m'agraden molt les teues receptes.

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José