Menú

divendres, 6 de juliol de 2012

COCA DE TREMPÓ

“-Per què jo?-pregunto.
Ningú respon.
Ric i els estels m'observen.
M'agrada estar viu.”
(Cartes creuades. Markus Zusak)


El trempó és una amanida estiuenca que es prepara a Mallorca, encara que és tan bona que qualsevol estació de l'any és apropiada per gaudir-la. El nom deriva de “trempar”, que encara que despisti un poc :P és el verb que a les illes s'utilitza per significar amaniment. El més important perquè aquesta recepta tan fàcil i assequible surti rodona, és utilitzar unes excel•lents hortalisses i un oli d'oliva de primera qualitat. No hi ha més. Ja només cal fer-se amb un bon pa pagès per sucar en l'amanida. Uf!!, aquesta recepta em porta molts records dels estius de la meva infància. 

Aquí és molt típic fer coques salades. Les més habituals són de pebrots vermells rostits, però per a no complicar-se tant i preparar en una estoneta un sopar deliciós, no hi ha res com la coca de trempó. A més admet moltes combinacions, se li pot afegir olives (com vaig fer jo) o tonyina o rodanxes d'albergínia…imaginació al poder!! 

COCA DE TREMPÓ 

Ingredients per a la massa: 
- 1 tasseta d'aigua 
- 1 tasseta d'oli d'oliva 
- 2 culleradetes de llevat 
- sal 
- la farina que agafi. 

Ingredients per al farcit: 
- tomàquets 
- pebrots verds 
- ceba 
- oli 
- sal 
- pebre vermell 
- olives farcides 

Preparació: 
Pastar els ingredients de la massa, fins que quedi una pasta llisa i elàstica. Folrar amb ella un motlle untat prèviament amb oli. 
En un bol tallar els tomàquets, la ceba i els pebrots (la quantitat va al gust…si en sobra sempre pot preparar-se una amanida). Amanir amb oli, sal i pebre vermell. 
Estendre el farciment sobre la massa, repartir les olives per damunt i coure a 180ºC uns tres quarts d´hora. Si fa falta es pot pujar la temperatura del forn a 200ºC a mitja cocció.

45 comentaris:

  1. Diossss, el mundo de las cocas... (dicho así suena a vicio...y seguramente ¡lo es! :-DDD).
    Es una maravilla, un beso

    ResponElimina
  2. M'encanta la coca de trempó si que es bonaaa!!

    ResponElimina
  3. Com m,agraden aquestes coques....petons

    ResponElimina
  4. ESSA COCA FICOU COM UM ASPECTO DELICIOSO.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  5. Que requetebuena están estas cocas,lo que me gustan,se ve muy,muy apetecible...llevo las cervecitas?

    Un saludo MªJosé ;))

    ResponElimina
  6. Pense que va molt be per la nit, es lleugeret i apetix molt...amb una clareta mmmm bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Nunca le he puesto aceitunas , la próxima que haga le pondré .
    Besos!!!

    ResponElimina
  8. Wowwww!!!! que hambre me ha entrado y eso que ya he cenado ;)
    Un besito wapa!

    ResponElimina
  9. Una maravilla, creo que de las pocas que he probado es de mis favoritas :). Te ha quedado de lujo

    ResponElimina
  10. A mi madre le encanta y nunca la he hecho en casa, así que me apunto la receta! Un beso

    ResponElimina
  11. quina pintaaa!! m'encanten les coques salades però si són fetes a base de verdura mooolt millor!! petons

    ResponElimina
  12. Aquesta setmana santa vaig estar un dia d'stage al forn de can Salem i vaig poder veure com preparen aquesta coca de trempó. Boníssimes!

    ResponElimina
  13. Tremanda coca! T'ha quedat perfecte!!! Encara que no es d'estranyar!
    M'ha agradat molt la llauna!!!

    ResponElimina
  14. M'encanten aquest tipus de coques!!! Les possibles versions són infinites. Quina bona inta!!!
    Petonets

    ResponElimina
  15. M'encanten les coques salades .......i aquesta té molt bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  16. Què bones aquestes coques!!!! M'encanta. Petons

    ResponElimina
  17. mmm..que bóo!..no coneixia aquesta coca!!..es meravellosa! bss

    ResponElimina
  18. Me encantan las cocas saladas, dan mucho juego para una cena rápida e informal. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  19. El proper cap de setmana tinc un soparet a la platja amb els amics, esta cau segur.
    Ja et diré com està a este costat del Mediterràni.jejejeje

    ResponElimina
  20. Me encanta la coca, tiene una pinta buenisima. Un besin.

    ResponElimina
  21. En casa también nos gusta tanto en verano como en invierno. No le he puesto nunca aceitunas pero a la próxima seguro que sí. Muy rica.
    Un saludo.

    ResponElimina
  22. Nada como una buena coca de trempó para almorzar! Teniendo la suerte de estar en Mallorca, no me aventuro a prepararla no vaya a ser que me decepcione :) aunque no sé, leyendo tu receta y viendo esa foto...apetece encender el horno!
    Feliz domingo!

    ResponElimina
  23. Mª José, jo la faig igual i es una de les meves coques preferides.
    I sempre venen de gust..
    T'ha quedad fantàstica.
    Petons

    ResponElimina
  24. Bonisima aquesta coca, la vaig probar l'any passat a Eivissa i he de probar a fer-la a casa. Petons

    ResponElimina
  25. Semblant a la nostra coca amb recapt, déu estar boníssima, i tu ens dónes la recepta1 é un plus. La provarem aquest estiu. Besets.

    ResponElimina
  26. Quina coca d'hortalisses més bona... la de vegades que l'he vist i penso el mateix, a veure si la faig!
    Petó

    ResponElimina
  27. Me encanta!!! adoro este tipo de cocas :). Por cierto, hace tiempo que busco una bandeja como esa... sabes dónde la puedo encontrar? Gracias.

    ResponElimina
  28. Anotada la receta no... anotadísima. ¡¡¡Qué pinton!!!

    Besos.

    ResponElimina
  29. M'encanta la coca de trempó, nosaltres també la tenim al bloc. Però amb les verdures picadetes que és com la feia el meu amic mallorquí, la teva queda més elegant!
    petonets

    ResponElimina
  30. La coca de trempó és deliciosa! En menjo sovint quan vaig a Formentera!

    Acabo de descobrir el teu blog i no podia marxar sense comentar-te que és preciós :)
    Seguiré el teu blog amb molta il·lusió amb l'esperança que pengis receptes típiques de les Pitiüses ^^

    ResponElimina
  31. Una coca estupenda, me recuerda a la coca de recapte que hacen por Tarragona y que tanto adoro! un beso

    ResponElimina
  32. Acabo de descubrir tu blog, me he dado una vuelta por él, me gusta lo que publicas, con tu permiso me quedo de seguidor.
    Un saludo
    http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

    ResponElimina
  33. Com m´agraden aquest tipus de coques!!!! molt!!! petonets

    ResponElimina
  34. si ... quina bona pinta!!! jo tenc aquesta recepta pintada a la cuina!!!

    ResponElimina
  35. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  36. Ostres, aquesta m'està dien que la fagi...m'encanta qualsevol recepta que porti verdures i tot i que la volia fer fa temps no tenia localitzada cap recepta, així que com diuen...Me la llevo!!!

    Un petonet

    ResponElimina
  37. He fet la coca, espectacular !!! Només un inconvenient, la massa no m'ha pujat, m'ha quedat súper fina. Saps a què pot ser degut?

    ResponElimina
  38. La coca de trempó autèntica de Mallorca, no porta olives com es veu a la foto, en canvi el trempó, plat de temporada, sí.

    ResponElimina
  39. Anònim, la massa no puja, t'ha de quedar parescuda a la de la pizza. Els estrangers a Mallorca, quan compren un troç de coca de trempó al forn, demanen un bocí de "pizza mallorquina" :-)

    ResponElimina
  40. He de dir que ses olives no és un ingredient habitual a les coques de trempó mallorquines.
    De coques amb la mateixa pasta també se'n fan de:
    1. De ceba
    2. De verdura (bledes, juliverd, tomàtiga, arangada, etc)
    3. De pebres torrats, que hi ha gent que els hi posa llom o tallades d'albergínia.
    I també són molt bones!

    ResponElimina
  41. Ah, i com diu n'Enric com més prima quedi millor...
    Ha de tovar però la farina és farina fluixa que es diu, i la coca una vegada ha tovat (llevat de pa), s'ha de tornar a pastar i s'escampa damunt la llauna, s'acaba es trempa i al forn (s'ha de posar oli i sal a damunt de les verdures)

    ResponElimina
  42. tovar : deixa la pasta dins un bol i tapada amb un pedaç, deixar que el llevat faci la seva via, i deixi que la pasta s'infli... alerta, que pot vessar.
    Sempre es torna a fenyer la pasta després d'haver tovat.

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José