Menú

dimarts, 10 de juliol de 2012

COOKING CHALLENGE 27 - DIP DE GUACAMOLE

Per un moment m´alegro que em diguin simplement Ed. Ni Edward, ni Edmund, ni Edwin. Solament Ed. De vegades la mediocritat està bé" (Cartes creuades. Markus Zusak)


Aquest és l´últim repte de les cookings abans de tancar per vacances i va ser la Ly l´encarregada de triar amb quina recepta acomiadaríem els nostres desafiaments. Ens va proposar preparar un dip, es a dir, una salsa, la que es vulgui, en la qual mullar un aliment més sòlid, com pa, pastanaga, api, cogombre...el que vingui de gust!!

Des d´un principi vaig tenir clar quina seria la recepta que prepararia. Tenia pendent de fer el guacamole que fa un temps vaig veure en Mercado Calabajío i no em vaig equivocar en la meva elecció: és el millor guacamole que he tastat mai...a partir d´ara s´ha acabat triturar els ingredients, trossejats són infinitament més bons. Aquesta és la recepta de l´autèntic guacamole. L´única llicència que em vaig permetre va ser afegir unes gotetes de tabasco...cada vegada m´agrada més el picant ;)


DIP DE GUACAMOLE

Ingredients:
- 2 alvocats madurs
- ½ ceba petita
- 1 tomàquet petit
- un pebrot verd petit
- suc de ½ llima petita (es pot usar una mica més)
- unes gotes de tabasco
- 2 rametes de coriandre
- sal

Preparació:
Rentar i trossejar menuts el tomàquet, la ceba i el pebrot verd. Reservar.
Rentar i picar el coriandre. Reservar.
Obrir longitudinalment els alvocats fins a topar amb l'os, girar les parts en sentit contrari i treure els ossos punxant amb el ganivet.
Retirar les parts negres dels alvocats, col·locar-los en un bol gran i aixafar-los amb una forquilla.
Afegir el tomàquet, la ceba, el pebrot verd i el coriandre, removent bé amb una cullera. Salar, agregar el suc de llima, unes gotes de tabasco i tornar a mesclar.
Guardar en la nevera tapat amb paper film. Si va a trigar-se més de dues hores a menjar-lo, millor tirar un rajolí d'oli d'oliva per damunt.

I els dips de la resta de Cookings?
- Rosa
- Lourdes
- Ly
- Elvira

36 comentaris:

  1. NUNCA COMI MAS ACHO QUE IA ADORAR,TEM UM ASPECTO DELICIOSO.
    BJS

    ResponElimina
  2. No sabes cuanto nos alegra mucho Maria José que te haya gustado el guacamole. Realmente la receta no es nuestra, es la original.

    De todas formas la próxima vez añádale el tabasco que venden verde, creo que se llama Tabasco Jalapeño, y para el guacamole es ideal..

    Un beso!

    ResponElimina
  3. Nada, que voy a tener que ponerme con el guacamole si o si... qué bonitas fotos te salen! besotesssss

    ResponElimina
  4. Jo nena!! Me encanta, este lo probaré fijo, aunque no tengo tabasco el resto de ingredientes si y es que yo desayuno muchas veces con gucamole! así que me encanta tu propuesta.

    ResponElimina
  5. Que boles más bonitos!!! se me había olvidado decírtelo..

    ResponElimina
  6. Para mí el dip por excelencia!! Me encanta hacerlo, es un no parar hasta acabarlo!!
    Me encantan las fotos, se ve delicioso!!!
    Besitosss

    ResponElimina
  7. ¡¡No se hable mas!!.. si es el auténtico es el que debemos hacer y me pillo también el consejo de Carlos Dube.
    Besotessss.

    ResponElimina
  8. Qué rico!!! Me encanta el aguacate de todas las formas!!! Y ese dip se ve de lujo!!!
    Besos, guapa!

    ResponElimina
  9. Una pena.. pero el guacamole y yo no conseguimos llevarnos demasiado bien. Digamos que el sabor del aguacate no me acaba de convencer..

    Un besote!

    ResponElimina
  10. amb uns quants nachos.....em torna boja el guacamole,es una de les meves dips preferides!!! petons

    ResponElimina
  11. El guacamole és tan i tan bo... aniria sucant sense parar! la millor manera de distreure's amb els amics tot anar picant...

    ResponElimina
  12. Que bo...m'agraden molt els dips...petons

    ResponElimina
  13. Que cosa tan rica!
    Me encanta, esta tengo que probarla.
    Un besito

    ResponElimina
  14. Yo que soy fan de los dips, éste no me lo puedo perder! ;). Besos.

    ResponElimina
  15. Fíjate, nunca me acuerdo de comprar cilantro cuando hago el guacamole y mira que me gusta. La próxima vez, en tu honor no lo dejo atrás. Muchas gracias por participar.
    Bsss guapa

    ResponElimina
  16. Es un aperitivo muy rico. Un besin.

    ResponElimina
  17. Jo el faig molt semblant però no hi poso pebrot, pensava que a mexic hi posaven xile i jo per sustituir-lo, normalment, hi poso el dit pebre rosa que dóna un gust picantet i aromàtic, però provaré el teu. De totes maneres crec que seguiré amb el pebre en lloc de tabasco. Respecte a la textura és veritat que així déu ser millor, ells ho fan aixafant-ho amb el morter, sense passar-ho tant és millor. Saps amb què ho faig, de vegades? amb espaguetis, plat únic per sopar.
    Que vagin bé les vacances, petons.

    ResponElimina
  18. Te ha quedado estupendo, tiene muy buen color, tomaría ahora mismo unos nachos con este rico guacamole, besos

    ResponElimina
  19. Totalmente de acuerdo contigo, yo hace ya mucho que no trituro el guacamole, el sabor es completamente diferente!!! Di que si, un toque de picante y de chispa en el guacamole y en la vida son fundamentales!! Me uno al grupo del picante!!! Un besazooooo

    ResponElimina
  20. M'encanta el guacamole i fa un munt de temps que no en faig. Me n'has fet venir ganes...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  21. Bien rico y sabroso este guacamole... para el aperitivo, está genial.
    Un beso.

    ResponElimina
  22. El vaig fer la setmana passada amb uns natxos, però no vaig posar tabasco, ho probarem!!! Petonets

    ResponElimina
  23. Bonics bols. Sabrós dip.

    Meravelloses les Balears

    ResponElimina
  24. És veritat, nosaltres també tallem els ingredients petits i ens encanta!! provaré això del tabasco ;) el picant dóna alegria als plats!

    ResponElimina
  25. te puedes creer que nunca he probado el guacamole??? Es una de estas cosas que las voy dejando y no lo he hecho. Me lo pongo como reto para este verano (el pasado probé el mango, jajaja)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  26. No tinc el paladar gaire acostumat a l'advocat.. Però el més sorprenent ha estat descobrir vells exemplars de l'arbre per la contornada rural!

    ResponElimina
  27. Nina! Amb una guacamole com el teu hi sucari pa fins esborrar el segell del bol!!

    Les fotos precioses, artistaza! Petons

    ResponElimina
  28. Acabem de fer un guacamole molt paregut! i ademes trosejaet, esta mes bo! quines fotos mes xules. Un beset perleta.

    ResponElimina
  29. Que rico se ve este guacamole, saludos...

    ResponElimina
  30. uuuuuummmmmmmmmm qué me gusta el guacamole!!!!

    besotes wapa

    ResponElimina
  31. Quina bona pinta que fa. no he provat mai el guacamole.

    ResponElimina
  32. Me llevo tu dip de aguacate, que rico para picotear! un beso

    ResponElimina
  33. Mi favorito...te ha quedado de vicio!

    Besos.

    ResponElimina
  34. Me gusta mucho el guacamole, pero aunque no fuera asi, con estas fotos simplemente ya me daría antojo.
    !!Fabuloso!!.

    Bicos guapa.

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José